Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @JuLleE Декастаметазон знам по децава дека им го давале за отоци во грло и Ларингит. А за апчиња за алергија знам дека еднаш во 24 саати се пие. Јас имам алергија на оси и пчели, и последно си приметив на мајонез. Не отекувам, не се гушам ама кога јадам цело лице ми се прави лом, осип невиден. Нека не те фаќа паника, ќе испиташ и плус апчињата пиј ги секој ден, ќе се среди.
    Утро. Денес сум наспана, во 10 станав. Многу им се радувам на продолжениве викенди.
    За многу години Водици, здравје и среќа да не служи.
    @CameliaMiller уживај и за нас на планина, убав помин :)
    Убав ден да имате :hai:

На Annath, CameliaMiller, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро..
    Неспана ич, со малиов на клиника ноќеска..ме извади од памет.. мислев слепо црево дека е.... отидов на работа само на саат и се вратив, не способна за работа бев...стресот од после ми се јави..
    За многу години празников

На M&M, Annath, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    За многу години!
    Поздрав од Струга најуба
    FB_IMG_1516362634670.jpg
    П.С. не е моја сликата

На M&M, Annath, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.086
    Бог се јави!
    За многу години празников!
    @CameliaMiller замавни од планина може да те видам,ама јас на ниско сум...

Последна измена: 19 јануари 2018
    На bittersweet, Annath, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220

:D

Да почастам со нешто си велам, па ај со смеење ќе ве почастам.
    Денес се погоди денов. Да не зборам пред рака, ама нешто ќе се дешаваааа...

На Annath, kuc, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    D.den i od mene:)

Za mnogu godini neka e denov.:)
    Mesindzer i viber bipkaat cel den-Hristos se javil....aj neka vi bide ,vozvrakam so (y)...(facepalm)

Gi citav bubale,dadus,jule ...sto da kazam...od loso uvek ima poloso,kakov -takov barem imaat kogo tato da vikaat...
    Vcera go imav eden od polosite denovi posle nego-sama otidov i birav ,,model",vid na mermer,sliki,font...(facepalm)...zgora na se se ispokarav i so majka i sestra,ednostavno nemozat nekoi raboti da sfatat i prifatat...

Tuku,aj da ne siram negativa...ne se pofalivte so paca/pivtii...pravevte ?

На ♡BuBaLe♡, M&M, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Татко ми правел.
    И традиционално со мајка ми лом се направиле околу мајсторијата. Колку како се вареле, пена се вадела ли, бело имале немале, абе хаос. Многу голема работа правеле, за пар свински уши и 4 колена да се караш...
    Ги отрул со лук, ко што сака дм. Вечер на тераса ќе спие некој, а тоа не сум јас.

На M&M, Annath, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Мислев видеото ќе е од типот, пуштете детето бе!
    Ама овие ептен искулирани фаци :D

Добар ден. За многу години празникот.
    На вас ви е петок, неработен, а мене сега ми почнува работната недела (facepalm)

Надвор ладно, јас вријам од температура.
    Кафе испиено, сега да јадам, една рака апчиња и итам на работа.

Се давам да сум дома сега, па ако треба и пача ќе јадам (не дека не јадам де, за добра свиња нема лоша помија)

На mira.mira, Arabella M., Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Леле денов денес ....
    Како читам не ке да е само кај мене :)
    Сабајле го подбрав мм убаво, му изнакажав се што ми лежеше на душа, ако сфатил ок, ако не нека му стои. И на мајка ми и реков да не доаѓа веќе на спиење, можам сама, колку можам ќе видиме ама ајде, ја важно си кажав.
    Ми фали животот од пред еден месец, многу сум напната околу беба, од се ми е страв, зошто спие, зошто плаче, јаде, не јаде. А и нервна сум ептен и се ме тера на солзи и карање.
    Утре ни е слава, нема да славиме, само колач ќе однесе свеки во црква да се скрши за здравје. Се надевам дека нема да му текне на некој да ми се нацрта на гости, иако мм рече дека ги известил сите оти нема да се прави фешта годинава.
    Убав ден на сите
    Бог се јави

На M&M, Annath, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.086
    Во село мое не се прави пача сега...Денес е машки водици мажите одат по ракија и на ручек и вечера кај кумот.Се јаде прво мезе: месо ,колбаси ,салати па се руча, вечера грав со ребро,компир манџа,расол со сланина...Утре е женски водици,се оди в црква се предаваат крстовите,па пак се оди по ракија претежно жени или некаде како кај нас пак мажи,па пак на ручек и вечера кај кумот...Накаде се слави и задутре кокошкини водици цела ноќ до сабајле...
    Секое село башка адети си има...
    Има луѓе кои живеат за овие денови интересно им е ,ама повеќето мислам повеќе поради традиција и верба во крстот и Св Јован кој се смета за голем светец и голем благослов е да си кум.Викаат не се оставало ,не се откажувало од крстот ова како аманет е ...
    Ние годинава го преземаме крстот,па утре ќе почастам..
    Колку да се најдам во муабет и да сменам од тешки теми.
    @Dadusicka ,се надевам добро е денес синчето..

