Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Добро утро !!!
    Отварам нема народ од по сабајле кај заминавте...
    Пијам кафе и го слушам ветрон кај што свири ама дува,а треба да одам на работа ....
    Ракометон со кеф седнав ќе го гледам се убаво и тие изгубија...
    Заминав да се спремам ...имајте убав ден !!!

На Skorpija25, WORRIED.BT, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  2. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    На duffi, Skorpija25, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    Hola друштво :D

Не се нервирајте за синоќа, тоа е... смената на генерации си го прави своето. Дечките докажаа дека можат да играат и без Кире, што веќе е и очекувано, бидејќи реално, тој си ги има годините. А тренерот на Чесите ми се чини како добар стратег, па и психолог... лабаво играа, давајќи им лажна надеж на нашите дека се подобри, ама кога се опуштија оти мислеа дека е готово, тогаш се разиграа противниците. Голманот им беше кец во ракав.
    Ајде, ќе има уште првенства, уште победи. Момците се златни, цел свет не знае, не ни треба повеќе. Публиката во салата ми ја стопли душава.

@JuLleE ич не знам што да те советувам. Не знам ни сама како би реагирала да се најдам во таква ситуација. Ама кај нас не е битна способноста на кандидатот, битна е врската, и партијата... се додека не се свестиме, така ќе биде. А свестување... на Св.Никогаш.

Кафе?

На duffi, eli25, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.388
    Допаѓања:
    259.956
    Благодарам за мислењата, сепак подобро е да се слушнат објективни мислења. Си стои он на тоа да прифатам, не се лути оти вели дека јас не сум виновна, туку очекува да ме вработат и дека барем парите ќе се за детето. Многу зрело размислува. Пред се во прв план го става детето. Ама јас сеуште не можам да прифатам. Ме тишти понудава.
    Се мислам ако ја одбијам, не знам кога пак ќе добијам и дали ќе добијам ваква прилика.
    Може ќе има и подобра, не знам.
    Само знам дека ова ме прави што поодлучна да вложам уште во себе и да си заминам. Ваков притисок, ваков нечовечки третман заради тоа што сакаш да работеш е премногу.

На duffi, eli25, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.432
    Допаѓања:
    143.482
    Јас сум била во ситуација да се борам за своето место. Административно мораа да го огласат да не објаснувам зошто и како. Се пријави колега, иако знаеше дека е за мене. На интервју бев најдобра, а тој беше трет. Во меѓувреме сфатиле дека вториот некој услов не исполнува и го дисквалификуваа, па колегата излезе втор. Бидејќи беше близок со многу луѓе од раководството, се жалел дека наводно не било фер, иако официјално нигде не беше објавено и релно не ни смееше да знае кој на кое место бил. На веќе завршена работа, шефицата реши да ни даде дополнително трстирање, затоа што нели, не било фер. Дејството се случуваше во еден пеколен јули, кога ќерка ми со тешка пневмонија лежеше во козле. Јас преку ден одев на работа, затоа што сфатив дека ако не одам ќе останам без работа, а мајка ми седеше во болница со ќерка ми додека бев на работа. Испринтав маријал од 2000 страни за тестирањето и се прочитав навечер во болница. Неколку дена не спиев, ама ме фати инат. И на тестирање бев пред него, и пак он дозна пред мене, а мене никој ништо не ми кажа, нели додека не е официјално. Негова колешка случајно ме сретна и ми честиташе, па така разбрав. А периодот кредити до гуша, буквално цела плата на кредити ми одеше, а со на мм живеевме. Деновите во исчекување ми изгледаа како години. Ми се вртеа низ глава и банки и хипотеки и сценарија како остануваме без дом. Многу тежок период.
    Одамна беше ова, може има 7-8 години. Ми се одмили и колегата, и сите други колеги, и цела фирма. И денес кога ќе го видам имам нептијатно чувство.

Да резимирам, не би земала туѓо место. Ама ова со Јуле не е таква ситуација и според мене, ако е во договор со бившиот, сосема ок е.

На Olgica.bu, duffi, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ова со Јуле е деликатно, не е сеисто, поготово кога за место под сонцето се бориш со бившиот.
    Сум рекла - подмукло - НЕ.Ниту мене би ми било убаво да земам такво место, но ова на Јуле е ,,отворен фронт,,

Добар ден:hai:

На duffi, eli25, malerozna и 11 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Утро ли е, ден ли е :)
    Ноќеска не можев да заспијам. И јас како @zhap4e. Сабајле се успав. Сега ќе зевам цел ден.
    Касно е за кафе, ај да си каснеме нешто :)
    54ec015784e40745fcacd652a7e547f7.jpg

За ситуацијата на @JuLleE не знам што да кажам. Не сум била на нејзино место. Ама гледам дека во државен сектор, поготово партиски, се јадат меѓу себе таборите.
    Пошто од неутралните сум, не ме закачале. Ама тие со работа од претходната власт, баш имаа големи проблеми.

Да ми зависи дете од таа работа, можеби ќе стиснам заби и ќе прифатам без оглед на се'. Инаку се согласувам со @Lilit дека газење преку лешеви е најлоша варијанта за било која цел во животот. Само на своја кожа сум осетила многу пати да бидам згазена. И секогаш викам - ќе се сменам. Ама никако не успевам. И тука, за плус пари кога се работи, не знам да загризам.

