Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fina erika

fina erika Популарен член

Во вашата ординација ќе се префрлам ми одговараат цените.
    Добар ли е докторот барем.
    @referentka шурење на суво мила,ептен пак се прецениле тие.Се надевам ти стивна болката.
    @PUPICA Ми се пие салеп со цимет,Греано вино и толку да не се потрошиш многу.

kuc, Peco, Skorpija25 and 3 others like this.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

:hug::party::l::f:(highfive):d:

kuc, mareane, Lejla8 and 4 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Тури по една и кажувај се поред

@fina erika нека им се наздравје парите.Не еднаш ме бричеле на суво, нема да ми е сефте:hai:..за некои работи сум ,,шута,,:D..уствари до мене им е ординацијата и болката направи да се симнам и да ме средат.
    И 3000 да ми побараа, ќе ги дадев , само да не ме боли:)

Ама за другпат-знам:)

kuc, mareane, Espadrila and 8 others like this.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас и на тел. Читам кога не ми е при рака Киндлот, синхронизирани ми се :) ѕирни ја, прво малце нејќев пари да давам за електронски книги, после си кажав сама на себе - тоа е поеколошки! И така сега трошам на "невидливи работи" не можам по дома да објаснам како тоа купувам книги, а "ги нема" :)

Ariel, Espadrila, ane.bella and 6 others like this.
  5. referentka

:rofl::rofl::rofl:
    Немој мајка ти и татко ти да ти стават виртуелен ручек на маса попладне:D

bittersweet, artemidis, kuc and 14 others like this.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Да бидеме реални. Колку трошиме на нокти, шминка, ќеифлаци месечно?
    15 евра не се многу за квалитетна услуга на забар.

@referentka ако ме најаде, може :D

kuc, Ariel, mareane and 8 others like this.
  7. dunika

dunika Форумски идол

@PUPICA и @Dadusicka пуштам мнооогу среќа и чекам частовка вечер:hug:
    @stetoskop не гледај вести веќе,Заев на сон те прогонува,вечер може Ципрас да го сонуваш:rofl:

Опааа Пупи Темјаника за мене:party:

kuc, Ariel, mareane and 12 others like this.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@PUPICA :party::hug: за мене некое бело винце, не сум многу пребирлива :)

Луѓе, за забар не се штеди, мое мислење е тоа. Бев кај еден забар, што ако беше многу евтин кога не ми виде и поправи расипан заб, за малку ќе ја изгубев двојката горе. Кога почнав кај мојава да одам, забите ми се тип, топ а е релативно посолена да речам. Забите се здравје, од устата повеќето проблеми произлегуваат.

Инаку, денес мајка ми го дозаеба денов. Ми се јавува сега, малиот многу кивал, па алергичен бил, дома многу прашина сме имале, па како папагалите не сме ги фрлеле до сега, пак за една недела ќе ми спуштел на плуќа, она ако се разболел пак немало да може да го чува, не била добра. Абе, алооо, не е ни до папагалите, ни до прашината. Живееме четворица во 37 квадрати. Накрцано, со еден куп ствари, што да направам јас. Дај викам ако не да исфрлиме се од станот, па да биде чисто постојано. Аман веќе, знае да ми расипе ден и да ми качи притисок :swear:
    Па, уште на работа ми се јавува ми збори, па ја пратила и сестра ми да ми посоли памет малку. И јас сакам поубави услови за децата, и јас сакам поголем простор ама нема. Кога родена мајка не те разбира, што да очекувам за другите.

kuc, mareane, mal.ecka and 15 others like this.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

kuc, Annath, Peco and 3 others like this.
  10. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

И јас исто мислам ама си ќутам, се чудам да не ми е мислењето такво пошто денар не плаќам за заб поправање. :tmi:

