Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Нек провери синуси :rofl:

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    178.036
    Ни кучињата не се тоа што беа порано.
    :rofl::rofl::rofl:

На Ava.84, Annath, fina erika и 11 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Не знам жабо, ова Jympa го викаат, не знам точно превод :D Има soft, ама демек ај да не се правам пензионер, да одам на middle :sweat: :| Ја само за со пензионерите под рака сум, ма бетер од нив. Ужас, одамна не сум се усрамила вака :(
    Ме фати инает утре пак да одам ]:) Ако успеам да станам од кревет :rofl:

@CameliaMiller на Афродита шампонот го користиш? Не знам тој како мириса, мојот е некој од нашите, го немаше на Афродита кога купував, ама не мириса на лук :|

На bittersweet, dunika, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Абе јас имам проблем со синуси не он ,ама ќе се испостави дека и тој има проблем :?:

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    @green.eyes да, на Афродита е.
    Вака не мириса во моментот, ама косава стварно на свежо мириса.
    Свежо сецкано лукче :D

На Annath, ivi1987, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    IMG-b761d1ee51e154fb286b0c5f0149f5e6-V.jpg
    Убаво ми е :inlove:
    Многу ми е..:sun:

На gjoker4e, bittersweet, PUPICA и 38 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Нека ти трае засекогаш најмила моја :l: :hug:

Ми беше чкљ денот, многу ме расположи :)

На green.eyes, Annath, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    262.004
    Јас одново се заљубив во Никола.
    :nod::smirk::inlove:

На bittersweet, vitamina, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    На green.eyes, Annath, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Мерак за очи ...се најубаво :l:
    За ваквите работи вреди да се живее..
    Фотографии и впечатоци чекаме утре ;)

На green.eyes, stetoskop, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    На green.eyes, stetoskop, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.851
    @vitamina се најубаво,само среќа да ве прати секогаш...

@Lejla8 пушти го детето и јас ќе речам како повеќето ама знам дека тебе не ти е лесно.
    Незнам што да речам ,и јас го врвам истиот пат,зборувам кажувам ,не спијам дури дојде...

Јас пак повеќе лошите нешта сакам да си ги кажам овде отколку убавите.Како психотерапија ми е кога ќе си кажам овде.Во почетокот повеќе ама некако многу се разголив па лесно секој може да ме препознае и затоа сега некако потешко се одлучувам да си кажам се.
    А сакам повеќе да читам за убавите работи,за розовите животи,идеалните партнери,супер финасиската положба ...едноставно како убав роман да си читам ...и општо туѓата среќа ме радува а воопшто не ме фрустрира,напротив...

Се прибрав во 11 ,пиевме кафе со мм па сега пак ќе дежурам.
    И се нервирам големава никако не и поминува грипот ,се побетер е кашла главата ја боли,сумљам дека и се воспалени синусите ќе мора утре на лекар и да и препише антибиотик изгледа...

На bittersweet, Peco, green.eyes и 18 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    На simonka93, stetoskop, fina erika и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро и имајте убав ден.Витаминче само вака да те читам,исполнета и среќна,правнуци да си дочекате заедно:).Да си кажам што ми лежи на душа во врска со тоа што го напишав,немам проблем со тоа дали некој живее убаво,среќно,задоволни од својот живот,напротив ме радува,дај боже само убави работи да читаме.Си кажав само она за што навистина ми е криво,сум растела во друго време,околкностите биле друѓи,луѓето околу мене тешки,а јас сум немала сила да кренам глава и да се заземам за себе.Карактеристика која денес младите се поретко ја имаат,знаат да се ценат самите себе-и ме радува тоа,некогаш и од нив нешто може да се научи,не дека сега настарост којзнае колку ќе се сменам,но и малку е доволно,мада поминал возот.За детево уште се мислам,пред се поради тоа што не ѓи знам другите деца,не се неговите секојдневни другари,нека бидам лоша мајка но мислам дека ќе одлучам за не:worried:.

