Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Лоши луѓе...мислев на БОШ фамилија.

Она кога сите кога треба да се разминат со нив вртат глава.

Радознали, сплеткари, неработници, позајмувачи и невраќачи на пари,манипуланти, децата не им се прибрани дома, не вложиле денар ни во себе нит во куќа нит во деца...

На M&M, Ane-Goki1, ines.h и 17 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Лежилебовци :D

А девојчето? Какво е девојчето?

На Rebecca_R, kuc, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Е убаво сум те сфатила значи.
    Само со вложувањето не се слагам. Има такви што вложиле и во себе и во куќа и во деца, и после ќе дознаеш дека по дома се тепаат... дека некој се пијанчи... дека некој има швалер, швалерка...Комшии кај моите имав такви. Луѓе со фукнции, со огромно куќиште, деца демек спастрени, и еден ден... зад кулисите цело маало сведочеше. Ваков јавен пример е фамилија Мијалкови. Нели?
    За другото, скроз разбирам и е баш она лоша фамилија.

На M&M, sanjaeva, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Од скромна фамилија, нејзините се почитувани.
    Немаат козјнае колку имот , ама се многу вредни како луѓе.
    Таму во незјината куќа се се планира, се работи, СЕ оди напред.
    Добро воспитани деца, културни.

На Ane-Goki1, sanjaeva, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сѐ е релативно, според мене.
    Големи се шансите детето по примерот на тоа какви се родителите, да биде исто како нив.
    Големи се шансите гледајќи ги родителите да биде свесно какво НЕ треба да биде, и да испадне спротивно од нив, т.е. супер дете.

Имам доволно примери околу мене и од двете сценарија :)

На Ane-Goki1, Skorpija25, sanjaeva и 16 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Да ја слушав мајка ми на времето, којзнае каде ќе бев сега. Добро е што не сум ја послушала за изборот на животен партнер. Еве, пример свекрва ми е комплицирана, имав проблеми со неа, ама сепак маж ми е тој што е со цврст карактер и знаеше како да стави крај на драмите и застанавме на свои нозе и имаме убав живот на страна, подалеку од сите мешканици и драмења. Од тогаш и она како човек се смени до некаде, што значи ако мажот е стабилен се ќе биде ок., нема жива сила што ќе ги измести работите во бракот.
    Немора да значи дека ако се родителите лоши, било карактерно или од оној другиот тип (наркомани, дилери, коцкари и.т.н) дека автоматски и децата ќе бидат такви. Ако сметам дека нешто шкрипи кај партнерот на детето мое, со отворени карти, муабет ќе видам како стојат работите, ама нема по секоја цена да притискам да се тргне. Од друга страна, може вака да ни изгледа партнерот на детето ок, ама отпосле да излезат многу работи, никогаш не се знае. И, на своја кожа сум осетила дека не е се како што изгледа. Имав еден дечко на времето пред врската со маж ми, вака мирен, тивок, злато од човек, неговите културни, мирни луѓе, ама човекот го влечеше чашката. Самата фатив штрафта, а мајка ми тогаш ми викаше дека многу сум пребирала, без дечко ќе сум останела. После тоа и за маж ми имаше муабети, дека свекрва ми лоша, да сум се тргнела на време, немало иднина во таа куќа. Испадна дека греши, и тоа многу.

За годините, на 20 летав, а сега на полни 30 сум малку пофлегматична, дома не се трескам генералка во еден ден да направам, и за доста работи многу поинаку размислувам. Ама, почнувам да си ги сакам годините, претходно ме плашеше 3-ката.

Бев денес на невролог, по симптомите рече дека е мигрена, ми даде бруфен и уште едни апчиња против болките, а ми даде термин за ЕЕГ и термин за магнетна за точна дијагноза да ми даде. Само ми рече дека е добро што не ми биле здрвени раката и ногата, тогаш во друг правец ќе оделе работите. Сега со апчињата барем функционирам, ја нема јаката болка и пулсирањето, на 12,03 конечно ќе знам што ме снашло :)

На Skorpija25, bittersweet, sanjaeva и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Луѓе... чварчиња? Каде?
    Ама добри.
    Од МИК Св. Николе не. Не ми се убави.
    Нешто се мрднав.
    Сакам да ги изнасолам, со тазе леб.
    Леле па и некој праз да им шибнам, цело Скопје да смрди.
    Што ми е?!

На Ane-Goki1, Skorpija25, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мислам дека знам што е...

На Ane-Goki1, sanjaeva, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    На другарка баба и еднаш и вика - Сине додека си на почетокот на врска да го разбереме детето на кои луѓе е. Другарката и вика - ќути бабо неговата фамилија да не разбере јас на кои сум.

И не е така страшно она што се гледа и го знаат сите. Некои навидум отмени фамилии имаат помрачни тајни и минато него некои оние ,,обичните,,

На M&M, Ane-Goki1, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Можеби и синот на лежилебовците е амбициозен, со неа е добар, и свесен дека неговите се лежилебовци.
    Не мора да е како нив.

Ако е тој свесен дека неговите се бош, може намерно да стане се' што не се тие.

