Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Детево на рака, пие млекце, мм на слава, мене очи ми се лепат :)
    За воспитување, допуштање сте муабетеле :)
    Мајка ми била строгиот родител, од татко ми никогаш не може не сум слушнала. До возрасна имав лимитирано време за излегување ако закаснев морав да се јавам да кажам. Ако требаше мајка ми во 1, 2 по полноќ ме земаше со кола од град ама со такси не смеев сама да се возам. Се офарбав прв пат на матура, за тетоважа и денес да спомнам ќе ме скалпира. Секогаш и беше важно мојот однос и изглед надвор од дома да биде претставителен и културен; а тоа е нешто што го сакам и од моите деца. Е сега тоа што тогаш важело за културно и воспитано дете сега не до толку ригорозно ама на повозрасен да му се обратиш со ТИ место со ВИЕ е неприфатливо за мене. Сум добивала се што сакам од материјална страна, гардероба, одмори, своја кола на 18 г ама заслужено било. И моиве ако сум во можност да им пружам ќе им пружам, ама ќе мора да заслужат

На Peco, Sesil, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Вијат мачки цела ноќ.
    Јас на балкон камчиња..убави-бели...нели не си бил во Грција во торбата и камења ако не довлечкаш до дома|(
    Коа ги зафрчкав по очи -по глава.
    Па и комшивска кола чукнав:lol:..па пеерски влегов дома и изгасив светло:^)-ѓоа каменувањето не е од наш стан:D.

Добро утро:hai:

Да имаме убав ден:inlove:

На Skorpija25, Peco, Sesil и 26 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    D.utro
    Dobro pominale mackite stom se gadjani so kamencinja ,,od more"-mozele i nekoja saksija cveke u glava da dobijat :lol:
    Sekoe zaspivanje moe na sat ili dva-sonista.Nokeska sonuvav ubavi crni stikli,abe u son se raduvav ,moz i da sum mrmljala nesto.
    Posleden pat sonuvav ubavi stikli ,crni ,koi gi obuv, pred 25 godini...se sluci mm...neznam ova me buni,sreka ne gi obuv (facepalm).
    Najverojatno sonot se dolzi na toa deka mi bil otkrien g.zot...(facepalm)
    Kako i da e...za arno neka bide...

1vi fevruari deneska....za 2 li bese majtapot za rodendeni na ,,nekoi"?

Of...aj...ubav den imajte....odam da grebam led od kolata

На Skorpija25, Peco, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    th0H0VCWO0.jpg
    Добро утро. Пијам кафе и да засукам ракави, а ич не ми се работи денес.
    Почна месецот на мачките и утре ден за мајтапење @stetoskop :)
    Не било од влагата, дефинитивно од папагалите носот толку време го мачеше мали, ми олесна искрено. Лоша работа е што ни умре рибата, многу пати сум чувала ама за два дена никогаш риба не ми отишла. Ќерка ми мисли дека е жива ама болна, доктор да сме викале, како ќе и кажам незнам. Вика, се разболела зошто била осамена и тажна, требало повеќе риби за друштво.
    Вчера бурно попладне и караница со маж, денес мирен муабет и подобрување.
    Убав ден и месец да имаме :hai:

5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Конечно заврши јануари. Ми олесна жими мајка. Последниве денови тегневме со пари како никогаш до сега :( се изнервирав и на мм му викам ова никогаш повеќе да не ти се случило, како само он да е крив ( не дека не е :$8)).
    Чекам беба да презаспие и да фата и јас уште еден сон.
    Си сонував една колешка, албанка, со цела фамилија како ми дошла на гости, дотерани, наместени.... ќе ја барам денес да ја слушнам.
    Убав ден на сите ви посакувам, имам чувство дека ко ќе треба да ја изнесам Неда од дома ќе се расипи времето. Марфи владее за мене.

