Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас сум пошетачка, дм некако... и не баш. Ич нема ќеиф за некаде подалеку. Кај и да сум била подалеку, без него сум била. А не ми се оди без него, и онака малку време за нас имаме. Се гледаме навечер претепани, ни муабет не ни се прави некогаш.

Јас би Венеција, последен пат во 2006та бев, ама оди објасни му дека нема да ни требаат 2000 евра. Па карта повратна е 2000 денари. И 300 евра да дадеме за 3 ноќи (што е многу, ама ај) сигурно нема 1500 за храна да потрошиме. Ама тој се' мисли дека надвор од граница се оди со евра во илјадарки :envy: стварно сме трошаџии, ама па не сме до толку.

А во Грција стварно ми е здосадено, ептен често одиме. Имам викендица во Дојран и ние кога и да сме таму, се шетаме во Грција. Ни на Халкидики, ни на краци, ни во Солун ми се оди. А за подалеку 4 дена се малку.

И така... се убедуваме.
    Или ќе победи посилниот, или Дојран не ни бега :D

На ♡BuBaLe♡, Espadrila, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @CameliaMiller отвори ја страната на wizz и прати му принт-скрин на дечко ти - ја така правам и полесно е кога имаш конкретна цена. Не знам кога би оделе вие (кога е Велигден?). Пример, од 1ви до 4ти април картите се 55 евра повратен со basic и 120 евра со wizz go. Не мора двајцата да земате од go, ако немате многу багаж може едниот таков билет, едниот таков.

П.С. Организирање на патувања ми е хоби, уживам да планирам каде, кога, како, што. Страните за букирање ми се пасија. :wasntme:

На ♡BuBaLe♡, Espadrila, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Само нас ли не собира двајца , во еден среден куфер и не плаќаме багаж? хухуху win-win:)

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Мислиш торба од 20кг? Ако да, тогаш и ние така се пакуваме, и другарка ми исто. Ама ова е изводливо само во пролет-лето, јер еден зимски џемпер зафаќа 1/3 од куферот. :devil:

На ♡BuBaLe♡, Espadrila, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Тој шо си е стандард, шо може горе во авион да се качи. Или два ранци, по еден за секој.
    Башка по некое јакниче во ќесите од аеродром ќе спикаш, со по некое благичко од таму купено, за да не претураат. И ајт^_^

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    До толку не, каде ке ставиш се во еден ранец? :drunk: Контрол фрик сум, кога одам на шетање сакам да имам се. Пример, за три дена шетање, јас 6 пара гаќи и чорапи носам. (facepalm) Блузи според денови, ама уште една плус. Затоа и комбинираме билети, не сакам непредвидени ситуации да ми го уништат патувањето. :devil:

На ♡BuBaLe♡, Espadrila, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Па и не се така мали повеќе торбите со бејзик.
    Таман си е за неколку денови. Мало куфурче до 10кг.

На Dust, ♡BuBaLe♡, Espadrila и 4 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кој имаше најубава рецепта за пица?

Едит:

Последна измена: 22 јануари 2018
    На Skorpija25, Dust, fina erika и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Не се мали, ама мене ми се мали. Зависи каде си, ама со авион немаш многу опции набрзина да одиш некаде и да купиш нешто. Во глава ми се вртат милион ситуации каде што не би можела да излезам и да купам што ми треба. Пример, бензинска има на 15 минути од хотелот/ апартманот и се наоѓа во некој кварт каде што има само згради и е темно, не работи продавницата итн.
    Посилно е тоа од мене, од се што ми треба, јас носам едно плус, онака, нека има. Подобро да платиме една таква една и таква карта па да остане место, отколку да ми фали. :tmi:

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Нееее, Сањаева! Не почнувај:rofl: Баш кога почнав да мислам дека почна колективната диета.
    Богдачуваидабрани беше вчерашното објаснување на нај редена руска салата:sweat: Па уште и набацување кој шо јадел - сакал да јаде. Аман.
    Цел ден се трудев да не јадам од сармата, од колачите, од мајонезот и на крај се' изедов.
    :|

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @CameliaMiller ја би и Дојран, само да се излезе од дома :DИмате време до Велигден, кај и да отидете, штом сте заедно убаво ќе си поминете. Најидеално е кога двајцата би сакале на исто место ама со договор, златна средина ќе најдете, место кадешто и двајцата ќе имате што да правите :)
    Ние вртиме, сучиме за летен одмор, ама тенки сме со пари ептен, пасоши треба за деца да се вадат и паѓам во депресии малку. Другарка организира за Банско, ми се јави да знае дал да закажува и за нас, ама за жал отпаѓа таа опција. Во некое друго време, здравје :|

Туку, имам друга мака, градата неколку дена ме боли, ви пишував, ама денес си осетив топче на местото каде што ме боли. Ми дадоа приоритетен во Градска болница за утре, ама од грижи ќе приумрам. Од мака имам нагони за повраќање, ми се вртат најлоши сценарија :(
    Болката и топчето може да не значи ништо страшно, нели?

