Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    153.126
    Здрaвo друшки!

Се врaтив дур вo пет...зaглaвив нa фризер aмa се врaтив oсвеженa...

Зa имињa сте збoреле...
    Уште пред дa пoмислиме нa децa нa стaрите им беше дaденo дo знaење декa крштевaње пo нив немa...дoдуше никoј и не изрaзи тaквa желбa зa вoлјa нa вистинaтa..
    Децaтa ми имaaт трaдициoнaлни имињa-Oгнен и Сoфијa...a синкo aкo беше женскo Бисерa ќе беше...сaми ги избирaвме сo мм a пoсле бaрaвме сoглaснoст oд кумaтa...
    Пoвеќе сaкaм трaдициoнaлни и стaри имињa oткoлку нoвoкoмпoнирaни кoи личaт нa име зa куче...
    Кoнзервaтивнa дo бескрaј,штa чеш...
    Нaс не имa нa листaтa...и мене и мм и мaјкa и тaткo и брaт и снaa...и тoa вo гoрен дел нa листaтa сме..

Кaжувaјте некoј сoвет стoмaк кaкo дa нaмaлaм...слaбa сум сегде aмa вo тoј дел ужaс?
    Знaм декa требa дa вежбaм aмa тoa не ми е oпцијa вooпштo...

На M&M, mal.ecka, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.448
    Во секое време и место некои имиња се актуелни, па стануваат пречести, па се ,,увезуваат,, нови или се враќаат на мода некои стари. Сега мислам дека преку девојче се вика или Андреа или Матеа, од машките Давид, Матеј и ЛУка. До пред 10тина години немаше дете со ова име. Имиња што ги гледам пречесто овде на форумов како доста популарни Лена, Неда, Калина во село моје ни на крај памет не ги ставаат, мајка ми цел живот ја благословува кумата што не дозволила Неда да се вика. На Калина кај нас акцентот паѓа на ,,и,, на пример и одма ја губи таа лепота што ја има коа паѓа на првото ,,а,,
    Имиња како Лорена, Лара, Клара јесте да се увозни ама се уклапаат во нашиот јазик, и убави се, бар мене ми се, ама имиња како Вивиен,Кристофер, Бенџамин, Бернард, ми стварно невклопливи во наша средина.
    Софија (пошто ја спомна Вори) ми е стварно убаво име, ама Софија како што е да се обраќаат, кај нас одма ќе се преименува во Софче т.е Софка на постари години и не е тоа - тоа. Место Софи да ја викаат нагалено кај нас ќе се вика СофЧЕ. итн итн

Во таа листата погоре го има моето, во првите 50 :D На баба ми сум крстена, татко ми има помодерно име од моето (facepalm)

На LadyC, M&M, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    153.126
    @Sesil не мoрa дa знaчи...кaкo ќе се пoстaвиш тaкa ќе биде...
    Јaс имaм име кoе мoже леснo дa се изoбличи кoгa ме викaaт нaгaленo aмa се лутев кaкo мaлa и не дoзвoлувaв пa сите ме oслoвувaaт сo целo име...
    Тaкa и ќеркa ми реткo кoј јa викa Сoфче..пoвеќетo сo Сoфи јa oслoвувaaт...пoнaтaму не знaм кaкo ќе биде..

На ivi1987, CameliaMiller, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @WORRIED.BT за жал стомакот најтешко се смалува,и да си физички активна тој е последен.Предуслов е да имаш и добри мускули на нозете,па така полесно се “врзува” целата мускулна маса.Пробај пешачи со брзо-бавно темпо,т.е менувај,или велосипед.
    Со диети ако ти е полесно можеш ама без физичка активност бар малку,ослабени жени со свисната кожа ми се но но:shake:.Подобро буцка ама со затегната кожа:makeup:
    Инаку Бисера ми беше единствен избор за женско име,ама сега кога се отселив ми пропадна.На германски ке звучи ужасно.Ќе морам некое универзално или кучешко да ставам:^),само уште да родам:)
    Роденденот мој ивкова слава,вечер гости,во недела пак.А така ми се легачи:emo:.Ај да погледам ракомет:beer:

На M&M, Ane-Goki1, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    178.247
    Ќе има на Телма, вечер од 20:30 Хрватска-Србија.
    Инаку пробувам да гледам на http://www.ehftv.com/int/ ама не ми отвара.
    Моментално се играат два натпревари Белорусија-Аустрија и Шведска-Исланд.

На do-re-mi, sanjaeva, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.396
    За сите имиња мани најдовте.:D
    Фала богу не сум спомната. :whew:

Единствено не ги сакам странските имиња т.е не се вклопуваат со нашите презимиња.
    И ги сакам повеќе долги и традиционални.

Беба ќе биде по свекор, најверојатно, уште никој не знае. А него па ни на крај памет не му е. :)
    Предложи маж ми, знам дека му е ќејф голем. Мое беше да пресечам и одлучам.
    Сигурно уште мисли дека ќе се предомислам. :rofl:

Се роди и последното бебе во друштвото. Сега следна сум јас .
    Ми дојде редот. :worried:

На eli25, M&M, simonka93 и 23 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.216
    Предупредување:ќе мрчам::doh:
    Се вратив од роденден. Детето 3 години прави:дечиња 10 ина, ама баби,тетки,стрини,вујни,куми,комшиивки(и тоа на свекрвата )...еден куп. Повеќе личи на собир за 8ми март одколку на роденден.Ама требало сите да се испочитуваат.Ќе се лутел овај онај..
    Не сакам да си го вреѓам градчето ни фамилијата оти и јас сум дел од сето тоа ама некако сме назад во секој поглед....

