Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Се изнаспав за сите пари што се вели. Мм си дојде вчера,извади нечистите алишта од куфер, стави други и утрово пак замина. Ми се чини повеќе без него сум од колку со него. Се прашувам да не ми прави некоја генерална проба?:worried:
    Се разбудив утрово во 5 кога заминуваше, па во 7 да го разбудам син ми за школо, па не бил од 8 него од 9, ајде пак во 8 станав и е*ате спиењето. Важно во кревет до 11.
    Вчера конечно ги направив переците на Бас, да кажам да не рече само бара рецепт а не прави. Ама не успеав да сликнам. Гости имавме и отидоа набрзина.
    @Daleron , ќе помине, не се секирај. Само кај гнојна ангина битно е што побрзо да земе антибиотик. Друг пат веднаш на лекар носи ја. Јас имам уплав од гнојна ангина, имам болни крајници и еднаш годишно обавезно ме фаќа и ќе си одлежам со температури. Ако не примам антибиотик на време, па после со инекции, дексазони, па ми се поремети организмот од кортикостероидите, со месеци не можам да се оправам. Млада е , ќе се оправи брзо со терапија.

Ова дождов претера веќе, ми се смачи од вакво време.

Кафе? За мене прво денес tumblr_m3nn8iWGsI1qiopa4o1_500.jpg

На green.eyes, DVAANGELA, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @anel женче ги бендисаа моите переци?:?:
    @Daleron побрзо оздравување

Од мене мезе и ракија денес---повод - годишнина од брак!
    иако сум јас пролепшана мојата половина е на работа овие денови од јутра до сутра па за "частење" ќе чекам викенд:!:8):emo:

убав ден

На green.eyes, do-re-mi, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Не се сомневај дека ги бендисаа, не стигнав ни да прашам, со брзина на светлината отидоа:D

На Peco, Esmeralda-MD, Abrakadabra и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Anel дај почести пак уште по едно кафе со некое пи*енце мислам на вакво [​IMG] заспан сум млаку да се отрезнам или да се симнувам до бар а ме мрзи

На DVAANGELA, Peco и anel им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    I mene me bendisaa perecite na Mr.Bass.
    Samo uste da me viknevte da gi probam.:?:
    Sekoj den si velam,aj denes ne pisuvam,nemam nisto pametno da napisam.Ama pak posle mi teknuva deka nikogas ne sum ni imala i pocnuvam da strakam.:rofl:
    Dobar den zencinja,petrinja i nindjavci.
    ve kafinja ispiv.Ubija me dosada i maloto sto se maci so slajmovive.Dusa mi se cepe koga kkenkaa i mamo vika.Neli majka se bara koha sme na maka.
    Denes za rucek pire i pileski stek vo sos od domatno pire i senf.
    Uste da ima doma stopan pa da rucame za vreme na rucek a ne na mesto na vecera.]:)

На green.eyes, DVAANGELA, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.116
    Допаѓања:
    43.541
    Добар ден женски . Денов за мене не е добар. Здравјето ми е заникаде . Не се чуствувам добро , лошо е што неможам да се грижам самата за себе . А на мене чекаат две деца .
    Мм баш денес е на некој семинар , тек вечер се враќа . Се молам само добро да помине денот и да биде се во ред .
    Лошо е што неможам ма мникој да се ослонам. Помош од никаде никаква . Трпи си, ќути си.

Свекрвами неможам да ја викнам а и несакам . Едноставно на нејзина помош неможам да рачунам . Може а несака . Пред некој ден имав итен термин во време додека децава спијат . Ја викнав да седи кај нас да ги чува додека спијат . Се на се 2ипол часа . Од кој едниот спиеа ...да ми каже среќнаешто нејзините деца се пораснатии доволно возрасни |(

ете така . Сеа да се напијам нешто . за глава апче , за вртоглавица нешто и за доволно енергија до 20ч .
    Цигари имам лесно е значи :smoke:

На green.eyes, DVAANGELA, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  7. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Вие за пијачка и јадачка сте почнале муабет да праите (ракија е најдобар лек за тепање вируси, траст ме).... а јас... :( јас ќе кречам утре па по поликолор треба да идам... и по четка... и шпакла.. па фангла.....
    Капа сам ќе си направам ;)

На WORRIED.BT, Daleron, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    здраво снајки :)
    Јас си се пролепшав вчера, ми фалеше драстична промена после години наназад и баш убаво ми дојде да ви кажам.
    Ова времево ужас невиден се стори, сепак нема да трае многу од другата недела најавуваат добри и потопли температури.

Се спремам за побурен период, куп обврски ми се насобраа и значителни турболенции, ако само на арно нека е, па ќе му ја фатам и некаде на планина или било каде само надвор од тука, да се опуштам и одморам од се.

@Mrs.Bass честита годишнина драга да си исчекате старост со хармонија и топол дом.
    @Daleron не се нервирај ќе помине и ова, со помин нека е на ќерето што побргу добри вести да слушнеме, ти си храбра жена а знам оти не е лесно да бидеш секаква улога во животот, па на човека некогаш преку глава од се му доаѓа, јас многу добро ти го разбрав постот.

Пријатен ден, уживајте во домашна атмосвера уз оган и топол чај.

На DVAANGELA, Mrs.Bass, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @Mrs.Bass среќна годишнина.
    И јас денес како Галапче, незнам што да пишам. Ама еве колку да си го поминам редот. :)
    Бидна и ручекот, за под 100 денари дури. Денес значи сум била ептен вешта. Сварив зелка, јас и мм ја обожаваме, па чим знам ќе се изеде - лесно е. Таа е домашна, така да пари не сум дала. Имав и од вчера нешто ќофтиња ми останаа, па ги пропуштив во чорбата. :P Не сум сретнала таков рецепт досега, ама чим бива грашок со ќофтиња и ова мора да го биде.
    Малку да се зашпара мора. ;)

На green.eyes, DVAANGELA, AngelOfArh и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    @Eli23 уште си тука? Му се заарни на малото изгледа, надвор ладно, не му се излегува... ај ќе тргне кога теба, само со лесно.
    @Mrs.Bass честито годишнина, да ви се множат!

