Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. Надвор ладно или само мене ми е така? :?:

Пред некој ден во банка слушнав еден муабет кој беше и повеќе од реален: Ги гледаш млади, ама не знаеш каква тежина имаат. Муабетот беше за отстапување место да седне некој повозрасен. Жена во години, фино средена и со брчки на лицето. Ова сигурно го има кажано по некое болно искуство.

Јуле што очекуваш да кажеме на јавен форум? На кого му оди како подмачкано? Ако избегнуваме да елаборираме на некои теми, не значи дека ни тече мед и млеко.

Многупати и мене ми било тешко ама не сум го пишала тоа јавно. Некогаш се вклучени трети личности и нивните животни приказни, некогаш не сме спремни да пишуваме за проблемите со кои се соочуваме во моментот, а некои болки едноставно не се кажуваат. Си ги чуваш во себе, си молчиш и се бориш со емоциите, болката и тераш како знаеш и умееш.

На крајот на краиштата, ова е јавен форум и не сакам запишани да стојат моите болки. А ги имам. Премногу се лични за да ги споделам тука. Ама, тоа не значи дека ги споделувам и сите убави моменти. Кажувам работи, ама не и секогаш кога ке ми заигра срцето. Некои убави вести се интимни и на прсти се бројат луѓето кои ги знаат убавите новости.

Апсолутно Камелиа. Дури некогаш и мислењата се толку искрени и реални, се соживувам.
    Темите за бременост ми имаат посебна тежина.

На тема свадби и целите дискусии околу нив, можам само да претпоставувам како ке биде. Од досегашно искуство, можам само да кажам дека со моите ке има муабет околу бројот на гостите. Они сакаат повеќе, кај биле - да викнат. Не сакам да водам инает, знам дека им е мерак да ме омажат.
    Од негова страна, можам само да кажам дека ретко која млада личност имала толку опции и одврзани раце да одлучува за големи прашања. Затоа и мислам дека ке биде лесно. Ама, здравје до тогаш.

@Lejla8 најдобронамерен совет - не го ограничувај детето. Млад е и сега му е најинтересно. Верувај, нема ништо погрдо од тоа кога друштвото збори како било таму и таму, а тој слуша како му раскажуваат. Ништо позитивно нема да излезе ако му ставите рестрикции.
    Јас до ден денес им замерувам на моите за некои такви собирања кај што ме немаат пуштено. Не бев проблематично дете и не ми е јасно зошто не ми дозволуваа. Кога бев дете, тие 3-4 пати кога ми рекоа - не може - ми изгледаа како да ја пропуштам најдобрата забава. Пример, на 14 години не ми дозволија да преспијам кај другарка. Сите останати другарки беа. :|
    Беља може да направи и било кој друг ден. Ти го мислиш на училиште е, а детето...

На bittersweet, mareane, simonka93 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @Lilit Исто размислуваме за свекрвите ама скроз исто.
    Ви посакувам многу среќа утре и да искочи се ок.
    Денес кај нас е празник се случи чудо и стварно чудата постојат да знаете.

На Skorpija25, mareane, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мислам дека е мал за вакви работи. Нормално е да се лути, хормони му работат ама сеуште не му е дојдено времето за вакви екскурзии. А, факт е дека секогаш ќе се ставаме во мисла каде, дали и колку грешиме во воспитувањето и дозволувањето. И, секогаш ќе не јаде црвот дека сме згрешиле и дека требало поинаку да постапиме.

На Dadusicka, kuc, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Taman si e...se si e na vreme...pa koga ke pocne u 3-4-5h da se vraka e togas ke si sedis na forum,ke imas kao nesonicci ili ,,mnogu interesen film/kniga" ke gledas-toa pak u pocetok na celonokni izleguvanja.
    Se zavisi kako ke se postavis so nego i doverbata vo nego....sram ne sram-cesto se sretnuvame po klubovi ama ,,ne se poznavame":tmi:

На Skorpija25, mareane, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.015
    Пушти го Лејла чим е умен дечко.

Оваа Ребека ептен ја бендисувам.
    Отидов по карти во театар се замрзнав. Пошто гарант и пред глумците стасав си седнав да јадам. Сам ако не си направиш забавно, никој.

Автокоректов ме убива :)

На bittersweet, mareane, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Лилит (fingers).За истите работи размислував и јас,разбирам дружење,ок,но секако мисли дека ме мачат.На пример времето е ладно,само кога ќе помислам на дрва ложење,а сите се деца,уште еден куп други работи кои ми врват низ мозок.Местото е доста оддалечено,не е блиску,а и времињава не се баш сигурни,ма едноставно кажано од се што слушаме коса ми се крева.Стетоскоп имавме такво ,,крштење,,за нова година,кога си дојдоа речиси сабајле,си пукнав во кожа дури дома да се дотркала:tmi:.Камелија,на одмори одев и јас,на Јадранско море редовно,и уште помала од него,оние социјалистички одмори,организирани,но други времиња беа.Ниту некој ќе ти се испули,ниту некој проблем ќе ти направи,но јас растев во ,,братство и единство,,кога многу работи поинаку се играа.

