Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Поздрав до најубавите жени на форумов и @Peco
    Викендашки мртва болна али вирус беше али настинка кој знае.
    Викендов тепачка на детска клиника јас и сестрата го носам синко,ми се жали на грло неможе да голта мрсули до земја.И сестрата од пултот их па го донесе тука да се доразболи.
    Како што бев на...кана амори на будала ли ти личам ќе се заберам на дождов да дојдам ако не му е ништо на детето,или тебе ти одзедов од времето да штракаш на тоа мобилниот.Муж ми фаца :o а таа|(.
    Море ако не ја тепав па ете:envy:
    @vitamina Добре дојде и поубаво те најдовме.
    @Serafima Добре дојде и ти мила ќе се дружиме.

На Skorpija25, mal.ecka, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Annath вчера малку ми се смири болката, дали дека дома, мирував и релаксирана бев, ама еве денес пак се јаки болките, едната страна ми пулсира и ме боли, кога ќе се напрегам, кашлам, кивам, се наведнувам, станувам, болката е неподнослива. Ме буни што и кај увото осеќам пулсирање и притисок, кај вилицата исто, кај окото болка. На пауза ќе одам упат да земам за на невролог, ако не ми даде дојагноза ќе барам магнет или на орл на ренген рекоа ќе ме стават, па да видиме. Не сум функционална со болкава, ме кочи и ме плаши искрено.

На malerozna, Rebecca_R, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Сега ќе го носам на педијатар мирна да ми е главата. Сака надвор не сака дома еве го кроте пред зграда ужива сонцево прија ептен.. ќе го шетам почесто само да издржи денес да завршам некои многу важни работи што не се одложуваат после ќе си најдеме редот :)
    Фала ви на сите :*

На Ane-Goki1, mal.ecka, malerozna и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Не малтретирај дете по доктори, чувајте се од грипот. Шетајте и уживајте.

На Skorpija25, Peco, malerozna и 12 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Прееска пишав и си призаспав.Леле сонови,ми го сјебаа денов.
    А вагата уште повеќе.:(
    Пијам кафе со натрен.:puke:Нешто мора да се прави,,,
    И јас често отекувам посебно во пмс ама рамномерно на цело тело.Повремено пијам хидрохлоријазид.Ми олеснува многу.
    Влегувам и јас во пмс чувствувам бурен ќе биде...
    @EuHenIa преку ден бебето в количка и шетај секој дена по пола сата барем.Зимава е супер како за со мало дете.Навечер кога ќе дојде мајка ти за капење,заспиј бебе и со мт на кафе или со другарка.Не и е ништо на мајкати уште еден саат да поседи...
    Моораш,за себе и за децата...

На Ane-Goki1, mal.ecka, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас не знам што да ти кажам @EuHenIa, освен дека сочувствувам со тебе.

Самото имање новороденче сигурно е тешко, а тек па и домашни обврски, тек живеење со 100 души...

И јас мислам дека е виновен сопругот... не е домот само твоја обврска. Зар до толку е работава да треба некој трет за бебе бањање... ај првите 2-3, еве и недела, ќеиф на бабите, ама па цело време...

Јас би се согласила со сите жени што ти предложија да излезеш од дома, искрено кога јас сум многу вознемирена тоа ми помага.

На Ane-Goki1, mal.ecka, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    На човек некогаш му доаѓа преку.
    И ок е.
    Мене ми дојде преку од луѓе кои кога се во проблеми сите ги креваат на нозе, а за туѓи маки се себични и реагираат со - е тоа е.
    Непишано правило е дека ќе си го добијат по нос.
    Се воздржав, ама во себе си пресеков.

