Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Dobra vecer
    Standard sema...uspivam bebe taa guga se smee,mm od drugata strana hrci
    .mene oci mi pajgaat ama ete sakav da se prijavam.

На Skorpija25, Ane-Goki1, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.402
    Допаѓања:
    260.109
    @dunika и на Перутнина зимам демек и она најмарка(facepalm).
    Манџите на баба или баницата која не се пече, ами се прже во 1 кг зејтин(facepalm). Утре ќе праве баница, гарант килото зејтин е спремно:^).
    Ништо здраво нема од ова, какви витамини, ама се мислам оти поздрави бевме.
    Знам, клише е, ама така е.
    Некни и велам на мама чекам резултати од брис, и ми вика дека за нас ниту еднаш не направила брис за грло и нос. А јас стално имав крајници. Ама пеницилинот и месечните инекции не средуваа. Или кристалот(facepalm).

Другава баба имаше специјалитет, братучедите ги порасна со леб, шеќер и вода попрскано:D.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Ах, бабини специјалитети

Леб, потпечен на плоча од шпорет за дрва, полиен со масло и вегета.Њам, њам, њам
    Ми текна на бабичка, ми фали ;(

Јас не сум љубител на виршли, ама кулен ми е гилти плежр

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    (waiting) Помина 22 часот... Трета смена касните :!:

Здраво друштво :f:
    Ова погоре го напишав пред повеќе од еден час, па ми се укочи компјутерот и морав да го рестартирам :@

Инаку, вечерва сум сама дома, ги пуштив дечките, читај децата + мм, во живот...
    Јессс, колку сум добра, сега уживам во мир и тишина!!! Добро дее, малку раскренав по дома и ручек за утре направив, но тоа ми е рутина и не се рачуна :^)
    На шкавчето во спална, гледам само една непрочитана книга ... Ме „фаќа“ паника кога немам резерва од барем 2-3 книги за читање :tmi:
    И така и се јавив на една другарка која има домашна библиотека и ми е главен снабдител на книги за читање. Има над 500 книги, се што ке се испечати ново, мора да го има... Ми чита наслови, ова може, ова не, па си слушнала ли дека *** го фатила сопругот на „дело“, па се сеќаваш на *** што го смени работното место, не била задоволна од новото, па бев во Сити мол има големи попусти, па ги направив оние убавите кифлички, па... И така, телефонот ми кажа дека сме се муабетеле повеќе од 1 час...
    Но, сигурно знаете, со фини луѓе со кои што ни оди муабетот, неосетно ни поминува времето :)

Малку прочитав што сте дискутирале деновиве...
    За воспитување на децата... Домашното воспитување е на прво место, потоа е училиштето и на крај друштвото. Како од невоспитани возрасни личности можете да очекувате детето да им биде учтиво, фино и културно? Како од учителка која ги дели децата според тоа каков интерес има од родителите можете да очекувате да ги воспита позитивно децата што и се во одделението?
    Вие веќе сте дискутирале за родителите и наставниците... останува друштвото. И друштвото допринесува во воспитувањето, не е за џабе изреката „с ким си, такав си“.
    Некои дружења започнуваат уште во градинка, други во основно училиште, некои во средно... Некои деца многу вешто можат да бидат „прикриени“ и да не си го издаваат вистинскиот карактер... Некои од нив може да се дури и западнати во „матни води“, да лажат, манипилираат, крадат... Ако Вашето дете од дома има изградено став за тоа како треба да изгледа нормално однесување сигурно ке ги препознае таквите деца и во широк круг ке ги одбегне. Тие колку и да се трудат, нема да успеат да му се наметнат во животот...
    Запамтете, наша задача како родители е дел од воспитувањето на децата да ни биде и укажувањето на лошите особини на некои луѓе... Децата од мали треба да научат дека не секој човек е добар!!!

За мешањето на родителите во љубовните врски на децата... Не ги одобрувам и не би сум била лошо „свекрвиште“ :D Нооо, секогаш има по некое но... и никогаш не речи - ЈАС, НЕ :!:
    Како да не се мешаш ако се случи...
    Синот на познаници се ожени со жена 5 години постара од него, разведена со две деца... Не дека родителите не му укажале на „последиците“, не дека не му зборувале, но дечкото не сакал да слуша. Љубов, со големо Љ...
    Им се раѓа трето дете, заедничко, сметките се големи, платите мали, кирија... не стасува!!! И кој... мама и тато даваат спрат од куќата, плаќаат сметки... Госпожата не сака ни да ги погледне, а не пак муабет да им прави... Желни се внучето да си го изгушкаат!!!
    За свое дете се се проголтува, родителите остареа и се оболеа преку ноќ. Зар син им не го гледа тоа?
    Решение... Родителите да се свртат накај синот и пак да зборуваат и даваат совети... Тоа не е мешање, тоа е укажување на реалноста, тоа е обид животот да дојде во нормала!!!

