Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Имам точно 40.
    И се е различно од пред 10 а да не зборам од пред 20.
    Нешто поубаво,порелаксирано ,нешто потешко...
    Изминативе неколку години ми беа онака најрелаксирани, стабилни ни многу горе ни многу долу .
    2011 ми беше преломна и најсреќна и најтешка:на 3 јануари добив решение,во февруари купив стан,во април го изгубив татко ми...живот...
    Како растат децава некако потурбулентно осеќам ќе биде.
    Само да ги гледам нив здрави,живи и насмеани,па се ќе биде...
    Моите цели отсекогаш биле скромни и сум си ги остварила:семејство работа,стан...
    Сега само сакам нив да ги видам средени,среќни...да си го најдат својот пат,својот мир..

На star83, Ane-Goki1, doubleg и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Кога бев под 30, имав идеи, желби, планови. Сè беше можно и сè беше лесно.
    Над 30 е друга песна. Таа 30-ката е чудна бројка.

На Ane-Goki1, doubleg, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Ми се одврза јазикот па да се доискажам::swear:
    Најсреќна дефинитивно бев во двете бремености.Иако суп тип на личност склона кон депресивни мисли јас кога ми беа ептен мали бебиња не почувствував вакви депресивни епизоди кои често се среќаваат кај тазе мајките.Незнам ама тогаш моите хормони изгледа обратно лачеа само хормон на среќа.
    Кога втората ќерка имаше 3 месеци останав без работа.Имав 28 г.бев технолошки вишок прогласена ,живеев во стара и туѓа куќичка ама бев среќна,
    Мислам дека тоа бебе тогаш ми помогна да не западнам во лоши мисли...

На star83, Ane-Goki1, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Јас до душа генералка никогаш не сум направила во еден ден (facepalm).

Желбата за искачање ми е иста, ама веќе не можам да издржам толку.

Најголемата разлика е што во 20-те можев да скокам без престан цел концерт, а сега едвај една песна.

На Ane-Goki1, mira.mira, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Кога ве читам колку сте биле "живи" на мои години... тага за себе ме фаќа :)

Океј, можам да исчистам цела куќа, ама да скокам на концерт цела ноќ.... тоа последен пат на 18 можев. Сега до 1 ноќе во кафана не можам да доседам.

Тек понатаму.... :)

На Ane-Goki1, doubleg, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Да не почнам јас да кажувам за тоа колку безживотно се осеќам, ќе ме карате :|

На Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Сила имам цела куќа на раце да ја кренам, ама не сакам :D
    Помина времето кога работев од јутра до сутра, сега си мрзелувам и одлагам :lol:
    Лекцијата ми е научена, малку неарно да се чувствувам, земам слободен ден, одмарам, лежам, се лечам, чоколатце си јадам :^: Зимово па пола од времето сум болна, ми се погоди ептен :drunk:

Од прее со гости, после буљав у компјутер, ми идеше од глава да си го мавнам. На 100 места 101 различен пасворд сум ставила, ела та го погоди. Пробав да сменам, не дава, се поремети нешто.
    Ама на крај, мисијата успешна, букирано е се и не знам зошто, ама не ми се оди.
    Се нервирам кога други ми ги менуваат плановите.
    Изгледа јас сум себичњак и мислам дека другите треба да ми се на закачалка :?: :wasntme:

Едвај чекам да идам во пензија. Само уште 37 години

На Ane-Goki1, Peco, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Од помладите сум и јас, ама енергија немам. Т.е. ако сакам ке најдам, ама не се оптеретувам. Особено не за чистење. Искрено, не се форсирам да работам нешто што не ме прави среќна. Пример, чистењето не ме прави среќна. Ниту готвењето. Ама затоа се форсирам и работам повеќе од просечно, парите ми се јака мотивација. Кога сум некаде на шетање, се форсирам и одам километри и километри јер тоа ме прави среќна, кога сум тука едвај одам по 2 километри. Се форсирам кога читам интересна книга.

@malerozna пасворди се запишуваат. Ја пример, ставам рандом пасворди, комбинација од букви, бројки и знаци, па оди сети се $ или % беше знакот. :drunk: Ни пасс-от на фејс не си го знам, само ја го користам лап топот, само ја го користам мобилниот. Сите мејлови и остали ствари за работа исто ми се вклучени, ама кога правев аканти детално запишав се, со јузернејм, каде, што, како. Е пасс на фемина не си знам, онака го направив, интересно ми стана па продолжив да пишувам. Треба да видам како би можела да го сменам у случај да се форматира лап топот. :wasntme:

И ја се нервирам така. Одлично функционирам и кога сум сама, за шетање, нели со дечко ми, па сакам ја да си планирам се. До детал. Точно знаеме колкав ни е буџетот, каде сакаме да одиме, кој период, колку дена, какво сместување ни одговара итн. Пример, ја кога шетам на страна, на шопинг никогаш не одам. Пари трошам на кафе со поглед, ручек/ вечера во локали со нешто традиционално. Уживам у храна, не у партали.
    Е со други треба да се прилагодуваш, па не толку пари, ај зошто не онаму, можеме и таму, ама ајде наредна недела, ааа, па тоа ме иритира. Си имам бре пари, сакам со мерак да ги трошам, совети за уживање не ми треба. :devil:

