Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    [​IMG]koga-kje-oblechesh-novi-shtikli
    E ваква бев сабајлево кога се оптегнав колку што сум долга.
    Кондураџијава ми ставил малку подебела флекница и одма чизмата подруга ја осеќам на нога.
    Јадев риба за доручек,(facepalm)што ретко ми се случува.
    Па лапнав бомбон за се разбие мирисот.
    Вие па за една магла еве ја се крена сега,па навечер пак ќе се спушти,и така до март некаде.

На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :)

Од кога дојдовме овде заборавив што е магла :) На моја огромна среќа. Ама затоа ладно, камен, сега ми кидна автобусот пред нос па чекав 15 минути до следниот (tumbleweed):bug: Школото ми се наоѓа на брдо едно, така на ќош, секогаш дува од сите страни, и е барем за 3 степени поладно :drunk: Замрзнав додека стоев на автобуска, уште се топлам, до радијатор сум залепена :)

Убаво ми е што е петок и што доаѓа викенд, ама кога ќе ми текне што сѐ треба да направам за време на викендот, ми иде да стиснам копче „пауза„ и да стои така 3-4 дена, па после да дојде викендот, додека не завршам сѐ што треба :|

Од бабини специјалитети, многу ги сакав крофните што ги правеше :| А другата баба го правеше највкусниот ајвар, не верувам дека некогаш ќе пробам некој таков. И питите нејзини највкусни :sweat: Guilty pleasure ми е еурокрем, од време на време :sweat: :worried: Намачкан на бисквит. :bandit: Покалорично-здравје :( И после тешко се топеле кила, епа..... :bug:

Ќе почнам да си запишувам активности со времиња кога што ќе правам, да се организирам малку подобро, и уште поважно-да не заборавам нешто да направам :| Оти многу е веројатно дека најважното ќе го заборавам. 8-| Ако не го заборавам листот кај што сум запишувала, и тоа ми се има случено (facepalm) :D

На Val-Dim, Ane-Goki1, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @mareane ние за одморот резервиравме, пасоши за децата ќе вадиме ама никој незнае, ден пред тргнување планирам да кажам за да немам такви нервози. Зошто знам дека ќе има фрки, па затоа си молчам. Дури ни на големата не и кажавме зошто ќе не издаде, се си кажува, и да сака човек ништо неможе да сокрие од неа ]:)
    Кафе конечно си направив, деца си играат и се чудам, денес како ништо да не и било на големата, најнормално си функционира. Продолжен викенд непланирано добив :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @mareane Можеби @referentka e во право ама ако ја прашаш кој знае каков одговор ќе добиеш.
    Ако ја прашам нешто свекрва ми си знае она еве ваков одговор добивам.

На Skorpija25, Peco, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Значи...не е за во темава да разлагаме за односот на свекрвите, ама сеуште постојат такви кои се пикаат меѓу младите.
    Постојат и мајки кои по 50 пати на ден на ќерките им звонат.
    Остај ги децата нека си уживаат.

На Skorpija25, mal.ecka, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.234
    Мојата на месинџер ми пишува (facepalm)И кажав ќе го деинсталирам. Имам телефон јави се:) се шалам секако.
    Антицелулитен Сатва купив, тоа што не прашав др дал смеам да се мачкам друг муабет. Се тешам дека не е толку семоќен (fingers)]:)

На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Бошке....зар веруваш дека целулитот може да го снема со мачкарници :tmi:
    Кожата ќе ти биде помека:)...за галење:lol:
    А оти дали смееш ?
    Има нешто ?

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Пред години кога го купивме котелот за парно ни ветуваа дека работи без прекорно,демек германски котел и штедливо.Од сето тоа ништо,чади од самиот котел кога се ставаат дрва,и тоа облаци,срам ме фаќа,а верувајте само дрва и исклучиво дрва користиме,не за џаме 30 кубици од сезона бегаат.Ни предложија оџак нов и поширок требало,пред три години и тоа бидна,кршевме плочи помеѓу спратови и бидна оџак голем широк,на крај се за џабе.Отпосле разбравме дека и друѓи што купиле од истото исти маки имаат,на крај излезе дека не се ориѓинал германски туку во бивша Ју склопувани.Маки се изнатргавме,па почнуваме за друѓи опции да мислиме,можеби на секој спрат нешто слично како Мареане што вели.До сега налет парите што си ѓи дадовме,ама плуќава од чадови боли,башка работата со чистењето преку глава ми е.

На Skorpija25, Sesil, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    279.081
    Ма не сум кажала ништо никому ама марфи си работи,
    Фина ерика е баш таков одговор би добила и јас...

На Skorpija25, Peco, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Има свекрви што претеруваат амаа има и мајки што не се поарни. Мајка ми на пример многу досаѓаше на телефон и сакаше се до точка да знае. Ајде после тоа направи профил на ФБ и постојано и коментира на сестра ми на слики и става лајкови и ако нешто не и се бендиса го коментира на страна (дреме нонстоп таму, слики лепи дрн, дрн) Јас деактивирав профил, ете сум бегала од неа. Ми вика пред некое време: Ај напрај ми Инстаграм профил за да ве гледам и таму, и де дај на тоа форумот профил отвори ми да си читкам :^)
    Оптеретување и притисок вршење без потреба.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.234
    Ќе се лажам сама;) вода пијам, као вежбам ама партнерот ми забушава...па и да помачкам малку.
    Ново јок. Имам "расипана" нога па ја штедам .

