Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас од секогаш сум имала hooded eyes (спуштени капаци) и секогаш ми биле комплекс. Но, како стареам (вистински старееме, да не се лажеме над 25, сигурно не младееме), капакот на десното око се поизразено е спуштен.
    Никој не приметува, освен јас, ама ... на тоа мислам на секоја слика. Па како мрдната со една веѓа нагоре сум :)

Сум размислувала и за ботокс, и за хируршко средување, ама не можам да се убедам никако. А ќе морам еден ден или да се помирам, или да го решам проблемот.

Мислењето на луѓето не ме повредува. Да ме повредуваше, одамна ќе се облекував само во црно, немаше да се шминкам, немаше штикли да носам, немаше купачи да носам... или ќе ослабев.
    Ама ете, дебела сум се` уште, се надевам ќе ослабам, ќе смогнам сила да истраам - ЗА СЕБЕ.

А не за колку ми е убав струкот на плажа или дали миниќ добро ми стои... во огледало кога ќе се видиме, најважно е да сме си убави сами на себе. Па покрај сите мои реални „маани“ - тежина, рамни стапала, “кокошкина“ кожа итн.. ете мене едниот едвај приметливо спуштен капак ми е најголем проблем :)

Инаку користам производи за лице за 30+. Јер овие три години заѕверена во монитор ме остареа :)

На green.eyes, Val-Dim, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Пристигна уште една новагодишна честитка. Неблагодарници.. ма не сакам веќе имево на државава да го слушнам.. од толку многу што сум револтирана..
    Крвта ми се чини ни ја испија од нервози.
    Ако. Нека ги.
    Уште малку.

Сега наместо да се изнервирам јас се насмеав.. 1-0 за мене овој пат:muscle:

Ве гушкам сите.. барем тука ве имам.

На green.eyes, mal.ecka, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Една од причините зошто не се бендисувам на слики. Плус десното око ми е поголемо од левото, особено при селфи. Ама прогуглав, видов дека не е само кај мене
    https://www.glamour.com/story/when-you-smile-does-one-of-you

Изгледа премногу се смеам јас:D
    Надвор и сонце грее и врне :sun::rain:

Започнувам да готвам сега. А баш ми се јадеше пица :pizza:
    Така е кој се разболува во вакво време, ќе јаде тоа што не сака.

На Val-Dim, Ane-Goki1, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    За вошки викаат оцет помагало. Големата кога ми ги донесе од градинка, фатив и јас, а трудна бев и само машинка на двојче ме спаси. Јес да ме гледаа како изрод некое време( со мев до заби а без коса :D) ама ништо друго не ми ги исчисти. И малата и јас ги скративме косите и така отидоа и вошките во неповрат. Мене лосионите и ситниот чешел не ми помогнаа. Единствено ако најдеш или имаш Ниска чешел против вошки, чешлај почесто, мене како дете само тоа ме спасуваше.

На Lejla8, Dadusicka, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Леле за брчките...и родендените...не почнувајте.
    Јас ништо не користам против брчки, освен кокосово масло повремено, иако имам околу очите. А уште некоја година заокружувам 4 деценија. Мајко мила! Само кога се смеам се познаваат. А бели влакна...па и нив ги имам. И искрено, не ми сметаат. Повеќе ми пречат годините како бројка. Иако духот ми е помлад од реалните години што ги имам, телото ме издава, ми кажува дека сепак не сум толку млада колку што се чувствувам. Затоа понекогаш сакам што имам вишок кг, оти ако ослабам, лицево ќе ми се стопи и секоја брчка ќе излезе на виделина. Знам, си барам изговори за да не бидам на диета. Ќе вежбам, тоа е единствено решение кај мене.

Иначе, за некои две недели пак ќе бидам one man show :( што убаво ми беше кога излегував по потреба, имав кој да ме замени. А наскоро, пак сама :( уфффф...

