Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Гуд морниг луѓе. Денес облачно, на сметка на прекрасните сончеви денови наназад кои искрено иако ми беа убави, не соодветствуваа со временскиот период, а тоа ќе си наплати кај и да е со плус вируси кај децата па и возрасните. Додуше, јас сакам студ, ама така сув студ без облаци, со сонце. Шо би рекле сонце со заби. Ама сеа кој ме прашува мене, за желботека. Јес да сум претседник :rock::rock::rock::rock: @zhap4e :) ме насмеа слатко утрово, и сум упм секси, ама не сум таков одлучувачки фактор :D:D:D.
    Ви посакувам убав, позитивен и конструктивен ден.
    Кафето на место да ви оди, јадењето крв да ви стори. :lol::lol:
    и не заборавајте....кармин :makeup::makeup::makeup: и од тоа парфемот на @lunicka мислам беше што се мирисаше кога не беше ин гуд муд.
    За убав ден песнава (да не ме карате дека 40+- била џубокс, погоре ваљда и нешто паметно и квалитетно кажав :lol:)

На Ane-Goki1, sanjaeva, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Зависи кој што подразбира под поимот квалитет:)

Добро утро:hai:

Од секогаш сум стоела на мисењето дека прво треба сам себе да се сакаш за да те сакаат другите.

Ако себе се омаловажуваш, посетојано си љут сам на себе, постојано мрчиш, се не ти е погодено, сите околу тебе мислиш дека се против тебе, шефица на работа не ти чини, во маркетот попреку те гледаат...
    Не е до светот, туку е до тебе.

Мора прво сами себе да се преиспитаме, па да псуеме се живо околу нас.

Разбирам дека секој ден не е наш ден.Понекогаш едноставно се будиме и знаеме дека не сме расположени, ама пак секој Божји ден да ти е таков, тогаш навистина нешто не е во ред со тебе:^)
    Повод за горново: секојдневно мрчење кое го игнорирам и некој се нервира што го игнорирам:lol:
    Епа не ти дозволувам да ми го уништуваш секој ден:tmi:.

Прашање: Што ако дознаете дека Вашето дете има врска/се гледа со партнер чии родители не се добри луѓе ?Како реагирате? Ќе правите дома муабети-велам ти ќерко сети се снао?Ќе си молчите?
    П.С. Прашувам за другарка:D

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @CameliaMiller , @Rebecca_R , и јас сум за Јадран летово :( (poolparty) Ама го имам истиот проблем како @malerozna , картите до таму за во лето се отров :envy: Баш сега гледав и отворив wizzair, за нас тројца во Јули на пример ни доаѓа минимум 1300 евра :| Лани имавме план да дојдеме во Скопје, да поседиме некој ден, да одиме во Грција на одмор со сестрите и после уште една недела да поседиме и да се вратиме тука. Картите беа иста цена како оваа сега што ја гледам. Среќа па закаснија со дозволата и не можевме да патуваме вон ЕУ, па имавме оправдание :D

На 20 години имав енергија светот да го свртам. Одев на предавања на факултет, учев јазик, не пропуштав излегување секој ден (а со тоа и заглавување до 05), се дружев со луѓе од повеќе страни, држев приватни часови секој ден, почнав и регуларно да работам и тоа во 3 смени.......мислам дека една минута немав слободна. И најубаво ми беше. На 30 веќе бевме во врска со мм, си го користевме времето за шетање, викенди, патувања, скијање.......и пак ми беше супер. Сега на 38 со многу помалку енерија, немам доволно сила ни малиот да го пратам :drunk: Среќа што имам голема и несебична помош од мм, иначе немаше крајот да си го фатам. Не се форсирам, никогаш не правиме генералка за еден ден, иако реално би можеле затоа што не е голем станот.....ама не пропуштаме момент да отидеме некаде, да поиграме со малиот и да изгледаме некоја серија. И од кога ќе заспие ѕверот навечер, малку време еден на друг да си посветиме :$

Да се оди или да не се оди на предавања, прашање на денот ]:) :tmi:

На Ane-Goki1, mira.mira, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Morning друшки :yawn: :coffee:
    За одморот што иде... cheers :)
    a352353c513f2c742b8a020d44ab4c4f.jpg
    Нејќам Турција, ама замисли во исто време од исто место слики да им објавуваме :D

@malerozna јас имам кола и зелен картон, ти само долетај до тука :D

@green.eyes ете и за тебе место има, проблем ли е?

Само да купиме багажник за над кола, мала ми е :D

@referentka де кажи оти ја нејќеш снаата... уште од сега ]:)

На Ane-Goki1, Rebecca_R, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се изнагрицкав моркови у ниедно време по сабајлињата, демек да означам старо-нов старт... настројам желудник за строго постење т.е. диета. :D
    Се сркна кафе, се сркна вода, витамини во таблетка...денот може да почне.:bug:

И уште ова

Ај сеа, време е за попаметни работи:sweat:
    Чау.

