Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.280
    Добро утро :coffee:!!!
    Какво убаво сонце утрово ...со заби ...
    Денес на работа вечер кај братучет ракомет ќе се гледа не дека сум многу љубител но гледам ...се договараме месеци уназат да се видеме и ако не беше ракометов пак немаше да испадне ништо...
    Ќе се одродиме од немање време тоа ни направи приватното и самиот начин на живот..
    Имајте убав ден !!!

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ставај листови зелка и носи градник без жици, полабаво и нестегнато.
    Ќе видиш одма разлика

На Skorpija25, Lejla8, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.280
    Мислат дека само тие работат на другиве хоби му е и си шетаат ..во денешно време ако не се развикаш незнаат со арно работа да завршат ,а зошто да биде така...
    Абе сето е заминато во неповрат....

На Skorpija25, Lejla8, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Е баш така...а еве веќе вторпат искачам од работа за едно исто... и реков за пола саат се враќам, а како што изгледа ќе окапам (facepalm)
    И уште ми вика нека дојде некој друг да го земе, епа немам кој друг...
    Страшно

На Skorpija25, Lejla8, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не оправдсувам вакви понашања од шалтерџии зашто и самата долего време сум од нив.
    Плус и јас сум се нашла на спротивната страна и знам како изгледа кога некој сака да те зае*ава.
    Дрски однесувања може само ДОМА, ако и дома ти дозволи некој.
    Да сум директор, јас би бркала за недолично однесување од шалтерџии.

Но...
    Немојте да ја гледате парата само од едната страна.
    Сведок сум и на над*кани странки кои без да бидат со ниту еден потег испровоцирани, тие веќе викаат, обвинуваат држава, мене, директор, институција, се закануваат со бркање од работа...
    А сме им стоеле на располагање , отворени за соработка.

Така да...и кога тргнуваме од дома по шалтери да вршиме работа, да си ја оставиме нервозата дома.
    Нема потреба на некој рандом да му го загорчиме денот, како ни тој Вас.

На Дискретниот, tina-63, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Рефке во право си..се сложувам со тебе и никогаш не почнувам да се карам или да викам прва..секогаш со арно со убаво
    Ама ова веќе е претерано..

На Peco, Lejla8, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Тие таму со Рамковни се вработени.
    Јас им барам умреница тие ми даваат извод за родени:fubar:(facepalm)

АЈ Добро утро
    Уште се прилагодувам на работа,ако вака се прилагодувам за само една недела отсутна како ли ќе се прилагодам летово три недели.
    ММ вика уште од сега да бараМ ПОНУДИ за Егејот од кај знам што се бидува кога ќе планирам да одам ќе барам тогаш еден месец унапред.
    И онака секогаш така сме оделе сега му зборел некој колега па ај барај.
    Едит;Една колешка два дена не масира како си поминала на Бали:xЛуѓе мУж и мати некој бизнис се утепаа од Шетанција,а тука работи за плата од 20.000 денари.Колешка вика од кај им пари(lalala)што ми е гајле ќе му видим Леѓа и њега.

На Skorpija25, bittersweet, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Цела недела сум со оние памучните градници, и тоа строго само надвор, дома тргам одма се, ми смета, ме притиска, чудна работа.

Кафе испив, за пола саат уште едно ќе пијам, инаку ќе почнам да легнувам по бирово :)
    Денес сонце, чисто небо, убавина. Ама, убаво ќе беше снег да имаше, сувиов студ штипе ]:)

На Skorpija25, Lejla8, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    @♡BuBaLe♡ немам искуство со него, мене на ехо во Струга ми открија, па ме пратија на биопсија во Скопје...
    Добро утро и од мене
    Деновиве сум смрзната, никако да се стоплам
    И кај нас вработените за изводи се ужас... Значи не се случило да ми дадат извод без грешка... Од утнато име, презиме, дата на раѓање... Да е еднаш ајде, ќе речеш не му е ден, ама секогаш :x

На Skorpija25, WORRIED.BT, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И јас да се пожалам од еден... идиот.
    Значи човекот е пациент, закажано му е со саат и сВе контрола за 2 дена.
    И сега се јавува на телефон, и не се претставува со име и презиме, туку вика јас сум од УЈП... дај ми го др. Трпе на телефон. И колешкава му објаснува дека др. Негов е тогаш и тогаш, дека има закажано во толку саат, дека телефонски не поврзуваме со доктори и дека приватни броеви секако не смееме да даваме...
    И вика ама он е дежурен денес (е, ама ни тоа не смееме да кажуваме, зошто во 10 навечер на контрола доаѓаат на Ургентен :fubar: ) и му вика колешкава немаме ние инфо за дежурства, ако др. Така ви рекол океј.
    И после 10 мин пак се јавува и пак истото мене ме ѓњави. Го прашувам - а имате болки? Ако имате имаме денес друг др. Кој ќе ве прими. Ми вика - а не, јас од УЈП сум, сакам само да прашам нешто.

