Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Леле јееессс имало човек да потврди дека не халуцинирам:*.Инаку знам за тоа ама стално мм купува од тоа место па досега беше се во ред,е сега што беше тоа вчера не ми е јасно.не можам да си дојдам на себеси уште

2. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

@LUCERKA во трудноча никако експериментирање со храна, особено со месо и млечни производи. Трипати помисли пред да каснеш нешто.
    @referentka уживај си заслужила. Кожните панталони ги зеде? Не те прашувам за друго, за да знаеме како си си поминала.

Сонце надвор, само не сум излегла да видам дали е со заби. Сакам на Широк сокак да прошетам и на Дембел чаршија кафе да се напијам.

3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добар ден на сите.@bittersweat Среќен роденден на синчето,голем да расте:^:@referentka убаво да се одмориш.Убав ден денес,попушти ладното,убав ден на сите

4. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас ја имам истата фризура откако памтам за себе. Пократка не ми стои, а штом ми порасне до раменици почнува многу да ми паѓа, како коренот да не ми ја издржува тежината на влакното ако порасне подолго. А и онака не ми е густа, па штом почне да паѓа - трк на фризер. Се шишам на 3 месеци од прилика.

Во средно и на факултет ставав к'на и имав црвенкаст сјај. При крај на факултет сакав да се офарбам поинтензивно црвена, бев нс фризер и ми излезе портокалова како морков. И на сликите за апсолвентското сум таква, ужас. Тоа ми беше прво и последно фарбање. Мајка ми и баба ми побелеле на 28 години, и бев убедена дека и мене ќе ми се случи истото, па тогаш ќе се фарбам. Ама еве, на 35 едвај имам 3-4 бели влакна кои си ги чупам :D.
    Здравје, кога ќе почнам да се фарбам планирам да се задржам на кафени тонови, евентуално црвенкаста, ама здравје. А фризурата навистина не знам дали некогаш ќе ја сменам, иако би сакала.

5. anel

anel Популарен член

Добар ден на сите

Јас цел продолжен викенд ќе си го поминам скоро сама. Мм секој ден си го одложува доаѓањето, а син ми или не е дома или не ме рецка. Вчера ми прати една таква порака да се расплачеш. Колку се нервирам што никогаш не е тука ама па вчера и жал ми падна за него. Да смениш 9 авиони за една недела е претерано.:(
    А никој не му е виновен, сам си товари еден куп обврски, ништо не одбива, сѐ тој може|(.

Ај да ве насмеам малку, да ги пратиме мажите на курс:rofl:.

http://uspesnazena.com/zenska-logika-najjaca-je/kurs-za-muskarce-iz-zenskog-ugla/

Си се изнсмеав сама:rofl:

6. Eli23

Eli23 Форумски идол

И јас сум слушнала за истото. До душа, читав негде на нет.
    Ама не ми се случило затоа што јас навечер јадам претежно благо. :)

7. mareane

mareane Форумски идол

Продолжениов викенд изгледа непланирано ќе си го поминам убаво ,во дружба со луќе кои ги сакам а кои ретко ги гледам Само што ја испратив другарката Таа ми е од детски години комшивски другарки јас велам Толку сме биле блиски што и сега иако ретко се гледам пред неа сум слободна како секој ден да сме се гледале Животот не однесе на разни страни таа е во друг град е мноогу подобро ситуирана од мене но секогаш наоѓа време да се видимеИ јас секогаш кога одам во нејзиниот град (иако мноогу ретко) се јавувам и се гледаме .За само 2 саати си се наполнив со позитивна енергијаЕх колку ми фали дружењето од детството и младоста по цели денови сме биле заедно и дома и на излегување Првите кафиња скришум испиени ,првите рецепти направени...Ми фали младоста ,безгрижноста ,навистина...
    А добив и порака од школска другарка која е моментално странство дека е дојдена и дека ќе се јави да се видиме Навистина уживам со старите пријателки да се гледам,едно кафе со нив ми значи многу повеќе од било што таква сум си јас сентиментална Додека пишувам ми навираат спомени ,дури и понекоја солза...

Mrs.Bass, DVAANGELA, LUCERKA and 15 others like this.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Од памтивек не ми текнало за дуњи,денес ми донесе маж ми .Леле,како мирисаат.Сум ги сварила,нешто као компот му доаѓа;цела куќа мириса.
    И колач сум направила со мак.
    И сфатив,вака згодна нема да станам.
    Сега едно лате макијато и да одмарам.
    Ве викам и Вас на кафе,колачи и лаф муабет.

Mrs.Bass, LUCERKA, Annath and 10 others like this.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Домаќинкии како сте ми ? Убав ден сонце има со заби до додуша ама барем не врне мразам дожд ,вирови,чадори и сл :) Туку сакав да ве прашам како да ја вратам белата боја на пожолтено дрво? А притоа да немора да ја фарбам нормално ? Имав читано некаде со некое природно сретство но не ми текнува со што ??

