Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Утакмица изгледана. Долги 4 часа. Моите победија, дури и солзи пуштив на крајот. ПМС, шта чеш. Имав време пола тема за клими да исчитам на другиот форум дури идеа рекламите. Постови, машала.

Штета што не почнаа подоцна како НБА. Завршува утакмица, ја се спремам и одам на школо. Сега ќе можев директ кафе да пијам.
    Трета смена тивки сте. Одам да си ја дочитам темата.

На simonka93, green.eyes, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Нов ден-нов почеток
    Нов месец-нов почеток
    Нови мисли-нови почетоци..
    ..
    Само јас СТАРА.

И да не Ве лаже некој дека после 40 сте во цветот!
    По 40 сте:
    - уморни
    - задолжени
    -ја немате таа сила
    -ако Ви се наруши шемата,тешко се враќате назад
    -сакате ред
    -ако на етикетата освен "котон" има и друг состав, производот нема да го купите
    -можете да готвите без рецепт
    -не Ве занима ништо освен здравје
    -може и да се запоставите себе ради обврски.
    ..
    Дали да редам уште-незнам.

Се е подруго луѓе.
    И своите деца неможете да ги разберете и од петни жили се трудите да им објасните нешта кои можат да произлезат од нивна постапка/збор..
    Своите родители неможете да ги дослушате со она:денес станав,се измив,сварив млеко,отидов по леб...и така ситници до бесконечност..

Ова е период кога не си веќе омладина ама не си ни старец.
    Нешто како-не си дете нити си тинејџер.

Па кога ќе чујам-добро се држиш за годините,ми иде да пукнам.
    Ко држењето да е најбитно на свет.
    Фасада.

Имајте убаво денче.

На Skorpija25, mal.ecka, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро !!!
    Кафенце и сокче стандард како и секогаш...
    Од денеска нова шема за станување детево прва смена ја испратив ,а јас се мислам да исчистам денеска ...генералка ..
    Дали мислава и после ќе држи останува да видеме..
    Откажување од дете никогаш ...побрзо од маж ќе се откажам него од дете..
    За мене не е родител оној кој ги остава или се откажува од своите деца...ко така подобро нека не ги ствара..
    @vitamina Добредојдовте ...
    @Serafima Мило ми е што те читам и ќе се дружиме почесто ..бакнеж за лепотанот твој од мене...
    Имајте убав ден !!!
    image.jpeg

На Ane-Goki1, Skorpija25, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Будна сум од прее ама не ми се станува,втора смена сум.Ама мора до библиотека да одам па ручек да правам.
    Рефи,потпис на кажаното,малку разочарувачки ама чиста вистина,да се надеваме после 50 ќе биде поубаво:wasntme:

На Ane-Goki1, Skorpija25, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро на сите :)
    Ме фатила депресија, ме мава од ѕид. Не можам да се контролирам што правам и што зборувам. Еххххх. Ми се испаѓа од дома, ми се шета бре луѓе, ме умори ова седење во 4 ѕида се исто па исто. Не можам веќе. ПолудеЌу. А ме разбира ли некој?. Неее нормално.
    И само за ваша информација ( ова треба во снаи и свекрви да го ставам ама ај...) мајка спиеше тука синојќа, оти јас вчера имав нервен напад, буквално, ме смируваа со 300 дијазепами. Нејсе, сабајле на нејзиниот тел да проверам колку е саат, гледам на екранот ставила слика од внука ми и снаа ми (facepalm)8).
    Покрај две свои деца, три внуки, маж, домашно милениче......она
    Е тоВа е љубоФ
    И ај кажете ми после дека сум љубоморна.
    Хев а најс деј :D

На macunka, Ane-Goki1, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Дoбрo утрo друшки!
    Прoменa нa месец и шкoлскa сменa и цеел час пoрaнo стaнувaње...

Турбo викенд штo рaбoтнo,штo oд други oбврски...
    Ќе се прaви нa синкo детскaтa сoбa пa дел oд oбврските ми беше шетaњетo пo стoвaриштa и oдбирaње нa мaтеријaли и средбa сo мaјстoрите...ќеиф гoлем...сo мм бетер oд децaтa се рaдувaме..
    Бевме и нa чaстoвкa зa уште еднo пензиoнирaње вo блискa фaмилијa...
    рoдителите ни oстaреa дa ни се живи сaмo..

