Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.030
    @stetoskop кажуј каква диета почна,морам да се мотивирам...
    Во маркет дадов скоро 1000 ка за намирници за торта,не сум нормална жими се ...а рецептот допрва ќе го барам.нешто со нутела,маскарпоне ,хопла и лешници...одамна ја имам пробано и ми остана в памет да ја направам.Само дали да ја барам жената кај штоја јадев за рецепт или да гуглам по интернетов незнам...
    @ivi1987 :hug: не е ништо,лошото не боли ...
    Од здравствово значи крајно да се разочараш.Од толку реформи во здравство и образование добивме само неписмени генерации,корумпирани и неасолни доктори и еден општ хаос.Во ова време со месеци да чекаш за едно обично ехо на дојка...застрамота...
    А денеска како сум се растажила за смртниот случај на родилката во Санте,ја знам фамилијата,сите доктори,фини луѓе,блиска фамилија раскажуваше а бре срцево ми препукна ...Дали е судбина или друго незнам ама штета...

На Dust, fina erika, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Стетоскоп не те изигнорирав намерно,синчево си го окупира компјутерот и останав чаљо :*.Денес не ми е ден,работата е се заколнала свиња дека нема да рие л....а,па така и јас,претерав со јадење денес,уморна од физичка работа кога му седнав се заборајв,за вечера едниот похован кромид сакал,другиот кашкавал похован,па и тоа да не останам покусо(facepalm),плус чашка винце црвено,кад је бал,нек је маскембал.Арно ама вака не оди,морам крај да се клај,арно си пиев чајче со лимон и ѓумбир на сабајле,ручек без леб,вечера ништо,благо јок,ако достојам на збор од утре фластер на уста:tmi:

На Skorpija25, doubleg, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Onaa na Z.Mitrev ja pocnav.Ja imam drzano mnogu odamna i uspesna e...
    Mene mi e ok,samo sto so k.mleko se macam:puke:,ne go mozam ama 5-6 lazici so sila gi teram.
    Neznam,cel zivot sum so nekoi ciljevi,sega posle se sum kako guska u magla...pa aj eve em ke se zanimavam,em ke slabeam...

На Skorpija25, doubleg, mira.mira и 13 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.030
    Си легнавте бре?

На kuc, Annath, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Legnav ama ne spijam :(
    J.Karleusa mi pee...insomnia|( (facepalm)

На Skorpija25, kuc, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.057
    Здраво девојки :f:
    Се прибрав дома пред малку, смрзнав, па се напив какао со мм, да се стоплам :tmi:
    И домашното си го завршив, исчитав се што сте дискутирале денес. До пред некој месец скоро и да немав непрочитани мислења на +/- 40, но во последно време некако не стасувам се да исчитам... Па се осеЧам неинформисана за некои дешавки, а и некои понови членови не стасав баш да ги запознаам :tmi:

Седам, читам...
    Ова како јас да сум го напишала...
    Од долгогодишна комуникација со еден куп жени, другарки, колешки, пријателки... (ова како докторска десертација да сум спремала на темава :D), дојов до заклучок дека 99% од мажите се најголеми слабичи кога се болни! Сите они умираат (facepalm)
    Лек, читај чај, топла супа, цеден лимон треба на 5 минути да им даваш, па им треба масирање со јака домашна ракија, термофор со топла вода, греено вино со зачини.... итд....
    Ииии... заклучив... такви ги направиле мајките :!: Драмењето од нив им потекнува ]:)
    Затоа моите синови не си ги воспитав така... Не сакам да бидам како свеки :D

@ivi1987 мила направи ги сите испитувања без одлагање, колку и да чинат...
    Се ке биде во ред, сите од +/- 40 ти испраќаме позитивна енергија... Те гушкам силно :hug:

@Annath честитки за именденот на синчето и роденденот на сопругот :f:

На Skorpija25, Peco, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Тука сум и јас. :)
    Изедов цело пакетче ресани |( збачи човек да не ми даде ресани при рака лапни голтни се топат у уста :|

На kuc, Annath, WORRIED.BT и 8 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Еве сум, супата ја сварив а мали "гравот" ми го свари. Тек сега го успав, се смее човекот, му дошло во ова време да се гушка и бацува, свашта. Откако се разболе, нема ред за спиење, одвај чекам градинка и 21 у кревет.
    А, ме осеќа растревожена, прееска ме гушка и ме тапка со рачињата по рамо, човече мало чувствително :)
    За мажи се смеам секогаш кога ќе се разболат, татко ми драми и претерува кога ќе настине, легнува и офка :D а маж ми се чудам што на нога поминува 39 температура, изрод. Се лечи строго со супа, оцет и бибер, немој да му речеш парацетамол да пие, мислиш отров му даваш :D
    @vitamina биваше ли да спомнеш ресани бре, немам дома а така се настрвив, лелееј :^)
    Божем ќе спијам ама лежам и сон не ми доаѓа.