За момент само ќе кажам - замислете дека вчера имав гости чие дете (3,6 години) 2 саати (буквално) не дозволи да седнеме...зошто така него му се ќејфнало. Да сме играле, на што и мајката инсистираше бидејќи не сакала да му вика не. И да, луѓе не се шалам...стоевме. и музика ечеше и се надвикувавме за разговор да правиме. И се дереше ако нема внимание. Мајка му понизно му се извинуваше за тоа...и откако заврши заложничката драма со стоење, подседнавме, реши да не станува сите доле да седиме за да возел камион секаде...и све тоа помина со пак...хехе ќе станете? И станавме ко попчиња. Па и коментар зошто не сум му помогнала да си ги премести коцките морал да се ведне сега. И викам на мајката, за да развива моторика и логика, ај што ќе ги стиска сите и ќе се снаоѓа, туку и ќе сфати дека не може сите одеднаш и ќе најде решение како сите, му покажав дека ако сака сите може да ги склопи и така ќе му биде полесно. Ама не...она сакала да му помага тоа било нејзиниот начин. Ма како сакаш воспитувај си го и одгледувај си го, трет пат ми доаѓаш дома, мене ќе ме воспитува како да се однесувам.
    Деца сакам односно обожавам, ама овакво нешто... што е ова, некој нов стил на воспитување?
    Можда грешам, ама ова сем начин да одгледаш неспособно човече, не е афирмативен пристап на воспитување.
    Мислам дека родителите треба да се поддршка, не да помагаат се што веќе може само...
    Се сеќавам дека на контроли кога не носеа ко мали, докторката викаше - до три треба барем пижами да си облака и соблака, а до 3,6 и обувчиња со лепенки да знае да облече.
    Човече не си поданик, родител си.

Е така...2 саати 4ца возрасни дебили тераа гости на нозе...наместена трпеза, а ние као на коктел забава.

Уште сум во неверување. Мислам дека треба да не се надеваме за иднината, ако овака изгледа иднината.
    Ова дете утре во школо ко ќе тргне кој знае што ќе прави.
    А да не зборам што тв-то го оштети со фрлање на коцки на што доби мува не ме лази ладен коментар - немој мама...
    Луѓе зооошто вака?!
    Вака ли се воспитуваат деца?
    Ова ли е нормално?
    Реално и моиве братучеди имаат ноторни глупости со моиве внуци на кои се чудам. Ама ова...не сум видела. Пример речиси за сите можам да кажам дека се преплавени со играчки. Ама тоа е веќе епидемија ко најлесен начин за моментален тантрум кога се у продавница. Или децата бираат да јадат глупости ки дете од 4 години јаде само мелени бисквити и млеко и ништо друго, а е анемично, ама нив ги мрзи да се трудат...ми оди шамари да им врзам.

Последна измена: 5 февруари 2018
    На Ane-Goki1, Skorpija25, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ова типичен пример за "Лео мамичка" :|

Ако треба да се изразам преку смајли денес, е оваа сум.
    yawn.gif

Готово, заспав.
    Излегов на воздух малку, на цигарче, белким ќе се вратам меѓу будните.

Во вакви денови се прашувам како јас ваква спанка деца ќе чувам.
    Кога доаѓам од работа не можам да си ја изнагушкам перницата. Боже сачувај нешто по дома да фатам.

На Ane-Goki1, Skorpija25, malerozna и 12 други им се допаѓа ова.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @EuHenla Душо тањири кршење со сиртаки музика иде:rofl:да те расположам да не се нервираш многу.
    Земи тоа бебето во количка и луфтиранција надвор знам,не незнам како ти се сега измешани хормони ама тоа ти е мУЖите не сум ги разбирала никогаш и нема да се трудам да ги разберам,синојка мојот мУж на Големото бебе мислев.
    Најаден
    Испран
    Испеглан
    Наспан
    А јас ручек правев,средив по дома дете спремив за во парк на прошетка,рикверц дома,сервирав јеловник,кренав,измив,средив дете за во школо бањање он, бањање јас мУЖ СПИЕШЕ И кога стана од спиење кафе да ставиш да пиеме:@да бев нормална ќе полудев.

На mal.ecka, ane.bella, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Морееее по еден стап на тоа мажите ваши, да не знаеш дали маж дали бебе е :envy:

Јас сум многу инаетџика, богами и мајка му на дм, па сакал нејќел мора да си собира после себе.
    Оти никој нема да му собере, па ако му се спие во депонија... негов избор.

