Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Исто кафе пијам, крема од нескафе. Со топло млеко и шеќер, се лепи на срцето. Сабаје пив вакво, сега сакам уште едно. Ама ќе останам на сакање само.
    Добар ден.
    Се наспав, се спремав и пак во излазак, ко тинејџерица некоја сум. Одамна ми се немаше случено да договорам ручек од денес за утре.

Јас се сонував демек сум рекла на некоја дека сум бремена, а не бев, не знам зошто ја излажав. Комедии беше реакцијата, со смеење се разбудив.
    Моите сонови знаат да бидат ептен многу зезнати и најчесто се исполнуваат според значењето. Некогаш дури страв ме фаќа од нив. Затоа и хорори не гледам веќе, кошмари имам од нив.

Ако некогаш се остварам во улогата на мајка, си знам дека ќе бидам многу строга. Подобро строга мајка и мирни и воспитани деца отколку обратно.

Да не бев на работа попладне, ќе стегнев две три ладни пива. Ама не даваат пијан на работа.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Добри сте? Јас со кафе седнав.
    Не дека денес се прекршив ама треба нов душек изгледа ме боли кичма за џабе.
    Јас сакам убаво воспитани деца и мали и големи. Сакам и да си поиграм со нив ама не да ме/не тероризираат. Ќерка ми е прилично чувствително дете. Втората учителка им е настината и ги поделиле по групи за во други училници од тогаш стомак ја боли за одење во школо. Денес ми се јави учителката да ја земам. И кажав што е проблемот но сепак ја земав. И објаснувам дека нема потреба да се плаши дека возрасните се грижат итн ама тешко и влегува во главчето. Таква е, сака се да и е под контрола.
    Вечер сум во игротека, одамна не сум била :) ама нит знам кај е ни што е во дебар маало некоја.

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    143.700
    Е зошто скиснати, арни сме.
    Мене убав ми е денот. По службена линија се видов со еден куп луѓе што ми се драги.

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    @Annath тука ако не се појавиш на закажан термин,од фризер до стоматолог итн...ти стига дома честитка со 50франчиња:)
    No excuses:shake: Времето и парите им се свети на швајцарците,и не дека се паметна нација,системот е таков да удираат за се по џебот,па оди забушавај ако можеш...

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    И фризер? :o
    Е така!
    Тука да почне така...охооооо...

На Rebecca_R, JuLleE, sanjaeva и 8 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    @Lilit буквално сегде каде што вршат услужна дејност со термини,оти оставаш податоци лични,а тие се заштитени од државата,нема после не сам знајала.Е сега живи луѓе,се се случува,и се толерира до некој саат/ден предходно да откажеш за недај боже,ама не и да нема трага ни глас од тебе,ко ова Анетка шо наброја.
    Ние македонците ко шо сме забушанти, да не казнуваат така парично прва економија ке сме во светот:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234

Па и јас сум за такви „честитки“ на домашна адреса. Додуша мислам дека бившиот министер спомна казни ако не се почитуваат термините, ама изгледа само на збор остана.

На Ane-Goki1, ivi1987, kravce и 13 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Кога ќе почне да има казни за:
    1. Непојавување на термин без претходна најава (се подразбира дека ако те хоспитализираат некаде не важи ова). До душа, има совесни луѓе, па некој од семејството се јавува да откаже.
    2. Издавање на приоритетни упати за неприоритетни состојби (редовна контрола НЕ Е приоритетна состојба) - ова по џеб на матичните. Ми праќаат пациент без никаков упат за редовна контрола, прв слободен термин имало за 3 недели. Абе ајде, жити итнава состојба (facepalm)

Е, тогаш нема да се чека 3 месеци за преглед. Оти ако некој се откаже, во систем одма светнува зелено и некој друг си фаќа термин. И ако човек стварно си има мака, значи нешто што не е за чекање, ќе може да добие приоритетен упат.

МТ си е супер замислен, само во пракса уште да ги научиме и доктори и пациенти дека треба баш сериозно да го сфатат.

Ако доктор касни повеќе од 15 мин. На термин, без реална причина за истото (како што е неработење на серверите на МТ или немање на струја) исто така по џеб.

Па тогаш да видам кој ќе се осмели да си изиграва најважен од сите.

На Ane-Goki1, ivi1987, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Што фино би било и кај нас вакви ,,честитки,, да има, ама после државата ќе ни биде крива, кај сиромашен народот па уште трошок му наметнуваат.

За деца воспитување една персона која има работа со деца секогаш вика ,,тоа е разумно суштество, нема шанси да не те сфати ако убаво објасниш,,. Ама ај ќе си ќутам, назад ми е орото. :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Исто е и тука во Usa, мораш да откажеш нај малце 24ч. пред закажаното ако не ќе си платиш $50, оди па не појави се на закажаното. И во Мкд треба да се спроведи истото за да се има некој ред.

