Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    @Capricorn Taurus среќен роденден, сите желби реалност

Од роденден се враќам, трујам на цигари, морам се се алишта да се перам и јас :lol: Атер за фино друштво се труев и јас, пасивно ама тоа е.

Бунда крзнена не е за секаде, за поотмени места е, за на кафе, на гости или на пазар не се оди со таква ... Сеа ако станам министАрка секој ден би носела, секаде :makeup:

На mal.ecka, Lejla8, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Едвам очи отворив, а гледам онаму..активна темата за дали има разлика тенок/дебел.
    Гаддем.

:drunk:

Јутар, народецу. Понеделник, денес. Воз ко да ме прегазил се осеќам.
    Интересна ќе е неделава.
    Weaky-weaky, лепојки.

На Lejla8, Peco, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Повторно многу страни сте ми оставеле за читање, прескокнав, само последните неколку ги читнав, кога сум на одмор место повеќе време да имам јас ич немам за ништо освен за децата.:)

@green.eyes @dunika @Capricorn Taurus среќен роденден женски, да ви се множат, среќни, весели и заљубени.:party::hug::^:
    @kuc вечно име на ќеркичката.:hug:

Малце фатив од темата за странство па морам да си пишам мислење, појако е од мене.:wasntme:

Некако сите тоа го кажувате со некакво понижување, демек сите работат само во фабрика или чистачи, као за повеќе не ги бива или само таква работа им се дава на државјани од втор ред.
    И да постарите генерации што дошле 60-70 тите години повеќето така работеле во фабрика, немале допир со англискиот, на стари години тешко се учи јазик ама и за време на работниот век скоро сите имаат купено по 4-5 куќи со сега просечна вредност од $600.000, така да не ги жалите што работат или работеле во фабрика, кажете еден работник во пр Железара што до пензија од работа купил 5 стана во Скопје.

Моиве кога дошле исто тоа го работеле, со дете на пат и со слабо знаење на јазик, додека учеле јазик татко ми иако доктор работел во циглана за да си го прехрани семејството, мајка ми медицинска сестра работела како чистачка, учеле, напредувале, мајка ми си положила за медицинска сестра, веднаш ја вработиле, татко ми прво положил за парамедик, му помогнал некој доктор на работа зошто видел дека има знаење побрзо да полага и после се било полесно кога веќе се стекнал со дозвола за работа како доктор.
    Додека учел уште еднаш за доктор сфатил дека баш и не сака да биде доктор туку професор, тоа било желба на неговите,па после кон тоа се стремел кон тоа, успеал и до пензија беше професор на факултет.
    Се помачиле малку првите неколку години зошто почнале од 0, со 2 мали деца ама после тоа било многу полесно, тоа што го успеале тука никогаш немаше да можат да го направат во Македонија.

Мајка ми кога се разболела, се мислеле да се вратат за Мк, демек со нејзините да се биде, брат ми бил причината поради коа не се вратиле, не знам дали имам пишувано ама тој е гениј, не љуби га мајка гениј туку certified mensa гениј со iq169, тука образованието му беше прилагодено на неговите потреби, без да заборават дека е дете, тоа во Мк немаше да го имаат во предвид,стана еден од најмладите хирурзи во Австралија и остана нормален во процесот.:lol:
    Да бевме во Мк мислам дека ќе беше ништо затоа што се ќе му беше сервирано на тацна поради презимето, немаше да се бори за ништо, немаше да мора да го вклучува мозокот, ќе беше од оние што ги пишувате дебили на татковци синови што трошат само пари а за ништо не се грижат.

Повеќето млади што доаѓаат сега, доаѓаат со факултеско образование и можеби и работат во фабрика додека учат ама после сите си се запослуваат во струка и со високи примања се, барем јас тие што ги знам.

Јас толку за една ноќ заработувам, дека е лошо во странство де.:)

Еее и јас сакав мајка ми да е до мене ама животот не е фер, а татко ми го учеше Матео да вози точак па маж ми се дурлеше една недела дека оа била негова света|(работа како татко да си ги научи децата да возат точак, со другите две не ја направивме истата грешка.

Јас не би носела, не е мој стил, ако ти е убаво носи си, нема во Мк ПЕТА да ти фрлаат канта со боја по крзното.:lol:

Другарка ми е вегетеријанец цел живот, последните 10 тина години е и веган, две бремености истера како веган, дома готви месо, на децата дава, така она се чувствува дека и е подобро а не го наметнува никому, не паметува, не е ради заштита на животните, едноставно нејзе така и е добро, не мора секој што е вегетеријанец или веган да е член на ПЕТА или слична организација.
    Еве и јас не сум обожавателка на животни ама бунда никогаш не би облекла, не ја гледам причината да се убиваат животни за мода, месо јадам, бунда не носам.

