1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Od kade pa so lunicka komsika sega izlegov? :wasntme:Ne sme od isto selo...:shake:

I batali...ne go prakaj dt...sakam u dobri odnosi so tebe da ostanam ;)(facepalm)
    :hug:

На mal.ecka, CameliaMiller, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Kaj нас за гости муабетот беше да е најтесен круг. Другари нивни, пријатели, ојле дојле не ме занимаат. Не ги познавам. Не ми се блиски. Не ми значат. Значи тетки, стрини, вујни со се први братучеди. Од вторите тие што ние сме блиски т.е нивните деца. И другари, другарки, колеги ама наши само.

На CameliaMiller, bittersweet, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.934
    Допаѓања:
    163.980
    Ви викам јас не читам ко шо треба...
    Еднаш една членка разведов...

На Skorpija25, mal.ecka, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Dobro si citas ti dzenam ,samo ne preraskazuvaj mnogu ;)
    Dt...spie?

На mal.ecka, CameliaMiller, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Од сни нема спомени.
    уште е рано, само 3.05

Изгледав пола јутјуб.
    Само тоа што треба не завршив. Ама ако, после сама ќе сум си крива.

На Skorpija25, CameliaMiller, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    D.utro
    Deneska imam samo 1 zelba,da se odvezam bezbedno do rabota (facepalm)
    Ajde :coffee: :coffee: :coffee: x100 ....
    Ubav den imajte :hug:

На Skorpija25, Peco, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Добро утро !!!
    Ама сте седеле до касно незнам како ќе работите денес тие што работат :wasntme:
    Надвор кочан ладно бриши ветар и после немало зима ...оваа допрва забите ќе си ги покажува...
    Дете испратено на школо ,парно запалено уште кафе да се пие остана и ќе се работи ...
    @vitamina Најубаво да се поминете ,со среќа да ви е ....
    Честита крштевка на синко здрав и жив да ви е ...и една сестричка да му родиш:l:
    Имајте убав ден !!!

На Skorpija25, WORRIED.BT, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    7.454
    Znaete li zosto volkot IMA debel vrat?
    Zasto Sam si lovi ovci.
    Ja necekav da me zaprosi I da mi pravi drami. Mrazam formalnosti, teatri, skupi pokloni I iznenadeni glumenje. Mnogu mi bese komplicirano da planiram kakvi svetki Ke imam kakva vencanica modeli, adeti, posebno odnapred Edna godina zakazuvanje zasto ne pametam Na dolgi rokovi.
    Ednostavno idevme dolgo, Jas sakav bebe I otvoreno si kazav sto sakam . Sakanjeto bese obostrano, I koga bebeto se naprai ,go prasav tatkoto Ke se potpishuvame ili Na divo Ke si ziveeme. Toj mi rece ne se zanesuj sto Ke rece majka mi(ha ha) kako detevo Ke bide vonbracno.
    A Jas si bev presrekna sto si bev trudna. Za eden mesec se organiziravme za svadba I nisto ne falese.Vencanica odbrana za eden vikend........
    Zborot mi bese ne treba da se Cheka Na drugiot da se presrami, ako ti sakas nesto, pobaraj si otvoreno. Dijamantski prstenja I dalechni patuvanja sekogas ne pravat sreka(iako I ja dobiv dijamantce posle ceremonijata). Premnogu planiranje znachi I premnogu ocekuvanje.
    A za kaenje, se kaam samo sto dozvoliv da ziveam vo ekoloshki zagadena zemja I sto skoro site bliski sto GI znam imaat Sega po barem eden bolen Od rak vo tesno semejstvo. A Jas ne mozam da se naviknam Na tagata okolu mene .
    Se kaam I za uste Edna - DVe raboti koi ne Bea vo moja mok I koi do den Denes neznam kakvi Ke Bea posledicite ako se ostvarea.

На WORRIED.BT, Peco, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Па да тука така е..што ќе речат другите :D
    Има ја да го запросам :D:makeup::rofl:

На Rebecca_R, CameliaMiller, diskreten32 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Утро:)
    Убави муабети синоќа,штета заспа меца во 11:tmi:

Вчера имав супер Валентин,еден татко го донесе малиот со црвени ружи,и ни делеше на сите,па со гушкање,со цунка во образ...:inlove:.Татково е да го грабниш и да бегаш,а детево па цело на него,со вроден шарм и поглед кој топи и “купува” од прва.Баш се среќни таквите луѓе,пола работи им се завршени благодарение на шармот(fingers)

Запросувања по фб немав вчера,стара сум:wasntme:,со деца ми се сите френдови.
    Оние 2 во 1 запросувања на важни датуми ми се тапа искрено,а на туѓа свадба ми е навредливо.Нема потреба да се правиш курназ на веќе настатанатата еуфорија што некој ја планирал/чекал со години.

