Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Добро утро и од мене... неспана си дојдов на работа, а времево само за спиење |(
    небитно, се дружам посабајлечки со класична музика, денов ми е за таква... едвај чекам новиот албум на Ил Диво да излезе, листата на песни (преработки) ветува... викендов ми е планиран за кино и театар, ама што ќе биде, здравје ќе видиме... убав викенд на сите ви посакувам.
    @Daleron-ке, се надевам малата е подобра.

Кафе?

Тмурноќава да ја замениме со нешто поубаво... сонце и море! Макар и виртуелно...

На green.eyes, do-re-mi, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  2. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Околу чистењето сум перфекционист по вокација па си имам проблеми сама со себе:)Значи сакам се да ми е под конец и не успевам..Најсимптоматичен ми е моментот кога почнувам да чистам е тогаш касам се околу себе и тоа ме држи сат-два а потоа се мирам со ситуацијата и чистам се додека не почнат вртоглавици.Чистам во викенд и тоа цели два дена ако сум дома и потоа сум толку уморна и испразнета од негативна енергија исто како да сум била во теретана;).Околу готвење готвам кога морам и не уживам да сум во кујна,правам по два ручеци наеднаш,големи маанџии ми се дома и не ми даваат елан..Исто како @referentka,@lunicka изигравам магионичар со 100.00 ден да смислам дневно мени;(
    Но ,ручек има ,најчесто купени продукти од мене а спремен од свекрва(фала и од срце за ова),инаку со моето сегашно темпо за работа незнам како ќе се снаоѓав..
    И сега нешто околу работата јес дека сум по цел ден на работа,јес дек ќе ни се исплатело од после,но јас си најдов издувен вентил за да не полудам од нерви и умор и не јадење.Значи станав конзуматор на позитивна енергија и комплименти за мојот изглед(буквално сум една жена сум на 30 мажи,и нема чаре па мораат мене да ме гледаат скоро по цел ден]:)).Тие комплиментираат,преставници на државни органи комплиментираат:DСекојдневните контакти ми го билдаат егото..Ќе лажам ако кажам дека не уживам во вниманието,се учам да бидам среќна и исполнета во границите на коректноста и доброто воспитување.

На green.eyes, Peco, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро и од мене.Надвор ладно нека си ибе мајката,изгледа ќе мора да го шкрапнам копчето на радијаторите.Станата сум рано а уште не можам да се разбудам.Планирам денес да отидам до кај моите,да ги видам,ако не се предомислам.И јас не можев да спијам кога бев бремена,ама после плакав да спијам а мора да бидам будна.Жени....

На green.eyes, Peco, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Чистам кога мора. Не се загледувам во други куќи колку е чисто, ниту сакам да ми се загледуваат. Кој колку може - битно да не е ептен бербат, другото се се трпи. Муабето за чистење во друштво не правам, ниту ми прават. Се домаќинки со другаркиве сме :)
    Денес порано си одам од работа, и едвај чекам да ми мине времето, да бидам искрена :) хихихи
    Се за*ба времето веќе. Ќе молиме за сонценце златно :)

На green.eyes, Val-Dim, Abrakadabra и 11 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.328
    Допаѓања:
    278.532
    Добро утро!Навистина претета времево депресивно е ептен.Неделава скратена ама многу долга ми се стори Денес уште да се истурка ама долг ќе биде денот.
    @Daleron со помин на ќерето и се надевам дека денес сте подобри:)
    Ај да одам да се спремам!

На Peco, Abrakadabra, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ај добро утро на сите...
    гледам кафе веќе сте пиеле...за доручек некој...:)

На green.eyes, Peco, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Daleron ќе се оправи ќерето сигурна сум. Сигурна сум и дека и е подобро од инфузијата. Битно е да и ја пуштат брзо да и истече кога е висока температурата.
    Те чекаме со убави вести и позитивен дух!

На Abrakadabra, Eli23, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  8. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Да се пријавам само... тука сум.. читам чат пат.
    Зафатен бев ама ќе пишам... шо како...