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Само да се пријавам:makeup:..тука сум :nod:, ве читам.. доручкував и ќе се задавев од нешто што видов8-|...:rofl::rofl:

#неезаникојодвас
    :mm:
    :hug::hug:

На Ane-Goki1, doubleg, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Зависи кој што под разбира под тоа НЕ СЕ ДОБРИ ЛУЃЕ :)
    Не, навистина, иако изгледа така ко натамамен постов, има широк дијапазон значениево. Во секоја работичка има работа. Може да се лоши карактерно, зајадливи,сплеткароши, а може и да се лоши, односно да се криминалци, убијци...Мада ако те снајде првото, секако тоа ќе ти е најтешко, ама ако те снајде второто че си викаш е да го имав за проблем првово...:whew:
    Кажи и на другарката :D, нека проба прво со кажување на ќерката, мош ќе се сете снаата. Ама па да не помине многу време, возот да замине, а снаата недосетена да остане.
    Јас мислам дека би разговарала и би изестила за тоа јас какви сознанија имам, чисто да е информиран. Да знае, да е во тек. Но секако без притисок за иднината на врската со партнерот. Можеби детево од тие родители е тотална спротивност. Од був сокол и од сокол був бидува.
    Џст сејинг. Моето оро а назад, допрва ќе ткаам платно на таков разбој. Сеа за сега у друг филм сум уште...:rofl:

На PUPICA, Ane-Goki1, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.132
    Да ти одговорам и тебе. За acidum uricum, ако е при проверка на урина може е проверено, ама и преку урина и преку серум, бубрезите се добри.
    РХ фактор не сум, ваљда дека имам и на лице отоци.

Али помагате многу. Отоците се баш такви, како да сум поправена. Јас бев на хроно, прекинав и имав варијации во кг од плус и минус веднаш. Така да на крај ова ќе испадне. Премногу стресови му правам на телото и реагира.

Инаку јас некогаш имам сила како за тинејџер, а некогаш едвај глава дигам. Како периодов. И додека си правев филмови од каде толку потреба за спиење и вртоглавици, ете виновно било ниското железо:D.

Инаку јас генералка правам во еден ден, ни паузи немам. Чистам без прекин и после сум вкочанета еден ден(facepalm).

На Ane-Goki1, Rebecca_R, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    Ај д.утро.
    Сакам и јас на Јадран,всушност од море мм само Јадран го признава...
    @referentka јас како некоја на која веќе и игра мечката пред врата :^)искрено не би ми било сеедно и отворено би поразговарала и отворено би го искажала своето мислење,пред своето дете..
    .А одлуката е нормално негова ,сегашниве деца коллу и да сакаш да повлијаеш ,се самостојни во одлуките(да не речам не не рецкаат ич:wasntme:).Иако повеќе би реагирала ако партнерот е малку сомнителен ,не ме бендисува по одредени постапки,отколку родителите...Има случаи каде родителите се соколи ама децата утови...
    Ко им велам јас на мајките нека уживаат со малите бебиња ,тие не ме слушаат...(fingers)

На Ane-Goki1, mira.mira, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Јуле остави сега тоа хроното додека ти се стабилизираш ,можеш некои работи да ги намалиш на минимум но одмори малку со диетите.Колку што се добри толку и лоши .Шок за организмот се ...

Рефке и јас мислам дека на денешно време подобро е со разговор да се решат некои работи него со молчење ..
    Ете од што се старее и белее косата ,а не сме ние стари ...

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро девојки и момци. Денес подобра, фала му на Бога, пијам некои витамини, чуда, до нив ли е, до психа ли е, до време ли е не знам ама поарно е.
    Сила имам за тројца, никогаш од работа не сум се плашела, само од стагнирање и легачење се плашам.
    На 20 год го имав светот. Се што пишала Рефка го правев и јас. Ех да ми се вратат тие години со овој памет има Скопје да го превртам наопаку. ММЕ колку бев убава и згодна, ко ќе ми текне, луѓееее....( не дека сега сум за фрлање ама сепак)
    @referentka мајка ми и татко ми уста ги заболе од зборење, кај мене не беше оти лоши луѓе ама други работи пробуваа да ми укажат. Ама јас мислев дека најдобро знам, дека нема да ми смета или дека ќе успеам да сменам. Сега гледам колку во право биле, ама сега е касно. Не се мажиш/ жениш за човекот, се мажиш со цела фамилија ( сакале ние да го признаеме тоа или не). Влијанието е тука, минимално ама го има и пречи во меѓусебните односи. Затоа зборувај, устата пена нека ти фати ако мислиш дека ќе биде подобро за своети чедо. Ама на крајот изборот ќе биде негов, важно е да знаеш дека си пробал.

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.728
    Пишете ме и мене во друштвото за Јадран, јас сум од редовните таму.

@referentka ако е врската на почеток или се доста млади и има шанси секако да се прекине без вмешување, би било идеално. Сети се снао мислам дека е повеќе муабет за тинејџери. Во 20-ти мислам дека подобро е директно да се настапи.
    Ама ова е само неосновано мислење, без никакво искуство.