На M&M, Viktorijaaa5, eli25 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Добро утро:coffee: и од мене, кај вас веќе е добар ден. Кај мене секое утро иста песна, смрт ми е на сабајле со ова мое дете, многу тешко се разбудува, па се тегне се влече ко црево,не сака да се спрема а мене живци ми се кинат и само викам ајде,ајде побрзај ќе закаснеш а неа мува не ја лазе, дури кога почнам да црекам тогаш се расонува и ми вели па незнам како ти се вика по сабајле :@. Нај тешко ми е во петок,се чувствувам виновна си велам дете е и ми текнува и јас не бев нешто по арна на незина возраст, после школо оди кај татко и и 2 дена не ја гледам ;(.
    Татко и ми пишува што мислам дали било ОК да и се купи телефон,јас му кажав НЕ рано и е па само 10 год.е , и на крај пак јас ќе испаднам лошата. Ај да прашам за мислење, според вас на која возраст е ок да се даде на дете да има свој телефон?

На mira.mira, M&M, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.874
    Дoбaр ден!
    Зa мнoгу гoдини и нaпoмoш денoт!

Нaкривo нaсaдени стaнaвме сo мм...стoпaти се скaсaвме зa глупoсти...aмa ништo стрaшнo...сaмo рaзлични плaнoви зa денoт..
    Ручaвме и сегa секoј вo свoј филм...пoкaснo нa кoлaчи и кaфе ќе излеземе негде кoлку дa мрднеме oд дoмa...

@ane.bella мoјaтa телефoн имa oд 6-7гoд...oд прaктични причини и гo дaдoвме...не беше брaт и рoден,јaс oдев сo скрaтенo рaб.време и бaш вo термин кoгa тaa се врaќaше oд училиште честo беше сaмa дoмa...зa дa јa кoнтрoлирaме и дaдoвме стaр тел.и брoј...и ден денес сaмo нaследувa телефoни oд нaс...нoв не сме и купиле aмa пoстoјaнo имa рaзличен мoдел...
    Иaкo сум крутa и нефлексибилнa зa некoи рaбoти ..телефoнoт не е еден oд нив..вo денешнo време е нужнo злo..

На malerozna, M&M, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И во селово е така... денес машки, утре женски.
    Со тоа што утре стварно само жени по куќи одат.
    А во крајов третиот ден кокошкини се викал :D
    Толку години снаевствување, денес дознав :)

На mira.mira, malerozna, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    Маж ми ми рече празник е жено не се работи и еве сега седнувам од сабајле. А сакав туш кабината да ја исчистам ама се изморив. Алишта надвор на жица ко да е пролет, вторава машина ќе мора на парно :mm:
    Кафе пијам, цимет заборавив да ставам нема кој да ми донесе а сама не станувам ]:)
    Пача си купив, си ја делам со свекор ми. Не варам за еден тањир, недомќинка сум :yawn:

Ми се оди некаде во природа, не мора снег да има:sun:

На malerozna, eli25, simonka93 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    За стар телефон не ни имаме да и дадеме, ние до максимум ги користиме, ќе мора нов да се купи. Но според мене не и е потребен, единствено само кога е во школо е "сама" ја носиме до школо и ја земаме ние, сама никаде не оди. Не знам шо да речам.

На malerozna, eli25, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Пача нит правам, нит јадам. Кога бев дете видов како се вари, па и миризбата ми е :envy: а и како се тресе во тањир како желе, бфф.
    Денес мислев ќе се седи дома, ама големата запна малку надвор, па среќа има сонце денес, излеговме и убаво се издувавме надвор сите четворица. Како права домаќинка и пица им нарачав за ручек и сега се тегнам по креветов :D Ама после толку бурна недела, заслужив мислам .

На eli25, Ane-Goki1, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Ни еден од овие обичаи што ги спомнавте ги нема во село моје. Едино крст што се фрла. Викам јас најнепобожен крај сме.:lol:

На Viktorijaaa5, eli25, simonka93 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Za vakvite ko mene sto nemozat paca da gledaat,a ne pak da ja jadat,strav da go fati covek da otvori fb-aj po 30cinii so paca pa i vo zemjeni tavi...zar se ke se izede...?(facepalm)

На M&M, eli25, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Бог се јави!Навистина се јави!За многу години да ни е на сите,здравје и бериќет.Пошто се изнаработив по дома неделава,денес одмарам,празник де,па да искористам.Пифтија или пача не ја јадам,еднаш пробав и никогаш повеќе,не сум за такви работи.

Последна измена: 19 јануари 2018
    На eli25, simonka93, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.402
    Допаѓања:
    260.109
    @stetoskop како велат секоја планина своја тежина. Секоја болка боли.
    Јас не можам да ја споредам мојата и твојата загуба. И во право си, моето сеуште има кого да вика тато.
    Вакви моменти ме креваат. Но ете боли. Болеше. Јас веќе преболев, свесно да. Несвесно може сеуште не. Сега пак имам други предизвици и си правам притисоци. Но акумулираниот стрес избива, кога и да е. Колку и да сме силни. Само да поминува.
    Денеска внинамав на исхраната и реакциите се помали. Ги има, ама не до степен на гушење како вчера.
    Но денес сум и попозитивна. Морам да прифаќам што ми носи животот и да престанам да се плашам. Психата е чудна работа.
    А јас само овде се отварам. Само овде пишувам за тоа што ме тишти. Може подобро е да земам да зборувам и да излезе се од мене.

Денов убав, па шетавме, на кафе, на ручок и во црква. Вечер на роденден и именден. Утре исто. Исполнет викенд. Штета што неможам ништо да јадам ама ајде ќе се дружам битно.

На happygirl, mira.mira, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.