Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Јас фино, банана и еден куп кафиња. Денот прекрасен, фатив дневна шема, работев, бев на дејт и така. Сега повторно да работам и во план сум да си легнам порано. :D

Честитки до @CameliaMiller , @vitamina , @PUPICA , @Dadusicka ! :^: :d: :party: Заборавам некоја честитка? :wasntme:

Што да ви зборувам за пензија кога немам ниту еден ден работен стаж? :?:

:drunk: :drunk: :drunk: За почудна комбинација немам слушнато. Мене ми е чудно за мене, која бирам ја, а вака, не се чудам многу-многу, ако се луѓето среќни, што е битно ја што мислам.
    Има примери и примери, навидум идеални партнери не успеваат да се договорат околу потпишување во матично, дете, кариера итн. Ја само велам, нека отвараат очи луѓето на време и нека бираат што им одговара навистина, по сите стандарди да е врската, на битните прашања да имаат ист одговор, за ситниците може да се направи муабет. Што е битно што ке кажат родините, пријателите и комшиите ако нив постелата им е топла?

Не би можела да најдам заеднички јазик со личност која е толку помлада од мене, ниту за пријателски муабет а уште помалку за партнер. Да не ме разберете погрешно, правам јас муабет, ама работите кои ги занимаат нив мене не ми се интересни, баш зелен памет имаат. Ај поинаку да се изразам, не сме на иста бранова должина. Еве гледам каков памет имаат тинејџери и студенти - гуштери, каков памет имавме јас и дечко ми кога бевме студенти а каков памет имаме сега, години подоцна.

На Val-Dim, M&M, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Уживаме.:wasntme:
    :makeup::makeup::makeup:

image.jpg

На Adi888, Skorpija25, eli25 и 33 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ооооохххх Битерке, шо ни прајш вака :wasntme:
    Се внесов во сликава, за момент го осетив мирисот на плажа, зцукот на бранчињата, врелата песок под нозе...:inlove:
    I envy you

Залепена до печка сркам салеп
    Ме боли секое мускулче, грлово, згора на се и добив:envy: Машкиве без температура ама кашлаат така страшно за уши, паничам на секое слушање.
    Нека дојде април и да здивнеме од болештини
    Толку стресен период ми е, толку секирации и нервози не сум имала никогаш. Прв пат во живот се исприштив :@
    Плус и темиве кои сте ги свртеле..пензија, здравство:x

На Skorpija25, eli25, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.647
    Јас познавам 2 пара каде што жената е постара од мажот,едната 9 другата 6 години.На прв поглед функционираат,како им е позади врата ,не знам. Што знам,јас како така малку романтична,верувам дека годините не се правило за среќа.

Стаж 16 години и 5 месеци.До пензија уште 15 години.Ако остане границата до 62 за жени.Не знам дали е вистина дека со навршени законски години за пензија секој ќе има право на пензија.И тоа малку ме буни.Прво колкава ќе е таа пензија?Второ дали е фер исто да зема жена која ринта во конфекција или вдишува лепак во чевларство со некоја која цел живот си е домаќинка?Исто и за мажите важи! Трето ќе може ли буџетот да го издржи тој товар?Баш пред некој ден расправаме за ова на работа.Многу ама многу работи во државава ни се наопаку поставени,како што беше минатата недела огласот за лекар со плата од 12-13 000 ден и копирант во МЕПСО 25000.Како и многу примери што познавам,со завршено осмо одделение се зема поголема плата од тој со средно,или среднист поголема од тој со факултетет.Од тие причини нема да не биде во државава.
    Колку озбилна тема фатив во недела сабајле ,не сум нормална.
    Затоа @Dadusicka среќна пензија на мама,за убави работи да си ја троши. @CameliaMiller среќен роденден на мајка.

Се мислам што за ручек а треба и нешто благо да склепам,утре му е роденден на мм, а односите ни се заладени.Во превод лута сум му.:@

На eli25, M&M, dunika и 20 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Добро утро !!!
    Е,Битерке ако од тебе не видам вакви слики на јатрва моја не и текнува да пушти ,и секогаш викам дека не битно на која страна од светот живееш битно е да знаеш да живееш и уживаш..
    Времево убаво до Пелистер ќе одиме сигурно снег има детево ќе се посанка ,ако не ќе си шетниме..
    Животно осигурување имаме јас и детево ,и да се надеваме дека ќе биде се во ред додека стигне време да се подигнат парите...лудо време е ова само секој убаво да дочекаме надеждата последна умира...
    Дадуш среќна пензија на мајка и долговечна да и биде ..
    Убав ден !!!