На Peco, Rebecca_R, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Моите многу го сакаат дм. Секогаш го сакале, уште на почеток.
    Ама, и да не го сакаат, ако немаат реални образложувања зошто е тоа така, џабе ќе им биде.

Факт е дека се мажиш за "цела фамилија", ама пак е поважно како тој се однесува со фамилијата.

Ниту мојата, ниту на дм фамилијата не се најсјајни, ама па никогаш, ниту еднаш, не сум почувствувала да бидам ставена во втор план поради нив.

Какви сака нека бидат, ако јас и тој сме на иста страна, уво не ми чуе.

Од негова фамилија, и тоа не од мајка/татко, сме имале и обиди за мешање и буцкање дека многу "амерички" сме живееле :^) посебно јас сум била многу "модерна".
    И?

Мене ми беше важно како тој ќе се постави.
    Се постави на моја страна и ме одбрани.

Се' додека е така - нема проблем.

Имало и од моите дадени совети и мислења кои не биле побарани, сум им кажала да не се мешаат кај што не им е место.

До сега сите овие години не било важно што нашите семејства сакаат, туку што ние сакаме.

А не дека не пробале, посебно од негова страна, да се умешаат. Тој одма ги враќа кај што им е место.

Искрено, да знам дека мајка му на било каков начин пробува да го "посоветува" против мене, нема шанса со неа никаков муабет никогаш да направам понатаму. Па ако и' се исплати да не види внуци никогаш и да не може кај синот на гости да појде, нека повели. Ако тој после такво нешто проба да ја одбрани неа, и со него ќе се збогувам.

Па нека ја гушка мама после.

Ова е мое гледање на нештата од аспект на "детето".
    Не би им удоволила на моите.

На Ane-Goki1, doubleg, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Едно е дечкото/девојката, друго се родителите... Не мора да значи дека ако тие се ,,лоши" и детето ќе е такво... Најважно е колку детето ќе им ги остварува каприците...
    Баш кога јас почнав да се осамостојувам и да не ги слушам за се' моите, мислеа дека сум под влијание на маж ми...
    Доколку е издржано мислењето дека родителите се лоши, би спомнала од околу, без да алудирам на нешто за кое детето би ми се налутило
    @Rebecca_R :hug::hug:

На Ane-Goki1, Rebecca_R, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дека се мажиш само со човекот-мало морген...ене доказ-темата снаи и свекрви...
    Пример брат му е арамија и попстојано има проблеми со полиција.
    Татко му е коцкар...

Утре ќе ти биде страв брат му дома да ти дојде.
    А ти ќе речеш НЕ?...нека не доаѓа?

Си се врзал со фамилијата..
    ..и требало да мислиш порано...

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.132
    @referentka на оваа тема може да магистрирам. Да слушав, само да слушав, немаше ова да го преживувавм. Јас си патам од тоа, ама јас бев оптимист, идеалист, дека фамилијата не е битна, туку човекот. На крај и човекот се расипа.
    Убавината е само син ми.
    Ако навистина се работи за лоши луѓе, сечејте додека е рано.
    Еден ден ќе ви биде благодарен.

На PUPICA, Ane-Goki1, Ariel и 21 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Исто.
    Требало да ме натепаат за да ги послушам

На Ane-Goki1, Ariel, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар и убав ден имајте.Не би сакала да ми се вратат годините 20 кога имав,џабе младост,џабе сила,живот се немаше.Сега данок се плаќа,ама барем помирно е,или јас сум се поразлошила па ги потурнав понатака од душава моја.Во контекст на муебетот на Рефи,некогаш секое едно мешање или со муабет,може да има контра ефект.На нашето противење можат како за ,,инает,,децава баш таа врска да ја продлабочат.Тука е она лошото,наместо да им помогниме ѓи туркаме подлабоко во врската.Како родители треба се што можиме да направиме,нормално секој се бори за своето дете,да би пробала да го вразумам,но не сум сигурна колку ќе делува,пред се од самото дете зависи,од карактерот.Море и мене ако ми удреле еден здрав ќотек немаше вака да поминам низ животот,но никогаш не се знае и тоа дали е лек,можеби ќе сум тргнела на лош пат,можеби на подобар.Вечна дилема останува,и јас сум на праг на ваквите дилеми,кој пат човек да го фати,зашто за сопственото дете боли и тоа многу

На Ane-Goki1, doubleg, mira.mira и 18 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас ќе речам да не доаѓа.
    Од кого срам? Од мажот ли?
    Па ако сака да носи криминалци да му седат со неговото дете заедно, што мајка јас со мажот барам повеќе?

Темата со свекрви е полна не ради свекрвите, туку ради мамините синови.
    95% од тие проблеми се решливи, ако Лео мамичка порасне и сфати кој му е примарно семејство.

На Ane-Goki1, doubleg, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    Не е секогаш до тоа колкав маж е мажот. Се мажиш со фамилијата па како сакаш кажи...
    Ама послабо ни се слуша на 20год

На PUPICA, Ane-Goki1, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.