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Бошке, познавајќи со што се бориш, не би ти ја препорачала Сатвата.
    Барај антицелулитни кои ладат, а не кои затоплуваат.
    Има една на Евелин таква и сега во Авон ко што видов ќе има.
    Дури да ти студи.
    Има и на Балеа едни завои, е од тие... ќе мислиш дека на антартикот си отишла, се тресеш просто од ладно.
    И мене ми пријаат само такви, дренажни. Сатвата загрева премногу.

Да се насмееме:
    Во 258-ма година, ѓаконот св. Лоренс бил печен жив. Но ова не го спречило да каже шега. Тој извикал:
    „Свртете ме, готов сум на оваа страна!“

Денес тој е светец на готвачите и комичарите.

На Skorpija25, Val-Dim, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.234
    Аха фала Лилит. Ќе ја дадам на мајка ми. Ја видов на евелин, ама као оваа поарна мислев е

На kuc, CameliaMiller, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Јас од Сатвата уште имам испукани капилари. А еднаш се намачкав, пред 15 години. Ме изгоре. Оттогаш такви креми не.
    Иначе само рачни профи масажи, топачи на масти и мноооооогу вода и зелен чај се решение за целулитот. Така го решив после првата бременост, сега чекам до одбивање на малото, па пак ќе го правам тоа. Масажите се клучни, да се разбие наталоженото, после со многу течности да се исфрли. Ама масажи само кај ептен профи што си ја знаат работата, да не шетате после со модрици. Јас немав модрици, а целулитот исчезна.

Ај добар ден! 8)
    Работата од некни, недовршена што остана, се заврши денес, крајниот резултат наредна недела. Само се надевам дека ќе биде успешно, оти малку повеќе импровизација требаше. Некогаш вакви ситуации ме трескаат од земја, кога мислам дека сум видела сè. Ама теоријата е дефинитивно поразлична, да не речам далеку, од праксата.

Ко да почнува глава да ме боли... а убав ден денеска... викендов на повојница ќе се оди (бебево 9 месеци е, ама што има врска). Па да се видиме со драги луѓенца. И така...

За мајки и свекрви не правам муабет. Мајка ми знае да биде напорна, ама сама е дома, со татко ми им се здосадиле муабетите, па врти по телефони. Еднаш дневно се слушаме, ама тоа со саати. Некогаш прескокнуваме, па тогаш јас ја барам, а обично таа врти.
    Иначе за мешање на родителите во врските - некогаш претераното мешање може да има контраефект, а само совет даден од срце може да влијае многу поефикасно отколку силен притисок за раскинување. Знам по брат ми, си направи како што сакаше на крај, сега после толку години кој бил во право, не знам. Нема ни да дознаам, пошто брат ми не е по зборењето, и ништо не кажува. Се си чува во себе.

Јадев сладолед. А мислам дека требаше да си останам само на бананата :?:

Убав ден!

На Val-Dim, Ane-Goki1, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Хаљо :)

Јас сабајле си станав, се облеков, ми беше ладно ама ај викам дека од спиење станата. Влагам во кола и сфаќам дека толку ме болат рацете што не можам ни волан да држам.
    Е, си влегов пак дома, мерам темп. 38.5 :o апнав риностопот и јавив на работа оти ќе боледувам.

Од 7 ипол до 12 спиев на рати, се' ме боли. И глава ме боли што најмногу не поднесувам.

И така, лежам и се досадувам. Мразам кога сум ваква, а од октомври до март барем 6-7 пати се разболувам и чаре не можам да најдам.

На Ane-Goki1, Sesil, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе и обврски. :coffee:

Броев плочки у болница, се карав по потреба и после 4 саати конечно завршив. :handshake:

Ке фаќам шема, работата нека чека до вечер, сега ке кулирам. :sun:

Ми се скрши нокт и ги скратив сите. До живец. :doh:

@referentka антицелулитни што загреваат не се препорачуваат за луѓе со нежни и испукани капилари. По некоја логика, општо оние што имаат проблем со вени не би требало да користат. @Bozica1980 не знам што имаш, ама ја не би ти препорачала. Ја имам нежни капилари, испукани ми се малку на бутините, веројатно од депилација. :doh:

На Ane-Goki1, Sesil, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.234
    ^тромбоза имам. Нема да експериментирам. Фала ви девојки.

На Val-Dim, Ane-Goki1, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Од али експрес купив едно силиконско за вакуум.
    Не пукаат капилари, а боли како класична антицелулитна. Една недела посветено го користев и се виде ефект, а најмногу по тоа што бубрези и мочен меур се убија од работење. Ама си бара дисциплина.
    Кога ми стигна дм мислеше дека е некое кинки секс помагало или во најмала рака дива кап. Може да се користи и за масажа на грб.

Со тромбоза штом си тогаш само ладно па ептен.

Eве го.
    1pc Family Body Massage Helper Anti Cellulite Vacuum Silicone Cupping Cups Brand new and High quality
    http://s.aliexpress.com/mQfyMJzu?fromSns=Copy to Clipboard
    (from AliExpress Android)

На Skorpija25, bittersweet, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    Уште да кажеш што си замислувал дека ќе правите со тоа ^_^ :wasntme: :rofl:

На bittersweet, Ane-Goki1, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Среќа не кажа, ама една фаца нелагодна кога направи ... сирот кој знае што замисли...

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.