На Skorpija25, Peco, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро
    Ми се патува Азија, по тоа плантажите со чај, да ми мириса на убавини. Да си насадам некаде овде, не знам каде, за у пензионерски денови...ако ги дочекаме, или тие нас.
    Моите дома, не би рекла дека биле многу строги, ама малку конзервативни. И пак брат ми се врати дома со огромна тетоважа, по флеките на маица се дозна :D ама добро, тогаш веќе беше над 20год. Со мајка ми се имам карано за црни алишта. Јас ќе се правам металка, а таа мразеше да носам црно. А така добро ми стои (facepalm) Се немаме многу карано, ама сме немале и многу отворен разговор. Ама и тоа се смени. Нека се здрави и живи.
    Денов пак сонце. Испиено чај, изедено портокал. Да фаќам работа. Денес може ќе заглавам повеќе, да се чудиш не ми смета :?:

На Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.224
    Умрев за спиење...А треба до школо по темперни боици да одам, да пазарам за ручек, да зготвам и исчистам...Тапа муабет.

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 22 други им се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @Dadusicka Бидна работава а,ај нека се здрави и живи само и памет у глава да имаат.
    Леле кој знае мене сега што ме чека,еднаш ги превртевме сите маркети да сме барале Таби кекс,и јас ко тутурутка барај па барај,продавачкиве се чудат не сме имале такво нешто.Дома абе сине што ти е тоа кој го јадел,кај си го видел,Абе мамо Телетабисите јадат таков кога се гладни ова беше кога имаше 5 години.8-|(facepalm)

Кафе за расонување[​IMG]
    493 × 335 - forum.femina.mk

На Skorpija25, Peco, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    10 саати сон (ѓоа бебенце),дупло еспресо,и денот може да почне:)

Многу се “распрдени” денешниве деца(ништо лично,и моето ќе е такво),не се знае кој е дете а кој родител,тоа ги извитоперува основните вредности,и затоа светот е на ова дереџе што е .
    Индивидуалност „мало сутра”.Со влијанието на социјалните мрежи и нивната опседнатост со истите,сите се ко од калап излезени,исти фризири,иста облека,исти интереси...се со цел да се вклопат во некоја вештачка шема-маса,а каде ке ги одведе тоа,допрва ке видиме.
    Ајде февруарско кафенце(мое е:!:)
    4FFDF7D5-FA1D-4334-AA73-A8B5EBE65DC7.jpeg

10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Добро утро добри луѓе :yawn: :coffee:

Секогаш кога го ставам смајливо што зева, и јас зевнувам :?:

Не ми се работи денес... ми се оди дома... да си легнам пак.

Ама... life happens. :)
    Ќе се издржи, иде викенд уште малку.

On the bright side - заврши јануари. Ишалах :whew:

Убав ден на сите :*

bfed385c5a985235c98bcb24f5377f80.jpg

На Skorpija25, Sesil, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  11. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    Добро утро, убав ден на сите. 01.02, плата ќе се земи за некој ден.:)
    @stetoskop тоа со чевлите е можеби некоја понуда, нешто. Ајде вие ако знаете како да го протолкувате мојот сон. Сум отишла на работа и таму гужва и,ми вели одговорниот дека ме бркаат од работа бидејќи не сакаат да работам во таа институција. И јас се расправам му велам си имам јас решение на,неопределено....Ама ме избркаа. И толку памтам, се разбудив исплашена:sweat:. Што значи сонов знае некој?

А за тетоважи нит сум барала нит па сакам тетоважа. Ограничувања имаше со косата фарбање ама и тоа помина па сега си ја правам шарена:D.

