Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    2121.jpg

Понеделник, со тешко срце станав утрово. Ненаспана како и обично, сакам мали да наполни 5 години за да поспијам како човек :D
    Вчера фарбање неуспешно, коренот ми е портокалов :^) Хормони ли се, фарбата ли е тиња, којзнае.
    Ракомет не гледав, зошто немам нерви за кинење, а многу ме нервираат кога ги гледам.
    Гледам, за салати сте разврзале муабет. Ренданата не ја обожавам многу, многу, амааа, затоа руска, пилешка, француска ми се мх мх мх.
    Вчера како мало дете се криев од деците и се изнајадов наполитанки, ко термит сум деновиве за благо. Цела сум слаба, ама затоаа околу стомакот почна гума за пливање да ми се прави и целулит имам за извоз на нозете (facepalm) И, се си викам од денес почнувам поздраво да се хранам, мајонез, салами, тостови, банички, буреци веќе не. Ама, што да јадам на работа ни јас незнам веќе, па морам тоа (се тешам де, вие најдобро ме разбирате :D)

Инаку, се испонервирав со докториштава наши. За мали крвната слика ја гледаат две докторки, ок била, денес ја гледа матичната, вика на граница е, не била баш ок. Па зошто му дале Алмацин, требало и можело и Амоксиклав. Се чудам и се нервирам искрено, како од различна книга да учат сите, 10 доктори за истата дијагноза ќе дадат различно мислење, аман. Една вика, никако шприцање спрејови често во нос, никако често инхалации, друга вика слободно прскај секој ден и секој ден инхалација, не е штетно. Една вика 2,5 мл сируп за температура, друга ми се дере, ми вика ти мајкаа ко од марс да си падната, 5 мл треба за детето. Ај да не зборам подобро, притисокот 200 ми се качува веќе.

Ај, убав ден да имате :hai:

На ♡BuBaLe♡, Val-Dim, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  2. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Добро утро:)
    Јас цел продолжен викенд на работа па сега сабајлечки ништо посебно лошо не се чувствувам:D
    Големиот е во СК за виза, па му се дупнал ладњакот на возилото па инструкции по моб.што треба да направи во 7 часот сабајлечки(значи : Мамоооо абе ладњакот....:talk:)А во колата 5 мина и сите имаат татковци:!::rofl:А да не зборам вчера во неработен ден што му средив за слики, евра и копии за документацијата-една е мајка(highfive)Средив и позајмица да го платам посредникот,ситница 600 еур значи до 2019 ќе плачам и ќе отплаќам (вети и тој дека од странството ќе ми помогни да вратам борч, ако не му реков дека ќе се мажам за гркот стар и мајка нема да види поќе]:),ме удостои само со поглед смрти(facepalm))
    Сонце влегува низ прозорец:sun:со ќеф се пие вака турското:coffee:Уште панел да не морав да пуштам..
    Диета не ми треба...ама ми треба добар маж (згоден и неопходен:l:)на ете 5 денови да ги извадам сите токсини од душата и телото и да продолжам со нови сили..Овај период ќе биди уби боже..Па следи почетокот на летото преселување во старо-новата дома и навикнување на соживот со мама..е тука чекајте ме ќе има плачки..јас лошотилокот што си сум среќна кога сум сама..Еден треба да спие во дневната..и да се жртвова за комодитетот да другите двајца..упм..:@
    Ај да не си го расипувам денот..

На M&M, Val-Dim, ane.bella и 25 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.280
    Добро утро !!!
    Вода со лимон и кафе се пие ,покасно пијам сок во Нутри Булет направен и ручам без леб ,вечера не :x мене овај начин многу ми одговара ,а не се мачиш со диети потоа се пушташ во акција...
    Манакенка не сум ,а и несакам да бидам но не и да прелевам...
    Како најавуваа снег кај нас ептен малку има ,а по прогнозите мислиш пола метар треба да наврни...
    Убаво е вака малку ладно да се смени воздухот да се осети дека е зима...
    Денес планирам да зачистам ,ручек направив сега на детево да му спремам нешто за јадење...
    Имајте убав ден !!!