Ете да не се жалите дека ме нема, еве некоја слика од вчера што бевме на планина малку, нешто слабо летово топли денови, место на плажа на планина се шетаме.

469E31E8-9276-4BA7-9519-8ED6F7D14447.jpeg 75CA0B2F-EC26-4949-8378-E7D871072EC1.jpeg

На Arabella M., green.eyes, victoria и 36 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Прашање на денот: Како да се преживее понеделников?
    Добро утро људи, ајде кафе частам за расонување
    Coffee1-banner.jpg
    @bittersweet ме расони со сликиве 8-|

На WORRIED.BT, Lejla8, Rebecca_R и 22 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.289
    Допаѓања:
    85.294
    Добро утро !!!
    Како само ми се спие времево дополнително допринесува за тоа ,а и касно си легнав...ни кафево ме расони ни ништо...
    Ме боли заб тој што го поправав денес ќе одам повторно ..
    Да се спремам за на работа скратена ќе биди оваа недела ..
    Убав ден !!!

На WORRIED.BT, Lejla8, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ами истото го кажав :) дека заработував не во еден, ами во два ипол дена толку.
    А сепак не бев среќна :)

Мислам кажав дека не сум чула некој да се жали од Австралија, исто така. А и не е исто да си втора или прва генерација во Странција.
    Никаде не ја оспорив заработката, напротив, зборував за моите чувства далеку од моето семејство.

Морнинг луѓенца.
    Ич го нејќам времево.
    Или снег нека падне, или сонце нека огрее.

Последна измена: 15 јануари 2018
    На WORRIED.BT, Lejla8, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро

Вчера глдам слика од моите родители.
    Ми падна жал...остареле, се смалеле:(.Децата ми пораснале, гледам двајца мажи:(
    Рефо ми вели-погледни се ти и ти си подзамината:|.
    Себе си, се сум си иста:D, се сум ти таа Рефа будалетинката:D.
    Години врват, се пишуваат по нашите лица, а ние често знаеме да се занимаваме со банални и беззначајни работи, да се нервираме..

Тоа е..составен дел од животот - да се нервираш за нешто врз кое немаш влијание.

Неделава кратка ќе е..уште да е при крај на месец, нешто паринкиве во новчаник брзо ги бројам:D

На dunka, stetoskop, Lejla8 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Комбинацијава од море и планина... сон :inlove:

Добро утро друштво, јас само набрзина да ве поздравам. Од сабајле работно, ве читнав набрзина дури земам душа малку со салатичка (да, на салати сум, овошни), доста беше мрсење за празнициве, време е малку да се испостиме.
    Паричето во Господ се падна, и на Бадник и сега, па нека дава здравје и бериќет.
    Мајка ми срце не ја трпеше да се јави дека зрното пченица што го носело моето име скокнало најмногу вчера :rofl: да не ве збунам, традиција е во Охрид, барем кај моите, на Василица да се фрлаат зрна пченица на плочата од шпоретот и да се именуваат со имињата на членовите на семејството. Па кое зрно ќе скокне најмногу (пука од топлината нели), се смета дека таа личност најмногу ќе просперира во новата година. Разни краишта, разни адети...

Кафе?

На Val-Dim, stetoskop, lunicka и 28 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @referentka добро е што уште броиш, мене ми е страв мојот да го отворам, ни ситно веќе не тропка :D
    Туку, незнам дали сите штом ќе наполнат 30 се чувствуваат како да почнале да стареат. Луѓе, во мај наполнив 30 а веќе се чувствувам остарено, тројчето почнува да ме плаши. Па си го гледам вратот, рецки ми се познаваат, па кога ќе кренам веѓи, имам линии на челото, па кога се смеам имам брчки околу очите, абе не сум нормална мајке ми. Ова понеделников ми мавна у глава :^)
    И, кога ќе ми текне дека прваче ќе имам од септември, тек тогаш гледам како ми поминале брзо годините, дур да трепнам. Ама, живот тече...

На stetoskop, WORRIED.BT, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.873
    Допаѓања:
    99.654
    Што интересен адет :).
    Иви, иста сум. Креми против брчки, серуми, се си мислам кожата ми губи сјај:x.