На Peco, Ariel, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добар ден.
    Дојдов од клиника сега крв и земаа за да испитаат цитомегало и нз уште што не. Леукоцитите од синоќешната крвна слика и се во облаци, а лимфоцитите далеку под минимум.
    Почнавме уште од ноќеска со Оспен, се надевам дека нема ништо опасно, ама ќе видиме од денешната крвна слика. На работа веќе втор ден не одам, нема кој да се грижи за неа. Ми е гајле нека ми скинат дневници и онака се е докинато.
    Бесплатно здравство!
    Море нека си е мајката. Зошто цел живот плаќаме здравство кога се е на приватно.
    За колата напомнав дека се расипа во погрешен момент кога ми е неопходна (не дека нема да се направи), Скопјево без кола за вакви работи не е изводливо кога клиниката ми е 16 км, а треба по неколку пати да одиш.
    Само здравје Господ нека дава, ама и пари по малку за да го сочуваме, инаку отидовме јабана.
    Останете ми со здравје и на сите ви благодарам за грижата.

На WORRIED.BT, Peco, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  10. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ај не ги распрдувај децата :))

На Peco, Abrakadabra, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Ја намали ли температурата?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да ја намали, ама грлото и е затворено и со гној. Во овие 16 години прв пат се соочувам со вакво нешто со неа. Не сум навикната, никогаш не била болникаво дете, ама ете и тоа ќе дојде на глава.
    Во 1 ќе одам по резултати, дај боже да не е тоа што мислат.
    Многу голи одат бре луѓе и ај оди убеди ја дека не е добро за здравје, ама се сеќавам дека и нас истото ни го зборувале, а сме терале по свое.

На Peco, mareane, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    @Daleron јака ти душа....шала на страна, ако ти треба возило за хитно, слободно пиши

На Petar80, Eli23, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Благодарам @ninja35 нов акомулатор фрааааааас 5000 денари и како нова е.:)
    Сега ќе си насадам саксија со пари да ми растат, како ме спотерало со трошоци ми иде да ограбам некоја банка.

На WORRIED.BT, menelele, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    5000....Комбе ли возиш ? :P

На Petar80, Eli23 и tessie им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Германско срање.:P

На Petar80, Eli23, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Не знам можеби многу нема да се сложат,но кога моите деца имаат гнојни ангини(а скоро секоја настинка така завршува)им давам чипс да јадат (facepalm),така и пукнат тие гнојни кеси.Ова од мака го смислив кога и двајцата во исто време сп високи температури а јас сама;(,лудница не знаеш кај кого да се свртеш.А темп.траеше 5дена.Маки...

На DVAANGELA, Eli23, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро, добар ден и од мене!

Денес сум за никаде, грлово боли ли боли, па џабе ли имам крајници, да му се невиди? Вчера башка и се раскивав. Ама со оглед на сето ова, среќна сум што најдов некоја положба, па спиев нормално. Денес ќе се дадам на третмани со супи, медови (бљак) и лимони, по некоја салата... Може и некој чај од жалфија за гаргара, само да ми помине ова проклетово грло побргу.

@Daleron, се надевам и посакувам малата да биде подобро. Ти испраќам среќа! :*:

П.С. Мене не ми пречи да сум домаќинка (барем засега). Дете сеуште немам, со мојов имаме речиси ист вкус за јадења, па нема проблем околу тоа, а и обожавам да готвам. По дома малце потсредив, па и помалку прашини и ѓубриња се прават, а и колку може да се валка на 5-ти спрат? Летно време најмногу, поради прашините заради градежните активности наоколу. |(

Имајте убав дождлив ден, chikitas! :f: :* :hug:

Да редактирам: @ninja35, сум за доручек, под сулов твое дело да е. :D

На green.eyes, DVAANGELA, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Daleron не се грижи, ќе се оправи. Мене така од нигде, никаде ме фати. Дента си бев супер, ноќта почна со 37, и следниот ден со 40. Грлото во рок од 12ч ми се направи со гној невиден. 2 недели бев на боледување и помина. Ќерето е уште повитално - полесно ќе се справи. Не бери гајле.

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    море и така сум сам дома, ќе ме натерате нешто вакво да земам да замесам...;)

На Esmeralda-MD, Eli23, anel и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.