Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai:

Да се пријавам на рецепција, да не ме мислите.:wasntme:

Сите наранети, избањати и на спиење, само јас си дремам, се навикнав со малку спиење па кога спијам повеќе ме боли главата.:lol:
    Му помина и на Матео роденденската забава, мињонс стајл8) сега тек догодина имам за правење роденденски забави, за оваа година завршив.:sweat::lol:
    Се собравме дома, големи и мали, ни се погоди времето па надвор убаво си поминавме, таман да не мораме внатре да чистиме, Конта не му даваше да си ги дува свеќите, му било хепи брдеј нему(facepalm)многу е лош станат, се по негово сака да биде.:devil:

За фризури ви го пропуштив муабетот, да ме видите сега каква сум, како страшило од хорор филм:rofl: двете страни скроз ишишани, од страна коса до пола грб, смешки живи сум а не ми се крати косата, не се сакам со кратка коса.:(:lol:
    Секаква се имам фарбано, имам утнувано фарби, еднаш се решив од црна фарбана плава да се правам, ставив бланш три пати едно по друго и си ја направив косата метла и отидов на фризерка да ме ишиша скроз, таа ме шиша и плачи што сум си ја уништила косата.:rofl:
    За коса и за нокти ако се скршат ич гајле си немам, ќе пораснат.:)

Инаку од коси чешлање ми е малку така преку глава, навечер чешлај ги сите од кога ќе ги избањам, на сабајле чешлај да не одат како со да имат гнездо во главата, барем дечките да даваат да ги ишишам ама не даваат па имаат подолга коса од мојата, колку пати само ми имат речено дека имам многу слатки девојчиња.:rofl::rofl:

За разводи немам што да зборам уште сум во среќен брак сега за сега, за жената со бебето што почина што да се каже, доктори ненормални што оперираат пијани, кај мене на работа се прават рандом тестови за дрога и алкохол барем еднаш неделно на сите вработени, кој е пијан или дрогиран лета од работа под хитно, ако е доктор или сестра ти ја одземаат лиценцата за работа.

На green.eyes, Val-Dim, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    (y):nod:

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ромео е пратеник во оставка и нема врска дека ќе биде министер за здравство (друго ќе биде), шпекулации се само. Новинарите тресат ли тресат, само да им се читаат написите што повеќе.

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Кој ме бараше? :^)
    Ех да имаше форумов GPRS (wfh) Дома сум си уште. На втора смена ќе одам на контрола, можда ќе се збунат докторите па ќе ме остаат таму. :rofl:
    Туку теткиве се закон да знаете. Одам сабајле у комшии на кафе ( како беше зборот, рашетарка? ), и сеа прв пат одам во ден кај комшикава, не се сеќавам која уличка беше точно. Абе комшикиве знаеа каде одам и кого барам. А јас не ги познавам бре луѓе комшикиве. :P Да ми се живи и здрави, се потпреле на ограда, си прават муабети на сонцево ( тоа дека нема клупи кај мене како на сликата на Рефка ) и ми даваат инструкции дали првата дали втората улица лево.
    И после мани ќе сме наоѓале на комшиките.

На vitamina, Abrakadabra, toogood и 8 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.687
    Да има малце чиста совест ќе се откаже, ама нема. Убиец на 11 годишно дете се брани од слобода, силувачи слободно се шетаат затоа што биле психички лабилни, доктори оперираат со 1,25 и 1,75 промили алкохол во крвта, анархија, само тоа е одговор.

На vitamina, galapce, ninja35 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    ели јас те барам, :hug::hug:гледам те нема да не дружиш,ај ако има нешто пиши ни да не те мислиме и со лесно нека ти пиде попладневниот преглед:*

На vitamina, danichap и Eli23 им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Освен ако не пцујам и вриштам до вечер, ветувам ќе пишам што сум направила. :D:rofl:(wtf)

На vitamina, DVAANGELA, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    A бре мислев пак за кока кола сте збореле, тоа уште поинтерсна тема имало. Само јас нема што да кажам, на темава, освен кога сум лута на мм па му се заканам дека ќе го ставам:rofl:. Туку он ќе забега некаде на пат па ми помине лутината:rofl:.
    Кај нас велат втората жена на тепсија мочала. Па сум му кажала ако сака да проба со втора без трошоци, поделба на имот, нека ме остави па пак да ме земе инаку не му се исплаќа. А тој вели ако ме остави повеќе никогаш не се женел:?:. Што сум му направила, уплав од брак да фати:rofl:

Малку шетнав, потрошив некој денар и се вратив. Си ставив кафе и сум го однела со таблетот, лом направив. Среќа што теписите не ми се ставени уште и што маж ми не ме гледа. Секогаш ми вика во шише ќе ми го става со цуцла зашто кафе од лежење не се пиело. Се пие ако ти остане , да не го превртиш само.
    Сме се раскокодакале ко жени на селска чешма:D
    D4uued1XLJniGlT-yBnD53Z4.jpg