@PUPICA :hug::party::party: дај шта даш битно да се прослави

kuc, Annath, Dadusicka and 4 others like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Ципрaс пa и не е тoлку лoш @stetoskop ...
    Дoбaр ден другaрки и другaр Пецo.
    Среќни рoдендени и се штo е убaвo дa се мнoжи.
    Јaс вo некoј периoд сум без врскa се прaшувaм кaкo би билo кoгa кaрaктерoт би ми бил мaлку пoмaлку лев или десен.Ич не сaкaм штo ми пoминувa денoт тaкa непрoдуктивнo вo смислa дa си нaпрaвaм нештo убaвo нa душaтa.А пoминувa ете јaнуaри излезе јaс кaкo зимскa мечкa не мoжaм дa се oсвестaм.
    Кoгa сме кaј зaбите утре кoлективнo чекaм дa ме држите зa рaкa,ќе ми ги oстрaт зa нaвлaки...oф леле,тoлку ми се ствaрa некoјa нервoзa вo стoмaкoт ,тремa oд бoлкa ли е , ќе си приумрaм.
    Не знaм зoштo не дoбивaм нoтификaцијa кoгa сум тaгнaтa...еве @mareane ме пoбaрaлa a не дoбив изврстувaње.
    Убaв ден нa сите.Ве гушкaм.

eli25, kuc, Val-Dim and 15 others like this.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Да ве поздравам само женски.
    И да информирам - кој ми најде чоек знаете за што, нудам посреднична провизија. Ни малку ситна.
    Ко воли нек изволи.
    Посериозна понуда здравје.

Фала богу осончеви денес па живнавме.

Мајка ми има една чудна забарка.
    И зима по од 500 до 1000 за пломби и вадења.
    Но многу е евтина за мостови и навлаки, само 2200 од заб. Како работи женава еве не знам.
    А истиот техничар работи и за неколку други далеку поскапи ординации.

Мојот забар скап е. 1600 ми зема за 7ца пломба. Веќе не ми одговара на буџетот.
    Ама естетски ццка што да ви причам. Тука качува цена. Ама па на 7ца што ми е битно па како ќе го нашминка леле мори мајко. Ама ете не се ни познава дека е работен заб, уметноС.
    Уствари да се дополнам... тоа се деси откако изумував тука како е скапо. Кога ме опра, никогаш не сум правела голем заб кај него, ко гулаб знаете каков си заминав и си ги дадов парите. Не се враќам више. Дечко ми три дена не можеше да се помири од цената, ми вика те нашол наивна, те заебал. Ама се деси... плус и џеб ми се создал, па ваљда се вкупно фатило толку, се тешам.
    И кога сме кај забите уште ова. Толку иам ќејф за ламинати. Ама толку се скапи... ах некои идни, добри времиња... Навлаки не би, ама ламинати...

Иви, родители, братучеди ги средив по кратка постапка со умувањата - важи, ама сметките ти да ми ги платиш. Да видиш како се ќути. Можеше да биде далеку поарно ако не изигравале црвен крст и Господ нас ќе ни плати и помогне, така да мукла. Не се свесни колку печат тие муабети.

Last edited: Jan 25, 2018
    kuc, mareane, Lejla8 and 7 others like this.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@Lilit криво ми падна зошто знае каква мака имам, знае колку проблеми имам од тој станбен и со тој мал простор и пак само збори. Уште ми вика: Ама јас само ти кажувам, ти што се лутиш одма, јас ти кажувам дека мораш некое решение да најдеш (роди бабо дете работава). По муабетот, мене ми е жал за детето, тебе мува не те лази. Дневна со кујна и мала спална, само играчките и алиштата колку простор ми зимаат. Спалната почна со влага да се прави од што е накрцкано со ствари, и викам може од тоа да му е така на детето, а не од прашините што ги збориш.
    Кај мене е лошото што морам да се искарам, па да престане да ми збори и да се јавува ама пак кога ќе се вратиме во нормала, пак стара песна.
    Вика, кај мене нема ронка прашина. Ок, ама ти живееш со маж ти во 50 квадрати, повеќе сте надвор него дома, и нема кој да ти прља. Ама, не, јас ништо незнам.
    Неможе да помогне, а неможе ни да си го врзе малку јазикот, тоа ме нервира.