На Val-Dim, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Morning :yawn: :coffee:
    Понеделник... ај нека заврши.

Понекогаш сакам да се чувствувам како тинејџерка, ми фали возбуда :) убав ми е животот, ама ми фали "младоста" понекогаш. Тогаш си пуштам тин серии и ич не ми е гајле 8)
    Ич нејќам матични мудреци. Амоксиклавот и Алмацинот се исти во состав, амоксицилин. Фирмата е различна, па сега зависи која повеќе соработува со матичната или со аптекарката... тоа ќе ви се предложи.
    Во нос безбедни се оние како Аква Марис (што можеш и дома да си ги правиш, за прочистување, морска сол се врие, после се лади и се шприца во нос) и тоа секој ден да шприцате сите нема зијан.
    За дозирање води си се според упатството на лекот, со 6 доктори да зборуваш, секој ќе ти каже свое мислење што е најдобро :) :)

Не се нервирај, нормално е да имаат различни мислења и различен пристап. Твое е да видиш со кој доктор најдобро соработуваш и нормално, највеќе е од помош за детето.

На ♡BuBaLe♡, Rebecca_R, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На работа јас:envy:

Мора лебот да си го заработам

Жени расположени за кавга, уште сабајле се закачкаат и ме инволвираат со она ,,така ли е,,:wasntme:(збори и се докажува па на крај ке се сврти и ќе ме праша-Така ли е....или..нели е така:|).
    Оти не учествувам во дискусијата, па не се сигурни што мислам јас(facepalm)
    Како им се збори постојано-незнам.
    Како имаат сила да се докажуваат - пак незнам.
    Многу учам за нив од нивниот однос во клучни ситуации.
    Ќутам и слушам:lol:

Надвор-бричи, дува, косичето ми го направи ко од лудница излезена:emo:

На mal.ecka, M&M, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  6. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро вчера штотуку симната од планина.
    Се надишав чист воздух,дете задоволно расположено,спремно денес за во школо.
    1.Не употребив пумпица за дишење
    2.Заборавив на верапамилот и енапот
    3.Не се напив никаква таблета за алергија
    Од денес се ова јово на ново,денес се ме боли,се нешто ми е у пм.
    Немав време да ве исчитам сите само последните постови
    Кафе од мене кој ќе пие.[​IMG]
    900 × 600 - 2g.pantip.com

На ♡BuBaLe♡, Val-Dim, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @CameliaMiller матичната беше на одмор, викенд фати, во Козле докторите се коса да ти се крене. Се они дигаат веѓи од лекувањето на матичните, па зошто Цитерал за нос често му давале, па зошто толку често на антибиотици детето, па за спрејовите наводно му се оштетувала слузницата во носот (такво образложение од нив добив) Па сум паничела, сум брзала, што сум мкнела дете по болници, не било шала, сум го малтретирала (а што да му правам кога ќе дехидрира или кога антибиотик преку уста не делува 48 саати, мора венски за јака пневмонија) Последно за сирупите за температура се објаснувавме, во упатство и во аптека ми викаат едно, докторката во Козле ме направи глупава, требало 5 мл. А како да давам лек на своја рака, ми вика не чуваш новороденче па да се однесуваш како падната од марс. Се иритирам што не читаат извештаи, прво се дере, па после кога ќе и текне да прочита, вика: Ауу, ама детето има пневмонија, мора да ве задржиме. Божем јас сакам да одам кај нив постојано.
    Се нервирам што немаат осет, немаат никаков однос према пациент, немаат трпение и навредуваат како да сме стока.
    Сега се нервирам и за термин за Ехо на дојка што нема и што за на кардиологија мајка ми чекаше цел месец за термин, а беше итен случај, притисок 80/90, здрвена рака, тахикардии и несвестици. Крвна слика не знаеја да и прочитаат, хемоглобин ок, висок шекер и холестерол, докторот и вика пиј апчиња за железо, инаку супер ти е крвната слика. После тоа ја ставија на режим за шекерот.
    Многу се иритирам за нашево здравство, баба ми од нивна негрижа и незаинтересираност почина(брза помош доаѓа а немаат инфузија, викаат: купете си па викнете не сабајле да и ставиме), ама ајде да не ширам по сабајле негативна енергија ( ве подув, сори, ама така пукам во себе)