На duffi, eli25, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добар ден :hai:
    Чекав да завршиме со доручек сите па да почастам
    Coffee-break-coffee-40306455-480-489.jpg still-life-chocolate-cake-cup-coffee-sweet-dessert-bottle-milk-candlelight-table-33621590.jpg

Бев на ехо сабајлево, нема ништо. Од хормоните сум имала болки, да не сум се секирала. Ама, зошто имам историја од на мајка страната, за една година контрола, и секоја наредна исто. Луѓе, камен од срце ми падна, почнав нормално да дишам, среќна сум :D
    Конечно, после кога ќе одам дома ќе седам опуштено, без грижи и лоши мисли.
    @JuLleE човек да не ти е во кожа моментално. Добро е што играш со "отворени карти" и што имаш поддршка од човекот за да ја прифатиш работата. Не газиш, не повредуваш, не одиш подмукло, нема да имаш грижа на совест дека си му земала на некого нешто позади затворена врата.

Инаку, треба да ја слушате тетка Иви и да не гледате ракомет, нервите ви се искинаа инаку ;)

На duffi, Skorpija25, eli25 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден и од мене.Ноќеска околу 01ч се слушнавме со син ми,да честитал роденден :inlove:,сонце мајкино.После кога ми се ококорија ела заспи.Како матуф некој во три сабајле чорба ставав да се вари,во 07ч готова беше(facepalm),оти небаре ќе заминвам некаде,домаќинка бре на евтина по ноќи почнав да готвам:tmi:.Денес да се оди за пасош сликање за малиов,онолкав маж со мама и тато ќе оди,закон си е закон.Се изненадив зашто вчера уплативме и на тел. се јавивме,а за денес закажаа,туку да не се радувам пред време,ќе видиме што и како ќе бидни.ivi1987 мило ми е што се добро излезе:hug:,

На duffi, Skorpija25, eli25 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Тетка @ivi1987 бе:D
    Мило ми е што се е во ред,сега биди си спокојна и редовно контроли:!::hug:
    Добар ден:sun:
    Колку е поубав животот кога има сонце,последен пат го видов на 1ви Јануари,и еве го денес силно свети.На пауза,кафе во рака,и покрај езеро,уживам:inlove:
    7EFBA2CD-CBD3-4DA3-B903-8F36D511724F.jpeg
    Ви посакувам и вам убав ден:hug:

На duffi, Skorpija25, eli25 и 25 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Убавини,многу лебеди се собрале уживам во глеткава.
    @ivi1987 добро е штом добро се завршило можеби имаш покачен пролактин и од него знае така да се деси:*

На Skorpija25, eli25, EuHenIa и 8 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @dunika теткинаа, оти вакви слики прикачуваш, во депресии ќе не бутнеш ејјј :D Ти со лебедите пиеш кафе, а јас со "кокошките" :D

На Skorpija25, eli25, EuHenIa и 15 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    221.808
    Стојам надвор и се чудам. Имено комшивката излезе и попраивме муабет. И она ќе се ислува во полска, ќе си одат. Вели мои пријатели едно 5 6 фамилии се иселија веќе. Од зградава само 3 фамилии си одиме засекогаш..
    ТоВа е.
    Коа становите и сметките и се поскапи од просечна плата.
    Ме молеа од фирмата да се вратам на работа, кога сакам и колку сакам оти немаат персонал, пријателкава вика сама држам смена 8 ми месец бремена 9 саата на нозе за 900 фунти од кои станот и сметките се 1200 во најмала рака.
    Епа најкете бе..
    Нејкете да одите вака долго..

На duffi, fina erika, eli25 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    @vitamina Станот е безобразно скап, сметките се 350 на месец, затоа сите се решаваат да се вратат дома. Тука најубаво е човек да доаѓа двапати во годината по 2 месеци, правиш кеш и бегаш дома. 8 месеци живееш дома кралски. Евентуално цела фамилија со пораснати деца да дојдат, па сите да работат, за да си имаат убав живот.
    Секаде се бара работник плус, ама плата не даваат.
    Лажеа дека со брегзитот ќе паднеле цените на недвижнините. Само живот во заедница му е мајката.

Надвор се истури дожд, баш сега кога треба да излегувам.
    Кафе испиено, појадок немора :D
    За ќотек сум, арно што нема кој

На duffi, fina erika, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Ќе гледаме денес ракомет? Па што биде биде...
    Се нервирам си ја направив рерната лом. До сега вака ја немав извалкано. Го преполнив изгледа тавчето па тоа... Си се изли убаво. Се надевам дека барем јадењето нема да се умириса на... Извалкана рерна?!?!? :)
    Предлог со што да ја исчистам?Без многу напор, ќе ве молам....

На duffi, fina erika, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    Стави вода со лимон или вода со сода бикарбона во рерната, загреј ја, нека испари, после кога ќе олади доволно, пребриши ја. Се' ќе излезе.

На duffi, fina erika, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Во сад или да ја напрскам??

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.058
    Добар ден :)
    Само да ве поздравам :)
    Си дојдов од работа и сега ќе гледам ракомет, нема да ја послушам тетка @ivi1987 :D што биде нека биде. :)

На duffi, fina erika, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    Во сад, најубаво тенџерче некое помало, не мора да е цело полно. Ако ја напрскаш, особено со сода, никогаш нема да ја исчистиш. Вака чиста работа. Ставаш тенџерчето со вода на 180-200, нека испари водата (ама да не ти загори тенџерето) и исклучи. Да се олади доволно да можеш да бришеш со крпа, пребриши ја со сува крпа. Може и со влажна. Јас вака и микро чистам. Сок од лимон во филџанче, да изврие, и после само пребришувам. Вади се'. Нема потреба од триење и дополнително чистење.

На Olgica.bu, duffi, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    И јас ќе гледам ракомет и кафенце ќе пијам потоа еден туш и ќе гледам некое филмче на Cinemania ептен добри пуштаат и се заборавам со гледање до касно...затоа на сабајле алармот растура од звонење..

На duffi, fina erika, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.