Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Има и кај нас болести ,особено ме плаши сестрата на мајка ми кое има некое порементување како поблага форма на аутизам ама 3 деца роди здрави и прави.
    Чичко ми почина рак и дедо ми исто а татко ми има рак фала му на бога ок е.

На Annath, ivi1987, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Што тема сте фатиле, нема што. Мислев нешто поведро ќе се коментира денес.
    Наследни болести, што знам дали има врска нешто. Можеби е начинот на живот или стресот.
    Некој си мисли дека многу е здрав и не се грижи за здравјето, а оној кој си ја знае дијагнозата си се пази и си пие терапија.
    Пример баба ми. Таа шеќер имаше од многу млада, на 26 го добила откако сестра и починала на 33 години. На лекар, со апчиња, постеше, го држеше на ниско ниво. Доживеа 83 години. На колега тука жена му починала на 34 години од висок шеќер. Требало да прима инсулин, не сакала да се боцка, забушавала, добила напад, а сама дома.

Во цела фамилија, еден куп болести. Кој знае кој ген сум фатила јас. Валда тој за инает :D
    Познавам неколку личности што имаат шизофренија во фамилија. Се познава од далеку.
    Една моја позната, при започнувањето на врската со еден бивши, ме предупреди дека многу негови блиски имаат дијагноза, ама кријат. После некое време испадна дека е вистина.
    Не дека тоа беше причината, ама имаше ова удел за крајот на врската.

Ме осудувале и мене, знам како е. Пред да почине тато, бевме фамилија за пример.
    После преку ноќ се претворивме во јавна куќа, само не знаеле дали идат заради мајката или ќерките :puke: а ќерка и идеше со двајца истовремено, па кога дозна татко и ја истера од дома, па и сега откако се омажи уште не сака очи да и види. Муабетите за мене никогаш не ме нервирале, ме нервира тоа што мама се нервира. Ама шта чеш, балкан е тоа, секој за другиот знае повеќе да каже.

Денес сум ептен расположена. Еден муабет така позитивно ми влијаеше, исто ко седмица на лото да сум добила, така се радувам. Уште се само муабети, ама со тек на време ќе биде. Едвај чекам.
    И како што очекував за одморот си добив поглед попреку, со кометар да престанам со филмањето. Ама гајле ми е 8)

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    images-1.jpg Добро утро...
    7 степени надвор, ќе биде убав сончев ден:?:...
    Кафето го допивам, спремам деца и започнува новиот ден. Секој ден иста песна...монотоно стана секојдневиево...
    Ајде убав ден, и дајте малку позитива:nod:|(
    :hug::l:

:makeup:(hollest)

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Добро утро.
    Од денов очекувам многу.
    Нека биде убав ден.

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро !!!
    Кај и да е ќе се истури дожд,а несакам..
    Кафе ќе се пие ,да мавнам едно фенирање и ќе одам со мајка низ чаршијата пред работа....
    Денес поведро ве молам оти и така е тмурно е надвор...барем светло во душа да ни биде...
    Имајте убав ден !!!

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    image.jpg Ајде бујрум кафе и негро бонбони

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.968
    Рaнoбудни денес...

Тмурнo утрo и брише студен ветер...
    Не сaкaм кoгa е темнo вaкa ..сoнце сaкaм...кoгa ќе зaврши зимaвa,aмaн!!

Кaфе вo гoлемa шoлјa дa ме oкoкoри (a вo меѓувреме пaртaл желудникoт дa ми гo стoри)и крoјaм плaн штo дa земaм зa јaдење нa рaбoтa...кифли и сендвичи...тoa пa тoa ми се згaдени веќе...

Убaв ден посакувам!

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро
    Второ утро како се будам сама
    И најмалото почна да ноќева кај татко му. Место ведра и наспана се превртувам цела ноќ барајќи дете до мене и се будам пред зори и си поплакувам :(
    Тешко е, премногу :u:
    Ме подболува заб, ќе мора и на забар да се оди.

dscf0042kor.jpg

И едно потсетување
    unnamed.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.083
    Aj d.utro i od mene.
    Kafe se pie na terasa i vrtam niz um aktivnosti koi se na dneven red.
    Me faka malku nerva od denesen sostanok,od nego ke zavisi finans.sostojba na semejstvoto vo nareden period.Kako prvace si povtoruvam vo sebe sto treba da baram,sto da gledam ,da postavam nekoi granici...e vo vakvi momenti mi fali nekoj so koj ke delam um...nekoj koj ke mi kaze,da taka e,ti toa go mozes i da mi pise 5 na rakata.
    od druga strana ,coveceto vo mene mi veli,teraj stetoskop,vaka e najdobro i najispravno... ne zboruvaj mnogu,raboti i ne mrci mnogu....