На Peco, Ane-Goki1, Сама Дома и 15 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро !!!
    Нов месец нов почеток само за добро да биде овај другиов некако без врска заврши...
    Дете на англиски,германски па на школо ,јас и мажево на работа вечер ќе се прибереме сите таман за спиење...каков дојде животов само во трки затоа му се радувам на средбите кои тројцата ќе ги поминеме бидејќи тоа останува...
    Допивам кафе се фенирам и излегувм,вечер сум во план колач со вишни да правам..пишете ми некој рецепт..
    Имајте убав месец !!!
    @stetoskop и јас сум сонувала штикли едната точна ми беше едната лабава (facepalm)

На Skorpija25, Peco, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас во сонови не верувам искрено. Го сонував маж ми пред некое време без една рака и нога, во инвалидска количка, претходно сонував како сум го фатила во кафич со колешка, како ме изневерува. Сонувам како ми умираат блиски луѓе често, маж ми пред некој ден сонуваше како му паднал заб напред. Ама ич неможам да мислам дали нешто значи сонот и дали има некаква поврзаност со реалноста.

На Peco, Rebecca_R, Сама Дома и 15 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ако учествувате во кавга:!:
    Небитни работи ќе ви го одвлечат вниманието и ќе ви одземат многу енергија и време, па нема да можете да му се посветите на она што навистина е важно

На dunika, kuc, malerozna и 8 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Si znam ja sto mi znaci sonot :$...ne ednas sum sonuvala ,,ubavi" stikli :$:$:$...i op-,,ubav covek" vo blizina (facepalm)...ama samo ednas ,,gi imam obueno" stiklite na son :$.A i ovie od nokva,ubavi bea |( (facepalm) (facepalm)

Tuku ...mi se jade supa,od taa so pilesko mevce,brokula,mnogu morkov,paskanat,celer...fideee...pa biber i limon ...a ona zeska pa duvas (facepalm)
    Izgleda pak kacuvam temperatura (facepalm)

На mal.ecka, Peco, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас па, хефе го сонував... ми дошол на гости, и таков, радосен човекот што е кај мене. Ој!
    Февруери-ов ќе е чуден и чукнат месец. ОсеќУм.:bug:
    Ме мрзи да исчитам хороскоп еден. Да видам што убави работи ќе ме се дешаваат. Ко некој што имаше пишувано на форумов, за сите хороскопи што не ги прочитал..кујзнае какви се убави работи му/и се дешавале. Така и кај мене ќе испадне ако не ги исчитам.
    Се спремам за план Б од целокупниот минатогодишен план. Ко петолетка ќе испадне моево. Ма шо зборам, чиниш за инвазија се спремам, којтизнае колку битното. Оф.
    Ако сам не си правиш бајрам на умот, друг ќе ти прави. Бар таму преземи контрола.:wasntme:

Последна измена: 1 февруари 2018
    На Skorpija25, Peco, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    @zhap4e aj mesecov so pesna da go zapocneme...daj nekoja od Arhangel,iznenadi me :o :)

На Ane-Goki1, CameliaMiller, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Поздрав друштво... ајде бујрун на мотање гази, кој е за... :D

Од сабајле администрација средувам, колку да не ми е досадно, не дека сакам, ама некои работи мора да се завршат, иако не сакам да ги правам. Но барем сега раат сум, до следниот месец.

И јас сонував, не ноќеска, ами сабајлево, се смеев во сон, немам поим со кого бев, тотално непознати луѓе околу мене, ама се смеевме за нешто, не ми текнува за што... знам дека не чини да се смееш во сон, ама не верувам во такви работи. Барем не сакам да верувам и полесно ми е така.
    Дека полна месечина, уште и крвава сина супер месечина, затоа сме сонувале сигурно :!:

Ајде со песна да се почне месецов, Архангел на барање :D

На Skorpija25, Peco, Sesil и 24 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Шефице..

На Peco, stetoskop, EuHenIa и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Ах да, ако ве интересираше епилогот со инструментите, сепак бев во право... ги „позајмил“ колегата и као, „заборавил“ да ги врати. Можел да праша, сигурно немаше да биде одбиен, ама изгледа мислел да си ја проба среќата, па ако забележам ќе се праи на удрен, а ако не забележам дека недостигаат ќе си останат за него. Рече дека ќе ги врати... па да видиме...

На Skorpija25, mal.ecka, mira.mira и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.