Добредојде @Igle :hug:

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро.Многу домашно сте ми оставиле,важно исчитав се по ред.На фустанот од Лилит се сеќавам,тоа дека многу ме бендиса,па и со тие пафтите посебно,искрено во ум ми остана:).Барање за жена на нечија свадба ми е претерано,и не ме бендисува,секој нека си има свој момент за паметење.Иначе јас сум од бегалките,те.од кафич па директ кај него.Да си признаам мислев дека се зеза кога во кафичот порача шампањац и изјави дека ќе се жени пред цело друштво.Се до моментот кога на бегање стигнавме кај него,а таму сите роднини собрани,организирал пред време(facepalm),па потоа се јавивме кај моите да дојдат.И ден денес си велам,што ќе беше во тој момент да се свртев и да си одев,демек званично за жена не ме побара со сите салтанати:rofl:.Ама не ми беше ни важно од тоа барање посебо,важно бевме ние заедно.

На Skorpija25, WORRIED.BT, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Запросување на јавно место - НИКАКО...ноу уеј !:shake:
    Значиии циркуЗи и драми толку несакам , па дури и глупаво ми изгледаат дечкото и девојката што на пример на сред Сити Мол клечат на колена|(
    Демек цел свет да знае колку се сакаат(facepalm)...Божем тие што не запросуваат јавно, не се сакаат толку.
    Ако вака драматично се запросуваат, можам да замислам каков би бил интерфејсот на нивниот живот воопшто...раѓањето на детето...да не зборам за недајБоже развод.
    Абе ај....прскотници:fubar:

Добро утро
    Прво се изнакажав, па пост обраќање да направам:)
    Ден, како и секој друг.

Ноќ помината во размислување и вечно прашање : дали сум јас не во ред или друга персона...преиспитување...мерење зборови и постапки..

Порано не сум размислувала, ама сега кога сметам дека нешто не е ОК, сакам да установам дали тоа потекнува од мене или некој друг е иницијаторот.

Ако е од мене, да се корегирам.
    Доколку е друг во прашање, да си ја ослободам душата, а тој другиот нека си чукне глава.
    Ако нема осет да размисли, негово си е, јас нема да преречам, ама ќе се најде друг кој ќе го ,,испердаши,,(wtf).
    Не е мое да уочувам туѓи грешки и да им ги предочувам, сите сме возрасни луѓе.
    Ради себе си ги правам анализите...за да немам грижа на совест ако предизвикувам некакви реакции.

Пак Рефини филозофии....ама шта Чеш|(, така ме тера деновиве]:)

Како сте Вие?
    Како Ви тече денов?

На Skorpija25, WORRIED.BT, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро
    Незнам како стигнав на работа искрено,кога седнав на столчето сватив дека сум дошла.
    Чај +кафе+кафе+кафе:yawn:

Преку глава ми е од луѓе кој што сакаат да им ги ислушаш само нивните проблеми и маки.
    Преку глава ми е од луѓе кои те тапшаат по рамо"знајте дека од тоа ништо работа"
    Mи се смачи да ги слушам само "Ајде млада си ќе родиш ти пак" Да бе плукни залепи.
    Леле син ти колку пораснал ист е на тебе "Aбе ајде ти се молам" Jес да си го сакам највише на цел свет ама друг муабет незнаеш.
    Дури и колешкава на работа неможам да ја гледам прави работи позади грб за кои мисли дека не ги знам.

Едвај чекам да помине денов да се тупосам во кревет дома,незнам како ќе издржам до 16.008-|

На Skorpija25, Peco, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Не знам како..ама мора тоа да го направиш. :worried:

На Rebecca_R, Lejla8 и fina erika им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.430
    Допаѓања:
    143.462
    Јас за јавни запросувања не сум. Поточно, не сум воопшто за запросување, туку мислам дека тие одлуки заеднички се носат уз муабет.

Еднаш кога бев на фризер, имаше девојка која не сакаше да се шиша, за да има долга коса на свадба, АКО дечкото ја побара наскоро. Башка што стануваше збор за 5цм оштетена коса, ама тоа друг муабет е.

Мене кумот ми заврши работа за името на малиот. Имавме 4 имиња, јас сакав едно, мм друго. И кумот му вика - ај не заебавај, се измучи поштено, нека одбере она, убаво е името :D. Инаку двајцата заедно чекаа во болница да се породам :D

Кога беа мали децата ги учев да викаат - бог на небо, кум на земја (facepalm)

Што да кажам, тоа кога ќе добиеш дете на 24, кога уште си зелен/а.

На WORRIED.BT, Peco, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Добар ден 8)

За свадби сте збореле... моето го поминав, беше одамна, и да ви кажам искрено, толку брзо ми помина, што не знам дали вредеше толку однапред да се потресувам за неважни работи.
    За каење - се каам за неколку пропуштени шанси, ама поминало, нема назад. А уште не знам дали донесов правилна одлука за избор на образованието (facepalm) и после единаесет години од дипломирањето и нешто помалку работа во пракса, уште не знам дали е ова она вистинското за мене :?: а си ја сакам работава :D Ај може наскоро ќе се просветлам.

