Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Moj covek deteto.
    Cuvstvuvam deka ke go ,,bide" deteto koga ke porasne

Dadus...20 do 5.
    Sakas ja da go nosam???

На Petar80, Skorpija25, fina erika и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.600
    Дадуш, не знам, јас сум многу против овие работи. Кога го видов братучед ми жолт исфарбан, шишки пуштил и само замавнува со тоа главата де на лево, де на десно да растргне демек шишките|(. Абе на човек не личи, златно дете.
    Па и во школо таков...дамла да ти падне.

@stetoskop другар можеш да бидеш со детето и без да му дозволуваш што на ум, тоа на друм. Границите треба да си ги знае...

На Espadrila, ivi1987, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски.

Не сум циција, ама штедлива сум, како што вели Сесил, сакам рационално трошење на парите. Кога имам прилив, прво тргам пари на страна, за што уште немам испланирано, ама нешто поголемо. Тој плик не се отвара. Потоа тргам на страна за шетање и на крај за трошење. Е во тајната преграда на паричникот ставам 1000ка и ја трошам само ако е нешто итно.
    Оној месец во тетратката кај што стојат оние за трошење си најдов 6000. :D Не знам како и кога, ама сум ги заборавила. :?:
    Татко најде 1500 во панталони за свадба. Не носел паричник, ставил пари само да му се најдат, не ги потрошил, мајка не проверила по џебови кога ги перела, наредно одење на свадба - ете ти пари. :D

@ivi1987 баш ми е мило за вас! :hug:

На тема мувла, додека не се санира проблемот, ке се јавува повторно и повторно. Варикина и Саво се ефикасни, ама мноооогу јако мирисаат. Ама, и со нив мувлата се враќа. Ние во купатило имаме мувла, нема струење на воздухот и од време на време се јавува. Купатилото ни е реновирано, значи буквално од водовод и канал, до заштитни слоеви, плочки до плафон, ама ете, пак се јавува. :doh:

Јануари коооонечно ке заврши. Многу долг ми се виде, ај да видиме што ново ке донесе февруари. :talk:

На bittersweet, duffi, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    За учење баш и не му се учи, (facepalm), мирен е во школо, проблематичен не е:?:...е сега што ќе науми, тоа го прави..:emo:

Уметник ќе бил(facepalm)(facepalm) или кошаркар

На Skorpija25, duffi, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Проблем ли е?
    13ка... мене среќна, за мајка ми не знам баш, после 13 саати со болки :)

На duffi, ivi1987, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.600
    Не можат сите да учат, а и не мораат. Му спотребале дипломите на ова време. Сонот може да си го оствари и на многу други начини ако го избере правиот пат.

Ама ете...толку мали да се редат, да се фарбаат, мене не ми е ок...

На Espadrila, ivi1987, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Тие се годините кога ги фаќаат бубачките, машки обетки сакаат женски ко моево (10 год.) бара коси да фарба, велам почекај уште си мала имаш време, и ми вели да бе јас нај малата од сите сум,зарем не ги гледаш девојчината на школо сите се колку мене и се фарбани. Жално но вистинито пола школо се лилави,розеви и плави(сини) во главите, машките исто шатирани со обетки се. Мене во 4то одд. мама дома машка фризура ме шишаше :lol:

На Espadrila, mareane, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Neka se zivi i zdravi, pa koj kako misli so decata-taka neka tera.

На Skorpija25, ivi1987, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @Dadusicka јас еднаш бев во Неи Пори и никогаш повеќе. Ок си е местото, ама северни соседи колку сакаш, а јас... ги нејќам, посебно не во Грција на плажа. Гласни, напорни и некултурни се.

Во однос на обетката... зошто да не?
    Ако можат да дупат уши на новороденчиња ради бабини деветини, зошто не на 11 годишно дете што само сака?

Јас лично, желбите кои ги имав на 12-13, а моите ми забранија и ми рекоа на 18 што сакаш прави... чекав до 18 и направив.

Што вика @stetoskop менѓуша не смета за учење. И рокерка бев во тие години, и се шминкав со црнила, и ноктишта носев... и се офарбав катран црна на 12... и бев одлична.

Други работи би ме алармирале.