На Ane-Goki1, Annath, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Проблемот е дури да стигнам на посакуваната дестинација, после не правам никакви проблеми јас. Ама дури да стигнам, плановите морам 100 пати да ги променам, за да им угодам на другите. Проблеми со одмори земање, па каде да се оди, па цената колку е, па скапо било, па локацијата не одговарала, па упм веќе. За мене одмор е да одамрам, а не да изигравам математичар и пресметки да правам.
    Сега не можеме одморот да го усогласиме. Пак ке има мрчење, осеќам. Ама јас ќе почнам прва да мрчам. За да биде по мое, ако треба и ќе заплачам :D

Турција одмори за џабе има мме. Ама не ми се оди таму

На Ane-Goki1, Annath, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Се зачитав и пресмеав во темана за број на сексуални партнери, уште тоа не ми беше прочитано :D

На Ane-Goki1, doubleg, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Ц ц ц, значи drama queen си. И ја по потреба. :wasntme:

За дестинација ја сум иницијатор. Пример, уште сега знам дека сакам на Јадранско приморје летово. Каде - ке видиме. Ја и дечко ми одиме, кој е за - нека каже на време да резервирам. :emo:

Мене на одмор ми се оди крај на јуни или јули. А Турција во јули е многу степени целзиусови. Баш сега проверив, вели просечна е 34. :drunk: Може во септември. 8)

@simonka93 баш ми е мило што те читам повторно на темава и тоа во трета смена. :hug:

На Ane-Goki1, mira.mira, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас сум за Јадран годинава... :D

На doubleg, Annath, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    @Rebecca_R @CameliaMiller И јас сум за јадранот, само што кола немам.

Не сум драма квин, туку другите си ги сметаат само своите финансии и колку нив ќе ги чини, а мене никој не ме прашува дека во јули карта од Лондон до Балканот, било каде е 250 фунти. Плус после превоз, апартмани, храна и кафиња. И нивниот ефтин одмор ме чини повеќе од 10 дена ол ин во хотел со 5*

Реков ол ин не одам, ама изгледа годинава само така ќе заштедам пари :D

Хрватска бев, кочан ладна вода, веќе не ја ни ставам на мапа за можна дестинација за одмор.
    Само за шетање.

На Ane-Goki1, mira.mira, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @CameliaMiller Уште некој со нас, оваај мене? Како да објасниме, ние двојнички нели сме, еве нека каже и @manja666 дали сака на Јадранско море да се сонча годинава, па тотално да ги збуниме овие што читаат. :rofl:

@malerozna од ејропорт че те земиме. :call:

Какви хотели најдов во Турција, за 500-600 јура (7 дена со попуст за рано уплаќање) во хотел со 4* или 5*. (hollest)

На Ane-Goki1, Annath, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    700 фунти, ол ин, со авионски лет, Турција, средина на јули. 5*
    Во Грција се со по 150+ поскапи.

Грицкам нокти сега, штета што нема да добијам одобрување за одморов.
    А така си го испланирав

На Annath, ivi1987, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Ол ин секаде се многу поскапи. Во Грција пример, се е над 200-250 евра ден, зборам за хотели со 4*. Во Турција 7 дена се 500. А има и за 280 евра - 7 дена.

Ја сама си давам одмори, ама не е проблем и таму да поработам малку. (wfh) Лани не, ама летото пред тоа работевме.

Јули жешко многу, што ке правиш на 34? :whew:

На Annath, ivi1987, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Па тоа се нервирам и јас, ми го ограничуваат одморот. Втора половина на јули или почеток на август. Мене ако ме прашуваш, во мај ке одам, на раат. Ем нема гужви, водата чиста и мирна, плажата исто, мене се над 20 степени ме поти (можеби од шо сум слаба се потам :?:)

Сега за Сантротини гледам, мада тие карпи не се за одмор.
    Се местам на Азурен брег сега :D

На Annath, ivi1987, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро !!!
    20години кога имав :?:???
    Секој период од животот е убав самиот по себе ...кога си помлад имаш желби ,идеи и се ти изгледа полесно ,побрзо ,поосварливо...
    Годините се само цифра битно е како се осеќаш во животот ..
    Јас младо ,среќно и исполнето бидејќи ги имам оние кои ги сакам во животот ...многу небарам...не дека секогаш е се розово ,и нетреба да биде нема да е интересно.
    Генералки неправам сега во еден ден ,порано беше така... сега сваќам дека нетреба пред никого да се докажувам што можам,а што не ...важно е времето поминато со своите сакани ,а не истакнувањето по куќите...
    Имајте убав ден !!!

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Дoбрo утрo!
    Седaм пред печкa сo кaфе вo рака и се туфкaм кaкo дa се oди нa рaбoтa... 20180206_074140.jpg

Лaдничкo нaдвoр...не ми се излегува...
    Некoј периoд ме имa фaтенo без врскa ...Рaдo би се пензиoнирaлa дa ми дoзвoлaт...

На Ane-Goki1, mira.mira, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    D.utro i od nas
    Sabajlevo grc ladno...popladne sonce...od toa vrtat koski ,ne od godinkite...:)

Zivotot mi se delese na period pred mm i period so mm...sega ,uste eden period,period po mm...zivot jbg...

Godinite ne se merilo ...cesto se zezam deka zaglaviv na 29god.Ova so mm mi skrati pola zivot ama uspeav da ostanam na noze...i sozreav mnogu ...i polosa stanav |(

Kafe treto ke se pie ...sakam kako na @WORRIED.BT 2/3 u solja...

Ajde :hug:

На PUPICA, Ane-Goki1, doubleg и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.