@referentka значи не сум единствена. Јас од тоа така ли е, и од тоа докажување и паметување, си ќутам цело работно време, се изморувам. Кога зборев, за ништо не сум била во право, млада, поима сум немала од животот. Сега, кога си ќутам, како сум издржувала 8 саати уста да не отворам. Ама, како да им погоди човек...

На ♡BuBaLe♡, Rebecca_R, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Со тешко срце дојдов во големиов град:yawn: не сум ич спиена..
    Сабајле како некоја будала во 4 саат одам по улица и си пцујам|(
    Снег, ветер, хаос..
    Улици нерасчистени, пред нас вози она чудото за снег, ние позади него..20 на сат. Лизгаво, смрзнато:x
    Кога ќе ми текне дека сега треба назад...охх|-)

Освен со пцуење, ми тргна од сабајле и со викање :D па нека му ја мислат сите оваа недела:lol:

Диета....треба да се преполовам со килажава ама...:x
    Тоа е што е...

Барем да завршев се што имав по скопјево.
    Ми рекоа да си барам и даночен советник.. а јас им реков - отидов јас, ништо не ве разбирам и онака:yawn: сега ќе гуглам за даноци.. офкорс|(

На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Јаткасто овошје, пирошки, мини пици,ѓомлезе, даска со похувано, даска со сувомеснато, свежа салата...
    Ако има дечиња некои декоративни кифлиња за нив иако попрактично ти е интересни мини сендвичиња или парчиња пица.
    Од грицки за деца - помфрит/чипс/бејкролс.
    Редено декоративно овошје.
    ! Ова се само идеи и она што од години искуство со мои детски родеднени сум воочила дека е популарно и практично :)

:whew: невидено многууу јадам
    Ептем. Претерано.
    Немам овошче кснато од лани. Само за тешка храна имам апетит и желба. Вагата :x

На Peco, Rebecca_R, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И јас на планина без Хелекс преживеав... прв ден на работа едвај дочекав да јадам и да г'тнам апојте.
    Ама мора да се работи. :)

На ♡BuBaLe♡, Rebecca_R, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Некој ден главата ќе си ја заборавам некаде. Како може да сум толку заборавена и расеана, незнам. Идам сега на пауза да надополнам картичка за автобус, и за мене и за мајка ми. Арно ама, таа за мене требаше да е 150 со 4 возења, а таа на мајка да е 250 со 10 возења. Јас, фино лепо, му викам на дечкото: Стави на двете по 150. Кога ми текна што направив, касно беше, неможело да се сторнира (facepalm)
    Многу ме нервира плаќањево, поубаво беше порано со старите картички, немаше грешки.
    Абе денов само што почна, а јас милион нервози и глупости. Нека заврши побрзо само...:@

На ♡BuBaLe♡, Rebecca_R, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добар ден.
    Фала за идеи..
    Колку ќе успеам да реализирам ќе видиме, вчера баш правам муабет со маж ми абе до 8 месеци беше едно бебе сега друго сосема. Не сака да јаде, не сака да спие.. тоВа е викам ..деца..
    Така растат.
    Јас претепана што од време со притисок што од се по малку..
    За мрчење еден куп.
    Од една страна еевај чекам да одмине месецов да фаќам света од друга страна ко ќе помислам на тие пакувања и километри косава ми се ежи..
    Како треба така нека биде само здравје. Другото ке се издржи храбро.

