Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Dadusicka , морам да се јавам со совет, зашто сум позната пеглачка:D

Ако купуваш даска, најважно е да биде со челична пружина зашто со обична даска се виткаат и ќе ти дојде како буквата С.Пеглата испушта пареа, ту напнуваш на даската и се витка.
    И види колку е дебело сунгерчето измеѓу пружината и горната постава , гледај да е подебело иако со тек на време ке истенчи од жешкото од пеглата.

Широка даска земи си, да можеш повеќе да опфатиш од материјалот што ќе го пеглаш.
    Кога ќе купуваш даска задолжително отвори ја во продавницата и види дали е стабилна (да не се клацка)

И повеќе од 1500 не ја плаќај:!:
    Батали ги скапите и така немаат долг рок на траење сите.

Немој со вакви три полуги за оставање пегла, не се стабилни а и ако малку една е нецентрирана, може пеглата да ти паѓа.Има со цела плоча (со дупка во среде), далеку постабилна е.

Вака изгледа тоа за да ја положиш пеглата, но не со вакви ногарки, туку со Х (Хикс:D) да е.

Имаш убава понуда на пластичарска.И цени и избор.

На VladeMila, CameliaMiller, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.872
    Мене вагата ме изнервира ид сабајле.Цела недела доручкувам јаболко,само ручам нормално со една кришка црн леб,не вечера и утрово 1 кг плус.
    На работа сум ме чека.еден од првите напнати состаноци и еден куп глупави обврски што ме прави дополнително нервозна.

На VladeMila, CameliaMiller, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Да ве поздравам. Убав ден на сите.
    Кај нас сонце, ќе шетаме, ќе пазаруваме.
    Биче боље.

На CameliaMiller, gjoker4e, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    @ivi1987 фала, баш добро ќе ми дојде. Демек не јадев благо, ама денес ми се чини еден тон слатки би изела, од што ме јаде нервоза. Ама се контролирам.

За даски за пеглање, ја немам најдено идеалната. А тоа е да има метални тешки ногарки и дрвена плоча одозгора. Таква е на мајка ми, а овие новиве се пластика и не можам на такви да пеглам, па сушарата ми ја врши цела работа.

На CameliaMiller, Peco, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Annath и јас во тешки денови јадам многу благо зошто ми помага, ми крева колку толку расположение. Денес касни си повеќе, оправдано ти е :)

На CameliaMiller, kuc, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.928
    Допаѓања:
    163.965
    Aнат јас па обратното ќе ти го кажам.
    Денес не јади ништо благо зошто ќе направи да се осеќаш уште повеќе крш.
    Барем од себе поаѓам. Шеќерот ми прави уште повеќе стрес, замаглени мисли, спорост и фрустрација.
    Мавај денес свежи работи или нешто со омега 3.
    Ја бомбардиравме женава...

Денес ама ми се спие... од тросед на фотеља сум.
    Постои веројатност за соработка со соседството, но да не зборувам пред време. Треба да се сретнам, но и да се средам пред тоа. Конечно нешто да се помери. Уствари ќе видиме.

Какви живописни соништа сонувам од нова година навака. И се ми се во јарки бои, живи, вивидни.
    Ноќеска сонував како фамилијава ми имала куќарка на море, ама куќава како во Куба ли, како во Бразил ко во фавела некоја, но тоа на изглед, а инаку во Хрватска. И со дм отидовме до морето, ама дур да отидеме поминавме низ луксузни куќи, хотели, со средени дворови, трева како од филм итн. Една бела плажа не дочека со ситни каменчиња, ко што не постои во Хрватска, едно сино море, а ете Јануари. И се брцнав со нозете, водата ладна и бистра, а дм водна жаба е се џитна, му викав будало една, не е толу топло и види бранови има, ама бранови од оние убавите беа.
    И така на сон, подишав морски воздух.

На VladeMila, bittersweet, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Е па Лилитке сонот ти кажува нешто. Започнуваш нова ера со дт. Ќе одите свој заеднички пат полн со убави работи. Со предизвици (бранови), но кои секако ќе донесат убавини.
    Што убаво оптимистичко толкување, нели? :lol::hug:

За благото да не зборувам. Манијак и зависник е малку да се каже. Плус под благо се подразбира чоколадно, да се разбереме. Е сега неделава си ускратувам нешто од моите слатки задоволства, :x:x:xЕспадрила и групата слатки грех :lol::lol:, и одма има ефект на вагата. мада тоа е сосема малку. Ми треба уште бајаги, за да видам друга бројка напред, онаа првата од двоцифрениот број :$

Последна измена: 26 јануари 2018
    На VladeMila, CameliaMiller, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    А не, не јадев благо, допрва и не верувам. Само така зборам, вода, кафе, чајчиња локам... немам апетит за јадење. Само чекам да си одам дома и да гушнам деца. И цел викенд тоа планирам да правам.