Toplicko nadvor...dozd vo najava.Naracav cvekinja za vo dvor i za kaj nego ....ide prolet...

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 29 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    5E275567-FCCE-49D8-87F6-1C1D02D62672.jpeg Ние се ладиме.:P:P
    :lol::lol:

865AEDEA-C475-4E85-87E8-45B9FC10DAB0.jpeg 5E275567-FCCE-49D8-87F6-1C1D02D62672.jpeg

Имам многу да пишувам на темите ама тоа после од кога ќе заспијам деЦите.
    F8D656FA-527D-495C-9A2D-7B8F8C0EEF17.jpeg 970D6583-332D-4224-8FFE-9DCEDFB76BD7.jpeg

Последна измена: 7 февруари 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, PUPICA и 32 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    39f6c2d33b637cce0629e9f5e4b3f91e--happy-good-morning-images-good-morning-coffee.jpg
    Ненаспана ама без главоболки :) Сабајле си ги голтнав аповите, и си реков налет, како баба терапија што мора да пие. Ноќеска дежурав, ама немаше големата температура, што и беше којзнае. Кафе да голтнам и да почнам да работам, да не ме потепаат.
    И јас незнам што да јадам на пауза, ми се смачи веќе од тостови и кифли секој ден, бурек и банички ми се одмилени периодов.
    Вчера кочан ладно, денес топло, ќе не сотре времево. Само дожд нека нема.
    Убав ден да имате :hai:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Моргеен:yawn::coffee:
    @ivi1987 прави си сендвичиња со убаво лебче од дома,со фин намаз,марулче кашкавал..во фолија и на работа,или па салата ако имате кујна.Ке се храниш ем поздраво,ем пари дупло помалце ке потрошиш,а со заштедените ке кркаш гирце на одмор(poolparty). Дуника за финансов:bow:

Вчера не ви кажав,резервирав вечера за нас во Сабота,во еден преубав ресторан со панорамски поглед,и му пратив скриншот со потврда за резевација на мм.Му пишав во 19ч да е готов,и да ме чека пред зграда:inlove:
    Па си мислев што да носам,коса како да средам...одма е подруго.
    Дозволивме и двајцата некоја монотонија да не фати,немаме проблеми фала Богу,разбирачка ни е супер,ама ние лично ко пензионери:x.Сексот е сведен на правање дете во темпирани денови(знам,до мојата глава е ама не можам ништо да сменам),зимава си го прави своето,досадна и долга,и така...Некогаш се жалиме и очекуваме животот сам да ни се среди,а до нас е:!:

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добро утро.
    Се сокри кај нас сонцето.
    А некни баш се печевме на него ..
    Ај ќе дојде барем тука облакот не држи многу.
    Поздрав друштво

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.277
    Ќе иде некоја и рамстор на тоа гараж сејлот? Или е глупости ко и увек?

На Rebecca_R, malerozna, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Morning друшки :yawn: :coffee:

Надвор 7 степени, ама дува бричи и темно... грдичко. Сакам сонценце :sun:

Ме боли грб и рамена, раце... тоа е таа седечка работа. Ми треба масажа, движење... ама зимно време бетер од мечка хибернирам.

Кафето веќе 2 саати го пијам, ама ајде, не бива денот без кафе :)
    5d8389c3c5008609cbf5a0c80755b07a.jpg

За темата на @sanjaeva, па ако се прават службени разговори спаѓа во работа, ако се приватни и траат пола ден... лежилебовец некој е во прашање :)

Едит: денес за појадок кисело млеко Здравје Радово и Брускети Марети со спанаќ и сирење. Тоа ми е еден од омилените појадоци :)

На Ane-Goki1, Rebecca_R, malerozna и 16 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @dunika правевме со маж ми од дома, ама и тоа здосади па ајде пак на готовиве кифли и чуда се вративме. Ама, пак ќе морам да почнам и да смислувам од дома да правам, зошто стварно ми се одјаде веќе се од купечково. А, и докторот вчера ми рече до снимањето да избегнувам портокали, сирење, чоколадо и конзервирана храна. Ај се друго ок, ама без чоколадо незнам како ќе преживеам :|
    Денес сум мрза, не ми се работи ич :^)

На Skorpija25, Ane-Goki1, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Биле колешкиве..ништо посебно|(

На Rebecca_R, malerozna, Asistentkа и 5 други им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :)