Не сум за јавни запросувања, мојов на само ме побара, ама си знам дека ако не ме побараше, јас ќе го почнев муабетот. Оти после 6 месеци врска сакам да сум на чисто кај терам. Таква си бев. Затоа најдолгата врска, ако не ја сметам врската со мм, ми била 6 месеци. Што знам, брзо ми досадуваа :| цело време сакав нешто ново, подобро, поубаво. И на крај, од толку пребирање завршив со мм :P И уште не ми е досаден, напротив. Затоа не се каам што почекав и што не избрзав кога бев уште зелена.
    А за деца, не се каам што почекав, што не родив помлада, оти не бев спремна, ама воопшто. Не дека бев поспремна кога го родив големиот, ама учиш попатно. Мораш. За имињата сами си одлучивме, сами си ги одбравме, кумовите не се мешаа, само ни ги крстија. Да, сум за венчавка во црква и крштевка на деца, некако тоа ми е поубаво од фешти по ресторани.

Чекам да ми дојде првиот пациент за денес, па да се почне денов... и сакам сонце, ама нема...

Кафе?

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Добар ден.
    Денес е денот д во 1 часот.
    Одам на фризер сега.
    За странство ќе зборувам во некоја друга прилика кога ќе имам време
    Поздрав друштво

На Skorpija25, Peco, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Мене најсмешно ми падна што требало адет да дојде мм од дома да ме земе со кумот (кој инаку не беше по избор туку наложен од страна), а ние со кумот два реда муабет имавме. Плус повеќе од 2 години заедно живеевме, од кај да ме зема (facepalm) Направивме компромис, ме зема мм од дома сам, со другите сите се најдовме во матично :) Не знаев каков фустан сакам, зашто закажавме една недела однапред, ама знаев дека сакам црвени штикли да носам, и носев :D

За името јас и мм меѓу себе едвај се погодивме, предлозите на едниот не му се свиѓаа на другиот. Сакав малку да го уценам да ми го прифати Виктор, ама ми текна дека не е само од јајце клетка детето, па најдовме име што на двајцата ни се свиѓа :D

Многу сум тачка, значи :envy:. Тргнав на испит без речник :devil: Ентузијазам левел 10009999 :@

На Peco, Rebecca_R, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не сум за јавно запросување, со милион луѓе околу себе, со фешти и слики на фб од фамозниот чин. Јас и маж ми на времето седнавме, имавме отворен муабет дека сакаме да сме 24/7 заедно, дека сме спремни за заеднички живот зошто имавме долга врска, ми купи и прстен и после некое време спонтано во празен кафич кај што кисневме ме побара за жена. Имаше конфети и видеобим со моја омилена песна, скриено камерче за да си ја имаме снимката за нас (поима немав за ништо од ова, ама сакам изненадувања, убаво ми дојде), ама се беше за наш кејф и за наша душа, без сведоци од страна, освен келнерот и менаџерот на кафичот со кој си живеевме.
    Свадба традиционална правевме со 180 луѓе отприлика, имавме буткање на врата, зимање од дома со музика, кондура облакање од деверче, црква и матично затоа што ние така сакавме и решивме а не зошто родителите не натерале.
    Единствена лоша работа беше што свекрвица без да знаеме со старите кумови си договорила детето нивно да ни биде кум. Ајде испочитувавме, кога се роди големата прво него го прашавме дали е ок името по моја желба да биде, немаше никаков проблем. Ама, кога се роди второто дете, кумот одби да го крсти, бил многу зафатен, друго чаре да сме си барале. Искрено, полошо нешто не сум доживеала. Ама, среќа што со старосватот многу добро си живееме, па со еден збор се нафати да држи дете на крштевката. И, спонтано испадна името негово да го носи :D Ние си плативме црква, ние си го облековме детето, работата беше само да го држи во црква детето како што е редот.

Има работи во животот за кои се каам и сега знам дека не би дозволила така да завршат, ама неможам времето да го вратам назад, било и поминало. Криво ми е и за пропуштените работи, за работи кои требало и сум можела да ги направам ама ми се лизнале низ прсти.
    Ама, дефинитивно од грешките учам.

Ај сега добро утро :)
    Вчера немавме св.Трифун зошто сум со апови уште, башка мали цело попладне се лигавеше, плачеше и се трескаше од земја и звукот реално ме премори. Рано ги легнав и јас се куферосав со нив. Башка ПМС тропа на врата, вчера бев толку нервозна што мислам дека можев да изгризам некој за да ми помине :x
    Се надевам денес подобро ќе биде.

На gjoker4e, Skorpija25, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  20. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @Annath , утрово кај мене е сонцето. :D Да пишам распоред на летови?:wasntme:

@green.eyes ... (fingers)

@vitamina да имате убав ден, а официјално ќе честитам вечер.:hug:

Кога видов утрово 165 мислења за читање, малку бев :o, но не скокнав страна и драго ми е. Тоа Лилит душа распослала овде. @Lilit и Светозар и Мирослава ќе дојдат и побрзо од што се надевате.:hug:

Добро утро и од мене.:sun: Убав ден и уште поубав викенд на повидок. Одам и ми се чини потскокнувам од радост (и нема врска со вчерашните празници:!: ).:D

Кој не фатил од првата тура кафе, повелете. Свежо мелено.:mm:

giphy(11).gif

На Skorpija25, vitamina, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.