Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Ко езерско дете, знам да пливам, не дека кој знае како, ама доволно за да не се удавам... :lol:
    Чудно ми е кога некој ќе рече дека не знае :wasntme:

На vitamina, Annath, stetoskop и 17 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.917
    Знам да пливам и уживам посебно како помлада,сега неакако немам доволно кондиција...
    И јас кои Симнонка се чудам кои некој не знае да плива,мислам полесно нема од тоа.И децава лесно научија да пливаат.
    Заглавив со гости а ме најдоа на среде правење палачинки.Тие ми се едни од најблиските кои онака идат на кафе и релаксиран муабет (иако сега имаат едно хиперактивно детенце од кое нема раат седење) а сега се спремаат .за одење странство.
    И кажувајте некој лек многу ме болат коските посебно зглобовите на рацете.
    @Dadusicka среќен роденден на синко,само убавини да го пратат!

Последна измена: 12 февруари 2018
    На vitamina, Annath, stetoskop и 16 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Same here :) јас на езеро сум израсната, не се сеќавам на момент кога не сум знаела да пливам. Уживам во вода, било езеро, море, када, туш....
    Денес прошетав, ништо не завршив, утре ќе мора пак, не е намерно жими мајка :shake:
    Убава вечер, одам ја да фатам прва тура сон
    @Dadusicka нека е среќен и вечен синко твој само радости да го следат :hug:

На fina erika, Annath, stetoskop и 15 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Маж заглавен со хакиран сервер на една од големите фирми кај нас.
    Да не каже човек дека е дома. :devil::rofl:

Од кога отиде неговиот телефон на центрифуга јас по казна само наследени добивам. :D Среќа мојот не ги користи долго и максимално ги пази.

Ама јаболче си е јаболче. Се навикнав на него па сега андроид ми е терсене. Нема веќе назад . :D И ова кога го зборуваше мојот му викав шо зборува, ама истина било. :D

Многу сакам да пливам. Ме релаксира.
    И ми се плива многу.
    Би завршил сега работа некој топол базент, надвор снегче.
    Си фантазирам. :rofl:

@mareane редовно земање магнезиум директ од 375мг плус калциум.

Среќен роденден на малиот на @Dadusicka !:party:

На vitamina, fina erika, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.434
    Допаѓања:
    143.509
    Дајте нејкоја интересна тема додека се вари гравот за утре.

За пливање што да зборам, поубаво ми е во вода, отколку на суво. Муабетов ме тера да мислам на одмор, а уште е зима.

Ама иде пролет, најодговорно тврдам. Фликсоназе на репертоар.

Едит: кога сме кај гравот, традиционалните манџи ми се преку глава. Со сила се терам да готвам, се ми е здосадено. Затоа така имам удрено на правење десерти, секој ден правам по нешто.

Вие што готвите? Стандардни работи или нешто невообичаено за нашите простори?

На vitamina, fina erika, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Дедо ми, на мајка ми татко се удавил на 24 години. Јас имам фобија и став од тоа што му се случило на него а и од самата вода, неможам да објаснам. Како што луѓе се плашат од темница, инсекти, височина јас така од вода се плашам. И не се чудам кога некој и од најбанална работа ќе ми каже дека се плаши, стравот е посилен од се.
    @mareane било каков магнезиум помага за такви болки.

На Skorpija25, vitamina, fina erika и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Готвам стандард,она што се јади кај нас,неколку обиди за не стандардно завршија катасрофално,не сакаа никој да јадат,па така си се придржавам на нашава кујна,плус пици,лазањи,шпагети со сосови,сепак и тие се вообичаени за овие простори.Мажот ми сака и морско,готвам ама не јадам:shake:не ми е убаво.

На green.eyes, Skorpija25, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Си пливкам ѓоа рипче(poolparty)
    Уживам во вода,поготово кога бев помала,сега некако почнав да се гадам од базени и гужви кај што има:tmi:.

