Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    Сакам да ве читам и кога пишувате кратко меѓусебно и кога раскажувате за секојдневието ,радостите и маките.Пишувам кога се пронаоѓам во темата и кога ми се овците на број.А најмногу не сакам кога некој ќе се подналути и ќе престане да пишува.Затоа ќе ве молам сите да продолжите да пишувате оти секој си дава свој белег на темата и кога се навикнувам некого да го читам после ми фали.
    Јас по пазрлук за двете доми ,вечер сум на гости па мора и да се средам навреме.
    Не би се мешала во изборот на партнери на темата ама не би ми било да заглават со некој кој не ги цени,недоволно ги сака и си игра со нив.Гласно би негодувала ама не би прекинала поради тоа контакт со нив.

На ♡BuBaLe♡, kuc, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Да заклучиме дека се во животот е циклус или процес против кој ништо не можеме.
    Тоа е тоа.
    Мене генерално ми е здосаден форумов па си се запрашувам зошто воопшто пишувам уште многу често.
    Не е до темава.

На Asistentkа, kuc, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Еднаш ненајавена онака си читкав...
    Од страна којзнае кој се чита и можеби не препознава.
    Ете жута минута, па ќе се "отворам" како буквар.
    Генерално гледам дека повеќето се презаситени. Порано не можев да дочитам, сега за еден ден едвај 3/4 страни. Не е само до темава.

На Skorpija25, kuc, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Човек од домашните се презаситува и на моменти му иде усвет да фати не па од форум:)
    Нормално е,и ок е.
    Она што не чини се препукувањата,дур сум во темава сведок сум на неколку,а како последица редовно си одат пар членови.
    Сигурна сум и дека предходно било така.
    Гледам и дека жалите по периодот кога темава го доживувала својот сјај,ама поновите членови и “тупаџиите” се најмалку криви за тоа.
    Ако било толку убаво и искрено,требало самите да да се потрудите да одржите континуитет и квалитет,ама ете...
    Јас лично со годините и секојдневието не сум за тука,нит за во фмќ или пак мајчински муабети:/ .Дур се борам со неплодност вие се расправате со тинејџери и основци,ама пак ми е мерак да читам и впивам искуства:)
    :hug:за сите!

На Skorpija25, EuHenIa, PUPICA и 26 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мислам дека е нормален процес. Кога ќе ги поминеме повеќето теми, и после толку години...го нема истиот ефект. И ние самите не сме исти, не може постојано истото да не забавува. Остаревме..или пораснавме.
    Ова е јавен форум, јавно пишуваме, свесно. Колку се отвараме е на своја одговорност, и да се препознаеме..што е страшно. Валјда не сме измислени лажни ликови со светкави животи, а уствари не сме..
    И не можеме секогаш да бидеме расположени за се. Понекогаш форумот е и издувен вентил. Не сме роботи. И тоа е во ред.

Ставив второ кафе. Ми недостига брат ми денеска. Многу.

На Skorpija25, kuc, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.132
    Темава, барем јас ја доживував како сеанса:D.
    Што знам, најтешките моменти ги оставив овде. Во принцип сум затворен човек, па морав некаде да се искажам. Убавото е што те чита тој што сака. Добиваш совети, одговори кои не се само тапкање по рамо. И тој твој проблем за некого знае да биде лекција.
    Многу од нас оставија дел овде и затоа и се јавува ова незадоволство оти во последно време читаме само чет муабети.
    Секоја од нас е посебна на темата и има свој печат.
    И сите фалат.
    Ете нема ли да ви е чудно ако една недела не пишам дека ме боли нешто:D?
    Затоа не лутете се веднаш ако некој ве искара дека сме забегале.

Инаку мали ги прифаќа наочарите. Не 100 % , ама добар дел од денот ги носи. Втор ден е.
    Утре ќе видеме како ќе биде на градинка. Многу ми е битно децата да го прифатат.

И така, само да ви кажам дека @referentka е лисица:tmi:. Опасна е :D. Рефке ти требало покитичар да бидеш:!:. Кој сфати, сфати:).