Што убаво врне снегче:*:. Да пијам кафето и ќе излезам по обврски. Ќе одев до Нептун по тел на мајка, ама ете женава сеа вика дека предомислувала, пари нешто ич не и се давале:D.
    Којзнае додека да излезам што ќе и текне8-|.

На stetoskop, Lejla8, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Emy867 уште не сум почнала со кремите против брчки, се тешам млада сум, не ми требаат. Ама, ај што брчки полека го шараат лицево, ама кога ќе видам дека уште знам по некоја акна да извадам како у пубертет да сум, се вадам од кожа. Жени... :D

На Lejla8, kuc, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Кај сте вие што снег ви врне? :wasntme:

На Lejla8, kuc, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    :rofl: 26943120_10208399944711258_822376874_n.png

На Espadrila, lunicka, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.422
    Допаѓања:
    260.190
    @bittersweet мислам поентата на тоа мислење ми беше, не да ги потценам луѓево кои го работат тоа, туку што истите тие, овде во Мк не сакаат да го работат. Е сега не се исти платите, ама пак режиските трошоци се поголеми. Храна, облека и поефтини иде, ама наемот не. И кога ќе видеш две плати од по 18-20.000 во Мк со обезбедено живеалиште се доволни за пристоен живот.
    Всушност, кој каде ќе се снајде е работава. Нормално дека во Австралија ќе е поубаво. Или било каде од Македонија.

@CameliaMiller и кај мене врне снег :)

На Lejla8, kuc, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Како вицот-ако плачам барем покрај океан ќе плачам:D

На Espadrila, stetoskop, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.422
    Допаѓања:
    260.190
    Со ферарито е, ако плачам, барем во ферари да е:D.

На Espadrila, stetoskop, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Абе јас пак ќе кажам - сите сме во право.
    До личната перцепција е на крајот. Мислам реално, родителите на @bittersweet одлучиле да се жртвуваат, сигурно не биле пресреќни на почетокот сами без сите. А сепак, медицински лица секогаш ќе најдат работа секаде. Но правници, економисти, лингвисти.. малку потешко.

Медицинскиве лица мои блиски што се отселија, тоа и го работат. Секако, секоја земја си бара да се доположат испити, нострифицираат дипломи итн. Ама е изводливо.

@JuLleE ставај кафето... тука е тага времето.

На WORRIED.BT, Lejla8, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Кај паѓа снег? И јас сакам. Идам одма. Тука повторно дожд.
    Што оти не е ладно, кога нон стоп врне.
    Пак станав рано без потреба, пак ќе се чудам цел ден што да правам.
    Сигурно нема да е нешто паметно :D

Немојте така да зборувате за годините, некој е со 3ка напред, ама не се осеќа стар. Не се осеќаше де, до пред малку. *гобараогледалотозадасибарабрчкиибеливлакна*
    Сите сме млади и убави, се додека ни е мирна совеста.

Темата странство не ја почнувајте пак :tmi:
    Се е субјективно ^_^ whatever floats your boat е работата

Ете, реков дека нема нешто паметно да ми текне денес :P

Living in странство made me kinky, I wasn't like this before

Ајде сакам сите на темата да се изјасните, преку таквото од странство и политики, бтв ни ја затвориле темата

Одам да варам кафе 8)

Последна измена: 15 јануари 2018
    На WORRIED.BT, Lejla8, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Кај е снегот бе? :^) Очекував утрово да не можам да се дотркалам до работа, тоа суво :?: Не дека се жалам, снег у МК поарно да нема.
    Утро. Јас крзно не сакам.
    Јас со кремите за брчки од пред некоја година почнав. 30кава ми донесе зголемена килажа, за прв пат во животот, па малце тешко ја носам :) Нека ја, доста коски и кожа бев. Само кога ќе се видам на стари слики како ми сјае кожата, ме пецка у душа.
    Народот овде нема хуман однос спрема никого во ниедна институција. Не е омаловажувачки да работиш како чистач, условите и начинот на третирање се различни.
    Ми се изремети све, осеќам како времето да ме притиска и да морам веднаш да направам нешто, ама не знам од каде да почнам. Изгубен случај.
    Убав ден.

На stetoskop, WORRIED.BT, Lejla8 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    20.053
    Специjaлно за @Val-Dim дa ja поздравам тукА. Иако сум 30 од пред некое време еве кафе за сите
    lots20of20coffee.jpg
    download.jpg

На Val-Dim, stetoskop, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.