Татко ми никогаш не се однесувал вака. Ама и мајка ми не се понаша со него како со дете.

На mal.ecka, bittersweet, malerozna и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Е баш Лео мамичка, да си жива и здрава.

Иам другарка што после работа обавезно оди дома да му даде на маж и да јаде. Маж и кој е вратен од работа во 14.30, а она во 16.30. Ако се собираме на кафе после работа кога им е на сите, она покасно доаѓа. Мора да го нарани малиот...
    Стапот само. Неизделкан.

На Ane-Goki1, Skorpija25, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Ај добар ден
    Ако од нешто најмногу се плашам, тоа е да станам таква мајка ко случајот на Лилит :worried:
    За волја на вистината малиов е бесен и мнооогу радознал, ама моја обврска е да не дозволам да демолира насекаде, иако луѓето ми велат: Абе дете е, остави го
    Дете е, ама од мало се учи... Ако осетам дека веќе претерува и ми се смачува да трчам по него, парталите и дома, никој не е должен да го трпи
    #абенајмајкасум :rofl::rofl:
    @EuHenIa мајче, мора да си одвоиш време за себе малку...Вчера не била малата тука, ама немој да дозволиш да дојде до ситуација да е... Извини што го спомнувам ова, ама нели подолго време чекавте бебенце, сигурно не беше само твоја желбата... За'ржи му на маж ти таму, ако е лесно едно бебе да гледаш нека земе тој нека го гледа ]:) :hug::hug:

На Ane-Goki1, Skorpija25, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    За жал се повеќе вакви примери на мајки и деца гледам.
    Детето е тоа кое кажува кога, кој ,како...
    Деца кои не знаат и во вц да појдат на 6 г.возраст,не знаат смоките да ги отворат...Тоа јаде а мајката му ја брише устата со салфетка.а детево 6-7 години...
    Ги правиме мрзливи,апатични уште од мали.А има врема за тоа кога и сами ќе постанат такви.
    Гледам буквално мали деца со однесување на тинејџери ,а мајките се горди на тоа...
    Навистина незнам каква иднина не чека ...

На Ane-Goki1, Skorpija25, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ви ден и од мене.@EuHenla душичке и овај период ќе помине,ако можиш да си дозволиш излези малку макар и бебче во количка,тешко е со сите обврски на врат,сум поминала и те сваќам.Кај мене идеа не за помош,да си поиграат со бебиња и за кафе(facepalm),не се секорај за тоа што си искршила,ете дел од маките и таа негативна енергија си ја исфрлила од себе:hug::hug::hug:.Витаминче ќе се среди малецкото,промена и за него е голема,патот долг,сега се сретнува и со луѓе кои не ги гледал секој ден:hug:.Никогаш не сум била до толку терорисувана од сопствените деца,сакам да им угодам ама во одредени граници,ова Лилит што го има напишано ја мине секоја една граница.Конечно после една и пол недела ми е подобро,тројцата бевме со температури,и се подома сами,не не праша никој од другиве барем чај да не треба да тркни да ни купат,дури и дрва сами носевме и со парно се бафтавме.Не е прв пат,ние сме тие кои треба да удоволуваме,а за нас не е битно.И на крај се фаќам самата себе како станувам се постудена во чуствата кон нив,без чуства само така ради реда,и не се сакам себеси таква-но можеби самите таква ме направија да бидам.

На Ane-Goki1, Skorpija25, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Леле, другар мој ќе го отепав зимоно. Значи другар ми е од... 10 години кога сме имале.

Жена му трудна машала, втора смена на работа, и' избегал автобусот и ај да ја земеме ние од работа да ја однесеме и кафе да истераме.