На Ane-Goki1, ivi1987, mira.mira и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    143.700
    За нас само казни. И за мој термин, и за фризер, за се што се прави со закажување.
    Па може и ќе стане нешто од нас.

На Skorpija25, ivi1987, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    Ништо нас не не оправа и да стигаат честитки ке факаме врски да ни ги искинат.:D
    Инаку кажете лек за мрзливост,ако има.Треба да почнам со работа на нов проект ,а си се влечкам,си го листам ибеј и си нарачувам пак корејска козметика,а проектов односно илустрациите треба да се готови за 9 дена.:sweat:

На Skorpija25, ivi1987, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222

Пладнувате те приквечерувате?

На Annath, ivi1987, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    Тежoк ден друшки...сo сaмo 3 чaсa сoн нa рaбoтa зaминaв...имaм вo тoј пoглед рaзбрaни шефoви и ме oслoбoдијa вo 14 и 30...
    Гo oднесoв синкo нa лекaр...сaaт и пoл вo чекaлнa oкaпaвме...прoстoтилoк и некултурa нa килo...чувaјте ги децaтa, a и себеси ,врие вируси...

Едвaј гo издржувaм денoв a aкo кревa темперaтурa и нoќескa дежурнa ќе бидaм...

Мaтеријaлoт зa детскaтa гo дoстaвијa..дa бoјoсaме и следувa мoнтaжa...пресреќнa сум a и мaлиoт...

На Skorpija25, Ane-Goki1, Abeja и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    178.150
    За воспитување на деца ниту прочитав, ниту имам што да кажам на таа тема. Ги прелистав набрзина постовите, па можеби сум пропуштил нешто важно што сте кажале. :)
    Ве поздравувам и ви посакувам убава вечер.

Неколку интересни фотографии од интернет

На Ane-Goki1, Annath, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Каква/која е таа Лео мајка:tmi:
    Да знам дали сум таа:D
    Не заборавајте дека од пред некој ден се враќам во живот:$

Убав тој на мајкиче,така ме вика:DЛуѓе колку е несташен,само да знаете:drunk:ама весело,темпераментно,живо дете,ништо живо не го скротува...поарно таков,него мамлаз,што би рекла мајками:D
    Омилен лик им е во градинка,женски му се лепат,сите го сакаат,а тој вика Филип и Дамјанче ги сакал(lalala):D
    Секој втор збор му е на здравје,фала,повели,ама и шипак научил,не знам од каде:D
    Муабетов уствари врска ми нема со темата,ама така ми тргна рака:lol:

Ај да исчитам и другите теми,да се ставам и на форумов у штос,оти на работа веќе за кратко време (не)очекувано се вратив каде што застанав:emo:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Abeja и 22 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Од прва плата чекаме честење:!:

На Ane-Goki1, Annath, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Лео(н) мамичка е детето :)
    Сто години го немав гледано, оттука е изразот

Грло боли, нос тече, а уште еден работен ден.. ваљда ќе се преживее.
    После викендашки ќе боледувам.

Последна измена: 8 февруари 2018
    На Annath, ivi1987, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле ич не го можам овој(facepalm)
    Нецели 2 мин го изгледав...до таму кај што сконтав дека Лео мој ќе седи во прва клупа за да го имаат на видик од икс причини:Dкојзнае до тогаш...
    Инаку пред едно 4 год со дечково(не ми текнува на името:D) се возев во кола на релација БТ-СК,јас,тој и кучката моја,позади во кола...
    И он во стилот "не ме знаеш кој сум"(facepalm)јас појма немав,не му беше сеедно:Dпоинтересно беше што не смееше да мрдне од кучкава,па дури и на моменти позеленуваше и едвај уста отвараше:rofl:и нормално,беше почестен со едно каснување,оти мојава кај Црна река задрема а он се помести без најава и и го прекина сонот:rofl:

На Ane-Goki1, Annath, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.116
    Немам енергија од кревет да станам. Ми се спие само.
    Па и времето ме убива уште толку.
    Капките стигнаа, ама ќе треба и мед со коприва да направам.

Денес мали го шишавме. Едвај. Звоневме на Спајдермен, па се убедуваме да појде до салонот. Како шлакната некоја правев муабет со Спајдермен куклата(facepalm). И тоа на сред улица и салон:^).
    Па кога почна да плаче, абе мислеш колат го:@.
    На крај ишишаа го.
    Па за награда доби 2 киндер јајца, чипс и посебна салама:tmi:.
    Да, синко мој од сувомеснато сака само посебна салама. И ништо друго и поубаво, само посебна да е(facepalm).
    Сега ќе ми смрди на саламата:envy:.

И каква мајка сум јас:D? Со саламва мислам:D.

На Ane-Goki1, Abeja, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.