Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.639
    Пак по еден ред пишувате:o.

Неверници низаедни:D. #гоимитираКолозв

На Skorpija25, ivi1987, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.414
    Може немат чипкасти гаќи и ќе мрчат сеа... гајле ти е. ;)

Потпис ЕмЕ. Истото би го пишала

На Skorpija25, ivi1987, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.639
    Чипкана гаќА е плиток муабет Сесилијо:D.
    Што знаеме ние...

На шипки кога се вртеа подлабок беше:!:.

На Skorpija25, ivi1987, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Morning друшки :sun: :coffee:

Недела е, па сонце ме грее :)

Убаво ми е во недела кога сите сме на куп во дневна, се смееме и се зезаме.
    Преку недела некако без волја за ништо сме, некогаш во тишина и кафе пиеме.

Ја сонував братучетка ми. Понекогаш многу ми фали.
    Ама километрите меѓу нас си го прават своето.

На ту ду листа перење на кола.
    Веројатно најдосадниот дел од имање на кола.
    Се мољакам со татко ми да дојде докај пералната, за да не чекам таму, да ме врати дома.

Убав ден имајте сите :)

54a5e6bffa61b0100c8812e78e744299.jpg

На Skorpija25, Val-Dim, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Дојдоа дечиштата и ја расипаа темава... |( :mm:

Не е до темата, до луѓето си е, не можеме сите да сме интересни :D

Ко мали дечиња ко ќе им земат играчка сте направени, не не' играте веќе :D

Ај поздрав :hug:

На Skorpija25, Val-Dim, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Темава како тема е слободен кафе-муабет,освен ако нема навреди или муабети кои спаѓаат во точно определена тема на форумов.
    Ве читам иако некогаш не пишувам,понекогаш навистина немам што да кажам или ако би пишала,би било мрчење,па несакам да расипувам расположение.
    Несакам да пишувам негативни постови и не читам негативности,ги прерипувам,знаат да ми влијаат.

Добар ден.
    Зад мене убави денови.И денешниот исто.
    Частенки,веселби..
    И вечер пак.
    И секој ден би одела да ме викаат,само за арно да е.

Вчера цеела фамилија ни беше на купче.Јас-стопена..глеам и Рефо пот-стопен ама се правам како да не приметувам.

Иначе до сега чистев,окапав.
    Гледам ноктите-лом.
    Што ќе лакирам-незнам.Може до живец ќе ги скратам и ни лакирање ни ништо.

П.С...сонував Рефо друга имал :o..ме оставил додека сме биле на одмор:o
    ..одам да го убијам]:)..
    Насловната во Вечер-моја е:D

На Skorpija25, EuHenIa, PUPICA и 21 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    @Emy867 и @Sesil ќе ве рaзoчaрaм aмa не ви љубoмoрaм нa чипкaните гaќи.И не беше муaбетoт зa нив туку зa пoстoви пoмеѓу двa трoјцa,пoстoви сo сaмo еднo смaјли,или сo пo еден збoр кaкo леле,ццц...и тaкa.
    И не ми кaжувaјте декa oд тaкви пoстoви мoже дa се нaучи нештo.Имaше и вртење нa шипкa aмa имaше и прекрaсни пoстoви.
    Знaчи некoјa срединa.Oвa сегa oд 50 пoстa 48 се сo пример кaкo гoренaведените.
    Јaс сaкaм дa прoчитaм и тaжен и рaдoсен пoст,фaлбaџиски и скрoмен aмa дa имa смислa...
    Ве тaгнaв зaштo нетaгнaтa се oсетив пoвикaнa.
    Нa крaјoт прaвете и пишувaјте штo и кaкo сaкaте,
    тoa е мoе мислење и стoјaм пoзaди негo.

Се спремaм целo сaбaјле нa тoј фaмoзен ручек oвие не мoжaт дa се извлечaт oд кревет...и времевo ме јaде...

На Espadrila, MacenceEna, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден и од мене.Колку можам избегнувам за неубавите работи да пишувам,чат пат ќе ми излета нешто како мината недела годишнината.Но најчесто избегнувам во последно време,тоа е поради тоа што не сакам само со неубави работи да ве мачам,па најчесто вртам на некој полумајтап пред се кон себе,не ни помислувам кон друѓите.Колку можам избегнувам негативни работи да пишувам,убаво ми е со вас,сакам да ве читам,а и да ви се придружам со некој ред напишам,има денови кога само честитам убави моменти кои имаат членовите,и толку зашто не сакам баш тие убави моменти да им ѓи расипам со нешто што ме мачи тие денови :hug::hug::hug:

На Skorpija25, kuc, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.639
    @lunicka ако примети, гаќите беа споменати со саркастична нота. Брига ме мене и за чипкани и за нечипкани гаќи...ама па, се створила дискусија во тој момент за тоа, што да не... Темава трпи и таков муабет.

