Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.036
    Појди утре кај матичен лекар или гинеколог и тие може да извршат едноставен преглед со рака и ако им е навистина сумљиво ќе ти надат и термини..
    И не се мисли таквите топчиња најчесто се фиброми....

И јас сум денеска ужасно нервозна,ќе одам одсега до маркет малку да растргам мисли,да изпазарм и од утре пак да влезам в кујна...

Малава денеска тројца нови професори,големава двајца...Децава ни се експериментални глувци и колатерална штета на нашава ни чудесна Мк...

На Dust, ♡BuBaLe♡, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.599
    Мареане, така на бившиот мајка му матичниот гинеколог ја напипувал, не е ништо, не е ништо... па после излезе најлошото. Јас би отишла директно на ехо. Од нагодување аир нема, посебно во ова време каде нема какви не болести не дивеат.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Сте ме лајкнале 30.000 пати, па да почастам соленко ем блаШко :)
    fb_30k_likes.png 7fbcc3897293e73d385ca90a969e1b03.jpg 139a3576c8fccd97d087439ce5f5c0ac.jpg d64da07a21ac0aac5f6fc8b6db913158.jpg

На Skorpija25, Dust, fina erika и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Снајди се, направи си ехо, ова е најдобронамерен совет. Најди пријатели, фати врски или пак позајми и оди приватно, јас не би се играла со ваква работа. Оди и кај гинеколог, нека провери и тој, ама подобро е да направиш ехо. Нека кажат оние што знаат, ама гинеколог може да даде приоритетен упат?

Можеби е ништо, ама фактот дека во фамилија имаш случај со рак на дојка треба да те замисли. Не сакам да кревам паника, ама околу мене имав толку смртни случаи од рак, млади и средновечни луѓе и сега секој симптом го сфаќам премногу сериозно.

Велиш нема термин, наредни три месеци нема???

На fina erika, ♡BuBaLe♡, Val-Dim и 9 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Доев до пред една година, пред два месеци ми потече млеко од двете гради, а пред една недела болка, поврзав со ПМС, сега топчево. Не сум толку паничарка колку што околината ме прави да бидам. Мајка плаче на телефон, мислиш дошол денот. 100 пати се покајав што и кажав,ама во моментот ми се најде до мене.
    Утре нов ден, ќе отидам на преглед обавезно, да сум мирна. Се смеам со маж ми сега, му викам не се давам така лесно, 100 че ќе славам со сите перипетии, со торта и свеќи, со внуци и правнуци :)

На Skorpija25, Dust, fina erika и 18 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    :hug::hug::hug:

На fina erika, Lejla8 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    :hug::hug::hug:
    Голема поддршка сте ми сите тука добро е што ве имам.
    @Rebecca_R гледав на мој термин, во неколку градови нема термин до крај на Февруари. За ехо на дојка најтешко се закажува.

На Dust, fina erika, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.088
    Не знам колку ќе ти биде исплатливо ама јас одам во Кочани и има термини. Добар е докторот, цела Источна Македонија е кај него мислам. А и има термини, се чека недела - две. Прегледот е 350 ден мислам со термин. Иако ако си од Скопје подобро да отидеш приватно. Чапова ја фалат, околу 2200 ден било ехото.

На Annath, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.858
    Допаѓања:
    142.536
    Иви мене еднаш матичен гинеколог ми направи ехо на дојка оти беше итно. Плус може со приоритетен да одиш.

Јас бев у промедика мислам пред недела дена океј беше докторката за ехо на абдомен и гради.

Јас сум куча посо и чекам да се стопли да шетаме секој ден со дете. Теписите на перење ми се и сеа ми е празно и грдо.

На Dust, fina erika, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Далеку ми е, да бев барем малку поблиску. Ќе рече човек во главен град, покрај толку болници и поликлиники а нема ни еден термин до крајот на февруари, за март не се ни извадени, рано е. А кај ехо на дојка не постоел приоритетен упат.

На fina erika, Annath, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Знам, знам, за ехо на дојка ептен, ептен тешко оди закажувањето, особено кај оние доктори кои важат за подобри и поискусни од останатите. Јуле убаво ти објаснила, можеш и во друг град. Скапо е приватно, ама внатрешниот мир нема цена...
    Вака кога ке размислам со мој термин кај специјалисти едвај се наоѓа термин. И мајка и татко одат на редовни контроли, а им закажува сестрата кај матичната. На лист запишува број на картон и доктор и проверува секој ден и им закажува штом се отворат термини. :doh:

Едит: Куманово или Тетово? Велес можеби?