На green.eyes, Val-Dim, ozbilnazena и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мм ми се заканува ако сум го оставела он ќе бидел во ќар, сум му ја средила куќата, другата на готово ќе дошла. Јас му велам уште сега донеси друга жена, ама молим те најди некоја што чисти, пере, готви и деца да чува.
    Ако сакаш викам јас тогаш швалерка ќе ти бидам, одма се мењаме. :rofl:

Дани, ако мислиш за во МК, јас скоро ги прошетав салониве за мебел, Кристина Дамил се соленки со цени, ама имаат убав квалитет и модели. Монтренегро исто се одлични и поскапи. Ама какви само гарнитури седечки имаат, да поднеш во несвест. Мебел Ви Виница ако ги мислиш, тие ефтини се, не сум купувала ништо, ама мислам имаат просечен квалитет.
    Југоескпорт стил се ептен солени, сите ги фалат дека се квалитетни.
    Кујна јас правев, аголна кујна, медијапан лицето, околу 4 метри, 750 евра, без лабаво, аспиратор, болјер и слично. Се вкупно ме искошта над 1000 евра. Вака сум задоволна, ама ја имам само 2 месеца, уште е рано за квалитетот и издржливоста да ти објаснувам.
    Мебел јас земав од Мебел Лачка, Визбегово, многу долго чекав за испорака и многу пати рекламирав. Не би ти ги препорачала, иако имаат мн убави модели.

На Val-Dim, vitamina, Abrakadabra и 7 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.306
    Јас верувам во убав развод. Онака искрено да се прегрнеш и да си посакаш се најубаво во иднина :tmi:

На vitamina, Abrakadabra, toogood и 7 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Јас не ги препорачувам Мебел Ви. Кристина дамил може се поскапи на голо око, ама ко ке го земеш фактот дека носат и монтираат до дома и те како се исплатат. Сите други до пред зграда носат, па сам снајди се.
    Вардар Мебел имаат добри моделчиња.

На Abrakadabra, DVAANGELA, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.306
    Треска Виница мислев, да не имате искуство со нив?. Ќе прогуглам сега за овие.

На ninja35 и Petar80 им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Со нив немам искуство.

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Да Ви напоменам задоволна сум од БК мебел, сега имаат салон и до Ми-Да.
    Многу пристапни цени

На nena2010, danichap и Petar80 им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.868
    Допаѓања:
    101.796
    Тука сум Дилке.Чистам,перам ,пеглам и полирам .Друго њамам да кажам.
    Секогаш кога се скарам со мм се разведувам.:D

На ozbilnazena, WORRIED.BT, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Прееска дојдовме до заклучок дека е подобро да си седиме мирни на наш газ Луничке така да заборави разводи пери, чисти, бриши прашина и не повишувај глас на мм

На vitamina, Eli23, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Ако бираш меѓу тие две, мислам Мебел Ви се со подобар квалитет. Немам лично искуство само што сум слушала. А за плочки и санитарија тешко ќе најдеш нешто онлајн. Не сум сигурна, ама сѐ си мислам во Енмон имаше плочки на Зорка керамика или можеби сум гледала во некоја друга помала продавница.

http://www.zorka-keramika.rs/

http://mega-ku.mk/katalog/katalog/

Види и тука што можеш да најдеш

На toogood, Eli23, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Колешка моја имаше гарнитура и знам дека ја фалеше. Мебел Ви се катастрофа. Верувала или не, јас за 1 година ја фрлив нивната гарнитура, која btw во истиот временски период еднаш беше рекламирана и ја поправаа. Никако од кај нив.
    Исто антиреклама правам за Тау керамика - имаат избор, ама не знаеш што ќе ти се падне. исти плочки, а различна димензија, различна нијанса во иста кутија и сл. И тоа јас купував плочки од 1000-3000 мкд по м2 што е прилично скапо. Ако земеш некои пооптимални цени, можам да замислам што ќе добиеш.

Види ги Шате (мислам вака се викаа), они често имаат и акции. Имаше и едни Бау дом- и тие беа ок.
    За санитарија во тоалет, види во електроелемент, јас сум многу задоволна од кај нив. Имам туш кабина, имам и бојлер - супер избор и квалитет.

На Eli23 и danichap им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Дури сега видов...имам аголна гарнитура од нив и многу е со слаб квалитет...
    Две години после купувањето почнаа да излегуваат федерите преку платното и боцкаа...:lol:
    морав да ја носам на мајстор и федерите ми ги замени со сунѓери, сега е супер, само што ме кошташе уште колку пола гарнитура.

На toogood, DVAANGELA и danichap им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.