1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Начекав и јас слободен ден, ко бел човек, со мезе и пиво, да гледам утакмица :D
    Извинете дами, јас сум крива за денес. Не требаше да ги гледам.
    Да се живи и здрави момците, ајде па наредното првенство, најверојатно под ново име, пак да не
    нервираат ко и секојпат :tmi:

Денес сум бесна. Не е од ракометот. :punch:
    Ми иде глава од ѕид да си мавнам оти ум не ми доаѓа.
    Ем сите умници ми поникнаа , ем ум не ми дојде

И ја ко ракометарите, работам, се борам, се на терен оставам, ќе се покачам на брдото, и после ко ќе почне се удолу да оди, нема сопирање. Сизиф.

На Skorpija25, Arabella M., Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    99.552
    Јуле, извини, ама болдов ми е - барање реалност и правда, таму каде што никогаш ја нема. Премногу наивно од твоја страна. Работодавецот е ПАРТИЈАТА. Ако дечкото е од спротивниот табор, си оди. Нема врска дали ти ќе се откажеш или не. Поголема плата НЕМА да добиеш, макар ти преговарала дење-ноќе. Државна работа е, си има предвидена плата позицијата.
    Единствено за кое можеш да преговараш е тоа - договор на неопределено време. Убава премисла од негова страна.

За добиени тужби без решение, никогаш не сум чула.

На ivi1987, CameliaMiller, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.388
    Допаѓања:
    259.955
    Може поголема плата ако бидам директно вработена, а не со договор од агенција за привремени вработувања. Оти нели ја користат и таа опција. Работава не е баш директно партиски, не игра овде голема улога партијата.

На Annath, Lejla8 и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јуле, ама да не испадне работата дека он секако ќе остане без работа. Ако не си ти, да стават друг? :) Не исчитав се' што сте пишале. Нити за ситуацијава.

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    99.552
    Тогаш, ти си знаеш...
    Ама ако не игра улога партијата, ќе му го продолжат договорот на маж ти. Зошто досега му го продолжувале, а сега баш не?

На JuLleE, ivi1987, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    @Lejla8 среќен роденден, да ти се множат годините во мир, здравје и среќа...:hug::hug:
    @JuLleE и јас сум за да прифатиш, доколку отпуштениот се согласува со тоа, но и да преговараш за условите...
    И мене би ми било глупо да земам на некој работа, па дури и да не ми е близок, не знаеш кој каква планина носи... Кај нас,отпуштија самохрана мајка, за партиски да вработат некоја што се префрли од друго раб.место... :x Не знам,изгледа јас сум премногу емпатична, или досега не сум била во кризна ситуација, па да мора ,,да газам преку лешеви". Свесна сум дека мене нема никој да ме жали, ама сеуште верувам дека добрината и сочувството со добро се враќаат...

На Skorpija25, mal.ecka, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    А како ке го изведеш тоа да добиеш веднаш договор на неопределено? Законот што вели? Не сум запознаена, никогаш не сум го читала бидејки не сум имала потреба.

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    загубив пари
    загубив желка (почина)
    загубивме ракомет

у...бип бип денов

На Annath, fina erika, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    99.552
    Уште ова ќе го искоментирам на темава и толку од мене, оти сум поминала сито и решето со државна работа и не ми е пријатна дискусијава ич и после неколку години поминати.

ВИЕ не земате ничиј леб, не знам како тоа лично си го сфаќате, кога нема врска со личното. Земаат КОЛОВОЏИТЕ кои владеат во моментот кога вие добивате работа.
    Толку се сурови што не простуваат никому...ни на гладен, ни на болен, ни на ќор, ни на сакат.
    Ако не си обоен во нивната боја и немаш договор на неопределено, си одиш.
    Тоа е тој систем на партиско вработување кој си го имаме и ќе си тргаме од него до крај, претпоставувам.
    Вината е пак во нас, ама не дека земаме нечиј леб, туку многу подлабоко.

На Annath, fina erika, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.388
    Допаѓања:
    259.955
    Настрана се, на мене проблем ми е што мора да го заменат со мене. Тоа не ми оди.
    И да, да не бев во ваква ситуација, самохрана мајка, ниту молев ниту ќе очекував ваква работа. Сама гледам дете, немам ни кој да го чува за сменско работење, приватен сектор нема кај нас, па морам за ова да се борам. Работава во државата смрди и те прави да се чуствуваш како идиот. И што ако се спротисавеш, кога одма ќе најдат друг. Гајле им е.
    Цело време давав отпор да не бидам ничија партиска марионета и еве каде сум. Ама сега не сум во прашањето само јас, имам и друг кој чека од мене да му платам градинка, да го однесам на лекар, да му купам патики.
    И на крај да мораш уште поголем идиот да се осетиш со вакви понуди. Реалноста наша.

