Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dunika

dunika Форумски идол

@duffi и јас те мислев деновиве,до кај си што си:hug::hug::hug:

Држи не на око,и на 6 прсти отворена пиши тука за да замесиме тесто за мекици:D.Мора да се спремни тетките:muscle:.
    Ви посакувам и успешна реализација на плановите со иден тато:f:

Поздрав и до вас екипо,немам ништо паметно да кажам,изгледав 7 филма викендов,денес на раб стандард,снегови си веат,и чекам пролет да живнам и јас заедно со природата:sun:

2. fina erika

fina erika Популарен член

@CameliaMiller и ТИ КАКО ВНУКА МИ НА УБАВ ДЕН СТЕ РОДЕНИ.
    Или ќе бидете заљубени:inlove: или тоа второто:d::beer:

3. malerozna

malerozna Форумски идол

За следен, ќе барам некој што има голема батерија, ко нокиа 3310 што беше.

Добар ден.
    Официјално не сум ок јас. Неможев да заспијам дури не отворив прозор. И така спиев.
    Сабајле -5, па фино лепо откажав сите планови. Ако успеам да не се разболам до роденденот, частам.
    Одам кафе да си варам. Ајде кој е за нес, турското го потрошив.

4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Добар ден :)
    За телефони е муабетот? Од кога се доселивме овде, на iPhone се префрлив. Не можам да замислам сега андроид телефон да користам :shake:

Журка во Ван Гог? ;( Ај бе не ми правете лиги вака сега :sweat: :worried:

Резервирав 2 термини за вежбање денес. Се надевам барем на еден да отидам :D

Немам ништо паметно и битно да кажам денес, циркуз ми е во главата.....се вознемирив од една вест, уште не можам да се соземам ;(

Last edited: Feb 12, 2018
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. Денот прекрасен и бев на шопинг во ДМ. Од целиот список, најкеиф ми беше да ја купам пудрата, ама од сите можни пудри на алверде, само мојата нијанса ја немаше. :devil: До друг дм ме мрзеше да одам, ај наредна прилика. :D

@Annath велам ја дека е поубаво. Јас јадев само банана, ама со булетов и смути си правам. Како за појадок - таман ми е. Најчеста комбинација ми е банана, киви и портокал. Највкусна комбинација - банана, јаболко и млеко. :D

@CameliaMiller @malerozna најдобра камера од мобилните има iphone 7+. Има две камери и сликите се навистина совршени. Особено оние направени со portrait mode, фокусираш кај сакаш и колку и да си аматер, сликите се посебни. Ајфон X не знам каква камера има, нема никој во моја околина таков телефон.
    Ама за добра слика треба да имаш сенс. Пример, ја и брат ми имаме ист телефон, ама ни се разликуваат сликите. Он пример ги разгледува опциите, чачка низ ефектите и има хват, што би се рекло. Мајка кога ги гледаше сликите од кучката, пример, мислеше дека брат ми има подобар телефон бидејки го зема неколку месеци после мене.
    Мислам дека и huawei има со две камери, 50к беше ако не се лажам, исто јаки слики вади.
    Професионален апарат никогаш не би купила. Едно што немам мерак, а и кога шетам сакам да сум слободна, да носам помалку работи, а апаратите баш и не се мали, ниту пак лесни. Пример, кога шетам носам ранец и ташна преку рамо за да ми се слободни рацете. :D Практичен човек сум ја. :D
    П.С. Ова со телефоните го напишав пред да ти го прочитам елаборирањето Камелиа, ти ептен детално си објаснила, ама по не знам кој пат - истото го кажуваш и ти јас. :hug:

6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Da se cekiram i ja :)
    Cel den u trcanje ama za arno e8)
    Kafe so sinko ,razgovor so dragi ludje,rucek od majka :tmi:...neka trae...
    Ajde :hug: za site :)

7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Пладневна дремка била спас, ги легнав деците и се кутнав со нив, станав како нова после два саати. Сега направив кафе за мене и маж ми и се чудам како издржал денес на работа, и он дежурен со мене ноќеска беше :|
    На времето имавме мал Сони апарат, како сапунче, и сите слики што ги извадив за во албум беа неспоредливо подобри од сликите што ги вадам сега со телефониве. Затоа ми е подобра опција апарат да се земе и да се користи само за сликање. А за Ајфон и Самсунг ги претеруваат со цените.

8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

@Dadusicka ,cekav cel den ama nemozam veke...ke si baram sama cast....sram ne sram :tmi:...

Vujna stetoskop mu posakuva na tvojot sinko da raste golem,gordost da ti e...da slusa majka ;) i vreden ucenik da bide.
    Izvleci mu gi usite od mene :D
    DSC05780.JPG

I poklonce ko za masko dete
    bike_carve_k405blu17_w3q-800x800.jpg
    51MuAX6aeeL._SX300_QL70_.jpg

9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Вујно, како си го погодила...ептен. да се прибереме, па ќе почастам ко што е редот

10. kuc

kuc Форумски идол

Дадуш ..Среќен роденден здрав и жив синко голем да расти :^:
    Ама од вујна тортава за десетка...

11. Annath

Annath Форумски идол

@Dadusicka да е жив и здрав дечкото, голем да расте!