Е ми скисна, значи јас во хаос, па кај не се разбира од збор, демек ако е од УЈП нешто посебен е, над другите? Му реков - арно и од МЗ да сте, тука има правила кои ви ги објаснивме, ако имате болки или крварите повелете во секое време, за се' останато си имате закажано контрола кај др. Задутре, што сакате ќе го прашате. Имаме работа, пријатен ден. И му спуштив.
    Ама од нервоза искоментирав, кој те вработи тебе безобразен еден... а барем 10 души (пациенти) ме слушнаа и се згазија од смеење. Ме изнервира страшно моментот со УЈП. Значи човек што има мака од вакви не може на ред да стигне. Сега јас 5 саати со него ќе се објаснувам, како на дрво да зборам. Кој те вработи тебе во УЈП :envy: исто ако се сеќавате со попот што го подбрав пред некое време. Некои луѓе значи :@

Последна измена: 23 јануари 2018
    На WORRIED.BT, Rebecca_R, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро. Малава синоќа ме остави да поспијам ама еве ја савајлево цело време кенкава е. Спие и кенка :(
    За ехо на дојки јас од пред 10 год одам редовно, што ради семејна историја ( и мајка ми и тетка ми се оперирани од рак на дојка) што ради хормоните испримани со ИВФ третманите. Пап тест и брисеви се Оче наш за мене на 6 месеци и на ендокринолог на 3 месеци. Мм ме зеза вика дека сакам вечно да живеам, ама па од искуство велам дека баба ми со редовно третирање на хронични болести и контроли си доживеа 88 год. Одете на лекар жени не оставајте на случајот, на мајка ми ракот и го открија во прва фаза на редовен чек ап од работа и жената си помина најлесно што може во такви ситуации.
    За шалтери ич муабет не правам, ако им го погодиш денот ок ако не тешко тебе :). И сигурна сум дека секојпат повеќе ти се исплати да си љубезен одошто одма да почнеш да се дереш. Јас по себе кажувам дека на љубезен корисник ќе се потрудам максимално да му помогнам ама ако почне да ми се заканува со отказ, или да ме вреѓа.... си има друг начин на справување.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, bittersweet, tina-63 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Надвор ништо не се гледа. Излегов кафе да пијам се понаша ко да е 5 сабајле.

Имено термини никаде се нема. Во италија требаше да одам на итен термин, докторот рече после 5 месеци. Ок се вратив дома состојбата за 2 дена ептен се влоши се враќам во болница и викам на една значи со арно пробав не бива и на крај и велам на таа кожен лекар си? Да епа гледај и таа аууууу сега сега ќе закажеме. Значи можело. Претходно извинете вака дупот не ги болеше се додека не повишев тон и не и покажав состојба. И тоа одев на таа клиника и кај кожниот а не кај матичниот. И она вели што бараш тука оди кај матичен да ти посочи а ние во паника, ептен сериозно беше, срам не срам отидов и завршив работа.
    Тука во англија иста песна, само и да повишеш тон не те ебаваат два посто, имено ме пратија на итен случај и чекав 24 часа у просторијата за да на крај ме препратат дома оти било презафатено.
    Видов не видов си одев на приватно.

Што да кажам.

Некни седеме 30 души македонци од кои дел се по 20 години тука викаат оууу здраството е катастрофа ние лекови од дома носиме за не дај боже. Разочарани.

Сакале верувале сакале не и тука не е посјајно.

На WORRIED.BT, Dadusicka, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.212
    Допаѓања:
    124.922
    Мајка ми и сестра ми од таа се прават шланг:) А и нема гладување. Јас попрво би оваа отколку хроно пример.
    Али памет не ми доаѓа. Синоќа топол бурек денес паметот во крофните од хром ми е:(
    А викендов петок/саб/нед со гости и пак апнување:(
    Добро што не идам нагоре али тие 4кг плус од пред пораѓај ми сметаат :(

На Skorpija25, WORRIED.BT, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @CameliaMiller ама човекот е од УЈП, ние обичните смртници ништо незнаеме :x
    Како на мене кога ќе ми се јави странка и ќе ми рече:
    Вие неспособни, неписмени, ќе те избркам од работа, па кај ми се парите, во џеб си ги ставате, лопови :D
    Една госпоѓа ми се јави и тврди дека подмирила долг, амаа не ги чува уплатниците па што е, тука е, она пак ќе си платела. Кога ќе се јават, урлаат, кога ќе има ја кажеш реалната состојба со дати и факти, почнуваат да дуваат во телефон, па ај да провереле па ќе се јавеле пак. И, кога утредента, оп, си платиле луѓето. Циркуз за безпари :D
    Јас викам до човекот е, без разлика од која страна стои, дал е странка или на шалтер. Имам колешки што проблемите од дома си ги носат па се истураат и на странки и на цела околина.

Како сега јас да се истурам на се живо и диво зошто си имам мака. Не, дома си ја оставив маката, тука си бркам работа и си се смеам. Странка на мене- Иди у три лепе, јас- убав ден да имате, пријатно :D (у себе, и мајки и шајки, ама вака сум фина тетка :nod:)

На WORRIED.BT, Rebecca_R, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Баш така. Јас секому ќе помогнам и со секого ќе бидам учтива, ама не може да се однесуваат со мене како со мајмун во ЗОО. Ај да е некое недоразбирање секогаш ќе пробам да смирам топка, ама ако дојде некој да ми се заканува, си има служба за заштита на права на пациенти, и таму ги упатувам.

