Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.856
    Допаѓања:
    99.521
    Шо бе не се фалите:^). Мислиш некој ќе ви ги земе|(.

На Skorpija25, mareane, Val-Dim и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Дури ни на мајтап таква порака не ми пуштиле-ксметлија голема сум(facepalm).Досега дрва молкнев :muscle:,на толку вежби требаше змиско тело да имам,ама ни тоа.Кај Битерка на песок сакам,еве наместо дрва песок ќе збирам:rofl:.За врска со помал не сум,ќе треба три пати денот да го тепам,фигуративно само,не сум за насилство од каков и да е вид.

На Skorpija25, Annath, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Mm ja cuva malata jas na terasa so caj(onoj za doilki:envy:gosti najaveni 2 turi a jas vo raspolozenie blizu 0.
    Se cuvstvuvam zarobena doma nemislev deka tolku ke mi fali rabotata.

На Annath, eli25, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Надвор во двор со кафе, цигара и фемина, не се дише, скоро полноќ е а надвор 34 степени.
    Деца и маж заспани, божем ќе гледавме филм со мм, заспа пред децата, оправдано му е, само он беше задолжен за забавување на децата, јас како болен Дојчин си седев во столче со книга, кафе и цигара.:lol:

@vitamina @danichap Среќен роденден на принцот и принцезата.:hug::hug::party::party::^::^:
    @PUPICA Честито вработување.(highfive)
    @CameliaMiller Среќен роденден на госпожа мама.:hug::^:
    @Dadusicka Среќно пензионирање на мајка ти, долги години да си ја користи.:)

Околу родителите муабетот, татко ми арен си е, знае некогаш нешто да промрчи најчесто околу тетоважите на мм, последниот пат нешто збореше мм со брат ми за нова тетоважа и татко ми не можеше да си преќути па ми вика што не земе како оној целата фаца што му е тетовирана и ќе заврши работа.(facepalm):@
    Се тешам дека испадните му се инцидентни и дека е дааааааааааалееееку од тоа какви се тешки злобници неговите родители, спрема нив е ангел татко ми.
    На мм па родителите од што се превише зафатени немаат време да се замараат со нас, кога имаат време да се видиме се посветуваат на децата, така да и од таа страна сум поштедена од нервози, драми и закачки безвезни.

И јас не сум се гледала со маж помал од мене а со таков завршив, мм е помлад 3,5 години а во многу нешта е далеку поозбилен и постабилен од мене, не мислам дека разликата е некоја битна работа во бракот наш, ни па му ја мислам дека понатаму ќе бара помлада од мене|(ако бара со среќа нека му е патот.:lol:

Кога ве читам како живеете во 40 кв страв ме фаќа, мене гаражата ми е 48кв и гледам и се мислам како би можело да се смести цел стан во таа просторија и почнува клаустрофобија да ме фаќа.........се гледа дека сум размазена нели.:wasntme:

На Skorpija25, Annath, eli25 и 28 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @bittersweet гаражата ти е поголема од станов наш :D
    Со мали деца е проблем просторов мал, а како ли ќе биде кога ќе пркнат и ќе им треба на секое своја соба. Ме фаќаа депресии ама се помирив зошто барем сега за сега нема можности за повеќе :|
    За тетоважи кога спомна мајка ми е таа на глава што ми се качи, на наркоман сум личела со шкртаниците по мене, каков пример сум им давала на децата,пари за тоа не се фрлале, сум немала памет :^)
    Деца прошетани и заспани, второ кафе пијам во тишина, за ручек денес мрзлива бев, само проја со сирење и јогурт направив,првпат во недела вака, ама за одморот што го добив не се каам ич :$

На Skorpija25, Annath, eli25 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    19.468
    Пораката за да бидам милионер ја добив и јас @Emy867 и ја избришав(facepalm)е јбг не сум родена за богаташка:rofl:
    @ivi1987 тетоважи и јас сакам, да завршам со дупењето(на уши-обетки мислев:wasntme:)па стартувам со мала тетоважа:)
    Слушав Ramstain на опасно висок тон(тоа е предноста на малечка куќичка во заден дел од дворот) и сега си премина на you tube песните од малиот оние што ми прават чкртањци у мозак и ме мрзи да станам од кревет и да одам кај него во соба да си сменам јас пак на моите агресори:D
    Треба да се спремам за на работа..Се најадовме со малиот ловечка со кромид, средив се низ дома и хоризонтала..А времето за на работа наближува(waiting)И вчера бев на работа..Ме читаш ли @Peco ?:^)
    Ги гледам на фб сите на планина и уште повеќе не ми се оди на работа..Всушност само што ќе стапнам во канцеларија ќе си сварам турско:)чекам сега импулсот да ме крене..:?:
    Имајте убав ден..

На Skorpija25, Annath, eli25 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.380
    Допаѓања:
    261.988
    И јас ги сакам Рамштајн, само не сакам гласна музика.
    Тетоважи се повеќе сакам ;)

Ми се спие очајно |-):yawn:

На Annath, eli25, Capricorn Taurus и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    За тетоважи кога станува збор,следната син ми ми ја вети,таму кај кенгурите,ќе ме частел.ако дочекам до таму,следнава ме копка :$,ако де уште една вишок не боли глава.