Во катчево, нема, нема, ќе се појават коментари кои ќе те натераат да помислиш дека луѓето и на една тема од форум сакаат да се однесуваат како од дома да си ја донеле.
    Ама не е ни чудо, тоа сме ние. Сите сме најпаметни, најарни, се нај нај и умислени во тоа, другите ни се чинат дека не можат да ни се 'фатат' на нас и нашиот памет.

Такви сме надвор, такви сме дома, такви сме и на форум.

На Skorpija25, kuc, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    Не е тoчнo тoa штo гo кaжувaш @Emy867 .
    Пoгледни гo фмќ и види јa рaзликaтa вo пoстoвите.
    Не е мoјa ни темaвa ни фoрумoв ,ниту сум нaјпaметнa,сaмo бaрaм сoдржинa oд пoстoвите,бaш пoрaди тoa штo не сум нaјпaметнa...пa мaкaр тoa дa е рецепт зa ручек или сликa сo нoвa фризурa.
    Нo не пoдржувaм чaтaње или пoстoви сo пo еднo смaјли.И пaк ќе кaжaм не декa тoa е зaбрaнетo бoг дa чувa,aмa дa не е нa секoјa стрaнa пo 3 тaкви пoстa.
    Тoлку oд мене...

На Espadrila, MacenceEna, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.639
    Рецепт од ручек кој ќе ти биде преместен и ќе бидеш предупреден дека има таква тема, мислењето е за таму.

И тоа се виде на темава...

А ќе излажам ако кажам дека и јас не ги сакам тие постови. Ама па... на пролет ливадата ја личи со секакви цвеќиња. Така и темава со постовите.

На Skorpija25, kuc, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    Денес ручек од рибарница и пржилница ама по дома толку работа што исто ми се фаќа. Па си викам не готвам денес дај за утре сарма ќе направам. Глупава. Ама детево не сака да шета уште ја мачи настинка ли е вирус ли е не знам.
    Јас ги читам во фмќ, одлични се навистина. Но пишуваат многу луѓе. Овде сите читаат никој не пишува.
    Не знам дал пишував кога беше забавата на пипка тука но беа едни од поинтересните времиња. Но поминале.

На Skorpija25, kuc, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.414
    Ај еве тема за поопширни постови.

Синоќа сретнав еден пар, па ми текна на уште неколку такви што ги знам. Никаква комуникација со родители. Се разминуваат на улица. Гледаат да не се сретнат ни кај роднини. Родителите го ,,отпишуваат од живите,, ради изборот на партнерот. Очи не сакаат да му видат.
    Ради која причина би прекинале секаков контакт со вашето дете? Каков тип на партнер, како негов избор, би ве натерал да кренете раце и од своето дете?

На Skorpija25, kuc, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Гу-гууу

Дојде едно од децата да пише:D
    Се зезам, немојте да мавате со камчиња:lol:

Помина и Израел..
    Убава земја. Скапа.
    Ерусалим според мене премногу го искомерцијализирале.. еден дрвен крст 70 долари.. седи молим те:!: После во Палестина го купив за 13:lol:
    Тел Авив скапотија невидена. Шетана девојка сум, ама таква скапотија...:x
    Дури и во супермаркетите:!:

Па сега назад на секојдневните проблеми|(
    Две недели ме чекаат од УНДП да направам нарачка за грантот, јас уште не можам сметка во банка да отворам(facepalm)
    Проблемот е што тука треба да ме развозува друг со кола од еден во друг град, ама гајле му е за мене..па така да сама ќе си бркам|(
    Стигнав до фаза кога со Агенција за храна и ветерина се разбрав побрзо него ли со домашниот..
    Ама утре во СК ќе си средам се.. за инат:doh:

Надвор сонце..редно е да излезам малку на воздух:lol:

На Skorpija25, EuHenIa, PUPICA и 24 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Уживам во тишина, маж и деца испозаспани јас куќата ја чувам, ако спијам повеќе од 5-6 часа се чувствувам како камион да ме згазил.:lol: Затоа место да спијам дремам надвор со кафе уште да не ме мрзеше станам да се загрнам со нешто место да мрзнам супер ќе беше.(facepalm)

@CameliaMiller како на те мрзи колата да ја однесеш некој друг да ти ја испере?
    Тука сама си ја переш колата, ставаш паричка и переш/ смукаш, кај мене тоа е моја обврска, мм да му ја оставам колата канта ќе ја направи, ептен вака ако ми фали нешто па ќе ги испере, исчисти он колите.
    Во двор нема перење кола, казната е $5000, ваму кај што периме се користи рециклирана вода.

