1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    А гледаш ли рецептите од маж се може петрета е :D @Petar80 :D

На Lady Phoenix и Petar80 им се допаѓа ова.
  2. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1444435028166.jpg

На Mrs.Bass, kukla21, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас накратко да ве поздравам, да не ме мислите.
    Еднаш направив таква утка со косата, сама ќе се шатирам со фолија во домашни услови. ИСпаднав шарена како кокошка. После отидов на фризер со фарба да си ја вратам демек мојата природна боја. Фарбата искочи црна. Врз бланш. Па 2 недели бев сива, среќа што не ми падна.
    Како што ја миев стана кафеава хаха
    Едвај се истрпе. А тогаш само што почнав на факултет. Срам ми беше да предавање да одам. Резил. :tmi:

На DVAANGELA, bittersweet, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.204
    Јас од касно да јавам До сега правев торта за пријателка .Денес турбо дднот ако мислев да одмарамПо бутици по продавници за чевли се подновија малата и мм па малу кај мајками и уште тортата на крај.Сега нозете на повисоко и ќе одмарам

На DVAANGELA, Val-Dim, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.910
    Допаѓања:
    183.253
    Синоак ве за*бав си легнав рано ама вечерва ке ве вардам од апото

На Eli23, Esmeralda-MD, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Добро утро на сите.Јас полудувам луѓе.Кажувајте чаре,спас некој.Ај прво да Ве прашам ама да не ме правите стварно налудничава!:tmi::worried:Дали има некој читано или искусено дека ако се јади сирење пред спиење можи да се случи да се добијат халуцинации.Јас ем читано ем добиено.Луѓе златни се шекнав.Мажот тоа сирењето домашно овчко го имаше купено незнам од некој човек на пазар.Каснав што каснав.Ме снема бре потонав.Станувам поминало 3 часа..И станав како предрогирана се изнаплакав како неарна и еве уште ме држи бре не сум арна;(:sweat::@

На DVAANGELA, Petar80, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Sazaljevam sto nemoga da ve druzam.
    Ve citam
    Osce sam na vakancija kaj gancovci komsiite
    Pozz do svite drugacki

На green.eyes, kukla21, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    aaa ti veke doruckuvana pa red kok kolicka -red saunicka, bazence, pak soba koka kolicka, umna si ti , znaes kako...

На Petar80, ph.orhideja, monik55 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Taka e
    eden sleper koka kola se ispi
    Odam turska banja da ispolzvam..kako beh nastinata se mi ispadna

На Petar80, galapce, Abrakadabra и 6 други им се допаѓа ова.
  10. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Ok, samo se sto e preterano ne cini, vo umereni kolicini :) i utre na vreme da si trgnete posto mnogu guzva na granica;)

11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Vecer si trgame.
    od stara majka deca sme..ne sme budali utre da trgane!!?!

На kukla21, Petar80, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добар ви ден, лепотици!

Прво по некое кафенце да ве почастам

и појадок

Денес гледам пркнало малку сонце надвор. Во план ми е да мајсторишам некои кулинарштини денес, само не знам по кој редослед да ми одат работиве. Сакаме и до зоолошка да отидеме, одамна не сме биле, па фотоапаратов да го измалтретирам малку, а јас да се релаксирам. Младичов мој се запнал да одиме и на изложбата на пајаци во природно-научниот музеј, ама јас имам фобија од бубачки. :worried: Изгледа решил полека да ме соочува со моиве стравови, ама од најлошото почнува. :D

Гледам сте муабетеле за фризури. Мене одењето на фризер ми е исто како некој да ме праќа на лекар (со забар не го споредувам, обожавам да одам на забар, човекот е душа), многу стресно и трауматично, бидејќи пред 10-ина години така ми промашија фризура, кај ме скратија премногу, па и обликот ужасен испадна. Последниов пат ми се фатија 2 години како не сум била на фризер, ама пред едно месец дена собрав храброст и отидов. Одлично ме ишишаа.

Претходно имав уште две фризерки. Едната беше млада, ми беше блиску и ме шишаше совршено, ама се омажи и ја затвори фризерницата. А не ми е јасно зошто, кога имаше доста муштерии, на добро место беше стационирана. Другава исто прекрасно ме шишаше, ама откако стана со закажување, некако ме здомрзе. Сега, последниов пат се шишав на сосема трето место - абе милина. 15 минути ти масираат скалп додека ти мијат коса, па со шампон, па со регенератор, па со не знам што. Уште два пати после тоа миев коса, а мирисот од кога бев на фризер стоеше. После, шишањето траеше едно саат време, абе секое влакно посебно го кратат, го третираат... И сето тоа за 300 денари. Сега косава ми е пери - носи, само уште да прекине да ми паѓа толку.