Планирам тортава сама да ја правам а што ќе направам и како тек ќе видиме..

2 дена врнеше денес гледам престанало ама пак облачно и никакво.

Друго немам што да кажам освен дека и кафево ми скисна.. ми го нема тој шмек.

Убав ден.

На mal.ecka, Rebecca_R, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ствари (мебел...украси..предмети) ќе си носите од таму ?
    Со мало дете потешко е селењето и во еден исто град, ама полека ќе се средиш.
    Овде полесно ќе ти биде со старите и со помош од нив.
    За враќање секогаш имаш ,,виза,, и можеш да се вратиш.Од каде да знаеш, можеби овде ќе се вработите и ќе си терате живот уште поубав отколку што си очекувала.

На mal.ecka, Rebecca_R, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  14. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hai:Добар ден , убав ден лепотици ..
    Денес се окоравив позитивно ... за арно нека е само....
    Станот при крај со реновеурање, тип-топ среден утре го чекам намештајот:inlove: вселување здравје јуни месец, деца да завршат со школо... па нов почеток за сите тројца, се надевам и се молам на господ само сила и здравје да ми дава да издржам се ....

@evangelina.ina , мила моја... кога те читам таква позитивна енергија ми даваш , неможам да ти опишам со зборови ... те обожавам мила моја :hug:
    Убав ден :hug:

На mal.ecka, Val-Dim, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.627
    Кога е сончево само мислам на кафе надвор од канцеларија, ама кај ќе најдам друштво.

Има некоја за кафе? :)

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Така размислуваме и јас и маж ми. Исто.
    А и мило ми е што ова го слушам од повозрасна особа односно размислувањево, полесно се дише кога зборува човек " со искуство" .

Ја припремаме колата, багашник горен долен и се пропатно, што можам да земам ќе земам, другово почнавме да продаваме.

Имаме убави планови, на повидок и добар бизнис надвор од границите на мк, ќе се трудиме.
    Другово, само здравје си посакуваме.
    Имам големи плусови, размислувавме и се преиспитувавме доста за одлукава, се е испитано и преиспитано, здравје..
    Како треба да биде нека биде.

Најнормално дека не ми текна мене вчера со раце в џеб да си одам и да зависам од 200 евра. Работава е да направиш повеќе од животов, а шансите и плусовите таму ни се поголеми.
    Општо целиот живот.
    Ова го пишувам за оние кој што не ме сваќаат.
    Може и ќе останат да не ме сватат, било кој.. ама битно ние двајцата да си се сватиме и да чекориме напред не гледајки назад, за комшиите мене не ме интересира се додека си имам свој живот, убав живот и целам да го отстварам.

Така..

На mal.ecka, M&M, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Ме чека раскитување на елка...:?:

24993292_10155936770147065_915356145966582674_n.jpg

На M&M, eli25, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Ginger^ не спомнувај раскитување, јас кога ја раскитив нашата толку се изнаголтав прашина, страшна работа. Муцката ми е цела со гнојарчиња од таа гадна прашина, неможам да се опоравам.
    За наредната нова година уште од сега смислувам нешто побезболно од елка за китење, нешто како оние дрвцана на ѕид што се ставаат, ем помалку простор ем нема да се трупа прашината. Се гледа дека немам попаметна работа за размислување, нели?
    ПМС ме јаде, страшна работа :worried:

На eli25, Annath, fina erika и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Ејјј многу убаво ми изгледаат тие. И јас ги сакам, ептен се штосни.
    Ај догодина, шо ќе китат, нека прават таква слика-елка.
    Ја не се мешам у штипки:D

На Annath, fina erika, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мене знаеш само што ме кочи за тие, дупките од шајките, како после ќе се среди за да не изгледа како од куршуми прободен... не сум нормална, мајке ми, се гледа дека не ми е денот :D

На Skorpija25, Annath, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.