На ♡BuBaLe♡, kuc, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сонував, скопјево било цело во ѓубре и обраснато ко некоја запустена шума. Една па феминка (Рама,изгледа), дур роварев низ ѓубрето ми вика, а да видиш во Прилеп како е... со насмевка - пукнала цевка и по улиците течеле фекалии. Ми се појави и сликата пред очи и се изнасмеав.. си го затнав носот. Работава, боље вака него онака.:|

Стварно го барав крајот на тој муабетот со чипките па после и змијата :D создравје да си ги кинете со љубовите:D и нека змиите ве апат често:bug::D

Работна атмосфера и за викенд. Нервоза, досада, се'. Се ми е досадно и само вклучи-исклучи правам.

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    Јуле спомни на учителките. Да го пофалат, да сугерираат ако некое од децата се потсмева.

За муабетот на Сеска, од денешен агол ќе кажам никогаш не би се откажала од дете. Но никој не знае животот што носи. Се надевам најискрено дека никој нема да треба да носи такви одлуки во животот.

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.132
    ^
    Така планирам, да разговарам со учителките.

За темата на Сесил, јас би рекла дека никогаш нема да се откажам од син ми. Што и да е во прашање.

На ♡BuBaLe♡, kuc, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Јас дека наназад читам пропуштени работи..:tmi:
    Будимпешта со авион..
    1200 ден повратна авионска
    360 ден повратна аеродром-центар-аеродром..
    Сместување (според летовите најмалку 2 ноќи) има за сечиј џеб. Апартманчиња со прифатливи цени..
    И таму за тие 2 дена, колку ти е долга чергата - толку:) може и евтино да се помине..

Си реков сонце убаво да се прошетам.. и за кратко се побеле...град исчука се :drunk:
    Ама инат..сепак излегов. И ракомет дури гледав:lol:
    И сега треба пак да излезам:rofl: гимнастика за слабеење :drunk::rock:

Не сум мајка за да коментирам на темата од сеска...или може и ние да коментираме:lol:

На ♡BuBaLe♡, kuc, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Недела ден резервиран за шетање..полнење позитивна енергија....не отидовме далеку, на кеј само...ама Вардарот 20180204_135040.jpg носи се пред себе, ѓубре колку сакаш..е што народ ќе бевме, култура никаква:shake:
    Се разминавме со до скоро драга личност, а сега бега божем не ме познава, ех кое лицемерие..а ко сестра ми се правеше...

Деца никогаш не би оставила, но има разни ситуации во животот, мислам на веќе возрасни и оформени личности...и никогаш не знаеш што носи животот....

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    На многу од нас бегството од реалноста ни е тука.

Мене лично, во текот на работниот ден, расположението ми го креваат овие луѓе. Не ми е работата само напорна, тажна е. Со многу, многу грди работи се соочувам.

Па кога ќе ја отворам темава и ќе прочитам смешка од @Emy867 @Sesil @stetoskop @Dadusicka @referentka и било кој друг, за момент се смеам и ми е полесно. Макар да е најбаналната работа на светот.

Немам време, ниту концентрација да читам нешто длабоко, нешто многу умно. Затоа не читам во сдк. Арни си се луѓето со километарски постови, мене аклот ми е уморен и не можам да ги дочитам. Па и во темава... ако е некој пост предолг... рипам редови.

Јас не сакам со никого да ги споделувам маките и проблемите, па ни со вас на анонимен форум. Со нив како се справувам, се справувам, доаѓам затоа што ми треба хумор, а го наоѓам тука.

Ако некој доаѓа да си ги раскаже маките, да сподели доживување... итн. Е сосема океј. Среќа па форумите и темите се баш vast space и има место за секого.

Ако некој сака умен, длабок, издржан пост... нека го напише.

И мојов коментар не е насочен кон никој поединечно, неколку пати се вергла муабетов.