На Val-Dim, mal.ecka, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.216
    Допаѓања:
    124.935
    Neznam fotoshop :(
    Ke se preteram ko Melita:lol:

На Lejla8, mareane, malerozna и 6 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Леле мене така ме викаат докторишЧана на работа... :rofl: знам дека треба да е пофалба, ама душичкава ми знае :)

На Lejla8, eli25, malerozna и 4 други им се допаѓа ова.
  8. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    44 години бели влакна-да, брчки околу очите и подочњаци како надежен алкохоличар-да,арно што после операцијата си се вратив на 54-55 кгр инаку имав заминато до 61-62 мислам и баш во летото пукав по шавови што се заоблив па ништо не ме береше а богами ни можев килце да скинам и нерви изедов огромни..
    За нега само арганово масло околу очите и подочњаците друго ни знам препаративна козметика ни ме интересира.Желба имам само за оргинал парфем и скроз паѓам на млеката за тело од Викторија Сикрет(ги имам три сите добиени на поклон)..
    Денес на повик на работа..во превод виси на закачалка ако ти јавиме трчај доаѓај..
    Мноооогу сум апатична и очајно тажна и уште ова денес што ми се деси ми беше капак..
    За роденденот на дечките ми даде мајка ми пари кои уредно си ги спастрив во кесето..Кога брат ми ме носеше дома во саботата точно на врата ми даде уште по 500.00 ден за двата-да ја заокружел цифрата:)Ми ги тупна в раце и си замина брзо,брзо и јас си ги оставив на фрижидер паметната очекувајќи некое од децата да дојди и да си ги земи..Големиот дојде си ја зеде софрата пакована не ни спомна за пари си замина а тие останаа на фрижидер па се мислев да ги приберам и на крај си реков де бре синкир ке летнат и ги остајв..Денес сабајле дојде малиот да си ја земи 500.00 за да си купи кошула за роденденот и гледам ги нема на фрижидер:sweat:;(Ни излегов негде од саботата а единствен човек што викнав на кафе е мојата прва братучеда;(Неможам да прифатам дека таа ги зела парите..Сто пати помислив дека ги имам запикано негде и ете не се сеќавам..Значи куќичката е две соби, се е прегледно, шкафовите се нови и се е средено под конец,таму каде што си оставам пари резерва за децата не се оставени..Ум немам во главата..Воопшто не е за парите..Или јас полудвам или брачеда ми станала скроз нечовек:@На сестра и и порачав апчина од Грција околу 600.00 ден.беа и не и зедов пари и кажав дека и се понада од мене за операцијата што и следи..Значи тие пари беа на моите деца а јас или ги загубив несвесно низ дома а страшно сум растревожена овие дена со тешки проблеми се справувам или ете куршлус од свој човек.. но чантето со другите пари не е чепнато а тука беше на маса мислам..Значи ова ми е шамар што сум толку неодговорна, расеана и никако ама баш никако неможам да се сетам каде домаќински ги прибрав парите..Тешка глупача сум..:@:headbang:

На Val-Dim, mal.ecka, stetoskop и 20 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Нека му е лесна раката на тој што ги земал (ако ги земал)
    И јас не губам пари.Оти бројани ми се.Точно знам кое каде оставам.

Од што несакаш да си го расипеш мислењето за блиската личност, се убедуваш дека е твоја вина.

Слично ми се има случено.

На stetoskop, Lejla8, eli25 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    59 пати дојдов до фрижидер обидувајќи се да се сетам на некој нов момент.Сите џепови од јакни во шкафот ги проверив,се е полица друго се се гледа..Не метев вчера само пеглав алишта и спростирав нови.Нема ќошина па да паднале/летнале..Едноставно в земја пропаднаа а таа знае дека кај мене ни иди некој ни пак јас одам негде ни имам купој пари па да незнам што ми се десило.А до сега била повеќе пати на кафе(живее една улица погоре)и вакво нешто не сум забележала..Јас имам аверзија кон парите и влечам некоја фобија од детството и знам да напрам паника кај ми отидоа парите и тн..многу често ке најдам во некој џеп и знам дека ич несум одговорна по таа основа..Се е можно..важно се убив и денес од плачење..Ете така овај јануар години уназад бил big shit for me:@;(

На Sesil, lunicka, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    Mozebi padnale pozadi nekade ili decata GI krenale da ne se izgubat....obichno jas krevam pari koga ke vidam rasfrleni po DOMA. Ne greshi dusha vokolku ne si sigurnà.Ne veruvam nekoj da se drzne taka blizok...neznam.

