Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Може :call:

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.069
    Slatko da stavam so kafeto ili ne si p9 slatkoto

На Marija) му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Сум..ама не се мачи :$

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.916
    @Lejla8 немој никогаш мислењава овде да ги сфаќаш и зимаш на готово, оти верувај никогаш не е така како што се пишува. Многу од нас знаеме да сокриеме, да изиставиме некој детал, пишуваме речиси совршени постови за речиси совршен живот. Ама не, не е така.
    Лејла секој некаде грешел, секој некаде потфрлил, затоа никогаш немој да се јадеш и обвинуваш како ти не си како било која членка овде.
    Да знаеш само дека ако повеќето не познаваш и надвор од овде, ќе се разочараш. Всушност ќе сфатеш дека не е така розаво и совршено како во постовите.
    Главата горе женче. Ти си херојот овде. Многумина не ти се ни до колена. Ти мајка си херој:bow:.

Постот не е за никого и ве молам не се пронаоѓајте.
    Само е вистина и за темата и за форумот. Знам и тврдам:).

Последна измена: 15 февруари 2018
    На Skorpija25, PUPICA, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Јуле, јас мислам дека сите се произнесоа за лошите избори, не заприметив некој да напише пост во смисла се' ми е супер, ништо погрешно не направив :^)
    Сега нормално дека нема никој на јавен форум до толку да си ја разголи душата и да каже кои и какви се тие избори.

На kuc, dunika, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.928
    Допаѓања:
    163.966
    Aбе секој со својата околина.
    Постариве на темава убаво учат - со искуството учиш како да си го најдеш мирот.

Мене таа мала жртва ме чини голем мир.
    Свекрва си легнува на брашното, a и јас делумно и тоа го правам за него и мене, за неа ама баш ич. Не може да е она сјајна, да се разбереме, не може да се смени. Ама затоа јас можам.

Сфатив дека не ми е важно на крај од денот јас да сум во право, дали кога сум лупнала на маса на некого му се стресле гаќите, туку мудро проценив дека кога едно нешто ќе им дадеш и во мир ќе ги решиш работите, а не те повредува, ни па се замараш - нека биде. Нашето прифаќање на пеењето у црква, резултираше со смирена свекрва која повеќе се однесува ко другар, отколку караконџула, и и искочија другите вистински проблеми. И сфати дека ние не сме и болката во око, туку напротив, поддршка сме и.

Така да, дали ќе ме пее поп, или нема да ме пее...ич не ме интересира.
    На крајот од денот добив едно нешто кое многу го почитувам, пред цела фамилија таков човек ко неа да рече - единствена која знам дека ќе ме чува кога нема да можам вода да си земам сама е - она. За таков човек ова да го каже- голема работа е.

Утре знам дека ќе се изблесави пак. Дека ќе има циркузи и срања, знам дека она не може да смени ни дел од себе, ама јас можам од себе и не ме боли егото - епа зошто јас да се мењам?! Ако она не е свесна, јас сум.

И да не се лажеме, свадбата најмалку се прави за младите. Што се однесува до мене, свадба имало, немало, мене ми е сеедно.

На bittersweet, Skorpija25, Ariel и 16 други им се допаѓа ова.
  7. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Постов на Лилит да влезе во устав и правилник на однесување и постигнување компромис, и да стои ко воведен пост во темата за снаи и свекрви :)

Браво девојче :hug:

На bittersweet, Skorpija25, Ariel и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Тоа што ми е мене зацртано, што го сакам или мразам нема сила што ќе ме натера да го променам.Освен ако не ми зависи животно прашање од промената. Не билдам его ама не терам ни туѓ ќејф. Не е само за свадба. За било што во животот. А не бев ваква од секогаш, слободно можам да кажам дека смотана бев до кај 20та година. Многу ми беше битно секому да угодам. На сите се да им биде по ќејф. Ама се е лекција во животот. Ете сфатив дека на човек нема да му погодиш никогаш ако само се трудиш да угодиш. Постојано нешто ново ќе захтева. А еднаш угодиш ли - си го папала после. Цел живот ќе тераш туѓ ќејф.
    Не се качувам никому на глава наметнувајќи мое мислење. Си го кажувам ако бидам прашана за совет. Ама да се обесам некому околу врат и да трубам како треба да направат, како јас сум направила во конкретна ситуација и како е тоа моето правилно - не. Лошо реагирам ако врз мене се применува тоа, со докажување, со вадење сите можни аргументи па ако треба и прљав веш не од фиока, туку од под регал.