На Skorpija25, mareane, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Фала ти Божо. :hug: Се чувствувам битно сега. :wasntme:

На CameliaMiller, kuc, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.890
    @Rebecca_R и @CameliaMiller а што кажав јас поинаку? Дека овде никој не пишува се, и нема зошто конкретно Лејла да си ствара таков товар. И не само Лејла, многу други членови многу пати и пишале и помислеле исто и се јадат зошто ете тие го немаат тој совршен партнер, брак, врска, деца и сл. Затоа и неколку пати пишувам, не дозволувајте мислењата до толку да ви влијаат, оти реалноста знае да биде сосема поинаква.
    Реков ли да не се пронаоѓате:^)?

На Annath, Skorpija25, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Se dodeka ne daj boze ne ni se javat od pol.stanica se e ok (pupupu skraja bilo)
    So mm liberte teravme,sega ja pak...nikad ne e bil ogranicen so vreme na vrakanje ili bilo sto so sto bi mu ja narusila privatnosta.Ne e ligus koj se drzi za moj fustan .Imame izgradeno odnos na koj ni pozaviduvaat mnogu u selovo.Si imame postaveno linija do kade mozeeme so razgovor,medjusebna doverba i pocituvanje .
    Eve bas sega pichi muzika ,on se sprema za vecer i medju redovi me rcka dali sum pominala ok sinok...i aj sega

Ova kako da baram snaa be izleze....:rofl::rofl::rofl:

На Annath, Skorpija25, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Си ја напрскав косата и скалпот со оцет :worried: немојте да ме вознемирувате. Доволно ме вознемирува оцетов:bug:

Повеќе од доволно пати имам пробано да скршнам од моето „типично“ пошто, си знам каква сум, што ме предизвикува да реагирам или ми ствара апатија, ме тера да се откажам од нешто... и, ми се покажало дека, се што било оставено/пропуштено првиот пат, не заслужило втор пат.
    Друго, не сфатив што биле муабетите оти не прочитав:bug:
    Ја се дубоко извињавам.
    :$

На Annath, mareane, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Не се пронајдов, твојата реченица, "Да знаеш само дека ако повеќето не познаваш и надвор од овде, ќе се разочараш. Всушност ќе сфатеш дека не е така розаво и совршено како во постовите." ми падна во очи. Испаѓа дека ние што пишуваме за убави работи всушност лажеме.

Тоа што го кажа Лејла ја поинаку го сфаќам. Младите денес не се исти како младите во тоа време. Лејла е горе-долу на исти години како моите родители. И тие кажуваат дека во нивно време младите не биле толку борбени. Не биле толку освестени. Често ги поттиснувале своите желби и амбиции а причината за тоа е немањето поддршка од родителите.
    Денес, младите имаат повеќе разбирање од родителите, поддршка и повеќе опции. Дури и кога немаат поддршка, едноставно се борат за своите соништа. Тогаш на прсти се броеле оние кои се решавале да ја истераат работата до крај, а денес најголем дел од младите се такви.

На bittersweet, Annath, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.015
    Жабо што е магијата со оцетот?

На Annath, CameliaMiller, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    го чисти скалпот Божо :) ко што ја чисти рерната:D

На Annath, Skorpija25, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.015
    Алкохолен?! :worried:

На Annath, CameliaMiller, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јаболко :) растворен со вода, во прскалче и напрскај :)

На Annath, Espadrila, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.054
    Рерната или косата? :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Annath, mareane, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.890
    Ребека како сакаш го сфати. Оти факт е дека сокриваме многу работи, пишуваме почесто поубави работи, а они непријатните ги задржуваме за себе. Што е нормално.
    А има и такви кои лажат. Не велам дека еве ти лажеш, ама да лажат.
    Тврдам.
    И затоа ете и за тебе нека важи советот, зимајте ги постовите со резерва;). И не се оптертувајте со истите, да си ставате на товар дека вие сте го промашиле својот живот.

На Annath, Skorpija25, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :D:D
    Јас косата ја напрскав, Божа може да проба исто.
    За рерната сум на мисла веќе некое време оти ми мирисаше кога ја отворив за да печам лиснати синоќа:worried:. Ама тука прочитав дека не се прска се оставало така во сад (со сода ли шо беше?)):D заборавив.

На Annath, mareane, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Тука се согласувам со тебе. Не само тука, ами и во реалниот живот муабетите треба да се земаат со резерва.

Инаку не мора да значи дека луѓето се чувствуваат нереализирано само кога се прават вакви муабети. Со некои факти се соочуваме секој ден, ама ете, се погодил моментот, па се потенцира како стојат работите.

Реков веќе, и убавите работи ги чувам за себе. Не сите, ама добар дел - да.

На Annath, mareane, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Не значи дека ако не ме одбрал..дека не вредам |(:lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.