На Rebecca_R, Bozica1980, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Не е.
    Не смем.
    На лето, тамам ова време до година да ме трпите со кревање паники. Ако све е како што треба.
    Ама мора да признаам дека е изненадувачко ова мое понашање. За чварчиња бре...
    На сто места се јавив да кажам што ми се јаде... и не наидов на разбирање, ни на одговори. ;(:D

На PUPICA, Ane-Goki1, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Инаку, околу лошите свекрви.

Татко ми и чичко ми имаа иста мајка, исто во брак им се мешаше. Со тоа што баба ми живееше во заедница со татко ми и мајка ми плус.

Чичко ми се разведе, со сите драми и церемонии и трескање од земја. Татко ми и мајка ми се' уште се во брак, се надевам и јас на брак како нивниот.

Истата е свекрвата, синовите не се исти.
    Татко ми и стави на знаење на баба ми дека ако продолжи да се мешкара кај што не треба, ќе си заминат со мајка ми и дур е жива нема да го види. Па како попче пред нив траеше.
    Од друга страна секоја рчка према стрина ми, чичко ми ја бранеше и и' веруваше на баба ми.

Мене стрина ми ми е повеќе род од што чичко ми некогаш ми бил, до ден денес со неа сме едно семејство. Према мене како родена внука, а не внука на бивш маж се однесувала секогаш.

Ама не беше до неа. Не беше ни до баба ми.
    Чичко ми не чинеше.

На M&M, PUPICA, evangelina.ina и 21 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    IMG_20180206_141407.jpg ajde pomos...masinata kazuva nekoj problem?mi gi ostavi casite podbeleni.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Уствари свеки моја е од лоша фамилија. Со лопови, робијаши, кафанџии и тн.
    И многу тешко ја прифатиле кај свекор, па и коментари имало.
    Ауууу... дечки фала... ми отворивте вијуги да сфатам некои работи.

Или одводот ти е затнат од храна ако случајно промакнало нешто или бигор или немаш сол.

На sanjaeva, dunika, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    На Rebecca_R, mal.ecka, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Колку си само во право за ова. Да зависеше од свекрва ми, до сега 100 пати ќе се разведевме. Дур бевме ние во заедница јас нечинев, сега се со другата снаа во заедница, таа е никаква. И, ако успее да се расипе нечив брак, нема она да биде крива, синовите ќе бидат.

Од маж ми добив подарок, ми купил чизми. Како сум се израдувала, како мало дете :)

На Ane-Goki1, Skorpija25, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Да го гушнеш и бациш и фала да му кажеш :)

Во однос на темата, тоа е тој муабет.
    Старите какви сака нека се, ако синот знае каде припаѓа сега, ништо не можат.

На M&M, Ane-Goki1, nina123 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Почнав да донапишам тоа што сакав од прееска,Лилит напишала се,ама баш се.Еве ви пример со мене,кај стигнаа зборуваа дека сум к...а,тоа за да при развод да ме прикажат како неморална,камо да бев,ќе си свиркав.Е сега кога ќе дојде ред за снаа,да и речат аман кај неа ли,па таа к....а е бре.Од друга страна има и непоштени и се по ред,а од познати имиња,фамилии де.Во милава наша земја што се не се изнаслушавме,тендери,поткупи и сл,е сега тие се подобри,поподобни од оние ситни лоповчиња или непоштењаци.Душата на дечкото или девојката е важна,се друго мислам дека и не е толку битно,ако некој во душата е добар,поштен и искрен,така ќе си ја гради и својата врска.

На M&M, Ane-Goki1, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    Зa ,,прoблемoт "нa Рефкa...
    Луѓе кaкo стaреaм се пoмaлку сум паметнa...и секoјa прикaзнa си е зa себе.
    Личнo зa мене,кривo ми е штo не пoслушaв други,кoгa ми велеa внимaвaј,и мoите истo тaкa.Не ги пoслушaв нели млaдa и вљубенa.
    И сегa не декa ми е мнoгу лoшo или aрнo,срединa некoјa сум,нo oнa штo рoдителите нa мм нaпрaвиле сo лoшo oднесувaње,сo невoдење сметкa зa ништo ,ете сo гoдини не мoжеме дa се oпрaвиме.
    Јaс би кaжaлa ,пoкaжaлa a aкo не ме пoслушa тoa е нивен живoт.Сигурнo тaкa требa дa биде,или требa пoвеќе хрaбрoст и сaмoдoвербa дa се сече нештo кoгa гледaш декa не е вo ред.
    А прaвилoтo декa крушaтa пoд крушa пaѓa мoже дa вaжи a мoже и не.

На Ane-Goki1, bittersweet, sanjaeva и 14 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Чизмите биле дека сум се измачила со болките, да ме расположел малку зошто знае дека неможам и не ми е до шетање. После ќе си добие и гушкање и кафе од мене (обично он прави поладне :))

За темата, затоа неможам да судам и да донесам заклучк врз основа на тоа какви се родителите. И татко ми не е цвеќе за мирисање, ама на маж ми му бев битна јас, моето размислување, однесување и моите постапки.

На M&M, Ane-Goki1, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.