Вчерa се чистеше кaминoт и ќунците,пa сaкaш нејќеш генералка мoрa...

Бaшкa и цел викенд сo несoницa се бoрaм..кo смaчкaнa сум oд умoр...вo три денa не знaм дaли 10 чaсa вкупен сoн ми се сoбрaле...

Се мислев дaл дa пишaм зa вчерaшнaтa рaспрaвијa..
    Искренo и мене не ми се дoпaѓaaт чет муaбетите или пoздрaвувaњетo сo песни aмa тoa е...сите сме рaзлични....не пишaм и не читaм aкo темaтa не ми oдгoвaрa ..

Дoбредoјде @vitamina вo сoнчевaтa земјa..
    @Serafima oтсекoгaш сo зaдoвoлствo те читав...пиши ни пoчестo...

@EuHenIa излези ...oстaви ги децaтa нa мaјкa ти и излези нa чaс -двa...кaфе муaбет и веднaш пoдoбрo ќе ти е...имaв зимскo бебе нa пoгoлемa рaзликa oд првoтo и знaм штo знaчи зaтвoр пoсле гoдини слoбoдa...летнувa брзo aмa сегa ти се чини нaјтешкo..

Oтидoв дa се спремaм зa нa рaбoтa...
    Убaв ден имaјте!

На mal.ecka, Peco, malerozna и 18 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И закажав, и преглед направив, од хормони биле болките, ама редовни контроли поради историја во фамилија ми рече докторот да правам. Јас како бабите, со едно завршувам, друго почнувам сега :D

Добро утро. Дојдов на работа, тегнам кафе ама не ми иде првпат во живот. Глава ме боли, како ќе работам и јас незнам.
    Ај понеделнички да не се жалам многу :|
    65fa4f2224672e626cb802cfd48a78f5.jpg

На Ane-Goki1, Skorpija25, malerozna и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.589
    Добро утро. Старееме... нормално е да се оболуваме. И јас иам оток кај задникот кај што се боцкаат инекции ама не обрнав внимание. У пмс отекувам. Имам камења што треба да ги оперирам. Нормално е да се бориме со животот.

На Skorpija25, mal.ecka, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кога ќе станеш во ниедно време и се осеќаш дека веќе пола ден минал, а оно ни 9 нема.:| И имаш еден куп работи да завршиш и да обавиш средба со луѓе кои ги избегаваш две-три недели:wasntme: Ма.... ко низ сон ќе ги минам. :D
    Хелоу. Привет. Здрасттттиииии:$

На Skorpija25, Peco, malerozna и 18 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Morning :yawn: :coffee:

Понеделник... не знам како да го направам убав. Не е :)
    Вчера ме нанервираа едни дечишта. Го шетав плишко голем, кога од нигде никаде се распукаа педарди веднаш до нас. Срце ми прерипа, колена ми се укочија, плишко од страв во мене се напика :( многу се плашам од петарди. Тргнав да се карам и да видам кои се (комшиски се, па сигурно им ги познавам родителите) и да ги најдам родителите и да им објаснам дека ќе ги пријавам, не еднаш, туку 1000000 пати ако треба :@ од толку играчки, петарди ли?!

Среќа со дм бев, па помина се' само со викање од моја страна.

Не се криви децата ич, туку тоа дебилите од родители што ги имаат. Чим за свои деца не им е гајле, па за мене ќе им биде.

И не мора да им е гајле, со закон е забрането.

После не не' бивало. Е како да не' биде кога една проста работа - не пукај :swear: петарди не може да се почитува.

Е, вака сакам да дувнам некаде.
    Подалеку од "цивилизирано" општество.
    277bbf8bf9b3f10b04e9dd4bd6193395.jpg

На Ane-Goki1, malerozna, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Ајјјј луѓе сонцево надвор????
    Печеее..
    Од кога не сум видела вакво нешто :o вие може се смеете ама јас кога го видов веднаш осетив топлина, чудно дека кујзнае од кога немам осетено ваква клима.