Инаку во секоја здравствена институција има ваква служба и си ја работи работата, ако сметате дека сте навредени од здр. работник или соработник може да се жалите.

На Rebecca_R, mareane, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мислат дека како пациенти се секогаш во право и дека во истиот момент ќе стиснат на дугмето и ќе бидат услужени. Немаат трпение, сакаат во истиот момент и точка. Јас морам да бидам љубезна секогаш и да се смеам макар и да ме опцујат и да ме направат крава, инаку одма фрчат поплаки дека не сме услужиле правилно. Ако не е по на странката рачуницата, ти ќе си платиш дебело, па закани, па драми.
    А, јас не сум знаела дека постои таква служба по здравствениве институции. Се надевам нема да ми затреба, ама во случај како многу пати во Козле што бев избламирана и навредена, нареден пат и би размислила да се пожалам.

Имав случка пред неколку години во Македонска кај пасошите. Ми праќаат порака дека е готов пасошот, одам да го земам и дечкото оди да бара, се враќа и ми вика: Девојко, пасошот го нема, изгубен е. Ако го најдеме ќе ви јавиме (а јас за неколку дена се спремам на одмор да одам) Се убедувавме некое време, него мува не го лази, си чепка во телефонот, а на шалтерот она со смајловците ставено за изразување на задоволство/незадоволство кај странките. Мислам дека го дупнав црвеното дугме од револт зошто бев изигнорирана :D После неколку дена го нашле, го затуриле по грешка во друга кутија (facepalm)
    Ехее, вака кога ќе си го вратам времето назад, имам еден тон случки, што за плачење што за смеење :D

На Rebecca_R, mareane, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.858
    Допаѓања:
    142.536
    Јас еднаш напраив општ хаос у МВР :)

Извадив нова лична карта 2 месеца не можат да ја најдат, одам секој втор ден се не била стигната.

Викам во ред... колешките од сметководство ми кажаа ако немам лична карта со новото презиме, нема да пуштат плата, а ние први зимамае плата, па после пензионерите, па сите останати, межу кои и вие... и шо да кажам јас, тетка Донка (ја прочитав на картичката мама не знам како се викаше) ми ја изгуби личната карта, нема пари за никој. И правам тажна сочувствителна фаца :( Среќа солзи не пуштив.

Еве ја шефицата, иде бара.... и гледаат дека ја ставиле у друго кутиче со старо презиме кај што сум била. Ејјј, 2 месеци ги мрзеше да видат у другото кутиче. Ама стари баби, која пред пензија, која пред умирање, ги мрзеше што живеат...

Ми вика колегата до мене, ти бе несалам си шо зборуеш, викам ама ете ја најдоа :)

На Skorpija25, WORRIED.BT, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    Ко се роди малиот, отиде мм да му извади прв извод. Прво беше згрешено моето име, Симнона бев, потоа и на презимето ми имаа додадено буква, и на крај и името од детето згрешено...А не даваат нов извод на секоја направена грешка, туку рачно го корегираат на машина и ставаат печат... Па прв извод за бебе вадиме, мајку му, ќејф е...
    На еден познаник, место извод на раѓање, извод од умрени му дале... :x

На Skorpija25, Rebecca_R, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    А во банка бе,млада девојка,интелектуалка дрн дрн да те убедува дека матичниот број ти е згрешен...си врзала лепотицата во крпче дека последните не знам колку бројки се фиксни и крај.Ко да не слушнала/знае дека не сите клиенти се родени во државичево,па имаат последен друг број/шифра(lalala)
    Држ не дај,го викнав шефот]:)
    Таа пустата па цело време паралелно си тапкаше на моб
    А прогласувана не знам колку пати за банка на годината:@

Времево лепота.
    Испоотворив се живо дома и се удрив на чистење.
    Колку ме опушта,не сте свесни:makeup::D

На Skorpija25, WORRIED.BT, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Има такви мисири секаде.
    Ама не се сите такви. Кај мене барем уште има ред и се работи, сега никој не е совршен, ама барем моиве доктори не сум посведочила да навредат некого или да биде некој одбиен за преглед.
    Ако денес е хаос, а некој дојде со приоритетен упат за контрола, легитимно е да се презакаже за било кој др. Ден во неделата. Ама тука имаме - јас сакам кај др. Трпееее. Епа со тој упат не може кај сакаш де. Трпе денес има 15 закажани, еве што да направиме, 12 саати ли термини да гледа?
    Ќе дојде некој навистина итен, се подразбира дека има предност ПРЕД СИТЕ.
    Ама не можеш да објасниш никако.

Ни една контрола не е поважна од ретенција на урина, или внатрешно крварење или некој да колабира. Не еден, 100 термини некој да има тој што може да умре е поважен.

Колку пати ќе дојде некој цел крвав, а се бунат зошто "преку ред" влегол.
    Е ај ако не нека умре, ради редот да се запази (facepalm)

На Rebecca_R, ♡BuBaLe♡, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.