Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Како ги синхронизираш? Има апликација или? ( без смеење ве молам, технологијата не ми е нај јака страна :tmi:)
    Јас трошам пари на книги, одење во книжара ми е како празник :| порано многу читав а сега само купувам по ретко да седнам да се зачитам. Електронски книги симнувам од amazon.com претежно од тие што се free. Но од free се знае колку пари толку музика ;)

На bittersweet, Lejla8, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Истиот акаунт ми е и на Киндл и на тел. Па пример ако до 28ма страна сум на Киндл, кога ќе отворам апликацијата Киндл на телефон ми е исто на 28ма страна.

Бесплатни имам доста, што од форумов што од сајтови, 90% на српски/хрватски.

Не е проблем да се конвертираат, само што асално уреден текст има книга која е предвидена да биде електронска, вака се малку мачни :)

На Lejla8, ivi1987, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    @vitamina каква е таа торта со 5,...10 кори :?:..еј порано колку правев , а сега(facepalm) не памтам од кога нема направено:bandit:

.. ..ништо денес:| не частам, ама во понеделник белким ќе биде8-|

Ќафе пиевте:?:

На Lejla8, vitamina, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Викнете уште една од тура од мене,ама ќе платам од прва плата:rofl:...што е најинтересно,финансискиот момент не го договоривме,но +- ми најавија колку.Пристојно,иако секогаш може поарно.
    Си викам ќути супер,оти верувајте веќе бев на раб на депресија,иако можеби не се забележуваше по моите постови.
    Најбитно ми е тоа што работата ќе ме исполнува,си ја знам што би се рекло у мал прст и пред се,САМА си ја заслужив:!:...ете,сум оставиле зад мене доволен багаж за да ме побараат.Нит сум ги барала,ниту некој посредници ме препорачале...а во меѓувреме од многуте ПРИЈАТЕЛИ едно ало не добив да прашаат Пупи како си,не па да понудат нешто иако едно десетина се укотвија во фотељи и тоа мнооооогу добро.

Пишувам а мали ми рипа над глава"мајкиче чувам среќата":rofl:дека сабајле му реков да ми пушти среќичка:inlove:гледам мм и другиве околу мене збунка од среќа,дури некако нереално им е како преку ноќ излезе ова.Буквално вчера ми се јавија,денеска се договоривме,во пон уште на хартија да удриме...

Расеана сум некако и јас.
    Се читаме луѓе,навистина ми значи вашата поддршка.
    Ве сакам сите:rofl::*

На bittersweet, eli25, tina-63 и 31 други им се допаѓа ова.
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Па супер, задоволна си од Киндл-от, вреди да се купи или истата работа се врши и само со апликацијата. Од кој Киндл имаш? Сакав да си купам баш гледав и не се многу скапи нај евтин e $50 од 8 gb. ( извини што те цитирам цело време, си ја зеде бељата со мене)

На Lejla8, CameliaMiller, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Честито @PUPICA Да си нижеш успеси и да си исполнета со работата... :hug:

Немам што да кажам, само да ве поздравам и :hug: на сите :)

На Lejla8, JuLleE, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.057
    За ракометот бев психички спремен и очекував таков резултат, па поминав без големи нервози :D
    Без разлика на резултатот, екипата се сака и кога победува и кога губи. :)

Честита годишнина @fina erika
    @PUPICA Пупи со среќа :)

На fina erika, Lejla8, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Само на Пупи да и честитам и посакам успех :)

На Lejla8, CameliaMiller, PUPICA и 5 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.360
    Допаѓања:
    278.879
    @PUPICA честитки,само успеси да нижиш!

На Lejla8 и PUPICA им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @PUPICA Браво Пупи успеа на крај.

На Lejla8 и PUPICA им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @PUPICA cestitki i od mene @monik55 pisuvaj pocesto...te mislam :hug:
    Pocnav sekoj den da imam gosti so povojnica pa trcam vamu tamu,stavi kreni i po bebe.Noke pred1ne legnuva malava pa taka zabavno mi e.

На Lejla8, eli25, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @mal.ecka Малце форумов ми стана одбивен за пишување ама кога ќе видам некој што си го почитувам дека пишал нешто убаво морам да пишам.