На fina erika, ♡BuBaLe♡, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.280
    300гр.брашно ,пола лајче сол ,5 до 6 лајци масло.1/3 квасец скиснат .Замесуваш со млака вода да добиеш меко тесто.Потоа ги намрсувам рацете со масло и тестото го измесувам убаво.Го развлекуваш и редиш што сакаш.Печам на 250 степени 6 до 7мин.

На fina erika, Val-Dim, sanjaeva и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Во тестото за пица прв пат вчера ставив и едно лајче мед,се друго како кај Куц рецептата,незнам дали е до медот ама вкусот 10ка,домашниве рекоа дека до сега најдобра пица била.

На Skorpija25, Dust, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Пред време не си клавај мисли,немора да значи дека е лошо,кај мене беше случај со бенигнен тумур,Иначе на града може да биде и фиброаденом(така мислам дека се вика,нека ме поправат другите),значи немој уште пред преглед да мислиш на лошо:hug:

На Skorpija25, Dust, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ок бев до прееска, ама се погоди мајка ми до мене кога го напипав топчето и место да ја смири топката , ми вика дека било големо, тврдо, не било добро тоа, под итно на лекар и мене толку ми требаше.А, се паничам зошто баба ми имаше рак на дојка и имам трауми од мрачните години со операција и хемотерапии кои излегоа добро на крај ама ете, паничарка сум, ми се плаче.
    Како и да е, утре ќе знам што е, фала ти за муабетов :hug:

На Skorpija25, Dust, fina erika и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Потполно те сваќам како ти е,имам и јас фалијарно уназад,баба,тетки со рак на града,па уште кога еден др ми рече дека иницијална каписла бил стресот кај тие како мене што имаат уназад во фамилија,дури тогаш искрено на се ми замина умот.Полека и смирено само :hug:,и секако мислење не само од еден др,ако треба уште неколку ќе си прашаш,барем од моиве за жал болнички искуства се покажало како правилно.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ќе видам на каков доктор ќе имам среќа да налетам, денес со тешки маки ми закажа докторката. Па и прашањето за симптоми, па дали ми било зорт да закажам, ми беше врв. За стрес не ми се ни збори, мора да најдам начин да се релаксирам и да прифатам дека некои работи неможам да ги сменам.Ќе ве частам утре ако нема ништо :)

На Skorpija25, Lejla8, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Леле луѓе, сестрата место ехо на дојка ми закажала за ехо на простата. Сега ми се јави, го откажала терминот, викам среќа што е откажан. Е, сега дефинитивно нема термини, приватно не сум баш во можност да отидам, така да можам само да се сликам. Нека заврши денов и све веќе...
    Не ми замерувајте, крш ми е денов, на глава ви се качив.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.599
    Иви, снајди се некако и отиди на приватно. Не одолговлекувај за една-две илјадарки.
    Можеби не е ништо, ама нема да го мислиш и да си ствараш и поголем стрес од тој кој веќе го имаш.
    За здравје пари мора да се најдат, па макар и позајмица од некого.

Последна измена: 22 јануари 2018
    На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.847
    @ivi1987 кo џoкер упaѓaм,не пaмтaм кoлкaви ти се децaтa?
    Дa не си прекинaлa скoрo сo дoење?
    Те читкaв декa си вo ПМС..грaдите се пoдуени и бoлни тoгaш...и грутки имa oсетливи нa дoпир...
    Oвa чистo дa те утешaм и мaлку дa ти смирaм пaникa..

Гo преживеaвме пoнеделникoт..уште 4 денa...
    Мaж бoлен(читaј нaстинaт)небaре е нa смртнa пoстелa..ми иди сo стaп дa гo претепaм...aкo нештo не трпaм тoa е дрaмење...

Спремaв вечера,им бaрев пудинг нa децaтa сегa чинии имa еден рид....

На Skorpija25, Dust, fina erika и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.