eli25, kuc, mareane and 12 others like this.
  14. referentka

@ivi1987 наредно спомнувае на станбениот простор, одма контраудараЦ - купи ми поголем и нема да се тесниме:)

bittersweet, eli25, kuc and 11 others like this.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Оф, имавме и такво тегнење, горе кај нив спрат да се прави, ама неуспешен обид имавме. Сега секогаш и викам, дај направете нешто за да го направиме спратов па за сите подобро да биде. Вика, ама не е до нас. Ок, штом не е не ми кажувај бајки за станов. Или, кога ќе ми рече многу далеку сме отишле, требало поблиску да направиме некако да се вселиме. Викам никогаш не е касно да помогнете.
    Ама, не пали тоа кај неа, ќе речам, па она пак ќе си го каже нејзиното. Карактерот и е таков :D

eli25, kuc, mareane and 9 others like this.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас за Ципрас дојдов. Требаше на време поздрав да пратам :lol:

И за Темјаниката. Фино вино :d:
    Пупи со среќа.

Чудни пријатели имам, 2ца за шетање не можам да најдам. До мене ќе да е.

bittersweet, eli25, kuc and 16 others like this.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Можеш да и речеш и да се смените за да имате вие 13 квадрати повеќе па да види како е.
    Ако ти е утеха, многу млади парови со дечиња се во таква ситуација како вас.
    Барем околу мене познавам многумина.
    Па и јас сум кога ќе видам, само што дете отсуствува во сликата.

Тоа ни е реалноста за жал за сите помлади, 87 си според јузеров, значи 30 31 имаш. Тоа ни е моменталната реалност на таа генерација, но едно сум сигурна - ќе биде подобро.
    Би ти рекла да игнорираш, не можеш да ја смениш, мајка ти е, а и ти треба. Се е тоа од чиста љубов и добра намера. (сега да ме порчита свекрва некоја ќе ми рече, да бе, кога е мајка е чиста љубов и добра намера, а свекрва да го каже тоа, одма увредени сте. :rofl:)

Сега те прочитав за спратот.
    Како не е до нив? Напрајте да е, збркајте, се се решава.
    Штом има основ за спратче, ехееее... супер.

Леле сега се сетив што сонував сабајле кога презаспав. Како сум била дел од харемот на жени на екстремен исламист. Со еден куп други женски кои ги знам од различни страни. Па дм се преправил у жена демек ќе не вадел, абе ХПЛ. Потсвеста ми има одличен хумор.

Last edited: Jan 25, 2018
    bittersweet, Val-Dim, ivi1987 and 9 others like this.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Правам торта.
    4 кори испеков 5 та та се пече уште 5 треба :sweat:

eli25, kuc, Val-Dim and 9 others like this.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Дoбрa сум да не ме мислите,a гледам мнoгу сте се зaгрижиле:P;)

Се е истo,ништo нoвo,сaмo штo нештo не ми се пишувa,пa и кoјзнaе колку време јa немaм oтвoренo темaвa,ама затоа мак.јaвни фаци ги читам дo пoследнo и oд тука дознав кoј е и штo е...кoј сo кoгo,кoгa и кaкo:*.

Имајте убав ден,пoздрaв дo сите,се читаме нареден пат кoгa ќе имам инспирaцијa(facepalm)(facepalm):lol:

kuc, Val-Dim, referentka and 9 others like this.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Пупи не е битно што и како важно убави се вестите,не пребираме важно да е за убаво :hug::*.Со забите не си играјте,одев кај евтин стоматолог и ја платив најголемата цена-без заби останав,на крај платив кај асолен и тоа соленко ама за што само три заба се мои друѓите туѓи:tmi:,сепак благодарна до небо му сум оти и цисти и коска која почна да скапува(незнам медицински да објаснам)се ми среди,иначе тешко мене ќе беше.Поевтиното поскапо го плаќаме.За односи мајка,свекрва,сум реална,колку едната знае од колосек да ме извади,толку и другата,па од петни жили се трудам да не бидам како нив:!:.

bittersweet, eli25, kuc and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.