Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Леле, мене сите ме напнаа зошто мали сме го крстиле Петар, а е роден на Велигден кога тропаа камбаните, во 00,01. Голема грешка во животот сум направила (facepalm)
    Ај добро утро. Денес ненаспана, мали се откорна од кашлање цела ноќ, а само 3 дена е во градинка, денес на биро ќе заспијам. Елка сакам да раскитам ама големата не дава (ама мора викендов, доста и беше). Се мислам од наредната нова година да правам од оние модерните, со прачки на ѕид, да нема прашина де (лажам, ме мрзи да китам и раскитувам :D)
    Ај ко што ветив, кафе направив
    thQUDGQ3OO.jpg
    Мене денес само вакво би ме расонило :yawn:

На Skorpija25, dunika, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.895
    Допаѓања:
    142.819
    Добро утро.
    Многу мразам маж кога оди на пат, ама мора. Секој викенд скоро е со обврски.

Се нервирам за едно роднинче мало, 6 години е, има мака со стомакот, болки секој ден, а ништо не и е според докторите. Последно решија дека и е од стрес и да пие чај од нане. Дете од 6 год со стрес? Наводно ако имало мака некоја на школо, па знаеле децата да викаат дека ги боли меше за да не одат на школо, па после некое време и стварно да ги боли од мислата на тоа. Поим неам, ама детено е жално на селкоја слика е тажно и за меше се држи. Ми остана сликата у глава вчера.

Мрза ме убива деновиве, пмс исто. Сакам да сум дете и да чекам мама да ми испржи пишии и да си седам под ќебе со неа и да си правиме муабет.

На Peco, Skorpija25, dunika и 22 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.289
    Допаѓања:
    85.295
    Добро утро !!!
    Уште една недела нека стои елката оти не ми смета инаку фатена ќе беше досега...
    Главата ама ме боли кафе ќе пијам да видам дали ќе ми помини ,воопшто не сум спиена можеби од тоа е,а имам работа денеска колку сакаш...
    Се читкаме покасно ....

На eli25, Peco, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Осетливи се децата.
    Малку нешто да им го наруши интегритетот одма реагираат.
    Јас и во темана за деца напишав, овде само пример да дадам - фрливме пелени неколку месеци и сега пак ги вративме (за какање кажува, за мочкање не).Иако сите тврдат дека се дешава така да се забораваат и да се помочкаат, или зимно време е ако се преладени не осеќаат дека има се мочка....сепак сметам дека малата има нешто доживеано во градинка.Дали некој и се развикал, дали ја тепнал, дали ја кубел, ја бутнал...битно таа дава отпор кон нешто.

Психата на децата е најранлива.
    Интересно е тоа што се толку јаки глумци, што ќе почнат и да се осеќаат хипохондрички.

На Skorpija25, M&M, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.895
    Допаѓања:
    142.819
    Мене ми е чудно дека е 6 години, да е 2, 3 ај ќе разберам дека не сака да каже. Ама на 6 би требало да каже што му е, дека го кораат, или тепаат, или дека има лоша учителка... може и се лажам, не сум имала толкаво дете да знам :) ама тажноно фациче ми крши срце.
    Крв океј, ехо океј, правеа и испитувања на мокрача, столица, викаат нормално. Уствари мислам дека јас потајно се нервирам за се што ме чека и мене :) Секое туѓо дете го боледувам од страв што ме чека. Иј пмс оди си, се пореметив!

На Skorpija25, M&M, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @referentka големата дур бев трудна со малиот имаше траума доживеано во градинка. Негувателката дали и се дерела, дали ја плескала не дознав, ама беше околу мочкањето и детето дома цело време на нокшир ми седеше, ми викаше- ќе седам дур не ми дојде, така во градинка не тераат. Одвај ја убедив да ми каже што се случило, кога рече дете рика плаче, па со липање ми кажа дека негувателката многу и се дерела зошто барала дента почесто да мочка. Траума и беше долго време, после тоа цело породилно дома ја чував од што несакаше за градинката да чуе. Одвај се врати во нормала. Секогаш има причина, посебно за мочкање кога станува збор.
    Децата се најранливи, посебно во тој период дур се во градинка.

На tina-63, Peco, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.289
    Допаѓања:
    85.295
    Точно е тоа исто ти е и со проодување еднаш нека паднат и одма некој страв чуствуваат и потешко се пуштаат.Овие од градинка колку знаат да се арни толку и неарни .
    Со деца треба многу трпение и нерви богами.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дали знаете дека освен овде со Вас што пишувам и што Ве читам со други не комуницирам ?

Асоцијална станав:|

Немам потреба да разговарам со никого, не ми треба никого да консултурам:)
    Што ми треба ќе си прашам на форумов
    Кафето наутро го пијам на балков, сама со форумов.
    На работа кога имам работа си работам, штом сакам да се дружам овде ке видам кој што прави, што има ново....пак со форумов
    Попладне дома ручек, муабет,легачење и форум...