Koнкретно за свекрви, свадби и ќејфои - да имаше среќа свеки да инсистира за нешто по нејзин терк ќе си ја однесев во златара и ич не и се замарав.У село наше адет е свекрвата злато да и купи на невестата, ако воли нек изволи. И венчаница од инат скапа ќе купев. Пошто свекрвата нели ја плаќа ако одиме по адети. Ама не барав од никој ништо, нит сакав. Едино што сакав е никој за ништо да не се меша.

На bittersweet, kuc, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.872
    Ми се допаѓа ставот на помладиве,алал да ви е ако имате храброст и моќ да навистина си го терате само својат ќеф и воља.Една од карактеристиките која на нас повозрасните можеби ни недостасувала.иако читајќи по други теми не би рекла дека е така генерално,но сепак се гледаат промени во идниве генерации.

А вие овдешни идни свекрИви читајте и учете да не се чудите после нешто...8)

А јас да одам да се подспремам ,за нецел час треба да сум на зборно место!

На mira.mira, kuc, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ja koga ke porasnam ke bidam super svEkriva za se ;) :rofl: (facepalm)

Aj odmorete malku ...vreme e za kafe
    Turkish-Coffee_6697.jpg

На Skorpija25, mareane, Ariel и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Уште нешто, да не останам не доискажана. Било тука, било во реланиот живот секој ден слушам дека пример детето го сака мики маус, ќејф му е да има таква торта во таа и таа игротека па родителите му го тераат тој ќејф. Или некоја играчка. Или некое парче облека, обувки.. било што. Значи постојано слушам детето тоа го сака и штом сака ок е. Епа зошто тогаш коа за банални работи му тераш ќејф утре коа ќе дое време за свадба не го оставиш да си истера како што сака туку да извољеваш? Дека не е само негов ќејф туку и туѓо дете е вмешано таму? :?: Па што некој/а си таму ќе му кажува што како, јас ќе му кажам бре? Затоа? :?:

На bittersweet, Skorpija25, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Какво е вашето мислење во однос на тинејџериве денешни,каде и колку грешиме кога браниме нешто или кога допуштаме.Имено се отвори прашање за виќенд со друштво,во вила на другар,патем и женската ќе му биди.Ние двајца сме против,не ради тоа што женската ќе биди,туку едноставно како родители,што како.Да не има алкохол,или недај боже полошо,досега немало од наброеното,но сепак тоа не кочи.Е сега синко е намуцурен,но мислиме дека сепак е рано за вакви активности,

На Skorpija25, mareane, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Колку години има, @Lejla8 ?

На kuc, ivi1987, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ke si bides na gotovs prvite nekolku pati...posle toa ke ,,naviknes"

На Skorpija25, mareane, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Некако рано ми е,15г има,со поголемиот немав си вакви работи за мислење:tmi:

На mareane, kuc, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  16. dunka

dunka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    190
    Vo moe vreme (ne taka odamna) vo vrska so svadbite site kavgi bea okolu tortite i bovcite.

На Sesil, kuc, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.928
    Допаѓања:
    163.966
    Се повлекивам за денес.
    Пуштете ни среќа на моето семејство и мене утре. Многу ќе ми треба...ама многу...

На Ano, Skorpija25, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Ее, спремај се, летоска ќе биде мамо на одмор сакам да одам сам :)
    Инаку, да дополнам, на 15 сама во Охрид бев на одмор. Не пиев, не ми беше тоа филмот. Убаво си поминав.
    Мислам дека е океј да го пуштиш на викенд, да видиш како ќе се покаже. Верувај дека летово ќе бара на одмор да оди сам. А за пиење, може и тука да се опие верувај. Не можеш тоа да го спречиш.

На Skorpija25, mareane, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Колку години има синот?
    Јас прв пат, без возрасен, на одмор појдов со две другарки на 14 години.
    Некаде почеток на средно мене ми е океј за патување низ државава сами.

На Sesil, dunika, green.eyes и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Не знам каква мајка ќе бидам,само здравје нека е.
    Ама сметам дека треба да се направи некоја граница.
    Не е убаво ни премногу да се допушта па после тоа да ни се удри од глава.
    Ама не е убаво ни постојано да се брани.
    Здравје кога ќе дојде ќе му ја мислам.
    Конкретно за свадбиве,за мојата свадба сакам да биде како што ќе решиме ја и дм.
    Не сакам на денот на нашата свадба ние да си поминеме лошо за да истераме кејф на некој друг.
    За случајот на @Lejla8 и јас мислам дека е ок да го пуштиш,штом досега бил примерен.
    Кафево @stetoskop за мерак e,со кајмак,уште и да е без шеќер таман.
    Да се спремам и за саат ипол одам трета,така да ќе ми треба.

На bittersweet, Skorpija25, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.