На fina erika, Annath, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    @ivi1987 не мисли веднаш на најлошото, јас сум оперирана од фиброаденом, прилично голем...И баш пред циклус ми се појавуваше, па се повлекуваше, сѐ додека еден период почна да расте... И кај нас е тешко за такво ехо, но ете барем кај гинеколог можеш да се провериш додека добиеш термин :hug::hug::hug:

Поздрав друштво
    Јас не сум нешто нај, таман се порадував дека конечно ќе си го оправам лицето, денес ме чеша и пече, реакција некоја на препаратите, се активира дерматитисот :@
    А кај нас нема такви испитувања па да откријам од што е алергијата :|
    Друго немам што да кажам, чекам подобри денови и да ми тргне на подобро во животов... Монотонијата ме убива

Се испожалив и јас, ете
    :hug::hug::hug: до сите

На Skorpija25, fina erika, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Матичниот гинеколог се оградува, не била негова област, тоа да сум си бркала со општ матичен. Незнам само зошто немаат приоритетен само за тој дел,за се друго функционира нормално.
    @Rebecca_R сестра ми пред некое време кога закажуваше за оваа работа, и викаа во Чаир неможе, има апарат, нема доктор. На друго место обратно. За еден месец одвај најдоа термин. Мене ме запишаа на ливче, ама џабе, блокирано за термини. Човек да нема потреба од лекар, инаку треба да се наоружа со јаки нерви.
    Ми текнува за малиот кога требаше да го носам на ортопед,ако ви се верува цели 6 месеци чекавме термин за редовен преглед. Чудо.
    @simonka93 :hug::hug:

На Dust, fina erika, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.088
    Ама не е работата да иде било каде.
    Лекар кај нас на син ми не му виде жлезди во абдомен големи 13.3 мм. Во Скопје ги видоа.
    Иви не знам како си со финансии, ама може ете да се снајдеш некако. Верувам дека не е страшно оти боли. Провери и пролактин оти велиш имаш млеко сеуште, а не би требало веќе.

На fina erika, Annath, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.280
    @ivi1987 и кај мене се појавува такво топче особено во плодни денови и пред да добијам и тогаш осеќам болка.Не се плаши лошото да е не боли ..да те утешам .
    Преглед обавезно да направиш и потоа и на гинеколог да одеш ...со здравје нема играње ...

На Skorpija25, fina erika, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    @ivi1987 , sonce, prvo :hug:.
    Vtoro,ne panicari dodeka ne dobies barem 2 mislenja...
    Veruvam deka se ke bide ok...
    Variranje so tezina pravi pojava na vakvi grutcinja...doenjeto isto.
    Batali termini,odi privatno,...cisto da ne te jade janza dodeka cekas red na drzavno...

На Skorpija25, Dust, fina erika и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.191
    Иви, оди приватно.
    Имаш приватни повеќе.
    Повеќе од 2000 нема да биде сигурна сум.
    Фати врска нешто, ама не чекај ич.
    У ништо да не е, мисла од глава да тргнеш. Мислам дека исчекувањето и незнаењето е полошо од самото сознание кога ќе дојде какво и да е.

На Skorpija25, fina erika, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Сега мислам од психава повеќе ме боли. За млекото се чудев од нигде никаде дека ми протече, може и тоа е нешто а не му дадов никакво значење. Мисли еден тон,глава ќе ми прсне. За приватно до плата не сум во можност да отидам, за жал инаку уште вечерва ќе отидев, ама уште неколку дена е први.
    Се тешам баба ми не ја болеше топчето што го имаше а испадна рак и многу други што ги знам. Мајка ми имаше цисти,не ја болеа. Ама, фамилијата ми е склона на лошата болест, мајка ми остана без Матка и јајници зошто имаше миом и тумор.
    Ајјј, дајте нешто друго да збориме, вечерва нема да се спие.
    Одам да ја доправам супата, да не излезе од тенџерето.

На Skorpija25, Dust, fina erika и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Joks

Joks Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Здраво дечки. Гледам дека оваа тема е најактивна па би сакала овде да напишам.
    Ве молам одвоите 5 минути од вашето време и отворете го овој линк, прочитајте го текстот и кој е во можност нека помогне на ова семејство. ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ!
    http://strumicadenes.mk/apel-za-pomosh-na-stoil-donev-od-strumichko/

На fina erika, ♡BuBaLe♡ и Lejla8 им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Takva te sakam ma,jako i silno zence .
    Ajde nesto druugo...pocnav dieta od deneska... @Lejla8 me izignorira vcera:^),pa si pocnav sama.
    Kolku ke dodrzam neznam...u posledno vreme se sto ke mi sk.rci -secam(facepalm)

На Skorpija25, Dust, fina erika и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.