На Lejla8, eli25, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Lilit изби фрка. Упорна е папагалите да ги фрлиме, мали од тоа бил се болен. Пробав да ја смирам топката и да и отворам очи за некои работи, се налути, тресна врата и си отиде. Сега има драми и по пораки и на Вибер( горда сум била, инает сум и водела, жал и било за децата во какви услови живееле) Мислиш децава во подрум со глувци ги чувам, страшно.
    Им дадовме и на моите и на неговите предлог да се смениме со становите, неможело, како ќе се селеле после толку години, не одело. Спрат неможело зошто дедо ми живее таму, во посебен дел ама треба потпис за градење, не давал.
    Сакам само да ме остават на мир, децата дур се мали и одат во градинка нормално е почесто да се болни, плус мали влече долго бактерија во нос. Ама, не е нормално без проблем, проблем да се прави, алергии што ги нема.
    Јас сум 30, и тек допрва ќе ствараме, животот е пред нас. Среќна сум што без помош на старите успеваме сами да плаќаме за свој кров над глава и се надевам на подобро, секогаш. И, место да се горди и да се среќни што не сме на нивни грб качени, она од ништо драми прави.
    Искрено, како старее потешка станува, наликува на свекрва ми(ако дознае за ова, ќе има фајт :D)

На bittersweet, Annath, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво девојки, како сте? Јас фино, банана, кафе, обврски, знаете каква ми е програмата. :coffee:

Месецов долг и спор, ако цела 2018 е ваква, тешко мене. :?:

Aхх бе, во ваква ситуација, што да кажеш а да не те разберат погрешно и да не се налутат. А знаеш дека не се во право. Не им се слуша кога велите да смените станови. Ко да се приковани во тој стан, та не можеле да се селат. :doh:
    Јас во куќа, со своја соба, без влага, без теписони и стази, без завеси, двор со трева, со минимален ризик за алергии, па повторно сум имала проблеми со истите.

На Annath, Lejla8, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Drugackite ne si gi zaboravaj:inlove:

На Annath, Lejla8, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    99.546
    Ако ти е за утеха, не е само мајка ти. Како стареат - будалеат и очигледно по кажувањата, будалеењето е колективно. Ами ја со нив да живееш?:worried: Душичката ми знае понекогаш:D.

Јас од кујната се откажав ради мајка ми и нејзините попувања. Па и од се друго по дома. Ептен кога мене ми е фрка, па фаќам нешто или гледам дека не е ок, па превземам јас. Иначе само нервози се полнам. Не смееш да фатиш нешто, не вака - така, оти така, а не вака:devil:. Како сенка е по мене.

Прееска земам да лупам киви, абе ми кажува како да ги лупам, ејјј:headbang:. А жими мене, подобро од неа правам некои работи. Ама, на кој да докажеш...
    Некогаш не можам да си ја препознаам сопствената мајка какви леви работи знае да изведе.
    Нека се живи и здрави и уште многу години со нас, ама дека се се' попороблематични, се.

На bittersweet, Annath, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И без папагалите си имаше нормално прашина и детето ми се разболуваше. Она е човек што несака животни, па затоа и е чудно што ние чуваме дома. Ми вика, земете и куче, што, и така сакате животни (facepalm). Неможам да се објаснувам ама несакам драми без потреба. Заковани се во местото кај што живеат, како ќе се прилагоделе па пазарот далеку ќе им бил :D
    Само да не сум како нив кога ќе бидам во години, му викам на маж ми: Ако сум таква, фластер на уста да ми ставиш за доброто на сите :D

На bittersweet, Annath, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ние во заедница бевме со моите само два месеци, јас неможев да издржам и си отидовме под кирија. Кога влезе во климакс се смени, некако долго и трае :D
    Нека се здрави и живи ама косата и од нив ми побеле :)

На Lejla8, JuLleE, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.073
    Исти се сите како стареат,кога ми фати малата осип на рацете ,ме збудале, ме праќаше на дерматолог итно да ја носам да ми каже докторот дека тоа и е од мачката,и отидов јас,докторот ми вели од претерано миење раце ,и кажав и засекогаш престана да ја обвинува мачката .

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Изгледа со годините доаѓа, еве и моите, особено татко ми, се сменети. Не можам да му објаснам зошто лицето ми е во хаос, од кремите било, од маски и пилинзи, многу козметика сум користела, сум ставала се и сешто на лице, сум требала само една крема и доволно ке било. :devil: А да, и одење кај Николина (која патем сите комедони пуздер ги прави, а комедон ако не се истиска станува акна) ептен ми го влошило лицето.
    А лицето ми е хаос од нездрава исхрана, па а и од загадувањето, не може толку чад да е на арно. :|

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.