И мене не ми се по ќеиф нечии постови и муабети, не само во темава, туку на цел форум.
    И просто... ако сметам дека нема што да се надоврзам, ги скокам.

Мене темава нема да ми биде "тоа тоа" без смешките.
    Не знам како било пред една или две години, зборувам за периодот во кој јас пишувам.
    Ме мрзи, ама нема таква опција како твојата, а во тие што се за "поминување" ми е страв да поминам, башка тие се само за од надвор.
    На крај отидов во Веро Џамбо, ем кола перена, ем кафе испиено, ем пари потрошено :)

@Sesil што знам што да кажам. За мене е чудно и несфатливо поради што било да се откажеш од дете.

Сега, би имале проблеми ако реши багабонт, пијаница или арамија да биде, или да чека се' на готово, ама за партнер не верувам дека би правела проблем.

Верник(од која било религија), атеист, од град, од село, богат, сиромашен, бел, црн, Македонец, Грк, Албанец или Швеѓанец... тоа се работи за кои прво јас на моите не сум дозволила да се мешаат, па се сомневам дека би се мешала на сопственото дете.

Последна измена: 4 февруари 2018
    На bittersweet, kuc, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Екс Ју носталгија.

Сабајле ја гледав свадбата на Брена и Боба и баш тоа си мислев. Брак во најтешкото време, мешани две нации и две религии, а сепак, наизглед, немало никакво бранење.
    Денес сме многу демократи, па ни се чини дека сите раце шират за нашето мислење за нечиј живот. Кога не наидуваме на одговорот што го очекуваме, се лутиме, си ги собираме играчките и бегаме од дружбата. Им го прават ова родители на деца и обратно, другари, пријатели, роднини.

Секој има право да си избере партнер од било кој пол, раса, религија или националност. Мрчење од блиски особи не оправдувам, освен ако нема оправдана причина.
    Големи очекувања носат големи разочарувања. Јас лично ничиј партнер не го коментирам.

Таман зедов да правам пуканки прее, ја прекинавте дискусијата :lol:
    Некој водата ја врти накај своја нива. Ама вода е, се движи, насекаде оди.

Не се наспав. Ми беше топло, отворив прозор и сум заспала. Ама овие авиониве ко во двор да слетуваа, ме разбудија.
    Конечно се наканувам да станам да си направам кафе, после пак нутела и крампети за појадок. Двапати појадок денес :tmi:

На bittersweet, kuc, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.087
    Sabajlevo se razbudiv srekna...trk do kujna,napraviv kafe ,nazad vo krevet ,mob.vo race i na femina-sakav da spodelam so vas uz prvoto kafe.

Citav i....Totalno se razocarav od ona sto go procitav-nebitno veke,ne vredi da se diskutira...drugite pred mene napisale...

100 pati do sega pisav eve neka bide i 101 pat...u najteskiot period od zivotot dva lika od temata me odrzaa vo zivot...i toa ne so ,,doktorski disertacii" tuku so iskreni detski zezancii....den po den,post po post,se zgolemi brojot na likovite i poveketo od tuka gi cuvstvuvam kako svoi ludje...i si gi sakam... aha...
    Site sme so nekoi problemi i odgovornosti dali na rabota ili doma...pa ako i tuka ,,glumime ludilo"...otide zdravjeto skroz....

Za temata-ne bi se otkazala od decata u nikoj slucaj i nikakva situacija...
    Na sinko odamna mu imam kazano-koja saka neka e i kakva saka neka e,tebe da ti e ok.Edno samo mu skrenav vnimanie-da ne dozvoli da go povlece ,,nadole":nod: .

Aj da ve izguskam site ,ostanav neguskana deneska:hug: :hug: :hug:

Kafe nikoj ne posluzi deneska.
    Ajde ,bujrum
    20180204_174924.jpg

На Skorpija25, diskreten32, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  15. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Здраво народе, многу сте тивки, дека искарани затоа? Ајде како велат "кучињата лаат караванот си врви". Стварно нема потреба од мрчење, не ти одговара темата скокни ја и толку.