Иначе сонов убав... не сум по соништа, ама и јас мислам дека е знак за нешто убаво :D

На bittersweet, M&M, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Konecno malats zaspa,uspeav da zasredam niz dnevna,i kafe da se napijam.Sveki dojde da ja cuva odkako ja zaspav i srediv se.Nemozela porano i taa si imala rab.ok fala sega nemoras:devil:
    Tshikardii me imaat napadnato pa lecam so b6i magnezium..ne sum jas za doma ama za bejbi se ke izdrzam.:sweat:

На VladeMila, CameliaMiller, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Детево со 39 температура,зинат му препишаа,пробиотик му зедов и б комплекс,па се нудиме со чај итд,итд....Машко како машко почна да се снеарнува уште со 37,5 кога имаше,како под некој калап се:tmi:,сега оправдано пошто висока е,а поарно јас да бев неарна отколку тој.Иначе на рецепта нема низ цел град,на приватно има.

На CameliaMiller, kuc, WORRIED.BT и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.819
    Си дојдов на викенд кај моите.
    Леле луѓе ваква уживанција нема нигде. Конечно мир. Кревет, капучино, сега ќе си пуштам серија и викендот за мене може да почне. Утре со скратено работно време. :f:

На CameliaMiller, Val-Dim, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Не е мој, од Пинтерест е :) јас скоро и да не читам печатени книги :)

На ivi1987, Annath, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    :hai: :sun::sun::sun:
    Оние денови кога не сум во најдобро расположение,само ве читам,затоа што немам инспирација за да пишам нешто.
    Но,денес е одма подруга ситуација,има сонце и расположението конечно ми е на ниво.
    Значи сонцето било тоа што ми требало да ме разбуди.
    Се вратив од работа и сега ќе се ужива со кафе,музика,па некој филм.
    И сабота и недела се работни за мене,но тоа нема да ми го расипе расположението.
    Честитки на сите кои што славеле нешто периодов,а не успеав да честитам.
    Имајте убав ден и уживајте во сонцето :sun:

На VladeMila, bittersweet, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Идеална даска за пеглање е онаа на која друг ти пегла]:)
    Добар ден:)
    И јас сум ифрит лута денес.Колку треба да е себичен човек,за во отсуство на претпоставен да јаде колку што треба и не треба,и притоа да им крати храна на децата.Ова на работа,ме пренервира една коза(колешка)а и реков дека нема да е доволно за другата група и само се насмеа подмукло во стилот мали се не знаат да кажат,а и не се вратени(од шетање).
    Ама јас ја кажав и ич не ми е криво.Може ви звучи смешно ама ептен се изнервирав,желудник ме заболе.
    Тоа.Одам дома,ручек,туш,и ништо нема да правам цел викенд,иако ја мислам една бисквити-пудинг торта за буцко мој да направам,плус повеќе ке ме сака:wasntme:

На fina erika, VladeMila, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.872
    Jaс пак воопшто не сум по благото,ама тестенини можам до недоглед да јадам.Тоа и ме дебелее...
    И проблем имам што не јадам овошје а и по салатите не сум многу.
    И кога сум нервозна ми иде во пекара да спијам.Среќа во последно не ги можам пецивата купени,ама дома правам многу и јадам.Сега спремам за слава ,од благите ништо не пробав ама од солените и после од крем салатите ке се отепам од јадење...

На fina erika, bittersweet, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    По благо посегнувам кога сум нервозна или недојадена.На пример ручам леќа,и за 5 мин ми паѓа шеќерот па се тресам за макар коцка чоколадо.
    Има еден тип луѓе,благословени да јадат се а да не им се “фаќа” ништо.Е на тие сум им најљубоморна.Имам другарка,со вечни 55 кг,две бремености со кечапмајонез со се и пак е слаба.Јас јадам 1/3 од неа ама џабееее.Имам добра душа изгледа|(
    Инаку би јадела само убав леб,путер и сол.Друго не ми треба.
    За старите,наликувам се повеќе и повеќе на мајка,и тоа во се што не сум сакала-“главење” во кујна,исполнувње сечии желби,пожртвуваност во секоја смисла и правење атер на фамилијата на татко ми,повеќе одколку самиот тој.Ама,крушата под круша паѓа!

На MissDior, fina erika, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    [QUOTE="dunika, post: 3773963, member: 56281"Имам добра душа изгледа|(
    [/QUOTE]
    Леле колку се смеам..... Многу јако, многу оригинално.
    И јас сум многу добра по душа.
    Мареане, и по тесто сум ептен. Дома замесено, па да замириса па жешки жешки да се степаме кој попрво што ќе фати. Ама сеа иам забрана од мм.
    Едит нз зошто вака излезе цитатот од Дуника...

Последна измена: 26 јануари 2018
    На fina erika, CameliaMiller, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    99.537
    Што сте тивки лепотици? :)

Јас работам, па да ве поздравам. Попладнево скролајќи по ФБ наидов на оглас за работа во соседнот град и го зачував. Вечерва, кога отворив лаптоп за да работам, пуштив ЦВ. После 20тина мин ми се јавија8-|. На интервју наредна недела:music:.

Убава завршница на денов. И сонцето не остана неискористено денес:sun:. И попустите не куртулија, такуѓере:D.
    Сега уште 02 да дојде побрзо:yawn:.

На fina erika, bittersweet, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ја кафе пијам и листам,:?: по темиве(facepalm)...
    Сите спијат, тивко е...и убаво ми е во тишинава:nod:

На fina erika, mal.ecka, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.056
    Животот е како тоалетна хартија, колку повеќе го живееш, толку побрзо се троши.

На fina erika, mal.ecka, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.