На LadyC, M&M, V.odolija и 21 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Screenshot_20180112-180704.jpg

Се пресмеав
    Изгледа не ја чита темата

На M&M, V.odolija, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    На овие во групава ептен се смеам. Кафе мафе ова она и после ќе се скарат пуздер ќе се направат :D

На Peco, CameliaMiller, sanjaeva и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.321
    Ги бива? Што викате? Да нарачувам па да кукам за силиконски влошки после :)
    Screenshot_20180112-191557.png

На V.odolija, Peco, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.448
    а мажи? ваљда детето има и машки роднини? |( Јас па за ова највише мрчам во последно време. Ќе соберат куп жени ко на чајанка за 8ми март со напомена само жените да дојдат, дури ни таткото не е таму во најголем дел од случаевите. На татко, вујко, чичко не им е ништо детето ама на свекрвата некоја пријателка многу блиско роднинче му е, нели? :envy:

за имињата уште нешто
    Мене ми се многу убави имиња, машки, тие што завршуваат на (ј)ан - Војдан, ДамЈАН, БоЈАН, ИвАН, ДеЈАН, БорЈАН, ГорЈАН

На V.odolija, Ane-Goki1, do-re-mi и 11 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.216
    Од мажи само таткото и уште еден братучед...толку.

Божо,убави ама многу високи,ќе кукаш после...

На Ane-Goki1, ivi1987, sanjaeva и 6 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    На маж ми му викам кога ќе имаме ќерка сакам да се вика Бисера а он вика да бе Росана хаххахаа.
    Здравје боже но кај нас ќе има тепачка за името не други туку јас и маж ми не само за името за се,кој попрво да го земе кој да турка количка знам дека така ќе биде:D
    Ај уште еден месец па ќе мислиме пак за беблак:inlove:
    Еј и мене ме имало во листата а неочекував бидејки не го среќавам често.

Последна измена: 12 јануари 2018
    На M&M, simonka93, V.odolija и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Имиња ми се многу интересна тема. Имам впечаток дека ние македонците не сме многу креативни по тоа прашање. Сите се Александар или Марија, а поновите генерации Матеј или Јана. :D јас имам често име исто, универзално и убаво ама не многу креативно. Ама затоа син ми си го крстив со ептен уникатно име, дали неколку ги има во МК. Јас лично не познавам ниту еден човек со такво име.
    Чекам ракомет, едвај чекам утре нашите да играат. Обожавам спорт :)

На V.odolija, Peco, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Поделени сме со имињата,јас,мажот ми,и најголемиот имаме не баш чести имиња,двете друѓи деца се со македонски имиња,но нај ми беше на првото името :(, тогаш беше единствено дете со такво име,сега знам само за едно дете со истото име.Би сакала некој од двеве на свое дете да го стави,но ќутам и никогаш не би го спомнала ова:x.Ви кажав за со Петко бељата,најмалиов вели ќе требаше име да ми менувате ако ме крстевте така,има име од списокот на Сесил,со јан завршува.

На Ane-Goki1, Peco, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.428
    Допаѓања:
    260.215
    Син ми има традиционално име. Крстен е на дедо му кој почина, а јас останав трудна. Детето е родено на ист ден во ист час. И ај не го стави името. Плус желба на татко му. Друго име не ни можев да помислам. И не ми смета, напротив и мене ми е мило и чест што го носи баш тоа име. Татко му пред да дознаам дека сум трудна го сонуваше татко му како му вели дека се вратил како нов. По три дена дознав дека сум бремена. Не верувам јас во ништо, ама ете...
    Сакав да се вика Михаил, Марио.
    Женски го сакав Викторија, Стефани, Екатерина на времето.
    И Мила ми беше ок. Калина на југоисток звучи грдо. Галена ми е убаво. Сакам необични имиња. Ама на крајот, името ти станува мило со детето. Јас ете друго име на син ми не можам да замислам.
    А јас и татко му имаме помодерни имиња. На татко му е поубаво. Јас сум крстена по желба на татко ми.

На Annath, V.odolija, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Името си е име, какво и да е.

Мене исто име на различни луѓе различни емоции ми буди. Јас барем, имињата ги врзувам за луѓето што ги знам. Ако многу/многу не ми е симпатичен човекот, и името ми е онака “безвезе“ :)

И така неколку пати сум се изненадил во животов кога, откако некое име ќе ми се одмилело, ќе запознаам нова личност со истото име и одеднаш истото име добива нов призвук, поубаво ми звучи. Чудна работа :)

На Annath, M&M, V.odolija и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Апсолутно. Личноста му дава '' боја '' на името. Мм има ептен старо, немодерно име, а бидејќи е личност со прилично отворени хоризонти и модерни гледишта, името звучи симпатично на него... Добро тоа може пошто го сакам.. :D :D
    Како и да е, ако е убава личноста убаво е и името :)

На Annath, Peco, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.509
    Допаѓања:
    91.368
    Кога пред 15 год.ја крстивме керка ми Матеа ,на сите им беше чудно името ,не се одушеви никој,до тогаш го немаа слушнато тоа име на девојче,за две три години веке почна интензивно да се користи.

На Annath, Ane-Goki1, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Emy867 јас носам 37, ако не биваат силиконските перничиња :wasntme:

На Annath, Peco, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.