Времево само за вака е Screenshot_20180204-111246~2.png и не не сум јас на сликава, од инстаграм е, и да сакам вакви чорапи и калчуни не знам да си ги сплетам :D

Не би се откажала од своето дете, секој родител го посакува нај доброто на своето чедо, посакуваме да израсне во успешна и добра личност, но за жал не секој пат тоа се остварува. Нај страшни нешта ми се мешањата во изборот на партнерот, посебно она ако не е "наш" нема шанси да го/ја прифатам, за срамота што ќе речат комшиите :@. Ако моето дете е во среќна врска/брак, ич нема да ми е гајле дали изборот на партнерот е од друга религија, боја на кожа,националниот итн...

На Annath, bittersweet, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    Jas sum za kafe.,stetoskop.Fala...
    Otkako ve procitav site9poveketo) veke mi dojde strce na mesto....
    :hug::hug::hug:

На Annath, kuc, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.087
    Tuka sum ja ;)...lek ste mi site od temava....
    @Peco mi go nema. Moz deka nedela...banjanje ..:rofl:

На Skorpija25, Annath, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Ја навистина не можам да разберам зошто постојано мрчите за содржината на постовите во оваа тема?!
    Премногу високи очекувања имате од тема за опуштање. Кртериумите ви се, што да причам. Младите членови не биле за оваа тема, мислењата од по еден ред не биле интересни за читање, сакате да читате ама вие не пишувате јер немате ништо интересно за кажување... Сериозно?

Пред некое време ви пречев јас, и сите млади. Обаснувањето беше дека сме биле премногу млади и сме ги немале проблемите, или поточно реалните проблеми, како возрасните луѓе. Океј, престанав да пишувам секој ден, од причина што многу феминки ги поддржаа навредите, пред се лично кон мене, а застанаа на страна на член чии мислења се состојат од максимум 5 реченици.
    И да, моите мислења не се кратки, барем најголемиод дел не. Ако имам одредено познавање, искуство или мислење на конкретна тема коментирам, објаснувам што, како и зошто. Можам со сигурност да кажам дека ниту едно мое мислење не изгледа вака: "Јас сум добра, бев на работа, еве ви песна."

Во ФМЌ не пишуваме за Достоевски, ниту пак за нуклеарна физика. Пишуваме за секојдневни работи, што ни се случило, како ни поминал денот, дали сме биле на дејт, дали сме везеле гоблени, дали сме положиле испит и остали теми за опуштање.
    Секоја од нас (активни машки членови нема) си има свои обврски, свои проблеми и моменти на среќа. Ги споделуваме и коментираме.

Можеби немаме деца, ама некои од нас се студенти, некои работат, има и средношколци, сакам да кажам, не сме џаболебари. Имаме обврски, ама имаме и повеќе слободно време, затоа пишуваме повеќе. Поздрави со песни нема, нема диско-ноќи, нема стриптиз, нема мислења од по еден ред. Нема повеќе членови од тука, ама секое мислење е фино напишано, со пасуси, со точка, запирка и спејс каде што треба, мислењата имаат некој редослед и формираат целина. Визуелно темата е попривлечна, веројатно затоа темата ви е поинтересна за читање.

Кога ве читам некогаш се чудам како постигнувате се', прво велите дека немате време јер работа, деца, одржување на дом, ама повторно пишувате на темата?

На Annath, kuc, Espadrila и 9 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Дајте бре малку повеќе драма. Што е со оваа млакост?! Ајде, можете вие и појако. Удрете и капсот. ц

На Skorpija25, Annath, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.087
    ^Nema sto da se cudis:Koga se saka,se se moze.
    I mene nekoj pred 3 godini da mi kazese deka ke dojde den koga se ke padne na moj ,,grb"ke go oterav u pm.
    Ama ete...sum mozela,mozam...
    A druzbava ovde mi e zadovolstvo ne obvrska.

Zapce,mi uripi preku red mAri :rofl:
    Aj po kazna Arhangel sega ;)

На Skorpija25, Annath, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.