Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Значи прво да отидам на интернист, па он да ми каже што да испитувам, така?
    Да не се правам сама доктор тогаш.

На Annath, Lejla8, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.290
    ^да :)
    Колку и да си го познаваме телото сепак доктори се.

На Annath, Lejla8, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    На државно по 50ден од хормон е. Приватно зависи од лабораторијата и хормонот, од 500 нагоре. Од гинекологот барај.

За диоптерот не се секирај со денешната медицина. Другарка од детството имаше 9ка диоптер, додека тргна на школо допре до 2. После неколку години скроз и се стабилизира.

па ова ти е најпаметна опција

На Annath, Lejla8, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @JuLleE докторите многу ја развлекоа твојата работа. Неможам да разберам како уште неможат да ти дадат дијагноза. За диоптерот не се нервирај и не се обвинувај без потреба. Сестра ми денес за нејзини блиски луѓе ми кажуваше, дека на нивно дете од школо им алармирале дека детето најверојатно има проблем со видот, зошто одвивало да пишува домашна и плачело кога требало нешто да пишува или чита. На очно излегло 6-ка диоптер на двете очи. Кога ги ставило наочарите рекло дека се е многу убаво. Ме расплака искрено.
    Јас тек сега го успав мали, пак проблеми со носот. Што е веќе ни сама незнам.

На Skorpija25, Annath, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Иви син ми кога ги стави наочарите знаеш што ми кажа - Види мама како гледам!!! И повторуваше неколку пати:|:(.

А состојбата ми ја развлекоа оти мислеа алергија на храна и не мо даваа други испитувања.

На Skorpija25, Annath, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Здраво друштво :f:

Прочитав се што сте напишале денес 8-|
    Нема да коментирам дали темава била подобра порано или сега, дали е претворена во чет, дали постовите се кратки или содржајни, дали...
    Ке си кажам само за себе :)

Темава ми е место каде што се опуштам и релаксирам секогаш кога имам „вишок“ време.
    Порано, мислењата ми беа километарски (мислам дека и не ми ги читаа сите, заради должината)... Во нив опфаќав се што било актуелно во муабетите што се воделе во периодот меѓу две мои вклучувања. Ги читав сите мислења, од моето последно до поседно напишаното!!! Така ги запознав скоро сите девојки и момци што напишаа нешто на темава :tmi:
    Во последно време сум „поскромна“ во пишувањето... И признавам, некои од Вас не ги запознав баш многу!!!
    Нооо, и порано и сега си кажувам свои мислења, се радувам на сите убавите моменти, тажна сум кога некој има проблем или болка... Никогаш не ме оставате рамнодушна!!!
    Иии... даааа, единствено место каде што играв на шипка е +/- 40 :D

Убавината на темава е нејзината шареноликост. Преку глава ми е од политика, работни обврски, неправди... Овде, на +/- 40 можам понекогаш и да „откачам“, да кажам нешто што е само за виртуелните другарки, да се изнасмеам, да слушнам добра музика која што самата не сум се сетила да си ја пуштам...

+/- 40 и порано имала моменти на „слабост“, муабети дали треба да опстои или не...
    Јас гласам ЗА +/- 40 со сите девојки и момци кои се различни по карактер, далечни, а сепак многу блиски!!!
    Ве прегрнам од срце, Вие тоа го заслужувате :hug:
    Потпис... dancing-girl.gif

На Skorpija25, mal.ecka, jasmina00 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Душа мила. Ќе биде добар, ќе се намали диоптерот со тек на време. Ќе се навикне на наочарите, ќе видиш.
    А за твојата состојба се чудам и иритирам зошто одат на претпоставки и на она нивно -ништо не ти е.
    Јас незнам од утре што ме чека со главава и болките, страв ме фаќа.

На Annath, Lejla8, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @JuLleE за очила ич ама ич да не се секираш. Јас ( во 80тите) заносев очила, тогаш бев 1во одд. Можеш да замислиш дека бев едино девојче во цело школо. Хаос. Сега носам леќи, диоптер -12 :) речиси сум слепа. 1000 пати ми рекле да се оперирам, ради х причини не успеав. Ради тоа морав са раѓам царски, не смеев природно. Со денешнава медицина кај синчето твое ќе се среди "проблемот" без проблем. А и во денешно време многу дечиња од мали се со очила, плус и има така штосни работи што дури и како имиџ ги носат, повозрасните. Ич да не му ја мислиш. :nod::hug: за двајцата

На Skorpija25, Annath, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Иви добра си денес...како окото ???

На Annath, Lejla8, Dadusicka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Зависи колку е добар.
    Ќе му кажеш што ти се случува и тој ќе одлучи. Не скитај, доста претпоставки.
    Само да ти кажам Јуле...може ќе се налутиш.
    Ако испиташ и се е ок, баш на секое испитување...интернист може да одлучи и на психијатар да те прати. И на форумов имаше такви неколку случаи и имам и другарки кои со се испитано и со мр правени, испитувања еден тон и на крај...на психијатар... не е страшно ама психосомпатско испаѓа...