На Skorpija25, Annath, Capricorn Taurus и 12 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Го снема ли сонцето, одма е грч.
    Правам тесто кое го видов на јутјуб.Сакам убави декорации.

Слушам емисии за новиот Закон за јазици и се мислам да се запишам на курс:(.Ќе мора изгледа:(

Питата е готова
    20180128_160728.jpg
    @Bubce38 @baba Rada
    Ајде..

Последна измена: 28 јануари 2018
    На Viktorijaaa5, Skorpija25, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @referentka од питава лиги ми потекоа, се подзабришав малку :nod:
    Морам да научам да месам, ама знам дека ќе се здебелам ако научам зошто многу сакам домашни месени чуда :)
    @evangelina.ina јас стартував со една тетоважа а завршив со три, доста се :)
    Се гледа дека е недела, многу сте тивки сите. Отидов да пијам цеден портокал и лимон со мед, маже направи па на бањаре и спремаре за на работа ]:)

На Skorpija25, Annath, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    Да се пријавам во тие што ја добиле пораката... Упссс, тие што се предодредени за милионерки :D

Денес стандард, два ручека, еден за денес, друг за утре... Направив сарма за утре, колку го наполнив тенџерето изгледа и за во вторник ке има 8)
    Сармата ја правев по „рецепт“ на една колешка која го има истиот проблем како мене со јадење/нејадење посна/мрсна сарма!!! Рецептот е... во исто тенџере ги редиш и мрсните и посните сарми, па секој си јаде што си сака!!! Лесно се познаваат која каква е, малите се посни, а големите со мевце :tmi:

Уште нешто на тема пензија... За да се добие право на пензија треба минимално 15 години стаж, се што е над таа бројка го зголемува процентот на месечната добивка... Аа, да, втор главен услов се годините на старост, 62 за жена и 64 за маж :tmi:

Денес сте тивки... Кафе пиЈани сте?

a131bd0385b4.jpg

На Skorpija25, Annath, simonka93 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    178.034
    И јас мислам како мајка ти. :D

Те читам и знам како е. :|

Ние другите црнци ли сме?

На Espadrila, Annath, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Хелоу пипл.

На тема тетоважи - љубам :inlove: имам една, на глуждот на десна рака. Сакам уште многу, имам идеи, слабо финансии :D ама ќе бидат...

Љубител на накит не сум, скоро никогаш не носам, на 13 години дупнав уши, па во средно само носев обетки, сега... на свадби само, а и тогаш носам ептен неупадлив накит. Затоа и немам пирсови, не ми се ни допаѓаат. Само на веѓа ми е убаво :) ама сепак не би ставила.

Брдејот помина супер, ви благодарам за честитките :) инаку околу разлика во години, татко ми е постар 7. Јас да фатам некој 7 години помлад, ќе биде на сред факс сега... па не би. А дм е помал 1 ипол година.
    Ни постари мажи не ме бендисуваат, повеќе од 2-3 години. Имав еден "дечко", постар 9, ама не беше врска во прашање, туку забава. За тоа не е важна возраста.

На Annath, Capricorn Taurus, simonka93 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Вал-Дим ме утеши,значи доколку не се смени законот еден ден ако сум жива можам на каква таква пензија да се надевам со моиве 25г стаж,здравје до тогаш можеби уште некоја годинка стаж ќе се додај:),

На Skorpija25, Annath, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Peco скар :D
    И ние биднавме милионери, на маж ми му стигна пораката 8-|
    Има ли крај на работа по дома? Само садови неможам да домијам :^)

На Skorpija25, Annath, simonka93 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Slabo ve ima.Isprativ gosti i prvo gledam sto donele za malatA:$pa pustiv masinata da mie,kapena i na krevet spruzena.Malata cel den go prespa pa se spremam za dezurstvo.

На Skorpija25, Annath, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Моево дете се смени.
    Од најумно стана непослушно,инаетливо,лошо..
    Не побудале.
    Не извади од памет.
    Незнаеме глаата кај ни е.

Сега заспа,незнаеме што попрво да фатиме.:drunk:
    Што период ќе е ова:drunk:

На Annath, M&M, simonka93 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594

Многу убава погача, браво, прекрасно изгледа а знам дека е и вкусна.
    Фала за поканата душо, случајно ја видов. Незнам зошто не ми стигнува известување кога ќе ме тагне некој.
    Домаќинка си права:clap:(y)

На DVAANGELA, Dadusicka, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.835
    Од што сум изморена и да пишувам не можам.
    Се ме боли,се плашам да не ме фати грип е тогаш го на’бав ежот...
    @Val-Dim јас така правам сарма ама здола еден ред мрсната па еден слој листови зелка и згора посната да не се мешаат вкусовите.
    Инаку денес свиткав 130 туталиња сарма...(facepalm)
    @referentka тоа е фаза на инаетење научно е призната и во стручната развојна психологија така да нема спас само трпение.Јас признавам дека малава во тој период ја плеснав неколку пати по памперсот...:x

На Espadrila, Annath, simonka93 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594

130(facepalm)
    Јас за цела година толку сарми не виткам:worried::$
    Слава да не имаш:^)

На Skorpija25, M&M, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.