Се вклучив синоке блиц на малку само да ве поздравам. Бевме со кумовите и пријатели малку на седенка. Детето многу плаче луѓе :(стана друго дете се кај татко му в раце кај никого не сака да оди се одра од плачење овие денови и в кола и во италија и сега тука.
    Се надевам ќе се средиме и ќе се привикнеме за некој ден. Вчера кога дојдов итајки оти плачеше со баба му не можеше воздух да земе од затајаност :( и додека не го викнав мм не се сопре.

Сега имаме куп работи за средување се надевам за некој ден лека полека ќе се присредиме и по друго ќе биде. Вчера го носев во 11 на воздух па едвај некако заспа..

Излегов сега на тераса и гледам накај сонцето ... убавини..
    Убавини што онаму никогаш и ги немаше..

Поздрав друштво (fingers)

На Ane-Goki1, Skorpija25, mal.ecka и 29 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @WORRIED.BT тоа е работата, не можам да ги оставам. Мајка ми преку ден ја чува внука ми, попладне да ја оставаме да одмори малку, душа да земе, па околу 6-7 иде кај мене за да го избањаме бебето, а јас да се средам со големава. Мм не се замара, свеки има 82г и од неа ништо не очекувам. Мртва уморна сум, а крајниот муабет е, е де само едно дете за чување имаш и тоа ти е тешко :). Инаку по дома само се готви, се пере, пружа, пегла, чисти, се само си се прави. И на крај вчера пукна тиквата. Не....експлодираше :) искршив цел сервис тањири, мавав по кој стигнав, е така, тоа сум јас. Фала му на бога големава не беше дома, ама цела куќа сум ја кренала во воздух, до девер, јатрва, сВе. Па ја викаа мајка ми да ме смирува, сакаа во болница да ме носат. Мм рече сум изгледала како да ме опседнало нешто.
    #другатастрананамедаљата

На mal.ecka, malerozna, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ич да не те секира ситуацијата.
    Не си само ти така..
    Јас пак после породување, кога се затворив со детето дома, постојано си плачев.
    Плаче бебе-плачам и јас со него.
    Дојде момент кога си реков ,,што ми требаше бебе,,:(
    Сега ми е жал што така сум помислила, ама хормоните кога вријат незнаат за доста.
    Не трае долаго, тоа е олеснителната околност:)

На mal.ecka, malerozna, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Сега се му е ново ,сите луѓе му се нови и не ги познава но децата брзо се прилагодуваат не бери гајле...по некој ден кај тебе нема да сака да иде ќе си игра со нив ..децата сакаат некој по нив да оди и желби да му исполнуваат ..
    Битно уживајте сонцево пари вреди ...

Малецко е Витаминче... сигурно тешко му паднал патот, многу км се... ќе се стабилизира за некој ден :hug:

Последна измена од модератор: 5 февруари 2018
    На Ane-Goki1, Skorpija25, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Да ве поздравам само:hug:
    Не сум добро друштво ни самата на себе,пмс,и општо незадоволство ме мачи,до кога-ќе видиме.
    Вчера излегов да потрчам малку,да потрошам енергија,ама на враќање кога ме стегнаа синуси,ке умрев.

@EuHenIa ако добро сватив ги седиш оние 40дена дома.Најди начин да излезеш на еден саат,не сум се нашла во твојата ситуација ама претпоставувам дека е тешко и се чини како вечност.Одма на воздух ако е топло и незагадено,батали дијазепами и мајки шајки и свекрви,ако треба со слушалки сврти еден круг низ населба само:hug:

На Ane-Goki1, Skorpija25, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.290
    @EuHenIa зеза маж ти. Нема друг коментар.
    А да шетнеш дење со бебе?