Инаку, боја немам сменето од средно. Тогаш ме фатија некои бубачки, па се фарбав темно костенлива, па црна со некој не знам каков сјај и на крај решив лешник да се фарбам и тоа во погрешен момент - пред сликање. Леле, косава ми беше портокалова, ужас невиден. Од тогаш решив веќе да не се фарбам и еве, добри 11 години сум со мојата природна боја - кафена со некој бакарен сјај и по некое бело влакно, ама баш ми е гајле. :D

И тоа, доста го утупев со постов.

Имајте убав ден, chikitas, искористете го сонцево! :hug: :* (hollest) :sun:

На Mrs.Bass, DVAANGELA, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски.
    Гледам арни сте,фала богу. И ние арни по дома,сега мислам што ручек ќе ставам.Мусака ќе да е.
    После да го поднамалам купот за пеглање.

Вчера видов едни црвени чизми,од памет не ми излагаат,ама што ќе им правам.Ќе се лупнам толку за два пати да ги облечам.Многу практична станувам со годиниве.Два пати мерам.
    И јас се рашишав,си ја скратив косата,мака ми е секогаш кога ќе се ишишам,ама пак ми долга.

Инаку и ние @Ariel стандард Боровец и не мењаме хотел со години.Сега едно друштво што сме си,пола хотел резервиравме.

Обично одиме секоја есен со маж ми некаде подалеку на шетање ,сега сум начекала нешто,ако ми излезе математиката,може и да отидеме.
    Ми се бега од секојдневието и од обврските,многу.
    Поздрав,

На green.eyes, Mrs.Bass, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    @referentka убав помин,а не се пофали дека ќе шеташ.или јас не сум прочитала.
    @vitamina Најдобро на фризер оди,вака само ќе експериментираш,ќе ставаш хемикалии а можеби ништо нема да направиш.Појди си на фиљан-фризер и да не му ја мислиш.Ако не оди ,секогаш има опција шишај кратко.
    @real-man го чекам рецептот за телешкото со зеленчук.Секако после испиената КК ред е,мислам ...:smoke:
    @LUCERKA сигурна си дека не ти е ПМС :D
    Абе мене ми се чини или пак лешниците поскапеле.Во блиска продавница видов 900 ден кг.Како едно единствено дрво лешници да родило на светов мајку му.А баш сакав една раскошна торта од лешници да направам.Денес мислев да не загазувам во кујна кога синоќа добив инструкции да сум направила „посаглам“ ручек и десерт.Аман веќе од готвење...:drunk: Не сакам,бре да готвам...(lalala)
    А мислев денес да ги испружам нозеве малку на шетање...:bug:
    п.с. го видов ова вчера во ЖДМ на фб ,има некоај искуство со ова.Совршено би било за мене.
    http://www.aliexpress.com/item/2015...Tool-Home-AUTO-straightening/32489583490.html

На green.eyes, MacenceEna, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добро утро.
    Сончев ден.. таман за прошетка.
    Ве читнав па да се спремам ќе одам на некаде. Ова темперарурите се надевам дека ќе попуштат и ќе подржат бар уште малку.

Инаку да ви кажам жени дека јас одев на фризер и дадов троа пари, не сум се правела дома скраја да е. Но со пријателката решивме да си ја осветлам косата со фарба, и на крај ништо не ми испадна, и убавото ми се покри, но се надевам дека со неколку миења ќе ми се осветли па ќе почекам и пак ќе тркнам кај фризерката.
    Се правев паметна ама ако ми е!
    Туку тоа ми беше зборот ќе ми се одмие ова фарбата или?!

@referentka поздрав и убав помин :)

На green.eyes, kukla21, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @lunicka каков пмс трудна сум 4месеци:D:D:D
    вие само смејте ми се и за смеење е

На MacenceEna, Petar80, Val-Dim и 7 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.204
    @referentka убав помин
    @LUCERKA смири се не се грижи тоа тие се од хормоните ќе помине
    @vitamina со миење сигурно ќе испадне дел од бојата и после правец на саглам фризер
    Само да се јавам на рецепција и одам в кујна имам тесто од синојка замесено па ќе пржам нешто а штотуку добив најава на гости една другарка од подалеку ,баш ми е ќеф 1 година не сме се виделе

На Mrs.Bass, bittersweet, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Упсссс не знаев,е тогаш ти се хормоните. :rofl: Најдобро ти е тогаш да излезеш да се прошеташ

На kukla21, Petar80, Abrakadabra и 4 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Џабе се нервирав жени сабајле на сончева светлина видов дека косата ми е супер осветлена, сега ќе почекам 3 недели и ке одам пак да ја до осветлам како што сакам. За мојава темна коса оди малку поспоро осветлувањето. Не ми е шарена воопшто баш е добра , вчера на ова светлото лошо ептен се гледаше :)

На green.eyes, bittersweet, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @LUCERKA јас имам слушнато за сирењето, баш скоро гледав на тлц на емисијата гозбата на хестон за некоја супстанца во некоја врска на сирење што предиз икувала халуцинации. Ама во бременост пази шо сирења јадеш, не само заради такви нус појави, туку и од бруцелоза!

На DVAANGELA, Petar80, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.