На DVAANGELA, Mrs.Bass, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.683
    Допаѓања:
    182.096
    @Daleron a i site ostanati da si vrtite doma nisador spas za gnojna angina i gnojni cepovi nekoi 50 den kosta e za den dva si nov

На Petar80, kukla21, Daleron и 3 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @Mrs.Bass , јас тек сега читам дека си имала повод за честење. Со среќа нека е, да си дочекате до стотка заедно, па и повеќе и само на убавини да се радувате.

@tinan , ти мислиш само така ќе влеташ во темава после толку време и ќе ни кажеш дека се спремаш за кречење. Чекаме опширен извештај за твојата "апстиненција":!:

Луѓе се разбегавте. Јас не знам што да правам. Викендов продолжен беше планиран за викенд надвор, ама ништо од тоа. Евентуално во сабота, ако не е изморен мм од пат. Барем времево да се оправи па тука да се испадне некаде.

Последна измена: 22 октомври 2015
    На green.eyes, DVAANGELA, Mrs.Bass и 12 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.116
    Допаѓања:
    43.541
    Да ве насмеам малце
    маливе немирковци се бркаат низ соба ...им викам :немојте бидете умни не се тепајте , не се карајте
    Малава вика 'мама wir тепен uns nicht. Некако преведено Не се тепаме мамо .
    Да се смеам или да плачам
    јас на неа македонски и зборам она си тера понејзино германски со некои македонски зборчиња
    нсјчесто ми преведува . Ме става во незгодно . Викам сите ќе не разберат вака што праиме муабет :D

На green.eyes, DVAANGELA, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @Mrs.Bass Среќна годишнина,нека ви се множат годините во здравје среќа и успеси.:f::f::f:

На Mrs.Bass и Petar80 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    @Mrs.Bass Среќна годишнина,среќни и вечни да сте:l:

На Mrs.Bass и Petar80 им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.297
    Добар ден лепотици и по некој лепотан.

Не знам кога ми летна неделата, а по цели денови само лежам. Ми се шета, ми се оди по дуќани, се што не смеам ми се прави, ама се убедувам дека и лежењето не е лошо. Напротив, луксуз е.

На тема чистење, најпаметна инвестиција ми е жена за чистење. Ми доаѓа еднаш неделно по половина ден и буквално живот ми смени. И нез тој дел денот ми е целосно исполнет. Претходно не стигнував ништо, а секогаш бев исфрустрирана од многу обврски.

Ајде останете ми со здравје, додека јас се луксузирам.

@Mrs.Bass само убавини!

На green.eyes, Annath, Mrs.Bass и 7 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд центелмен.:hai::hai::hai:

Таман да ја пофалам мадам како спие како нормално бебе веќе 2 недели кога ете ја пак ме држи до ниедно време будна, сите спијат само јас и мадам во 4 саат сабајле си играме игри.(facepalm)

За чистење, чистам да биде чисто ама не се потресувам многу, многу, со три деца не може никогаш се да биде под конец, не ни сакам така да биде, да ги трауматизирам со дерење да не пипкаат, да не растураат, деца се мора да си играт.
    Секој ден пере машината за перење по неколку пати, машината за садови исто, поминувам со џогер на пареа секоја вечер, купатило чистам после секое бањање, пеглам со грдни маки, само готвам со мерак.:lol::lol:
    Мм кога е дома помага со сите обврски, нема машки/женски, кој што може тоа прави за побрзо да се завршат и да си го посветиме времето на нас и на децата, животот е прекраток да ми помине со крпата во раце.:wasntme:

@Mrs.Bass среќна годишнина, да ви се множаат.:f::party:
    @Daleron побрзо оздравување на ќеркичката.:hug:

И да, да не заборавам пред четири години ово време ги имав најголемите а воедно и најслатките болки на светот, се породував со Матео, сега чекам уште саат и 25 минути да поминат да го разбудам со тортичка со свеќа и да му посакаме среќен роденден.:party::party:

На green.eyes, ozbilnazena, DVAANGELA и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Верувај, не верувај пред малку си помислив Битер не се пофали за роденденот. Не ја знаев точната дата ама знам дека многу мала разлика се со ќерка ми.
    Ти уште две, јас со едно :/
    Голем да расте и да ве радува!

На DVAANGELA, Annath, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.116
    Допаѓања:
    43.541
    Ете јас без ниеден повод решив мафини да правам , ко да сум знаела дека имало и те како повод . Матео имал роденден , @bittersweet нека е жив и здрав , голем да расте . Голем дечко од 4ри годинки
    20151022_191327.jpg
    еве од тета Елена мафини :party::l:

На DVAANGELA, Annath, Mrs.Bass и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    :sweat: да здивнам малку. Нема ништо опасно освен вирусов. Сега јас се разболев желудник ме скина.
    Ако поарно јас отколку таа.Постов почнав да го пишувам пред 1 час, ама куче барав до сега, пак и побегнало на мајка ми. Го најдов водено и целото кал, од бело станало кафеаво(facepalm) и на сета мака го бањав.
    Не го истепав се воздржав некако ептен осетлива сум станала, ова од климаксот ќе да е.
    Живи и здрави само децата ништо друго не е важно.
    Ќе одмарам малку, имајте пријатна вечер.

На DVAANGELA, Annath, Mrs.Bass и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.