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Поздрав друштво... не се карајте ве молам, оти темава, каква таква, арна си е... тука ми е најарно да читам, оти ме опушта, ме релаксира и не мислам на ништо :D

ПМС ме дрмаше на најјако, одамна вака не ме држело, минатата недела бев тотално неподнослива, сама себе не можев да се поднесам, не па другите... се мене не ми чинеше ништо, се не ми беше по ќеф, ама веќе е подруго, се смирив малку. Се надевам дека ваква епизода нема да имам повторно :$

@EuHenIa маж ти ја има најголемата вина тука. Велиш дека не се замара - не се замара со обврските што ги имате дома, или не се замара со твоето постпородилно расположение? Седни го и кажи му дека двајцата треба подеднакво да ги извршувате обврските - што мајка ти ја чекаш за бањање на бебе, тој што прави? Двајцата сте родители, двајцата имате обврски, околу децата, околу домот во кој живеете заедно. Тоа ако успееш да му го ставиш во глава, сигурна сум дека ќе почне повеќе да се ангажира. Оти навистина треба да го прави тоа. И шетај со бебе преку ден кога големата е во градинка, не во затворено, надвор. И за бебе поубаво и за тебе. Еве вчера времето беше преубаво, таман за шетање.

@Serafima добредојде назад, се надевам дека ќе те читаме почесто (и ќе те гледаме во Фемина Инстаграм) :D

@do-re-mi тете, пиши почесто... не се срамувај :!: :D

@vitamina добредојдовте! Искрено се надевам дека ова ќе ви биде најдобрата одлука што сте ја донеле. На малото му треба време да се прилагоди на новата ситуација, сега нема да биде само со вас двајца и ќе му треба време да се навикне. Башка патот... големо растојание поминавте за краток период, сменивте неколку клими, не му е и нему лесно.

@JuLleE се надевам дека брзо ќе ја најдеш причината за отоците. И не се јади што не си приметила дека малото не гледа, тешко се забележува. Јас некаде на 10-11 години почнав да носам очила и не го паметам тоа време како лош период, иако бев единствена во класот. Ќе се навикне детето за брзо. Јас па го носам големиот на контрола еднаш годишно обавезно, оти и јас и мм носиме очила, моево и не е така страшно, ама од мм е покомплицирано.

@ivi1987 мене на неуралгија почна да ме асоцира болкава твоја... дека еднострана, ама па окото не боли, макар што не е исклучено... башка што болките се како напади и ептен јаки, како струја да поминува низ тој дел од лицето, кожата, забите, ти не спомна дека се такви... ама она што рече, дека не помагаат никакви аналгетици ме замисли... не е секогаш лесно да се дијагностицира.

Понеделнички подолог пост... пред да почне работниот ден :D

Имајте убава недела!

На Ane-Goki1, Skorpija25, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  18. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    I Jas toj period najteshko mi bese. Maz Od utro do vecer Na rabota. Svekrva I majka nekea komoditet svoj da si rushat.Demek vo nivno vreme se sami pravele. Navecer stom muz se pribere Jas izleguvav nadvor ili peshacev ili so drugarka kafe piev.Preku den koga dete spie 20 min trchav okolu zgrada da mi pomine nervozata.Komshii se chudea ama toa e.

На Skorpija25, malerozna, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @EuHenIa маж ти е за ќотек. Сега ти треба најмногу поддршка и помош од негова страна. Нормално е, хормониите ти дивеат, плус со едно и две деца и те како не е исто. Ама, мора помош од негова страна да имаш за се, не зборам само за домашните обврски, многу е битен муабетот и да те разбере дека не ти се сите на број. Ама и самата знаеш дека ова се бројани денови, после е друга песна.
    @vitamina нормано е да е плачлив, сменил околина, ново место, нови луѓе, шок е за возрасните а не па за едно мало човече. Дај му време, ќе помине :)
    Туку, сакав да ве прашам дали е нормално деца на 5 години да имаат кошмари? Големата и ноќеска и претходната ноќ сонувала страшни работи, огнови и незнам што уште, преплашена, срце ќе и излезе, неможе до воздух да дојде, кога ќе продолжи со спиење и сонот и се враќа. Ноќеска во 2 на маж ми му рекла да си станат, доста било со спиење, несакала очите да ги затвори.
    А, и ме изненади уз игра вчера кога ја слушнав на играчките како им збори -ти да умреш. Ја прашувам од каде ова, вика од градинка од две деца, така си збореле цело време :x (facepalm)

На Ane-Goki1, Skorpija25, malerozna и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро...
    Само да ве поздравам, и @EuHenla го поминав истото и те разбирам.. лошо е кога немаш помош од мж, ако можеш не глеј 40, земи детето и излези, барем дење не мора ноќе..
    Сега си се чудам како сум го трпела толку години... ама тоа е живот

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.