Ве гушкам сите до една, таква позитивна енергија ми давате, тоа чудо едно :hug::hug::hug:. Да не бевте вие, ќе си плачев цело време. Добро де, прееска се пролигавив малку, ама нормално е, стравот чуда прави. Ќе направам испитување, зошто искрено болката не се трпи денес.До вчера беше периодично, сега е јака и почеста.

На Skorpija25, kuc, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Оди испитај се деновите. Обавезно. Ништо не губиш :)
    И смири и рани душа да те слуша ;)

На kuc, dunika, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Неделава, како знам и умеам, зошто ако оставам за наредна недела кој ќе ме трпи (тешко тие дома што ги имам, а и тешко вас, со се партали марш од тука :D)
    Асо благо ранам и душа и мев деновиве, почна да кипе мевот кога ќе седнам :D

На Skorpija25, vitamina, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Знам како е, што за мене, што за моите, со месеци наназад закажуваат термини. Треба два пати годишно и штом се отвори термин, сестрата веднаш закажува. Е ако ти притреба за нешто што боли во момент, само пари во џеб и приватно. Добра замисла со закажувањето, ама системот не работи. Нема доктори, нема апарати а пациенти еден куп. :|
    Нема приоритетен? Како бе, дури чекаат жените сешто може да се случи. :doh:

Мевот мој последен на список за здебелување, ама почна да кипе и кај мене @ivi1987 :worried:

На JuLleE, dunika, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро и имајте убав ден.Церемонијата со лимон и ѓумбир завршена,за друго ќе се прашаме:).Ладничко ми се виде сабајлево,добро зима е,само снег нека не наврнува количински,уште ринење ми фали.Кафе на репертоар кој е за :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: повелете,со друштво послатко е.

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    319094.jpg
    Добро утро друшки, како сте денес? Сабајлево грч ладно, се смрзнав до работа, све е замрзнато. Па, и ненаспана дека, во 01,30 уште не бев заспана, сабајле ми се плачеше од алармот.

@Rebecca_R за жал кај нас така функционира здравството. За приоритетен и мене ми е многу чудно, незнам како можеле да не направат за хитни случаи, а знаеме дека ги има доста. На колега жена му чекаше два месеци за истава работа, сестра ми месец, сега нема до март термини, незнам што да кажам. Затоа сите приватно почнаа да се лечат, козметичарката моја за срце неможеше да закаже, па мораше приватно кај Жан Митрев да оди (4.000 е преглед, а секој неможе да си дозволи). Кумашинката моја со тешки маки после многу месеци закажа за магнетна за главата. Човек да го служи здравје само, инаку ако треба да се оди по тие врати, тешко него.
    За баба ми на времето имаше проблем со хемотерапиите на клиника, со плави картони немало, а на приватно да се платеа ги имаше. Одговор им беше дека многу пациенти имале, неможеле да постигнат. Среќа вујко ми имаше пари па и ги плаќаше, па и се продолжи векот.

За мевот не ми се збори, наполнив 30 и ми се смени, цело време го имам, а кога ќе седнам ако носам потесно, кипе, тече од сите страни :worried:

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро жени
    @ivi1987 прво еве од искуство да ти кажам, сестра ми 10+ години има грутче кое расте и ја боли - не е ништо, и јас одам на 6 месеци на ехо на дојки кај еден доктор кој работи во Вевчани а доаѓа и во Охрид еднаш неделно. Пред некој месец бев, имав упут со термин за некоја недела подоцна но отидов истиот ден со паника и итност избезумена и ме примија одма,без проблем. Платив 40 ден. На приватно е 600. А истиот тој доктор ја прати бабата на мм во Скопје на биопсија и тоа кошташе 2000.
    Зборот ми е - не паничи но реагирај!
    Јас престанав да дојам пред 5 месеци и уште имам млеко.
    Што понавремено оди, и сите ние воопшто, на гинеколог и на ехо на дојки редовно.
    @simonka93 може ти имаш искуство со истиов, Даскалоски.