Во последниве неколку години користам ајфон,до 7ца стигнав,лани 6с ми го украдоа на денот на свадба:devil: сосе цела ташна,дур не сликаа во парк:bandit:.Инаку се сложувам со @Rebecca_R за камерата на 7+,има супер опции,иако апарат си е апарат(фото де)..

@Ariel јас од мк кујна само тавче гравче,полнети пиперки,мусака и чат-пат сарма правам баш по наше,друго ништо.Имам осетлив желудник па скарана сум со запршки одамна.Пример за ќофте смесата стандард,и го правам вака,со додадена пиперка и грашок откако ке се испржи..крчка некоја мин и толку.
    15B4566B-C884-443E-8433-79CC61EC28D1.jpeg
    А јадење чим мора секој ден да се прави,здосадува па какво сака нека е:)

@Dadusicka среќен роденден на дечкото,само убавини...:^:

На green.eyes, Skorpija25, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Се најдобро и од мене..може е некој, моја генерација :$

На fina erika, doubleg, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.754
    Здрaвo живo друшки!

Тежoк пoнеделник...не спиев дoбрo...кичмa ме уби и едвaј гo преживеaв стресниoт ден нa рaбoтa...плус двa денa пред дoбивaње сум пa зaмислете вo штo рaспoлoжение сум...

Телефoни кoристaм тoa штo мoже дa си приуштaм oд пoнудaтa сo претплaтa...дa ми служи зa oснoвни пoтреби и кaмерaтaдa не е ептен никaквa...не се зaмaрaм сo мaрки и нaпредни технoлoгии....

Пaничен стрaв oд вoдa имaм и јaс @ivi1987 ..те рaзбирaм пoтпoлнo...и нa тв дa гледaм ширoкo прoстрaнствo језa ме фaќa...не знaм oти?!
    пливкaм aмa претпaзливo и мoжaм и без негo дa преживеaм....

Сaкaм дa гoтвaм aмa зa жaл немaм мнoгу време oсвен вo викенд...имaм среќa штo мaјкa ми е преку неделa кaј нaс пa бaрем зa тoa не берaм гaјле...бaр уште еден месец..aкo ќе тргне мaлиoт в грaдинкa другa песнa ќе биде...
    Гoтвaм трaдициoнaлнo претежнo и тoa ми е нaјлеснo и нaјпoзнaтo...
    Сaкaм тестенини и сoсoви и тoa прaвaм честo aмa експерименти сaмo сo десерти....зa другoтo се држaм кoнзервaтивнo дo трaдицијaтa...

Пaк oстaнaвме прекувременo нa рaбoтa...ме уби нервoзa пoрaди тoa...мaчнo е и неиздржливo aмa немaш прaвo нa глaс..
    Ревoлт и oдбивнoст гoлемa ми ствaрa...

На green.eyes, Skorpija25, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И јас стандардни работи готвам, не експериментирам многу во кујна да не биде џабе готвењето. Од десерт, освен палачинки и пудинг друго не правам, немам време. Можеби кога ќе пркнат деците ќе почнам и да месам и да правам торти, сега се што може брзински да се направи е добредојдено како рецепт, останатото ќе причека.
    Морска храна не јадеме и не ја готвам, од самата помисла на октопод и други чуденца ми се превртува стомакот, само риба готвам и сите ја јадеме (ослич, скуша, лосос). А и од чуда како мозок, желудник и останати работи од некое животно нит ги готвам нит ги јадеме, а колешки слушам приготвуваат и со сласт јадат :)

На green.eyes, Skorpija25, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Фала ви на сите за честитките, па да почастам ко што е редот:) 7f6920f9e9aed2fde7bff057625985e5--tips.jpg raspberry_dessert.jpg prirodni-sokovi.jpg

На bittersweet, green.eyes, Ariel и 25 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина, уживам во двор.:lol:
    Деца разнесени во училиште и забавиште, маж земен од работа, сега спијат со мадамица јас си уживам во тишина.:)