На mal.ecka, mira.mira, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    99.552
    Они ако се точни не ти ја ни нудат на тебе оваа работа. Ама толку им сече. Ти треба последна да дознаеш за неговото работно место, а не патрдии да се прават меѓу бивши сопружници.
    Е сега веќе кога ти ја нудат, а тој секако си оди... барем парите кај тебе нека се.

На Skorpija25, mira.mira, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.915
    Јуле ,разговарај со бившиот и ако те поддржи прифати.Подобро така отколку и двајцата да останете на цедило.Така тргнало во оваа луда држава,така ќе се тера.Навистина да се почувствува човек мизерен,ќе учиш,ќе се мачиш ке делат од устата цело семејство и после ќе си играат мајтап со тебе.
    Очекував навистина барем минимални промени на подобро ама не.
    Прават:сјаши Мурто да узјаше Курто...:@
    Само знај дека за неопределено да добиеш е многу тешко,согласност од твое министерсто,согласност од м за финансии,...Нервно оболев додека добив решение,7 години бев со договори,два пати ме испуштија и што ти не...а сега мислам поарно и да не добиев ,може нешто друго ќе барав,може ке заминев некаде.
    А сега земам помала од просечна плата која има шанси од есен и да ми ја намалат...:devil:

Ракометариве ми го досјебаа денов,мм толку се изнервира што се издра по сите ,го дозаеба полначов од лаптоп,па пишувам со последните сили на батеријата а од утре изгледа само ќе ве читам..:worried:

На Skorpija25, mal.ecka, mira.mira и 19 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    221.807
    Пак ресани :)
    Трета смена никој нема 8-|

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Има. :D

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Има:makeup:

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.915
    I jas sum tuka8-|

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

И јас сум тука, лежам, болен Дојчин сум.;(
    Породував родилка, вадам бебето, да и го подадам на мајката си останав така вкочанета, ауууууууууу ништо значи не болело повеќе од кичма, до сега ја имам сецнувано неколку пати со децата, дигни, спушти, поболувало малку и толку ама сега си останав така, ни угоре, ни удоле, пуста мајка гледа се чуди зошто сум како смрзната во време, се поткрена сиротота да си го земе бебево да не и го испуштам од раце.(facepalm)(facepalm)

Маж дојде да ме спасува, ме однесе во хитната, сум вклештила мускули два, да одмарам неколку дена дома, јееееј, непланиран одмор фор ми.:lol::lol::lol:

@Lejla8 Среќен роденден, да ти се исполни желбата да дојдеш блиску тука до мене.:wasntme::hug::hug::hug:

Татко ми кога ми го препишуваше станот во Скопје за да имам имот на мое име за да можам да извадам лична карта бараа умреница од мајка ми, однесов умреница уредно преведена и се и ми вика таа на шалтер аааа не мора да е умреницата не постар од 6 месеци (facepalm)е што и викам да не воскреснала жити се во меѓувреме па треба не постар од 6 месеци.:x
    Тука изводот ти важи од кога ќе се родиш додека починеш, само ако смениш име, презиме па да мораш да вадиш нов инаку оргиналниот си важи засекогаш.

Тука па ако им извадиш кеш за кола ќе те гледаат како некој мафијаш да си, дилер на дрога, никој освен нив не плаќа во кеш.:wasntme::rofl:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.043
    Битер, ако не ти е мука и тешко да ни пишеш збор два за вашиот однос таму по темава, особено зошто и го работиш тоа.
    https://forum.femina.mk/threads/Црн...-породување-во-привaтна-болница.27283/page-31
    За паралела, зошто тука нешто многу модерни се правиме прво ко пациенти, а после не стрижат.
    Не е нешто убаво да се зборува па толку, но сум секогаш за тоа дека кога гласно се зборува за проблемите ја зголемуваме свесноста се повеќе...

На Annath, JuLleE, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Петнаест мимути, толку дремнав поручекта и демек се испоодморив за сега да дежурам. Ух бе :(

На Skorpija25, CameliaMiller, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.206
    Допаѓања:
    124.880
    Јуле обавезно неопределено, ако има опција :)

На сестра ми пробаа така, со 5ипол год работно искуство, знам тогаш од прво рочиште доби да се врати назад. (Место нејзе - нејзината "best friend" беше.)
    Чисто споделувам ако има и најмала опција да добие на суд да не бидеш извисена.

Инаку безвеза ти е ситуацијата. А и они глупо постапуваат од инат ваљда ( имаше спомнато мислам оти он е вмро)... како и да е со лесно бе, кој гледа за тебе па и ти д се секираш за секого?
    Само ова што спомна и лилит и сестра ми што ја здеси ти споделив да се распрашаш дали е издржано, да не ти направи нешто од злоба.
    Со среќа:)

Последна измена: 24 јануари 2018
    На Sesil, simonka93, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.