Не ми текнува која форумџика кажуваше за плашење на детето со мечката што јаде мали деца, јас вчера така ја плашев мадамица моја а она ми вика ќе викнала мечка што јаде мајки.(facepalm):rofl:

Ние денес бевме надвор во природа на скара, мм се работеше, ептен ме разгалува, ќе треба соодветно да му вратам на добриниве, додуша не изнесе да не мора дома да работи ама ај да не цепидлачам.:lol:

DF6CEED5-358A-47A6-B2D6-E256FFC3AE40.jpeg
    D8B9CA05-A047-4F6F-BB26-E98EBFB2D742.jpeg

На Skorpija25, V.odolija, PUPICA и 26 други им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Е Сеске, во најболната точка ме пецна
    Така бевме и ние до пред некое време, ама ете јас можам да кажам од другата страна само т.е. каква ситуација би ме натерала да се ,,откажам" од моите родители
    На прво место, замислата дека откако имам партнер покрај себе, тој треба да ми овозможува се'
    Потоа, неприфаќањето на тоа дека веќе се осамостојувам и не слушам нивно мислење
    Мешање во бракот и во одлуките кого ќе почитуваме, а кого не
    Непочитување на мојата нова фамилија
    Муабетот дека откако ставивме потпис, имаат една уста помалку за ранење
    И ред други работи
    Не контактиравме година и пол, сега за нова година се смиривме, ама и друг пат имам кажано дека некако ми е сеедно
    Бидејќи поминав низ такво нешто, во иднина би го прифатила секој избор на моите деца, без оглед на тоа колку мене ми изгледа погрешен, само да се среќни и да се до мене.

На Skorpija25, EuHenIa, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Фала за инфо,јас појма немав за ова.Додуша досега не ми затребало ама и не сум многу време овде,така да уште врска немам од закони и сл.
    Инаку,дефинитивно најубава земја е за живеење,поточно кажано совршена е :D

На Skorpija25, kuc, Espadrila и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Поаѓајки од фактот низ каков пекол поминавме ние двајца,запустена младост за бес на старите,никогаш ама баш никогаш нема да им се спротиставам на сопствените деца за нивниот избор,секогаш ќе им бидам грб и подршка,само да не осетат недај боже она што ние сме го поминале.Свесна сум дека никогаш не вели никогаш,но доколку ме држи свест ќе се држам за оваа одлука-ако не пак ве имам вас да ме опомените:!:,само со целото мое битие си посакувам да нема потреба од опомена:)

На Skorpija25, kuc, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.588
    Друштво... не можете да очекувате дека оваа тема и фмќ можат да имаат исти мислења по квалитет.

На 20 години има една обврска - факс. Значи слободно време на претек. Може да истражува, чита, размислува, едитира...

Од друга страна на 35 години и 2 годишно дете, работа, градење куќа, живеење без мама, ги имаш следниве обврски: најмалку 3 топли оброци за дете и 2 ужини, едно шетање у парк со трчање по дете, 2 оброка за возрасни, машина за перење и спружување, садови за миење, играње со дете, трчање до дуќан, бањање дете, најмалку еднаш правосмукалка, прашина бришење, и плус на работа 8 саати со шеф над глава и 1 саат до работа и назад, и мора да си дотњран и насмеан и убав оти имаш и странки, па плус и маж треба да му дадеш внимание, и оди напиши пост за сфаќањњто на Достоевски за затворот и душата на слобода во споредба со денешната слобода и затвор на душата поради онлајн социјализацијата. Не оди.

И да сакам да едитирам дете ме влече да денсаме на песна. Затоа, скрол...

На Skorpija25, kuc, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ќе речев добро утро. Од ноќеска ме држи ужасна главоболка, а и притисоков се стркалал под 50. Да пиев ќе речев мамурлак, ова полошо од мамурлак. Од течности желудников го слушам како резервоар некој...
    Времево убива искрено.
    И во вакви денови ми е особено тешко, реалноста како шамари да ми мава. Кога ќе си речеш милион пати дека ќе биде се во ред и милион и првиот ќе те сопне мислата...а што ако не? И така во круг...

Вие добри? Да подзачистам па ќе ве читнам. Гушкам кој е за гушкање...

На Skorpija25, kuc, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.