За храната... Кога бев дете нормално беше да се јадат виршли, мајонез, паштета...
    И Кока-кола (вистинска :D) пиевме :!:
    Но, тогашниот квалитет и денешниот се одалечени со светлосни години!!!
    Млекото не е исто, месото не е исто, зеленчукот ни по вкус не е ист :tmi:
    Последниве години колку е понездрава храната толку повеќе расте свеста за здрава исхрана... А како да бидеме сигурни дека и тоа што се продава како здраво е вистински „здраво“?
    Ни преостанува сами да си го произведеме или да го купиме од проверен човек... А тоа е мааалку потешко!
    Во меѓувреме ке јадеме тоа што ни го сервираат зелените пазари, месарниците и маркетите... За жал!

(waiting) Се занесов...
    Мм се паркира, го слушам чука во гаража. Да ми даде рапорт од „искачанката“ без мене, па да си легнам.
    Добра ноќ :hug:

Последна измена: 9 февруари 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Еии па кога се игравме у маало, трчаме ко блесави и ако комшија ги наводнува китките, обавееезно пиевме вода од црево. А за кражба на јаболки и круши да не правиме муабет. :lol:

Ја виршли не сакам, ништо од колбаси, кулен, чајна, суџук, ама затоа печеница, филе, така тие фини работи без она мрсното - мх, мх. И млечни производи, од сирење, кашкавал, павлаки, ауу зденки, што да ви кажувам. :inlove:

Од бабини специјалитети, мекици со шеќер и крофни со шеќер во прав. А убаво да се испржат ти треба барем литро зејтин. ^_^

На Ane-Goki1, Sesil, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас од месава и саламиве немам гилти плежр, ама... не ми давајте чоколадо.

Нема да остане трошка.
    И се' чоколадно.

Овошје јадам со топено чоколадо.
    И намерно не купувам "залиха" оти ако и' се пуштам нема да остане ништо :)

На Ane-Goki1, malerozna, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Магла ..и тоа баш магла.
    Ко да сум сама надвор:)

Да Ви се "пофалам" со една од моите болештини: кречевме:).Уште малку ни остана за денес попладне:).
    Кога им кажав на старите, реакцијата сигурно ќе Ви текне каква беше..(facepalm)..КОЈ КРЕЧИ ВО ФЕВРУАРИ!!!]:)
    Нека си брмборат,ама мене дома ми е чисто.Рефо со ваљак, јас со четка ќошиња фатив...избришавме,растргавме секаде и ете-блеска дома.
    И Рефо крена раце од мене:D.

Ак кој е за коффее:coffee:

Убав ден денес(highfive)

На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро...
    Мислев готово завршивме со зимата, а она назад е изглеа...
    Аман од маглава..
    Сакам сонце....

Убав и безгрижен ден ви посакувам..
    :hug:

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 19 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Aj d.utro i od mene
    Na povidok ubav den .
    Ubavo e da si opkruzen so interesni ludje koi ti go razubavuvaat sekojdnevieto.Takvite treba da si gi cuvame.
    :hug: ,ubav den imajte :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    Рефке неарна си :lol:
    Мене со молери ми е мачно кречењето а не па и сами па и со мало дете:o ти има пратено тебе Битерка од послугата и батлерите]:)

Ај да не го тупам за маглава таа ни е. Ќе треба да шетам по неа. Ќе влезам под казна во ДМ вчера како се мачкав така во канта фрлав, се одеднаш се потроши :envy:

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 23 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Бошке тоа е јак феномен,кога снемува-се снемува,мене со козметика и со средства за чистење истото ми се случува:^)

Рефке и јас исто помислив ко старите ваши:tmi::D

Ај добро утро.Петочко бујрум
    5F3051BC-4B88-46B5-88B3-966928291ADD.jpeg

На Skorpija25, Ane-Goki1, malerozna и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    @JuLleE мене од кристалот и пеницилинот мислам дека уште ме боли г*от. :D
    @Bozica1980 иста сум, на иста тема со козметиката. Стискам, стискам цела недела веќе, ама туку речи ништо нема. И баш така, ко ќе се потроши, се некако одеднаш снемува, ко шо вика @dunika .
    Здрава храна...шо знам. Децава се слаби со овошје и зеленчук. Малата нешто од зеленчук може, баткото нешто од овошје. Ама не сум лично задоволна. Манџа и двајцата сакаат. Прженици ич. Гледам да наоѓам домашно телешко, домашно пилешко, домашно свинско. Барем у мое село, се уште може да се најде. Од друга страна сакаат цедени сокови, па ми е мало утешение. Со малата сме стално во борба за јадење, така да има денови кога е на смоки шо се вика, ама има денови со фул три добри оброка, и 1-2 ужинки и свежо цеден сок. Тогаш се слави :lol:.
    Добро е шо не се нешто посебни фанатици по благотии и паштети и салами. Сакаат да каснат, ама не до мера да е омилено.
    А и мене лично саламите не ми се фејврит. Ако си правам домашен тост, стандард без саламче ќе си го направам...
    Од баба ми специјалитет...леб и шеќер, одзгора со малку краш експрес :D (никад бриге- никад стрес, пијте само- краш експрес), и малку водичка, за кога ќе касниме, да не го дувнеме шеќерот со носот од лепчето :lol::lol::lol:.
    Има и други специјалитети и од баба ми и од мајка ми, ама не би сега да разработувам црева и пепсин и птијалин од устава и желудникот :rofl::rofl: (ваљда вака се викаа):D.
    Имајте убав ден. За мене последен работен за неделава. Сонце има, а тоа ми како за почеток добар знак дека ќе е добар денот.