Одиме кај нив дома.... КАМЕН ладно. Значи со јакна ладно. Моржот легнал со јакна, со 3 ќебиња се покрил, и седи на лаптоп...
    Ќумбе незапалено, дрва во двор исцепкани, ама не внесени. И' вика "жено, ај припали ќумбево и стави кафе да пиеме"

Молам :o

Значи он дома од 5, ни ќумбе, ни дрва, ни јадење, оваа кај трудна некој ден пред да влезе во 9ти, ај јадење напрај си, дрва донеси, ќумбе припали, кафе направи :@

Додека жена му отиде до ВЦ и да се пресоблече, го испокаравме со дм, значи СРАМОТА. Ич немам влакна на јазик со него, му кажав дека е дебилен и дека не е човек.

Не знам дали за секој ден се промени, ама од тогаш преку 10 пати сме биле и не се понаша така сељачки.
    Му викам цел живот се дружиме, кога си станал ваков бездушник?

Мислам криво му падна што не само јас туку и дм му се пушти, па може разбистри аклот.

На Ane-Goki1, Skorpija25, lunicka и 19 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @Lilit а зошто побогу сте стоеле,и тоа на твој терен некој да те прави “глупи Август”.Има да ги испердашам па сакал и брат да ми е.Ми се превртува стомак од вакви луѓе и приказни,и не можам да сватам и не можам-тоа се мајки што се +/- наша генерација а ние не сме така растени и воспитани.НЗС нема.Едно е да го разгалиш со граница,ама сосем друго и трагично е свесно да го првиш дебил:/

@ivi1987 мила ти ли праша за фразите “ќе умриш”.Повеќе од сигурна сум дека се од турските серии,таму секој втор збор е “ке умрам/иш,проклет/а да си”.Можеби не пратат ама слушаат децата,и таквите повторувачки фрази ги учат најбрзо.Штета.

На Ane-Goki1, Skorpija25, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Се враќам од кај матичниот, ми направи целосна крвна слика, со ензими на црн дроб и за бубрези. Луѓе се е во ред, една вредност не е ниту на граница што би укажало на некоја задржка на течности. Ме прати на гинеколог уште хормони да проверам.
    Друга причина нема и не гледа зошто и што друго да испитува.
    Инаку пак железото ми паднало на 5 - ка. После хроното секогаш ми паѓа. И на крај и отоците ќе испаднат последица од хроното.
    И така, завршувам овде. Не испитувам веќе. Уште хормоните.

Детево кашла, цела вечер не спиев. Има страшен вирус.

@ivi1987 а да немаш проблем со заб? На мене вака ми трпне страната од забот или од нервоза.
    Пиши ни што ќе биде.

На Ane-Goki1, mal.ecka, lunicka и 15 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јуле, без љутиш... сепак појди на психијатар. Нека ти закаже матичната.
    Најозбилно. Ако не е тоа, барем и од таа страна да знаеш дека не е причината за се` што ти се случува.

На Skorpija25, Espadrila, malerozna и 11 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Абе не се лутам . Ви кажав. Ќе појдам секако.
    Само ме јаде она што ако има нешто, на кс не покажува? Ама отоци се јавува од задржка на течности, а тоа барем го покажува.

На malerozna, Annath, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Да, страшно ми звучи од толку мало дете. Претходно имаше -ќе ти ја залепам устата со фластер, ќе те убијам. И се од истите деца. Ама не ми е јасно зошто се пуштаат турски серии пред деца. Тоа за нас е токсично, не па за мали деца.
    @Lilit те читам и ми текнува на детето на девер ми. На детето несмее не да му се каже, ако запне за надвор макар да е без гаќи, во иста секунда го вадат надвор за да не вришти хистерично. Освен млеко чоколадно ништо друго не внесува, здраво било а сите заби расипани и слабокрвно плус. Освен како прави возот, моторот и сите животни ништо друго не го учеа. Детето на неполни 5 едвај неразбирливо збори. Битно играчки еден тон и дома и родители и баба и дедо му се тресат и клањаат зошто ако не е по негово ги боксира и глава од ѕид си мава. Жал ми е за децата, од паметни и здрави ги прават неспособни и уназадени. Уште, ако кажеш свое мислење одма лутење и драми.

На Ane-Goki1, Skorpija25, malerozna и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.