На Lejla8, eli25, Emy867 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Порано кога ке слушнев дека некоја е 30 ја ставав во тетки,а еве и мене ме стигнаа.:)
    Од знаци на старост имам само бели влакна,брчки уште не,а ако сум на сојот на татко ми нема ни да имам уште долго.
    Никој не ми верува на годините,ама си се знам јас,колку и да ми е детски ликот свежината е друга,една лошо преспиена ноќ одма остава траги,ама тоа е,мора да научиме достоинсвено да старееме.
    И жените што се смеат од срце,кога им се прават линии околу очите ми се најубави.
    @Emy867 за свежина на лицето пиј многу вода,хидратацијата од внатре е поважна,сум приметила на себе дека има разлика;)
    Ова “има разлика”на изборната кампања ме потсеќа:tmi:

На Val-Dim, ivi1987, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Леле многу сум среќно и возбудено, ко прваче кога треба да оди прв ден на училиште.
    Ми се јави газдата од една цвеќара, пред 2 години работев таму 8ми март, утре немало кој втора смена да му работи да дојдам. Знам оти е 1 ден поточно 1 смена само, ама многу ми значи и многу сум среќна. Одма се распрашав кај една комшика дали може да ми ги причува децава од 2 до 5 додека мм дојде од работа. И утре ќе одам на работа. Еден ден само, ама ако. :D:D:D

На Val-Dim, mal.ecka, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @evangelina.ina мене 100 пати ми се случило да забутам пари некаде, божем за црни дани или пак за нешто испланирано... и после иди па најди ги. Сама од себе сум ги скрила.

Него ај пари... ами пред некое време дигнав узбуна за јакна. Дома во самиот ходник имаме закачалки за јакни, но јас моите никогаш таму не ги оставам, туку во соба на моите закачалки.
    Прво мислев дека на работа сум ја заборавила - ја немаше, кај дм - ја немаше, во гепек - јок, во соба - јок... после 4 дена ми текна да проверам во ходник (facepalm) и ете ти ја таму, под јакната на татко ми. 4 дена по 10 пати поминувам таму, еднаш не ми текна да проверам.
    Може и ти така си ги преместила парите а не можеш да се сетиш, ете махинално...

Што се' имам "изгубено и најдено" во животов така... ама и јас како мува без глава сум. :x

На Annath, ivi1987, Espadrila и 13 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.418
    Допаѓања:
    260.174
    Ај да ве прашам. Ми отече подколеното, синоќа дланката, а сега и лицето.
    Матичниот сабајле кажа ништо не ми е, и ми даде едни апчиња на природна база.
    Ама ете и во лице отеков. Што да правам не знам. Од што може ова да е? Кај да одам кога матичниот не реагира?

На mal.ecka и Lejla8 им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.217
    Каков е сексот после 40-та? :D

На Val-Dim, Annath, fina erika и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Хмм, бубрези?
    Серапетазе ти дадоа?

На kuc и Lejla8 им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.418
    Допаѓања:
    260.174
    Да, ама сабајле немав на лице. Сега ова. Ма ни мокрача не ми провери. Не се големи отоците, ама ме плашат.
    Не знам сега да одам или сабајле.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    ^Не сум доктор Јуле ама знам дека апчињава се добри.
    Јас би побарала друг доктор. Нека е и сабајле.

На Val-Dim, Annath, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Се прибрав... легнав да испружам нозе...
    Мака ми е.. ја зезнав една другарка, требаше да и направам нешто и реков имаме на работа ќе ти направам...а уствари сме немале..го планираше за денес, но ќе биде утре...

@JuLleE не чекај до утре, оди и сега

На mal.ecka, Annath, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.