Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Нека испита се, ќе и кажат докторите дали психијатар.

На malerozna, Annath, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ти како што објаснуваш имаш не баш големи отоци на различни места по телото.
    На пример, ако е срцева слабост, ќе имаш отоци претежно на нозете, и тоа големи отоци, дури и болни.

Може од тироидна да се прават отоци, тоа на ендокринолог види.

Пошто после хормониве.. навистина не знам што следно да испиташ.

На malerozna, Annath, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Имам за хормони и за тироида.
    За срце немам, ама отоците не се болни, ни меки како тесто, на ниво на кожа се. Уште ова па ќе знам што понатаму.
    Матичниот кажа дека не би требало да е тироида оти не дава такви симптоми. Освен хормони, друго не би знаел што може да биде. Вели, ама ништо не укажува дека има задржка на течности.

На Bozica1980, malerozna, WORRIED.BT и 7 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Затоа... од прв симптом навака, како што ги објаснуваш, мене ми личи или на алергија или на стрес...

Отоците од “сериозните“ болести се - сериозни, и секој ќе ги примети, а ти викаш дека едвај некои приметувале.

Алергии до 101 можеш да испитуваш додека не откриеш што може да биде.
    Не е исклучена таа можност секако, ама имај во предвид дека навистина може се` од стрес да биде.

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Julle ја исфрлив таа опција зошто бев на забар, освен непцата друго ништо алармантно. После Ровамицинот па ми се среди се. Ова е друго нешто,или пак со синусите некоја зафрканција или нешто за на невролог. Се надевам утре ќе дознаам конечно.

Последна измена: 5 февруари 2018
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ручек направен, бебче прошетано, кафе испиено, дури и во банка сум била :) ( достигнување бе (facepalm)). Сега чекам маж и ќерче да дојдат па втора рунда.
    Морам да кажам, ама ќе си кажам овде, денес еден коментар на форумов ми го разубаве денот, сум се смеела на глас. @Rebecca_R во темата Анален секс, коментарот со виножотото, е царица си нема што :D. :hug: за тебе, и за сите девојки од темава кои ми го оправија денов со позитивни коментари. :l::l::l::l:

На Ane-Goki1, mal.ecka, referentka и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.288
    ^стално насмеана да си :)
    Ко ти викав јас дој на вино...ќе го спасеа сервисот :lol:

На Ane-Goki1, Skorpija25, stetoskop и 15 други им се допаѓа ова.
  8. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.296
    Прв пат пишувам на темава и се извинувам што влетувам, но дали си размислила да посетиш максилофацијален хирург? Јас правев и панорама на заби и се беше во ред според мојот стоматолог, но сепак излезе дека имам проблеми со зглобовите на вилицата. Не сум во тек со твоите симптоми, но јас со месеци испитував очи, уво, грло, нос, синуси, алергии...

На ivi1987, Lejla8, malerozna и 3 други им се допаѓа ова.
  9. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    Празникот се ближи ;), заљубени....па си реков да ве припремам за менито ;)

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, ivi1987, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Е баш ко глупи авуст се осеќав.
    Дечко ми се намргољи и им вика кај ви е авторитетот, не е ова сител бамбини цела зграда ечи, мал Пиноче наредби дава...

На simonka93, kuc, Espadrila и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Според ова што го прочитав многу ме потсети на мене од како се породив со ќерка ми, јас отидов на лекар и добив дијагноза пост породилна депресија. Појди на лекар види што ќе ти кажи.
    И мораш да го седниш сопругот и да му кажеш колку ти родител толку е и тој, одговорноста е иста за двајцата, мора да почне да помага. Ти посакувам се нај добро ,се да се среди во нај брзо време :hug:

На Ane-Goki1, simonka93, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, банка, кафе, работа, кафе, пак работа, пак кафе. Ептен рано се разбудив, уште не е ни 18 часот, а мене ми е 21. :drunk: Многу ми е чудно вака кога ке го фатам целиот ден, обично пред 12 не се будам. :coffee:

Мило ми е што те насмеав и фала ти. :hug: :inlove: :l:
    Ти ги читав коментарите, на целата нервоза сигурно добро ти дошло смеањето. На тема маж ти и неговата индиферентност, прво седни и направи муабет со него. Ако нема промени, занемари го и ти него. Пример, не му ги пери алиштата. Нека нема чиста кошула за на работа. Ако те праша зошто, кажи му дека мајка ти не дошла денес и си немала време да завршиш се. Мислам, толкав маж, та не е фатен во рацете да не може пола работа да ја заврши тој.