На Skorpija25, M&M, nina123 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    178.036
    Добро утро :)
    Вчера рано си легнав, денес касно станав. Се изнаспав за сите пари. :D
    Недела, ден за одмор :)
    Кој е за кафе?

На Skorpija25, Luciferovog zlo♧, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.852
    Мое мислење е дека не се толку битни годините колку карактерите на партнерите,да имаат слични очекувања,желби и сл.Сепак 10 г.е многу разлика било кој да е постар.Пр на едниот уште му се оди по дискотеки а др.од дома не му се мрда...или едниот е в пензија а др. има уште многу за рмбање
    Иако е се релативно,пак е до луѓето...
    Кало тргнало во државава нема да има за никој пензија ,нема да остане кој ќе работи за ние да земаме...

@Val-Dim фала на совет ,си имам јас рецепт твој и за баклава во фолдер зачувано си читнав навреме.Вака за лик убава е ваљда и за вкус има 800 гр. лешници внатре уште да не е убава..:wasntme:
    @vitamina :hug: се ќе биде добро,не се нервирај...

На eli25, M&M, nina123 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Може да успее таква врска :) Јас и мм сме доказ :inlove: не се замарај со годините тие се само бројка гледај ја личноста

На M&M, nina123, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  9. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    262.005
    Со 10год помлад може кога би имала 55-60год. Сега за сега сеуште постари сакам.
    Пијам и јас кафе, малку подоцна денес. Вчера шетав денес се треба да се направи ама ајде што не било па и ова. Неделен ручек...ќе мора да се купи нешто а и предлог некој не е на одмет.

На Skorpija25, eli25, nina123 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И ние јадевме, инаку ќе кркореа црева ноќеска :D Порано вечерата ја рипав, сега во последно време не ми успева. Затоа бев слаба, како почнав да јадам, стомакот ме издава, ама неможам гладна да спијам :tmi:
    Добро утро. Кафе со цимет пијам во моментов и пак ќе шетам деца. Денес полабав ден ќе имам, недела е или што е :)

На Skorpija25, nina123, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.856
    Допаѓања:
    99.522
    Screenshot_2018-01-28-10-53-59.png

Фрлам сиромаштијата:!:. Абе кога ќе ти тргне во животот:drunk:. Од каде им мој телефонски број на спамериве?:|

Добар ден:coffee:. Уште во кревет. Таму и планирам да останам цел божји ден(poolparty).

Не сакам помлади мажи. До 2-3 год ајде, ама 10 год никако за мене. Има многу животни аспекти по кои мислам дека ваков брак кај мене не би функционирал.

Последна измена: 28 јануари 2018
    На Skorpija25, eli25, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Несакам помлади мажи,зашто само еднаш се зезнав мислејќи дека годините не се битни.
    Во даден период од животот не размислуваат исто маж до 30 и жена на 40 на пример.
    Ама од друга страна,не е и до годините.Има и зрели умови што може да и парираат на повозрасна жена.
    Ако се среќни заедно,зошто да не.
    Секоја генерализација е узлишна.
    За себе знам да си кажам дека одбивно би ми делувало што е помлад од мене(ова важи за вистинска старосна разлика).
    Сакам заштита ,сакам сигурност покрај себе.
    Другите-кој како си одбрал.Сигурно некоја одбрала далеку помлад маж зашто и одговара.

Добар ден.
    Денес љуљашки на мени и салатче и мезе во некоја меана.
    До сега готвев за преку недела,сега дете да дремне па да излеземе,тамам и сонцето ќе се дигне.
    Попладне стандард шема-недела ден за хигиена.Цел викенд ми е ментална хигиена,а недела ја издвојувам за бјути хигиена:маски, нокти и остали ситници.

Веќе неколку дена имам проблем со желудник.Од јаки апчиња (вентор) за забоболка кои ги употребував прекумерно,изгледа го надразнив желудникот.
    Сега не ме боли само кога не јадам,така да,со денови ништо не сум јадена.
    Советите се добредојдени..чај...домашни лекови..само лекар не ми спомнувајте Ве молам.