Околу технолигии тоа мм е задолжен кај нас, не дека не се разбирам ама не сакам многу да се замарам, телефонот знам да си го поврзам со колата, со тв, да се јавам, да пратам слика,порака, да си најдам нешто ако ми треба и доста ми е толку.
    За пишување тука пример поубаво ми е на лаптопот, аутокотектот ме убива во појам, неписмена ме прави.:@:wasntme:
    Мм има Ајфон X мислам дека нема некоја разлика во камерата од мојот 8 плус, мене ми изгледаат супер сликите, вака аматерски де и многу ја сакам лајв опцијата и после си ги гледам деЦите како мрдкаат, само лошо е што ако ги вадиш сликите некогаш баш оние што изгледаат најдобри ради тоа лајв опцијата излегуваат матни.:)

Кај што имаме стан во Скопје во зградата има фамилија на на маж црнец оженет со наша и имаат три деца, многу се интересни така дека црни а зборуваат македонски.:)

Го прашав мм, се мислеше, се мислеше и на крај вика дека би си ставил шешир со широк обод, ракавици и би си садел цвеќиња а не да коси трева како мачомен без кошула.(facepalm)(facepalm)
    Не знам дали да го сакам повеќе или помалку после изјавата.:?:
    :rofl::rofl::rofl:

Како океанско дете8)од кога знам за себе пливам, додека учев и за училиштето пливав, добра бев ама немав желба или амбиција со тоа да се занимавам, ми беше само забавно, нешто да ми го потполни времето ако победев ок ако не не се замарав многу, многу.
    Децата од 5-6 месеци ги носев на часови за пливање, добри пливачи се, само тука што ако сакаш баш онака да пливаш во длабоки води мораш на чамец, брод да отидеш, плажите се прекрасни ама плитка е водата, можеш и 100метри да одиш а сеуште да ти е водата до глужд.
    Свекор ми има чамец, убав голем и кога одиме со него тогаш се изнапливуваме:rofl:и децата од палуба ги џиткаме, не се плашат, уживаат.:lol:

Јадење правиме секакво, зависи кој готви, мм повеќе е по тестенините. морската храна и салатите, јас дел од нашите традиционални јадења и манџа барем два, три пати во неделата, кинеско, јапонско од се по нешто има кај нас во кујната, децата не се прибирливи се јадат.:)

@Dadusicka Среќен роденден на синко.:party::^:

Уште ово и готово, од кога почна снашка со тортите да работи и дека почесто и помагам почнав да се загледувам во слики со торти и станав ептен критичарка:wasntme:ја гледам тортата што ја ставила стетоскоп, вака навидум убава торта амааааааааа толку лошо е на составите, се гледа дека не е убаво склопена, зјае со празни места кај коцките, фонданот не е убаво составен, измазнет, лоша изведба.:^)

На Peco, green.eyes, Ariel и 25 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Храна готвам кога ми е кеиф за готвење. Зависи што ми се јаде, тоа. Не наоѓам маани, некогаш сама си го зготвам и на ништо не личи. Еве макароните од синоќа. Така е кој користи непроверени сосеви. Ќе ги фрлам утре.

Пливам подобро сега :D
    Порано паничев, па после се поослободив и почнав посамоуверено да пливам. Ама не требало. Ќе се удавев. Едвај извлеков жива глава. Ни јас не знам како, т.е ме повлече водата. После 15 минутна борба и неоткажување, излегов. Ми се чини пола море го испив тој ден. Не сакам ни да се сеќавам на тој ден, што можеше да испадне.
    После тоа не сакав вода да видам подолго време. Ама водна жаба сум си, престрашив и почнав пак. Сега сум примерна. Не одам многу во длабокото.
    Е за нуркање не ме бива, трупчето си стои на површина :D
    Може ако ги затнам ушите ќе успеам, до тогаш не се ни обидувам многу.

Среќен роденден на синко на @Dadusicka

@Marija) да каже која генерација е, прописно нека се пријави на рецепција тука, нема потреба од срамење. Наши сме си. И ние 30тина редовни, и уште 300та спартанци кои мудро само читаат и се трудат да препознаат некој :$:wasntme:

Од кога го открив магнезиумот, се препородив. Кој има проблеми со болки во нозе, дали коски или мускули, топло препорачувам.