На Skorpija25, Annath, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И окото и болките се подобри малку, ама уште боли. Втора недела терам веќе. Сакам само дијагноза, да знам на што се должи болкава. Сите викаат од стрес, ок, може тоа предизвика, ама мора да има причина за толку многу денови што е тука.

На jasmina00, Annath, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @ivi1987 а закажа ехо на дојка? Ако не сум грешка, ти кажуваше дека имаш топче?

@Lilit кај тебе има дијагноза, затоа. Пример мајка и татко имаат дијагнози и за одредени испитувања и матичен им дава рецепт или упат. Кај тебе во картон стои извештај од специјалист и на основа на тоа матичниот ти дава.

@JuLleE алерија само на храна претпоставија дека е? Од алергија на зелено (се што е зелено - дрво, цвеќе, трева) може да имаш таква реакција.

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    @vitamina добре дојде, се надевам те пречека сонце.Патувавме сите со тебе заедно ама помина сега смо уживај.
    @Serafima добре дојде и за тебе одве не сме те заборавиле,мило ми е што пиша.
    Се прибрав од гости,пак јадење пиење,сакаш не сакаш мора:P|(

Последна измена: 5 февруари 2018
    На mal.ecka, Serafima, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Не се лутам, таман работа. Само не знам или ете немам слушнато дека отоци може да се јават и од психа.
    Ако е така, ако се е во ред, секако дека ќе појдам на психијатар.
    Нема срамота.
    Неколку дена осеќав како ми трпне десна страна. Рака, нога, лице, уво. Може лицето и од забот. Денес сум подобра. Ама втор пат имам како тежина во стомак, и останувам без воздух.
    Затоа ете не се лутам кога ми велат дека може да е и психа. Оти личи на анексиозни напади.

@Rebecca_R панел за храна е направен, останатите треба во друг термин. Ако не добијам дијагноза и кај интернист, ќе доиспитам алергија.

На Annath, ivi1987, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @JuLleE немам слушнато од анкс некој да отекува. Од анкс обично болката е лоцирана во одредено место, ама физички нема никакви индикации, како оток, да речеме. И анкс најчесто се манифестира со болки во плуќа (потешкотии при земање воздух, притисок кај дијафрагма) и проблеми со срце (забрзано чукање, дури и аритмија), потоа главоболки и мигрени пропратено со болки во врат, а нешто поретко и остали витални ограни (црн дроб, немирни црева, бубрези).

Провери и остали опции, како што спомнав зелено, прашина, мувла (габи), полен (иако сега го нема).

На green.eyes, Annath, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Јас само да ве поздравам и да и посакам добредојде на @vitamina
    За темата само ќе кажам дека не би се откажала од дете.
    Негов живот,негов избор.
    Јас само ќе гледам да го воспитам најдобро што можам и секогаш да бидам тука за него.
    Колку повеќе му се забранува,полошо е.
    Изиграв некоја партија не љути се човече со свеки
    Па испивме некоја чашка бело вино со дм и сега ќе се одмара.

На Skorpija25, green.eyes, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Познато ми е се' ова...
    И моите живи се изеле што не забележале порано, ама ете, јас како лик со наочари се формирав, не можам да се замислам без нив...
    Во основно за сите бев ,,цвикерашка" ама сега е друго време, повеќе носат наочари
    Ич да не се јадеш, најбитно е да ги носи, па со тек на време ќе се санира проблемот

Сите спиете? :wasntme:

На Ane-Goki1, green.eyes, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Од анкс имам видено нешто како мултиплекс склероза... девојката беше во количка. Па сега видете...
    Така да, ништо да не ве изненадува.
    Ви текнува дека може да доживееш и лажна бременост ако доволно се убедиш во истото?
    Ништо не исклучувам.
    Искрено се надевам дека ти е психосоматско и дека се ќе биде ок.

Не спиеме. Гледаме супер боул.

Поленските алергии веќе почнаа инаку. Сега...до ноември ќе се мрсулавиме, со неколку одмори од едно цветање сп друго цветање...

На Skorpija25, mal.ecka, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Не спијам, работам. :D

Значи ја затоа кивам како блесава. |( Не е чудно, видов кокичиња ставила една феминка, погледнав поубаво, и кај мене у двор имало. :f:

На green.eyes, Annath, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Можат Јуле...
    И отоци, и трнење на лице, и "потечен" јазик, и чешање... и се' може од психа.
    Јас како тебе бев пред некоја година... знам низ што поминуваш. Нема доктор кај кој не бев.

Кај мене ете психа испадна, да сум жива и здрава, тоа е. За тебе се надевам дека ќе испадне некоја глупа и лесно решлива алергија :)

На simonka93, green.eyes, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.