Кафе?
    dscf0042kor.jpg

На Skorpija25, WORRIED.BT, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Добар ден, набрзина да ве поздравам пред да ми почне работниот ден...

е***и здравствово наше, да не можеш да одиш на лекар одма кога ќе ти затреба, аман. Па и родилката, со глава плати нечија нестручност, само да ги послушаше жените во групите што и велеа да не оди во Санте... ама тоа е, судбина, барем бебето да биде добро, без последици...

@ivi1987 да не ти е затната млечна жлезда? Мастит? Пошто велиш дека болката се зголемува, дали има промени надворешно? Температура имаш?
    Инаку, штом имате семејна историја, мораш редовно да се следиш, барем два пати годишно. Не е тоа ништо, ама душата ќе ти биде мирна.
    Ја препорачувам Петановска во Ремедика, супер е, не се чека, јас одам кај неа. Кај Чапова има гужви, ама и поскапо е во Систина. Налет парите, мирот во душата е најважен. Стресот од исчекувањето е голем...
    а сите не утепа стресот, ела избегни го :worried:

Убав ден!

На Skorpija25, WORRIED.BT, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Добро утро девојки :yawn: :coffee:

Сакам да дојде пролет. Сабајле не можев да си ја одмрзнам колата. Цела беше голема розева коцка мраз :?:

Мразам "сув" студ. Нека врне, нека вее или нека се стопли :D

@Annath не знам многу за случајот, од моиве доктори само разбрав дека не можеле да ја интубираат.

Од настани на денот, еве ме.
    504d804459dbcdffb356129bc3491969.jpg

На Rebecca_R, Lejla8, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.278
    Утро:hug:
    @CameliaMiller и јас сум во ист mood-едвај чекам да дојде пролет,ке се преродам мислам.
    Од вчера некоја неубава енергија имам во себе,депресија ли е,нервоза некоја скриена,поима немам,а што ме мачи да ме праша некој-не знам.
    Се чувствувам како дете заробено во тело на жена,и ми иде да избегам кај мајка ми во скут и да се исплачам,за се...
    И логично е ова,сама сум далеку од своите,и многу работи кои ми тежат ги преќутувам.Ај здравје...
    @ivi1987 без грижи мила,ке видиш дека ништо не е,само не одложувај,прва прилика на лекар,и не чекај плата-позајми од било кого,не е срамота за тоа да побараш пари:hug:

На Skorpija25, WORRIED.BT, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Немам температура ама на местото кај што ме боли има вдлабнатинка, претходно не ми беше таква градата, како изобличена ми е формата, незнам. Имав голем проблем со доењето, последните неколку месеци малиот само од таа града цицаше, на другата преку ноќ го снема млекото, имав и мастит дур го доев, ама кога престанав за еден месец се среди се, немав проблеми никакви. После тоа почна де млеко да тече, па болката и сега одеднаш тврдо топче. Утре ќе одам на преглед, едно златно девојче ми помогна да не чекам :l: па ќе ви кажам резултати.
    Инаку, вчера прашував во Рес Хумана, имаат ехо на дојка, со мамографија е 3000 и одма можеле да ме прегледаат. Ако не испаднеше ова за утре, ќе се позајмев од свекрва ми, ќе отидев било каде приватно зошто психава ме доутепа, болката е постојана, неможам дури ни облека да трпам од синоќа. Ама, ќе биде добро, знам дека ќе биде :)
    Ве гушкам, ми давате сила и поддршка :hug::hug::hug:

На Skorpija25, WORRIED.BT, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.625
    Добро утро жени и пецо!

На вакво сонце, не може да е човек нерасположен, па колку сака нека е ладно!
    На пауза ќе се пие кафе со другарка. Убав ден!

На Skorpija25, Peco, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Како ме извади од такт,... ме измести од место службеничкава :@:@:@за извод да ми даде, поднесено барање уште 27 декември и ми вика ако не во четврток, дојди во понеделник готово е...
    Денес вторник, идам и ми вика до 3 ќе биде..
    Ало жено, од работа излегувам вторпат веќе...па кога и се развикав почекај ми вика, ....и сега чекам ќе биде ваљда, а треба и на работа да се вратам...
    :@

Ми го е... денов...упм

На Skorpija25, WORRIED.BT, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.