За вчерашната тема да се доизјаснам-влечеме од блиска и поширока страна на татко ми гени за канцер :( Од тоа ми е страв. Влечеме и за дијабетес и висок притисок, ама не ги ни рачунам за болести страшни, зашто се контролираат. За психички болести нема ни од кај мајка ми ни од кај татко ми. Од кај мм исто, колку што знам исто канцерот го имаат во поширока фамилија :( Се надевам ние тројца ќе ја прескокнеме линијава што нѐ тера од двете страни :|
    Мислам дека не би го оставила партнерот заради болести. Прво, наивно ќе си се надевам дека него ќе го промашат :D Сериозно, ако веќе врската е сериозна и не постои некоја друга причина заради која не би биле заедно, не би го оставила заради ова. Па сега, ако би се случило нешто понатаму, би се справиле со тоа во тој момент.

@Emy867 , јас комплетно те разбирам за финансиската ситуација. Мене секогаш ми беше тоа личен проблем со мм, иако нему не му е. И двајцата потекнуваме од фамилии кои на времето биле во средна класа, така да исто сме имале и сме немале. Ама заради неговата професија, он секогаш ќе заработува минимум 3 пати повеќе од мене. Многу пати сум му потенцирала дека ми е непријатно заради ова, секој пат јасно и гласно ми ставил до знаење дека тоа никогаш не се ни разгледува како такво, дека не прави никаква разлика. Ме мачи до ден денес, ама не му го спомнувам веќе муабетов, така во себе сам себе го пцуел :swear: :D

@ivi1987 , ако можеш земи си од дома мусли или некои други житарици, помешај со суво овошје. Знам колку досадува храна на работа, истиот проблем го имав :(

Имав на работа такви што џаболебареа на телефон по цел ден :| Ау, отров значи. Кај не работат, уште па без осет се и пречат со гласните муабети, смеења, церекања и пцуења по телефон :devil: Ај неколку дена, ама секој ден, од 8 саати на работа 6 саати да ги поминеш во приватни разговори......сѐ научив. И нивите каде се, и зашто нејзините не сакаат да ги продадат, и зашто она сака пред свадба да се продадат, и синоќа сестра и со кого пиела кафе и вечер како ќе го изненади..... :devil: Неподносливо нешто. И после прогласена за работник на годината :rofl: (facepalm)

На Ane-Goki1, mira.mira, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    43.713
    Добро утро .
    Оваа зима досадна стана. Кожа коса лице се ми се поремети од ладното и сувиот воздух од парново . :worried:
    Помина една недела од сообраќајката со децата и свеки. Децава видно уплашени :worried:, среќа не беа повредени . Ама малата се плаши да помине пак од истото место ;(

На темата од вчера ,што да кажам. Некој спомна дека децата на директори немора да значи дека ќе бидат и тие директори :rofl::rofl:
    Смешки , епа кај кои блиски другарки ... Баш и бидна , на арно столче си седнаа .
    Ама и од нас обичните луѓе бидна нешто :D

Во однос на болести и слично. Ние сме збореле на почеток..
    Бивша другарка вака на изглед арна амааа психо ... Дефинитивно не беше (не е) арна у главата. Манипулатор ја .. среќа на време се отргнав од тие кругови .

Инаку вака арни. Кафето го пијам полека .на две цигари го делам :rofl::rofl:

Сега останува време за мене . Нема да чистам. Еднаш неделно тоа. Не сум будала веќе . Деновиве сум дома, од другата недела на работа ќе бидам турбо. Па одмарам психички малку

И сите убав ден :coffee::smoke:

Ах да . Значи решив годинава нема одење во Македонија. Билетите се енормно скапи. Само за одење ќе се излупам 600 /700 евра. Подобро да одиме веќе на одмор . Мм гледаше Хрватска . Јас се мислам Италија Шпанија .Грција не ми е опција . Може и негде низ Германијава амаа мене ми е ладна и во летно време . Така да ќе видиме .

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На некои работата им е на телефон.
    Ама поголем број си тераат и приватни муабети.
    Се трудам да не слушам.

Добар ден
    Деновиве некако тешко се осеќав, можеби поради времето и големите температурни промени е.
    Почнав со Магнезиум и еве во форма сум.

Иначе, неможам да сфатам луѓе што себе си неможат НЕ да си речат.
    Не одолеваат на искушенија.
    Несмеат да пушат, а пушат.
    Несмеат да јадат-а јадат.
    Несмеат алкохол да пијат-а пијат.

Чија е оваа душа?....моја или туѓа?...ако јас неможам да ја закомандам тогаш каков човек сум?!

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.