Еднаш квалитетно се расправав на една собиранка. Дечко, не другар, ама ете познаник да речеме, изјави дека се знаело што е женска работа - да се грижи за домот и децата. Океј, го прашав - ти колку пари земаш? Толку и толку. Добро. Девојка ти работи ли - Да. Доволни ли ке се вашите пари за вас и детето? Едвај вели. Е му реков, кога ти ке бидеш маж у вистинска смисла на зборот и ке сконташ како дома да донесеш пари колку ти и девојка ти заедно, е тогаш кажи дека жена ти е за дома.

Да не се разбереме погрешно, и да зема идниот ми маж доволно пари за двајцата, ја не би седела дома. Вложив време и пари во моето образование и планирам да се вработам (треба да се мисли и на пензија) и да го употребам тоа знаење. Примерот погоре е една хипотетичка ситуација, што би било - кога би било.

Некогаш, да, жените се грижеле за домот ама мажите оделе на печалба или оделе на нива од изгрејсонце додека да зајде сонцето. Работа на жената е да однесе вода и јадење на нива. Денес, мажите и жените имаат исто работно време, исти обврски и иста плата. По кој основ ја треба да работам 8 часа за пари и уште најмалку 4 часа обврски околу домот?

На Ane-Goki1, M&M, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.416
    @Lilit jaс со едни такви гости расчистив, еве ги 6-7 месеци не се стапнати, само по заеднички роднини се среќаваме. Не е до детето до нив е. Не повишавале тон да не го плашеле. На некои си таму детето, уште поразгалено од нивното, коа повишиле тон до брза помош стигнале, зајдувало од плачење ако му повишат тон. Зајдува оти никогаш не му повишиле тон, не оти се плаше. Децата се страшни манипулатори. Точно знаат од кого што можат да извлечат, за иста работа пред некому ќе легнат на земја, на друг нема да му ја побараат.
    Не може сите да не тера да станиме за тоа да скока на креветот. Не е дека мене ќе ми се униште ганитурата од 5мин скокање на 15 килажно дете ама да стојам јас и да не смеам да седнам оти оно треба да скока - не може. Па сакаше да ми шета по соба, дома во сите шетало, ама дома си е, за да влезе во мојата спална треба да ми е цакум-пакум. Па уште мајката вика де, де, дете е, нема да ти земе ништо. А бре нема потреба да влезе, ич не се ни сомневам дека ќе земе. Па сака да отвара, ај нека отвори ама сака се да изваде. Е така дома дозволете му. Сакав - неќев повишив тон.
    Кога на истите тие луѓе, девер ми со челични нерви им рече ,,најдобра опција е да си одите,, јасно е колку се иритантни со нивното воспитување. Не може само нивното дете да бара играчка која ја игра друго дете. Значи зема едно од децата кукла, ова ја сака куклата. Ајде мајката со молакање ,,дај и ја тета куклата на X ете ти имаш куп други играчки,, ќе земе детето друга ова одма таа а сака и мајката пак истото. Аман жено што ги гњавиш другите фати воспитај си го своето.

@EuHenIa нема поголем затвор од дома. Батали бабини деветини, 40 дена, и шо ти ја знам. Излегувај бар саат време и ништо нема да ти пречи и нервира.
    Знаете ли која разлика беше кај моите другарки што тераа 40 ден и тие што мува не ги лазеже кој ден е. Првите беа дефинитивно во постпородилна депресија, се им беше тешко, криво и должно. Другите позитива невидена, да ти е мерак да слушаш колку е убаво дома со бебе. Aма беа излезени на воздух, мозок на пасење и раат. Ако ти треба нешто од маркет не оди во најблискиот туку некој таму 3-4 улици подалеку.

Мм ми го качи притисокот. Ми покани гости. Не е дека не сакам гости или дека ми е тешко за спремање ама не заслужија луѓето пречек. Пријатели му се од друг град, коа идеа кај нас 2 дена унапред спремав, месев, пустев. Отидовме во нивниот град ради обврска, им се јавивме да се видиме. Ни на кафе не не поканија. Рекоа кажете кај сте ќе дојдеме да пиеме кафе. Сега се најавиле со спиење да идат, за св. Трипун. Реков сместа да одложе, да каже дека не знаел дека нема да сме дома, дека сум сакала да го изненадам за некоа шетња, ма нека смисли шо сака, не заслужија кревети да им местам и да се затворам у кујна ради нив.