Денов никаков. Работата не ми познава ограничено работно време, а деца ко деца не разбираат. А богами ни возрасни не разбираат. А се случува да заглавам, денес ептен. Јас ги разбирам дека се со болка, и не ги одбивам, ама некои не разбираат дека имам деца дома на кои пет попладне им е аларм и почнуваат да ме бараат.

Утре дома ќе си седам, непланирано, ама оправдано. Ај малку ќе одморам, од среда пак иста шема. Ќе мора малово во градинка да го пратам порано од планираното, така ми се чини. Или да ги превоспитам децата, друго нема...

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Таман работа исто да не кажеме, ќе вознемириме форумска заедница, може ќе помислат различни ликови дека сме :rofl:

Фатот е ептен најбитен, и со чкљ телефон излагаат фантастични слики, ако фотографот има осет :)

@Annath јас сакам технологија, ама баш сакам. Освен тоа, на телефонот 99% од работите ги правам. Дома компјутер бар 2 години немам запалено. Смарт ТВ и каст од телефон за филмови, а богами на с8+ и филмови гледам без проблем. Во кола поврзано со блутут, музика така пуштам. Башка ќеифот :)
    Компјутер само на работа користам.

@Dadusicka среќен роденден на синко, жив и здрав, умен :)

13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@Dadusicka среќен роденден, да е жив и здрав дечкото :)
    Големата ме тормози денес, карти игравме до сега па ајде сега нешто друго, во 20 ќе ги легнам дефинитивно, да здивнам малку :sweat:
    Имам уште пет непрочитани книги, нема кога да ги прочитам :|

14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

@Dadusicka среќен роденден,да е здрав и жив баткото :^::hug:.До џамбо ќе одев вчера,се спишмани син ми,имал за учење,па денес ме смолкна,важно се купи поклонче,ех што ти е љубов.Едвај со нозеве отидов,уште потешко се вратив,цел ден по скали горе долу,уште пешачењето,ама кад се мора-мора.Другово дете часови по нуркање земал,па кога ми прати од под вода слики уште инфаркт што не ме стрефи.Му велам аман дете од ,,шаркојте,,пази се,ми одговара дека на домашни не касале(facepalm).Не дека бев поарна од него,што се однесува на лудување во вода,ама за дете боли бре:tmi:.Доста го скапав мислење со моторот,сега уште дружба со шаркојте:tmi:.Арно рекле не офкај дури се помали,назад е зимата,ама тогаш не ѓи сваќав зошто така велат,само Господ нека ѓи чува,што да речам друго.

15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

^ @Lejla8 му љубоморам на синот твој, ама многу :)
    Секогаш обожавав вода и се надевав дека еден ден ќе нуркам со шаркој, делфини, шарени рипки секакви... амааа, ме снајде другарката анкс па сега се плашам да пливам, а не да нуркам :)
    Ако некогаш се престрашам, тоа ми е една од првите работи на список за правење :)

Нека си ужива во животот, тоа се тие доживувања за кои вреди да си жив :)

JuLleE, Dadusicka, Ane-Goki1 and 15 others like this.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Знам Каме,нека ужива,затоа реков дека не бев поарна од него,ама мајка ј....а.само сигурна сум дека ако еднаш барем отидам кај него,ќе му се придружам и јас под вода:lol:,ако остарев умот не ми иди како што гледаш:rofl:

17. Annath

Annath Форумски идол

Лелееееее мојата неостварена желба, нека ужива и за мене...јас не смеам да нуркам, за жал, зборам за diving, само snorkeling ми е дозволено.

18. simonka93

simonka93 Форумски идол

@Dadusicka среќен роденден на синкото, да е жив и здрав :^:

Јас многу многу по технологија не сум, ама си имам дома еден љубител...
    Сега имам самсунг а5, пред тоа Хуавеи п9 лајт, кој го наследи свекорчо :rofl:
    Хуавеито ми беше екстра, со тешко срце се разделивме
    Битно ми е да не ми кочи телефонот, по сликање многу не сум, а исто освен маж ми и сега мајка ми, никој друг не ме бара

19. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@Dadusicka нека му е среќен роденденот на синко твој, само убавини.

Телефон користам Samsung galaxy j5(2015). И тоа мм бираше, не ни знаев дека ми треба телефон :D Битно ми е да се разберам, да направам некоја нормална слика и да користам основни апликации. Ништо напредно :D Ко баба сум коа е технологија во прашање.

За пливање и нуркање - не знам ниту ќе научам. Имам кажано мислам која паника ме фаќа ако ми допре вода до ушите. За добро на тие околу мене не се ни обидувам повеќе да научам. До таму кај што го допирам дното - одам. Повеќе не.
    Ви велам баба не ми е рамна.

20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Јас имам фобија од вода, како мала во базен ќе се удавев, со гумата се превртев наопаку, со глава во вода, со нозете нагоре. Среќа мајка ми реагираше на време. После тоа веќе имав неуспешни обиди за да се пуштам, и сега со тешко срце и страв влегувам до струк. И, се мислам дека има нешто во водата, дека ќе ме повлече (facepalm)
    Еднаш пред тргнување за Црна Гора маж ми ми го пушти филмот Пирана да го гледам, отидовме таму па слушнавме дека во Будва кај пристаништето ајкули се појавиле и можете да го замислите моето фамозно влегување во вода :D
    Сите заспани, мали со температура, јас пак дежурам вечерва :@

Skorpija25, vitamina, Annath and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.