Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.970
    Темaвa -пoплукaј си в пaзувa и не нaлепи- не тргaј !

Туку и пред @referentka дa пише и мене ми прелетa истa мислa-oддaмнa темaвa не билa тoлку пoлнa сo убaви пoстoви...

Им нaвaлив нa брoнхи кaрaмелите...пoлa пaкетче изедoв сигурнo...aкo немaв дијaбетес( кoј ми е нaследен пo тaткoвa стрaнa)нa дoбaр пaт сум дa гo дoбијaм:)

На Skorpija25, Ane-Goki1, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Пак ќе кажам Косми, јас сум со дм од 16 години, накај 30 веќе одиме.
    И да не сме во брак и било каква болест да се појави, нема да го оставам. Мајка ми ќе ја оставам ако проба да ме раздели.

Не е во ред да знаеш и да криеш болест. Тоа ок.

Ама и да е мајка ми шизофреничар, што треба, на прв состанок да кажувам на потенцијалните партнери или можеби треба засекогаш сама да останам?

Исто, да се провериме со дм дали можеме дете да имаме, оти ако ете еден не може, со време да се разделиме :^) оти и такви познавам, не се мажат/женат додека девојката не остане трудна. За мене тоа не е љубов.

Според мене, кога си веќе во врска со некого, еве 1 година, и реши да ти се отвори за наследни болести итн. И ти го оставиш, значи дека твојата љубов никогаш не ни била вистинска.

За мене е тоа така, и мајка ми може што сака да направи, ама да ми рече ради болест што МОЖЕБИ ќе се појави, да го оставам човекот кој го сакам, најсериозно таа мене ќе ме изгуби.

На nina123, Ane-Goki1, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.970
    Ме пoтсети нa еден вaкoв пример...рaбoтев еден периoд сo девooјкa кoјa имaше дoлгoгoдишнa врскa сo тип штo не јa зеде дур не oстaнa бременa...a 2 гoдини прoбувaa..oвa тaa сaмa гo кaжувaше....
    Јaс би се зaмислилa дaли сaкaм дa бидaм сo некoј кoј ме гледa кo стoкa зa приплoд..шo знaм,нaвредливo ми е..

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    DSC00481.JPG
    Куќа домакинска,смее ли да фали нешто?
    (Е досега пофали по млаку од сливиното слатко:lol:кога веќе спомнавте поубаво е од смоква да се уверам јас.)
    Вака за болести и матичарот прашува дали имате крвно сродство и дали сте запознаени со здравјето на партнерот.
    Инаку шизофренија и те како може добро да се скрие @CameliaMiller особено во овој случај за кој пишувам.
    Тазе разведени познат брачен пар лекари.
    Таа во брак дознава дека ја лажел дека ја има болеста поради која и дополнително земал седативи.
    Плус и на работа по низа сомнежи и паѓање во кома му прават тест за бензодијазепини,испаѓа позитивен.
    По тоа и низа грешки на работа добива отказ.
    Ги познавам двајцата,секој по свој пат,ама со еден муабет и вистина на видело ќе се спасеа од тоа да се во сечија уста,ќе спасеа кредити за прекрасен стан на Водно и свадба на годината во А.Палас.
    Тоа е.Ама врти-сучи на лага кратки нозе.

Последна измена: 7 февруари 2018
    На Skorpija25, Annath, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Од болести ...ракови ,притисоци,шеќери имаме во двете фамилии од што ќе умреме и дали ќе се разболиме незнам и несакам ни да знам :x,а и не се трудам ...
    Можам нешто да сменам ...не ...од пишаното не се бега ..
    Ај,свртете некоја поведра тема и онака е напнат животот...

На Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.636
    Ајде сите сега животите на тацна за да им докажеме на некои дека не сме лицемери.

@ivi1987 СЕКОГАШ играм со отворени карти. Дури можам да кажам и премногу... Немам сина крв, ама и без неа сум убава:makeup::D

Имам татко кој пиеше до пред една година, не малтретираше и мене и мајка ми...Не го кријам тоа, најмалку од дечко ми.
    Многу ни е различна економската состојба. ЈАС бев иницијатор да дискутираме повеќе пати на таа тема. ЈАС го потенцирав истото милион пати, правејќи го како ненадминлив проблем кој ќе ни прави препреки во иднина. Не се правев и не се правам тоа што не сум за да му парирам.
    Има тој наследна болест во фамилија. Koj па сега нема во лудово време на модерни, најмодрерни болести.
    Други 'фалинки' кога ќе ми текне, ќе допишам, за убаво да докажам дека не сум лицемерна:!:.

Сега, од ништо не се плашам оти доволно сум возрасна. Во 20-тите беше друга приказна.
    Сега можам да отерам у пм од свекор до свекрва до золви, па и маж ако треба и мува да не ме полази:D.
    Порано бев кревка...секој кој стигнеше можеше да ме расплаче. Ама, живот. Ме ојача и фала му.

Ама пак ќе кажам - совет од родител треба некогаш да се послуша. Да бев паметна и да послушам, немаше простоќи да ми се качуваат на глава и да си мислат дека сум им своина па ќе ме обликуваат како тие сакаат и знаат.

За дијабет и крвен притисок ... оф Боже, сега само се молиме да не е рак кога нешто ќе не заболе, па овие доаѓаат многу помалку 'сериозни'.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Еми, зошто ненадминлив проблем?
    Можеби за него, ама дали ти ќе бидеш или нема како него, е твој личен избор.