На Espadrila, bittersweet, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Стигнавме со штудгарт германија :sweat::sweat::sweat:

На senjorita-v, Espadrila, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И јас со драмината се дружам при патувања. Не сакам автобус, психа не ме држи на столче, ама пак патувам, со тоа дрогите у полапоспана состојба таму сме. На долги дестинации не тргнувам со автобус.
    За штедење, кога имав поголема заштеда и ја така наоѓав понекаде пари. Сега у сон да ме разбудиш ќе ти кажам на која сметка колку имам и во кој џеб сум ставила 10денари :D
    Дедо ми на времето криеше така пари насекаде, па кога дојде време да се менуваат марките кај не можеше да ги најде па и почна да збори за кражби и глупости. Се најдоа после години и години, мислам кога почина баба ми баш, ама зборовите си останаа.
    Политикава ниту ја пратам, ниту ме интересира, личните маки се поголеми и од името и од јазикот. Џабе е се ако го нема човекот.
    И то...си легнав. Ќе листам слики од мориња за релаксација

На Skorpija25, bittersweet, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Се' поблиску и поблиску сте :*

На Espadrila, vitamina, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ќе заборавев @Emy867 кој УК број ти беа кондурите што испаднаа 37? Да пазарам сандали дур се ефтини

На Lejla8, Annath и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Te cekame za kafe :coffee: i :smoke:.
    :hug:

На Espadrila, vitamina, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.600
    Да не пукнеш мори и јас сакам сандали:D. Поточно, отворени еспадрили.

УК 3 беа. И сега јас мозгав оти балетанките ук3 таман, а салонкиве ук3 големи. И мислам дека ја открив Америка:D.
    Веќе кога ќе нарачувам чевли од Асос, моделите кои почнуваат од ук2, ук2 ќе нарачувам, не ук3.
    Тие кои си почнуваат со ук3, ук3 ќе нарачувам. Веројатно, тие кои почнуваат со ук2 се пошироки модели, како салонкиве. Значи, по моја логика, тие шо почнуваат со ук2, еден број помали би требало да се нарачаат.

Спремна сум за сандали по дисертацијава, нели?(facepalm):D

Последна измена: 31 јануари 2018
    На Dadusicka, Lejla8, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Emy867 спремна, а и ја. Ако почне од ук2 ја ук3, ако почне од ук3 ја ук4, ако ук ми е неточен ќе носи мама :D

На Skorpija25, Lejla8, Peco и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.210
    Над 18 годинин се додека фацата не им е истетовирана и изобличена, што сакаат нека прават.
    Ценам личен израз и индивидуалност. Се додека има јасни желби јас ќе бидам среќна. Не сакам да биде муле и да прави како јас ќе му речам. Мојата генерација такви бевме, со чест на исклучоци.
    Ќе сакам да научи да се носи со последиците.
    Вчера гледав едно видео од мајка со две деца од кои едното беше како Ник Вуичиќ. Се качуваа на лизгалка за деца, малиот од 4 год го остави сам да се качува оо скалите. Беше мачно, ама мајката е свесна дека мора да научи да се носи сп животот.
    Така и ова...си се истетовирал? Тоа е... криво ти е, не ти е, твое си е, мое е да ти кажам, а ако сакаш изволте.

Такви ЗАБОРАВЕНИ пари во странска валута во износ 30 000 денари, во старо купујем како сум се усреќила еднаш. Мислам дека таква среќа никогаш више.
    Жал ми беше за луѓето за кои направив фер обид да ги најдам, немаше шанси. И така останаа за мене, таква им и ми била среќата..
    Се понадевав дека се од имашлии штом успеале толку пари да спикаат и да ги заборават.
    Ситуацијата беше пресмешна, мислевме дека се фалц.

На Skorpija25, Espadrila, evangelina.ina и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.600
    Јас мислам дека ова е марифетот :).
    Оти балетанките почнуваат од ук3 и како по калап ми се. Салонкиве почнуваат од ук2, нарачав пак ук3, лаат.
    Абе ноќи не сум спиела, се гледа:rofl:.

КравЕ сподели линк шо ќе се подновЕш:D.

Ако магијава со броевите функционира, не знам како, ама од Асос бар едно парталче гратис ќе треба да ми пуштат:wasntme:.

На Sesil, Lejla8, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    А ете, сум заборавила да кажам како сакам да патувам. :D Најубаво е со кола, ама не сум којзнае колку пребирлива, битно да патувам. Кога имам опција секогаш бирам кола, ама не дека другите опции ми се страшни.
    Сопатниците мои не можат да се начудат како е можно јас со моите 180 удобно да се сместам на автобуско седиште, со нозете нагоре и да заспијам. :lol:

Дечко ми ниту врзан со автобус не би можел, секогаш со кола, а со авион кога мора.

Туку, што имате да кажете вие за поскапнувањата? Ај да промрчам, гледам вие не сте спомнале. Некои прозводи се веќе поскапени, а кај и да е, ке поскапе и лебот, маслото итн.
    Многу ме интересира зошто ниту еден производ не беше поевтин кога дизелот беше 45 денари??? Секое качување на нафтата значи качување на цените на останатите производи, ами кога цените паѓаат? :@

На ivi1987, duffi, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    А што е поскапено? Не сум во тек.
    Сега слушнав Филипче нови вакцини за хпв ќе донел, ќе сме едни од 5те земји у светот што ги користел. Вау! Ние, Индија, некои од Африка може, за експериментирање тие сме :swear:

На Skorpija25, do-re-mi, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.