@bittersweet знам колку ти е "тешко" на то песокот, радо би ти помогнала:D.
    Мене може слободно да ме фрлите таму каде што е сликаново и да ме заборавите:D.

На Skorpija25, eli25, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    D.jutar
    Sonce li e sto li e..?
    Taman za solarnoto....deka nedela neli ,den za banjanje :rofl: (facepalm)
    Deneska ke jadam...od utre pak na dieta....
    Temperaturata padna...ama mi vrie u gradite...u petokot smrznav na kozmeticar pa na grobista....(facepalm)

Za pomladi/postari-ja skokam temata :$

Rucek po naracka-tava,stek so pecurki i besamel...

Ajde ubav den...:sun:

На Skorpija25, M&M, nina123 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Добро утро.
    Знам едно, после ќе спијам. Сега да одам до маркет.
    Вчера низок притисок и премореност ме утепа. Данокот за цела недела на нозе си зема своето. Па да искористам барем малку од малку да се одморам од укоченост и бесоници.
    Битно убаво бидна се.
    Радост голема.
    Поздрав и имајте убав ден.

На M&M, nina123, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Во нашава држава многу работи не се фер. Мајка ми работеше на времето во фабрика што отиде под стечај.Од работени 15 само 9 години стаж и се платени. После тоа работеше во бутик со години и еден ден стаж нема, на црно работеше, после тоа кога годините ја згазија работеше со години како хигиеничарка пак без ниту еден ден да е пријавена. Сега неможе да работи зошто здравствено не е добра, имаше тешка операција и несмее физички да работи ништо тешко, врски нема за седната да работи во некоја фирма и кога ќе дојде време за пензија ако не важи законот за сите да зимаат пензија она нема да зима ни денар. Мислам дека не е фер за луѓето како неа, има многу што работеле со години па немаат ниту еден ден стаж, а работеле многу потешка работа од некои што имаат стаж за пензија пример. Јас сум за тоа сите да зимаат некаква пензија,зошто како инаку човек ќе преживее без денар пензија?
    За разлика во години не сум баш воодушевена, од проста причина што имам два пара што ми се блиски и не функционираат баш нај, нај. Жените сакаат да доминираат и често се во караници, едните се пред развод.

На Skorpija25, eli25, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Добар ден
    Пијам прво кафе за денес,а до вечер којзнае уште колку ќе бидат.
    Едвај се дигнав од кревет,10ипол часа сон и не ми беа доволни.
    Мислам цел ден да ме остават би спиела.
    Ве дочитав,да кажам некој збор, па да се спремам за на работа.
    @Emy867 кој рече дека Вип не чини :rofl: Не за џабе вртевме колку сакавме додека немаше мрежа ;):D
    Него се чудам од каде најдоа за секој по 1.000000 :D
    За врска или брак со помлад не би можела да се замислам.
    Година-две ај некако,ама 10 години :shake:
    Одма ми текнува на децата кога ќе ми дојдат на работа,цела банда што сигурно се на тие години.
    Дефинитивно не би можела да се замислам со некој на тие години.
    И да не заборавам и јас сакам да сум кај @bittersweet :inlove:

Последна измена: 28 јануари 2018
    На eli25, M&M, nina123 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.856
    Допаѓања:
    99.522
    @Ane-Goki1 јас со Вип не си играм бе, ова од Америка е:!::^).

На Skorpija25, eli25, nina123 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Ја па гледам горе Вип и ја дека сум на Вип иста порака добив :D
    Е чим е од Америка да му ја мислиме тогаш :D

На nina123, mareane, malerozna и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.296
    Допаѓања:
    92.028
    @Emy867 и мм доби таква порака утрово :D

Добро утро,добар ден и од мене :)
    Сонце со заби ама убаво е,посакувам да исчезнеме на некој ден двајцата и да уживаме потполно сами ама ....секогаш постои ама :D:doh:

Среќна сум деновиве исполнета и полна со позитивна мисла,колку значи средба со моите од далеку се познава :sun:

Врска/брак со помала личност НЕ!
    Што немора да значи дека нема да е океј ама сепак секој со својата среќа.

Честитки до сите кои имате повод за славење,здравје и среќа да ве прати вас и вашите најмили.
    Имајте убав ден,јас за кратко па на работа заминувам :|

На Skorpija25, eli25, nina123 и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.