Не дискриминирам никој, сите сме една раса, човечка.
    Јас сум секаде дискриминирана, ама гајле ми е :rofl:

На Peco, green.eyes, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.103
    Стравот е често ирационален но тебе ти е пренесен стравот од мајка ти ,треба да се соочиш со него и ке исчезне,инаку има големи шанси и ти да го пренесеш на твоите деца.

На kuc, Annath, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Никогаш не сум се срамела @malerozna
    Секогаш секој добил тоа што заслужил. :$

На kuc, fina erika, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Ај и јас да ве поздравам.
    И овој ден си го преспав :$ Вечно ненаспана сум :D
    Бидејќи како што е редот почасти @Marija) кафе да и посакаме добредојде.
    Јас утре ќе си славам здравје 5 години од врска :inlove: Па здравје ќе почастам како што е редот.
    Што е до готвење готвам тоа што ми се јаде,иако во последно време се чувствувам уморено,па се поретко готвам.Гледам да поминам со нешто набрзина.
    За пливање не знам ни јас да пливам иако обожавам кога сум во вода.
    Да можам цел ден би седела внатре и не би излегла.
    Ама и јас како @Sesil а ми влезе вода во ушите одма ме фаќа паника.
    Така едно лето мислам цело езеро го испив поради таа причина :D
    Среќен роденден на синко на @Dadusicka најсреќен нека е :l:

На Peco, green.eyes, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Верувам дека е од тоа. И мајка има фобија од вода после трагедијата, еве сум и јас. Сум пробала милион пати да научам да пливам, ама главата неможам да ја држам над вода, телото ми тоне, маж ми ме зеза, тежок ми бил задникот :D

На mal.ecka, green.eyes, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.917
    Не можам да заспијам.
    Големата крена тт,кашла корне,мене фобија ме фаќа од болести и посебно ако треба да се оди на лекар.
    Па умов како ми се расшетал...едно време научив кога легнувам в спална да се исклучам од сите мисли,ама заборавив изгледа.:devil:

На mal.ecka, green.eyes, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Ајде децо, како што е ред, прв роденден на темава, да си почастам :)

Повелете on board :)
    72048c98ab18af2f1e823b7b2ad4f74d.jpg
    fed958dfee6f0f6da6ec7c4115efceec.jpg
    6b0dbb462cfa1c1425c194b8eef59db7.jpg

Забавата може да започне :)
    84f80c8703d9840821f1040f69582cd7.jpg

Ќе застанеме на кратко да се бањаме, сончаме, пливкаме со рипки :)
    03b17bf4a3bea41342adb5c0d1775bfc.jpg fbaa58284dace09da67962bf81cc20d6.jpg

Потоа доаѓа по нас бротчето за вечерната забава :)
    049912ba12ec6a21b45f435b6b5e85e3.jpg ffffc23e950e2ca7a98bd7d71799ed0a.jpg b9d146ca406419ddc38fcccab77e2d2f.jpg 8af82198574e9921d32ea49e97018e1a.jpg

Фала што сте другари дечки :) Cheers! :d:

Едит:
    Кај мене се' во животот се дели на пред и после анкс. :)
    Пред, ме викаа жаба :D ни како дете ни поголема од вода не можеа да ме извадат. Не се сеќавам кога сум научила да пливам, али ептен малечка, моите од 6-7 месечна возраст ме пикале во море. На слика како мало дете 3-4 годишно сум без помагала. Пливав супер, не дека некое пливачиште бев, ама добра бев.

Потоа, ми беше страв да влезам во вода.
    Полека, полека, малце седи си, пливни си, се опуштив пак до некаде. Можам со маска да вадам школки :D
    Не сум храбра за scuba и не знам дали до тој стадиум ќе стигнам.
    Ама - зини земјо и плукни ме на некое песочно плажиче со проѕирна водичка, да се чварам до крај на животот :)

Последна измена: 13 февруари 2018
    На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.