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.636
    Мене ми беше Камелија, нему никогаш не му бил, како што вели барем...
    Сега засега сум ок со тоа, до следниот бран на нови лудории во мојот истрошен и префорсиран, блесав мозок:D.

На Sesil, Annath, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Во смисла на релација твоја со татко ти, сфаќам зошто би ти бил ненадминлив, но ти како ти, алкохоличар си? Ако е не - тогаш не си како него.

Кај дм во фамилија нема алкохоличари, ама има секакви догодовштини, што еднаш дм ми рече - ти викаш дека твоето семејство е лудо. Можеби е, ама моево ве сече во корен :D

Јас дечко ми го сакам. Ме почитува и се грижи за мене, се' што прави, за нас двајца прави.
    Се' останато и сите останати... мене ми се неважни.

На Sesil, Annath, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.636
    Mури Камелијо, за финансискиот дел мислев, не си разбрала:D. Батали алкохоличар, сега татЕ не пие, златен е:!::rofl:.

На Skorpija25, Sesil, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Мило ми е што и татЕ и вие сте добро :)
    А за финансискиот дел... не можам и не сакам да го гледам како проблем.

Затоа што животот е тркало, пред 5 години дм едвај скрпуваше за храна, поради низа несреќни околности, а е дете со пари растено. Денес заработува не премногу, ама доволно да живееме убаво.

И кога сме немале (и сум си крпела чорапи, за што ми се смееа) и сега кога имаме, исто сме заедно.

На Ane-Goki1, Sesil, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас ќе кажам алал да ние на нас кои сме израснати во роблеми,уште сме читави во главите.

На Skorpija25, PUPICA, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.636
    Така и треба да е Камелија. Ама ете, јас како јас, знам понекогаш (почесто така) да претерам со длабоки анализи и да мислам и на тоа што треба и на тоа што не треба.

Не Лунерба, абе со паметов на мене од најјаките розеви или сини пилули и тоа дупла доза:headbang:.

На Skorpija25, Annath, green.eyes и 7 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Абе со паметов... среќа ги имаме нив психички стабилни :D

На Annath, ivi1987, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Да ви кажам нешто колку болен народ има.
    Моја бивша колешка која ми одеше на нерви бидејки се правеше над нивоу и во неколку навати ме има понижено и за мене остана само бивша колешка.
    Ми пиша пред некое време на вибер како си шо си јас видов и си викам ај и сеа со тебе неможам да зборам и не и вратив.
    Доаѓа пред некој ден и ми се пушти зашто ма ти не ми враќаш на вибер јас слушнав дека си изгубила деца па да ти изразам сочуство:o
    Кога и се пуштив па уште ми вика ти мислиш само на деца а со сила убавина не бива.
    Дефинитивно да девојката нешто и фали иначе само болни луѓе се замараат што било како било и кој имал спонтан.
    Јас ако сум сакала да знае ќе ум и кажела а и јас да знам за некој се дур нема да ми каже нема да кажам и да ја прашам.
    Сега видов и од фб ме избришала;(:D

На Skorpija25, Annath, MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Јас би се радувала да ме избришеше ваква пријателка ли колешла ли што ја рече.
    Мери и го само мозокот по муабетот што ти го свртела и ич да не се замараш.
    И болести по светов и болни луѓе по земја газат.
    Ти не се нервирај само.

На Skorpija25, Annath, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Тоа се луѓе без една другарка без социјален живот и што си мислат кузнае што се.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Остај на страна.
    Ова треба нешто да не си во ред да речеш некому тоа што ти го рекла.
    Ако имала добри намери ќе чекала ти да и се отвориш па да возврати со сочувство,разбирање,а не работава дур ќе те натепала што ти од одма не и кажуваш неа се.
    Лошо,многу лошо од нејзина страна.
    Не сте пријателки,супер за тебе.:)

На Skorpija25 и Lejla8 им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Врв беше со тоа сочуство бе како некој да ми починал недај боже.
    На работа сите ја прогласија за несалам.

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Психичко растројство, за кого како. Шизофренија да е, веројатно би размислила. Анкс во која група спаѓа? Депресија?

Знам за случај каде бабата и дедото отишле на вечера за да се запознаат со сватовите. Кога виделе кај ке ја "дадат" керка им, си ја вратиле дома. Нит веридба, нит свадба. Семејството од прва се гледа дека не е комплет здраво. Знам ја од што, еден куп несреќи, ама ете.

Ај да кажам и ја за болестите. Имам веќе спомнато дека моите се на терапии, секој со своја дијагноза. Е без лекови не се ниту неговите. Ја ако сум на едната ми баба, а мајка тврди дека личам, градба иста и карактер ко неа сум имала, е тогаш ке доживеам 100ка.

Туку, познавате некој од 50+ да е комплетно здрав и да не зема ниту еден единствен лек? Ја не. Ако не е за притисок, тогаш ке е бензодиазепинче, нешто за шеќер или мрсноќа. Околу мене на прсти се бројат оние што не земаат ич ништо, значи луѓе кои ја раситниле 50ката а проблемите ги решаваат на нозе.

@CameliaMiller нашите блиски семејства - не, ама ако одиме малку пошироко, е тогаш веќе има секакви догодовштини. И кај мене и кај него. У мртва трка се.

Забременување пред брак - да ја провериме да не случајно е јалова. Ако не може, тоа ке биде пренесено како "Абе не можеше да остане бремена", не постои опција дека можеби он има ќорци.

На Sesil, Annath, Espadrila и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.