На N.2106, simonka93, Lilit и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.322
    ^затоа маж ми бе вика дека сте ми другарки. Стално прашува за некој бисер :)

На simonka93, Peco, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @referentka зимата си го прави своето. Ко ќе пркне сонце, ќе се стопли, ќе излегуваме повеќе, ќе шетаме, ќе се мешаме у народ и подруго ќе биде. Јас како закржлавена сум, работа, дома, на пауза не излегувам, само нешто ептен ако ми затреба, по гости не ми се оди, се вадам на ладново. Ко баба се осеќам некогаш :worried:

На N.2106, Peco, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро и од мене. Или добар ден е веќе, не знам. И мене ми се измешани лончињата :)
    За деца сте збореле, ние сме 3 години и уште какаме во пелени. Има запек кога кака како да се пораѓа, вчера буквално 1 саат се мачеше, се испрепоти дете. Не сака на нокшир да седи а за мочкање си кажува нема проблем. И давав маслиново масло, пробиотик, ништо не помага. И ете ние и на 3 уште си купуваме пелени. На психолог ни викаа да ја носиме ама некако мала е многу. Во градинка си е одлична никаков проблем, од ништо не се жали...ама...тоа е, се надевам брзо да помине

На Peco, M&M, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.008
    Абе кажете кај има фенси пакување поклони....
    Секаде кај што можам поклон во плик давам, и сега врска немам вистински поклон кај можам убаво да го спакувам.

На kuc, Annath, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Ама сте изнапишале вчера....не може човек да престаса.
    јас дојдов да ја прашам @sanjaeva, пошто она лани некако ми остави впечаток дека е запознаена со материјата, :rock::rock:и било која од вас, како ќе се пријавува персонален данок оваа година. односно дали физичкото лице ќе пријавува воопшто, само електронски или се уште директ во УЈП. Дали некој знае како оди со аконтативните пријави?
    :cash::cash::cash:
    Фала ви

Кафе испиено. Последен работен ден неделава. Да ја изработиме дневницата.
    :D

На N.2106, Peco, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    До кафич Корзо во центар, кај Министерство за финансии, Елена-фенси мериџ отвори тука такво чудо. Лани за нова година маж ми пакувал кај нив подарок за мене, искрено ми беше жал да го отворам. Ептен се профи, златни раце имаат. А башка ете за беблак ти е, ќе го направат бонбонче :)

На N.2106, mal.ecka, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.387
    Допаѓања:
    279.225
    @Cka децата на таа возраст кога почнуваат на училиште се многу специфични и осетливи.Има нешто што го мачи детето,дали материјата му е тешка,или нешто со учителската или другарчињата,несвесно нешто го мачи може и тоа не знае да се искаже.И најчесто така се манифестира со болки во стомачето.Разговор само. И со тие од школо,учителка психолог,ќе му помине...
    Мојата голема беше 4-5одд.кога почна ноќе да не спие да се плаши а се од некое другарче премногу авторитетно дури и деструктивно делувало врз неа,ама постепено се надмина..
    Гости утрински во најава...Да подсредам малку

На N.2106, Peco, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И не само тоа, туку на пример : ...де пиши таму , прашај како ова треба...,,:lol:
    Научил и тој дека тука најбрзо ќе ти одговори жив човек

На N.2106, Peco, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Ај добро утро.
    @Cka и мене ме болеше стомак така од 1 до 4 то ли беше така некако нон стоп. :x
    Не знам што беше работава ама се сеќавам дека често скоро секој ден се жалев и плачев за ова.

Паметно нема денес ништо да кажам. Ќе одам денов да го терам. Утре на работа ќе одам и во недела исто. Да ме праша човек што ми лежи на душа и тоа не знам. Некако конфузна сум си периодов, зимава ќе да е.. глупо годишно време дефинитивно. Да имаше снег ајде ама вака.. калишта маглишта аман.. уште месец ипол :shake:

На mal.ecka, mareane, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.217
    Допаѓања:
    124.940
    Sreklika ma :D

На Luna91, ivi1987, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден и од мене.За раскитување да помини уште Василица или стара нова година,па тогаш,така стално сум терала.За имиња според денот на раѓање кај нас се запнаа за Петко,дека на Петковден роден,е сега на денешно време Петко да го крстиш,не дека името ама и децата мајтап ќе му играат,тоа навремето крштевале со ова име.Секако е роденден,а и во црква за денот лепче си кревам,значи денот се спомнува,па успеавме да си го крстиме како што сакавме,те,брат му како што сака.Мада и до ден денешен некогаш го зезаме Петко наш,а колку се лути друга приказна:tmi:

На N.2106, Peco, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    D.utro i od mene.:)
    Kafe se pie....nekoja mrza od krevet ne mi se stanuva.

Elka neraskitena,ja gledam od spalna soba pa si mislam do naredno kitenje-sto li se zivotot ke donese...

Mm e roden na Veligden,kumot na Bozik...valjda trebalo da gi krstst Bozo i Velicko.:rofl:(facepalm)

Sinko dobi ime po edna pesna,a na malata i dadov ime po mm.Koga ke se setam kolku bese vooduseven,100x me prasa da ne se zezam so imeto...ljubov be...

Zabegav malku...ajde na terasa so cigarce,bistro e nadvor.

:hug: za site

На N.2106, eli25, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.