Последна измена: 9 февруари 2018
    На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро :sun:!!!
    За разлика од кај вас со маглава,кај нас пука сонце ..ама е убаво од сабајле ....
    Рефке салам си и јас со мажево мое лани тој период варосувавме ...по прилепски ова...ама после милина чисто...
    Не ќе си расипувам и кратам летото за тоа и онака кратко трае...
    Порано добро живеевме,се храневме екстра можеби бабини специјалитетети но поздрави од денешните.и ништо не ни беше ...брат мој и јас не паметам на доктор да не носеле не мачкаа со ракија,сало и обавезно Андол се препотуваш и нов си...
    Заминав да работам се читкаме покасно...
    Имајте убав ден !!!

На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Имајте убав ден.Да се пријавам во паузата помеѓу чистење бории и оџачар чекање,ми се смачи и од оџачари и све,абре плуќава моја црнила е,пет кутии цигари на ден да пушев толку чад немаше да се изнаголтам како годиниве со парното,маки котларски:tmi:.Се изнатажив па сега да продолжам,ама дури не е дојден оџачарот де кафенце да мавнам,:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: има и за вас повелете.Зимата некогаш ја сакав многу,ама тоа некогаш,сега сакам да мирисам на жена,намирисана,но шипинки,слези еднаш долу кај котелот и џад мирисам,да се капам во парфем нема да ми помогни,ај белким уште малку,пролет кај и да е ќе пристигни:?:

На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро. Денес сум дома со деците, ноќеска дежурав со големата, повраќаше па и во сон се искакала, се жалеше дека ја боли стомак, око немам склопено. Сега коски ме тресат малиот да не фати од неа ако е вирус, на штрек сум.
    Викендов ветува :|
    За храна не им бранам ништо. Јадат и манџи и зеленчук и овошје, до сега не ми одбиле храна па им давам и купечки сок и благо и грицки. Реално, нема здрава храна денес, а семиња и органска храна ми е малку модерна храна искрено па не ја купуваме. А, никогаш не ми стана јасно зошто децата толку многу сакаат секаква салама, посебно големата. Ретко купуваме во црево саламче, ама кога ќе ја види само бара уште едно парче плус ]:)
    Месените пишии од баба ,едни со сиренце, други со мармалад ми фалат, се утепував од јадење кога бев дете.
    @referentka голема работа сте завршиле со кречењето, сакам и јас ама со децава малку ќе причекам.
    Казни за луѓе што не почитуваат термини треба да има дефинитивно, само така би се створил ред за мој термин, инаку врвка е работата.
    Убав ден да имате, јас отидов супа од петел да правам :hai:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    До толку ли е дим работава со парнава? Знам дека се ложи, дека е потребна котлара, ама не сум знаела дека е толку чадливо...Имам во опкружение луѓе со парна, ама никој не е се пожалил до толку дека е. Да не не е во ред само вашево?Или пак такво е секаде??

На kuc, CameliaMiller, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    И јас @Lejla8 ќе ја прашував истово...додуша јас ретко се плеткам во парното но не е вака страшно. Да не имате мал очак?

На Peco, mal.ecka, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.086
    И ние имаме парно на дрва ама во стан.Како обично каминче работи ,немаме проблем.Дури оваа година воопшто не сме чистеле ќумци(бориии што вика лејла) ама ниту чади ниту мириса..

Инаку од арен денот се претумба.На сред јадење:mp:,свекрва ми ја болела жолчката,тоа онака по тел дадена дијагноза.А бре не дојаде мм замина...
    Не би се изненадила (со оглед на нејзината претходна дијагноза) и да е нешто сериозно оти штом некаде испланираме да шетнеме одма некој сериозно се поболува...:@

19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    За да видите дали глуми, јави и се и речи и ,,да беше добра ќе те земевме на шетка со нас,,:)
    Ако си глуми, одма ќе оздрави:D

20. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    А бе беше кажала некоја од нашиве тука дека си лиса. Ама тогаш не разбрав. А сега знам :D:D.
    И де ак сакаш со ваљакот и четките помини и до кај мене. Чкртаници по ѕид имам јас , па да санираме декорациите :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.