Annath, Abrakadabra, Petar80 and 2 others like this.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво друштво :sun:
    Колку убав ден... Прекрасно сонце, топличко :sun:!!! А јас цел ден генералка... Морав по вчерашната журка!!! Но, не се жалам, битно децата се среќни и задоволни!!!
    Да се надоврзам на муабетот за фарбање и фризирање на косата... Јас откако паметам за себе имам полудолга коса и кафејава боја!!! Си ја сакам бојата на косата, убаво ми прилега на тенот :D!!!
    До 37-тата година ниеднаш се немав офарбано, но со појавувањето на првите бели влакна едноставно морав да се офарбам!!! Првите неколку години се фарбав на 4 месеци, имав малку бели влакна и не се познаваа... Но сега мака ме фака што за неколку недели израстокот ми „свети“ од бели влакна, ги има мал милион, па морам почесто да се фарбам!!! Инаку најубаво ме фарба свеки 8)!!!
    Имајте убава саботна вечер :music: :d: :pizza:...

Mrs.Bass, LUCERKA, Annath and 11 others like this.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

И јас да се пријавам за домакински поминат празник. Сите слободни од работа и им ги тупнав децата, па правосмукалки, прашини, перење, диплење, конечно прередив низ бебешките и си одвоив најмалечки за бебушот, сега да почнам со перење и за него:inlove: Убаво ми помина денот, активно ама си покажа после последица кичмата ме болеше цела ноќ! Денес куќава пак е во хаос, играчки насекаде, кујната ко да создава сама чинии за миење, корпата за перење пак се наполна, тие од сушара чекаат за диплење... шо да кажам! Важно нсјдов време да замесам нешто, кај и да е при крај е, чекаат моиве нетрпеливо. Кога гледам како со сласт грицкаат од моите специјалитети, се заборава и маката и чиниите и се.
    А за фризерските потфати, цел живот се шарирам, осветлувам прамени, се фарбам медова до кај плава, сум вила црвена, бланширана, шо све не, и пред некој месец прв пат од плава се направив црна, со к'на и сега со здравје да си ја носам, не излегува црната, ама бар ми стои убаво;)
    Ве поздравувам, да ги накркам моите ;)

Mrs.Bass, DVAANGELA, LUCERKA and 8 others like this.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Денес не сум се потпишала.
    Туршија турав, најмногу карфиол и краставички, решив да се удомаќинам.
    Фарба за коса редовно од 18 години, се чудам како и толку ја имам.
    Сите можни бои на главата сум ги имала, папагал вода може да ми носи еднаш дури и зелена испаднав, тоа од црна плава кога сакаш да биднеш. Како стареам се посветли бои користам, во моментов сум шареникаква, ама на златно (злата позлатена) мава со по некој шарен прамен.
    Ај создравје.
    Туку Ели ако е тука да се потпише или ќе ми се оствари пророчанството.:)

DVAANGELA, LUCERKA, Annath and 10 others like this.
  13. toogood

toogood Популарен член

Se farbam i toa sekoj 3 nedeli.
    Seda sum od moj 28god.
    Mnogu imav merak za dolga kosa. Konecno uspeav.
    Dolga kosa ima mnogu rabota am se isplati (toa jas si zboram za sebe).

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Тука сум, да се пријавам. (fingers)
    Бев до клиника на прошетка само, си се вратив дома. До вечер има време Дилке. :)
    Веќе ко опитно глувче се осеќам. Секој преглед различни доктори, среќа сите засега трезни. :?:(facepalm)
    Во понеделник ќе видам каква ми е среќата, рекоа ќе ме задржеле, па ќе им го испробам Wi-fi-то таму. (waiting):mp:

15. mama89

mama89 Истакнат член

Понеделник срцка е денот 26.10 знам јас :P ;)

LUCERKA, Annath, Abrakadabra and 3 others like this.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Јас,Ели три дена лежев пред пораѓај мислам сите доктори од болницата ме прегледаа кој дојде брц прстите(facepalm),тоа повеќе ме нрвираше од се .Ајде се се заборава само инсистирај веќе да те задржат во болница колку толку ќе бидеш под надзор:)

17. monik55

monik55 Форумски идол

Ајде добро вечер на рапорт и јас да кажам нешто.
    Вчера вечерта си влегов дасњ бањам и пап нема вода како попче сисе облеков иси легнав најтрагично е што уште нема вода нервоза цел ден ме јаде во тинекс и стокомак вода за лек нема се маф направиле бидејки скоро цела населба нема,си пукнав ваква небањатс човек да неможе да искочи негде се надевам до утре ке дојде оти ке изгинам.Убава вечер вредни домакинки:hug:

Abrakadabra and Lady Phoenix like this.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се распекмезувам кога прочитам како некоја жена се фали,а со полно право,како нејзиното дете е одличен студент,како завршува студии во буџет и мастер студии како од ракав,како не се замара околу небитни работи а околу битните знае да застане со цврст став...колку би сакала моиве барем маааалку да се такви,ама ако по утрото денот се познава.,..

19. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Каде тоа нема вода?

20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здраво женки!
    Денес шеталка сум се стори.....убав ден со мажулето...го искористивме максимално денот за шопинг...го стокмив ептен...ретко купува ама кога го прави тоа скапо ме чини...им поткупив нешто веш,хулахопки и пижами на децата и замуслете за мене ништо не купив...ама сум среќна кога другите ќе се подноват..
    Ручнавме топено сиренце ,си ги прибравме дечињата и еве кулираме домче..

Thread Status:
Not open for further replies.