Последна измена: 5 февруари 2018
    На Ane-Goki1, Annath, happygirl и 19 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Значи едвај ве исчитав,од викендов почнав,никако да ве стасам]:)
    И се изморив:D
    Затоа само ќе ве поздравам,па утре од 23че или 5че се читаме:hai:

На Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Главоболка намалена малку откако сум дома. Земавме две риби, радости и јас и ќерка ми. Овие се гледа ќе ги биде, пливаат, темпераментни, убавици.
    По дома со тантруми, мали цело попладне за сенешто плаче, неможе човек да му погоди.
    За гости ме потсетивте на едни со две деца кога дојдоа, се пикнаа во спална и фино лепо си го тргнаа прекривачот и си се бутнаа во чистата постелнина и си се покрија, па едното се испомоча :| Една комшика доаѓаше често со ќерка и ама она сите играчки што ги држеше ќерка ми она ги сакаше во истиот момент да си игра. И постојано на моето му викаше- Ајде, дај и нека не плаче, твои си се играчките после ќе си играш. И цело време така до одење, а кај нив кога одевме немаше ниедна играчка, ќерка и ги криеше, не ги делела со деца. Па кога немаше да сака девојчето да си оди од кај нас, ќе ми го оставеше и да сум го однела дома кога ќе посакала.Арно ама девојчето несакаше да си оди па директ во кревет кај што спиеше моето, до ниедно време. Па еднаш ми се бутна во спална и цел ѕид со фломастери во триста бои го ишкрта. Ама голема работа, и дома така правела. И така до недоглед. Ама, не се криви децата, родителите се тие што треба да воспитаат и насочат. Не сум човек што се кара, ама ограничив кој да доаѓа а кој не баш од незгодни ситуации каде што мене ми е незгодно да не навредам некого ако кажам што ми смета во мој дом.

На Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Брат ми обожаваше да ги каса децата. Буквално сите, мене, братучедите, кога ке отидеше на гости или кога ке ни дојдеа гости. Од непријатни ситуации на гости, отидовме јас, брат ми и мајка ми кај нејзина пријателка која имаше две керки. Помалото девојче или е генерација со брат ми или една година помала, тогаш имаа околу 3-4 години. Се сеќавам дека се игравме во куп играчки, се фино, немаше кавги, ја им бев учителка, мајка и жената кафе си пијат и не гледаат. Без најава, брат ми ја касна, значи и направи часовник на образот, на помалата керка.
    Не се налути жената, ама сТрамои, до ден денес се смееме за таа случка. :tmi:

На Ane-Goki1, Annath, malerozna и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Денеска само содржајни постови се пишувале, браво. :D

На Ane-Goki1, Annath, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Искарани се Пецо :lol:
    Туку кај ми е денес @stetoskop и таа да не искарана ...кафенце да пиеме...

На Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ее, ми текна на случка со други комшии со ќерка ми. Се дружевме доста, ама девојчето многу агресивно. Ја затвораше во спална ќерка ми, скришно ја штипеше, ја кубеше и плескаше, и тргаше столче за да падне, и насилно и грабаше играчки. Кога изреагирав последниот пат, мајка и ми рече дека мојата била многу свилена, не разбирала шала. Мојата била плачка, само се жалела :x Сега имаат бебе и се каат што не реагирале кога требало, бебето е малтретирано до бескрај.

На Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Кaснo ми е зa кaфе aмa нa кaкao пoвели..тaзе свaренo чoкoлaднo

1517862291420-1911197608.jpg
    Тежoк ден..ем пoнеделник ем ненaспaнa...дремнaв пoлa сaaт oд прoстум буквaлнo...се нaдевaм нoќескa ќе спијaм....

Децaтa беснеaт вo спaлнaтa..гoлемaтa пoдетинувa oд време нaвреме...

Бесни и рaзгaлени децa и јaс не трпaм...мoите пo туѓи куќи мирни се ...и генерaлнo се тaкви...сегa,децa се ..имa и исклучoци пoгoтoвo сo пoмaлoтo aмa рaзбрaн е(вoглaвнo:))
    Стрoгa и лoшa сум вo тoј пoглед..некoгaш сметaм декa дури и слoбoдaтa и темперaментoт им јa кoчaм aмa грaницa и прaвилa мoрa дa имa...

На Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.