На bittersweet, Skorpija25, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Добро утро !!!
    Дете испратив нос и се затнал денес следуваат масажи чаеви супи со лесно да поминеме ,така се надевам,а и не е некоја болежлива ама со дете никогаш не си начисто...
    Кафе може да се пие и да почне денов ..полека се приближуваме кон крајот на месецов,абе луѓе лета време ,а ние си старееме:worried:
    Прочка во недела нешто парено се прави што ќе виде покасно ќе се разгледа...кај нас и се преправаат па така интересно ќе е во секој случај...
    Имајте убав ден !!!
    @Lejla8 порано било друго време ,не било како што е сега ,исто како мајка ми да ја слушам вакви удобности вие младиве што имате во наше време поим беше ..
    А, за детето најдобро е вие да си одлучите сепак знаете што како треба...но немој строго бидејќи некоја работа толку колку што се забранува толку посакана е ...

На bittersweet, Skorpija25, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.694
    Дoбрo утрo!

Не сум нa рaбoтa денес нa првa кoнтрoлa oдиме вo Oхрид...држете среќa...не oчекувaм чудo пoсле сaмo 3 месеци aмa бaр стoпирaнo дa е искривувaњетo....

Немa рaaт сo децaвa...сaмo сo пoмин некa е...синкo вчерa гo дoби aнтибиoтикoт зa вoспaленo грлo a цел ден вчерa дo мрсули и нaсoлзени oчи е...кaј нaстинувa не знaм?!

Убaв ден имaјте!

На bittersweet, lunicka, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро....

За првпат после незнам колку време станав и Не го фатив прво телефонот во рака.....значи можело..едно дете во школо, друго дома размрсулавено...

Денес, денот кој официјално ќе го означи почетокот на новата етапа од животот...

Сонував некој сон..децава со мене во градски..одиме во Арачиново(facepalm) и две жени "слободни" на паркингот кај што поминавме кога се симнавме од бусот. Беше и ех м со нас......соништа., што ќе биде, којзнае..

Се распишував посабајле, се приметува дека не сум на работа...
    Одам да се спремам...и кафе да пијам:coffee:

Убав, сончев ден на повидок:nod:

На bittersweet, Skorpija25, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро. Гледам сонце има надвор, нека потрае.
    Ве читнав нешто вчера ама бев премногу уморна да пишувам. Ме потсетивте на таа дрогата ланска, за кока кола што беше :D од на Лилит аптеката, да си земам пак, сум ја заборавила, а баш ми помогна овој период лани.
    Два дена по ред се будам сред ноќ и се чувствувам како да сум изгубила воздух. Завршија аритмиите, сега ова. Ќе развијам фобија дека можам да си приумрам у сон, уште тоа ми требаше. Викендов да гледам да фатам некаде на планина да се разонодам, да разбистрам мозок.
    Свадба немам правено, а и желбите околу неа ми се менуваат. Дур да дојде време, ако дојде...којзнае што ќе испадне.
    Ми се готви нешто, ми се креира, ми се пишува, ми се твори... си осеќам некое жарче во мене, треба да седнам и да почнам нешто, може нешто ќе испадне.

Со косите ме потсетивте пред некоја година на една корејка со која бев во контакт, ете и она ми недостасува :worried: И таа си имаше некоја мака со опаѓање па пробуваше домашни лекови, со некои масла и чуда, и спомнав за лукот и тоа додала на маската што ја правеше, па после се жалеше дека со денови косата и смрди и не може никако да ја измие :D Не само од лукот, од целата комбинација, сум заборавила што беше. Од мака човек што не ќе проба..

Да го допијам чајов и да се спремам за работа :coffee: Кучево мое колку е чудно, колку е своеглаво, колку е инаетливо и се лути... како друг човек да имам дома. Да се испогушкаме, ама нејќе да се гушка, ќе стане ќе легне на друго место и ќе те гледа на криво, како којзнае што да си направил. Извинете височество што сакав да ве допрам |( :D

На bittersweet, Skorpija25, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @vitamina по сабајле ми го разубави денов. Се најдобро ви посакувам :hug:
    @CameliaMiller јас порано зимав на Фармаси шампон од лук за побрз раст на косата, ама кај мене имаше спротивен ефект, испопаѓа коса како луда, кога престанав да го користам, престана да паѓа (facepalm) Затоа не им верувам на чудата наречени шампони против опаѓање и за побрз раст, а башка не ни мирисаат убаво. Овој што го користев не смрдеше, напротив убав мирис имаше, ама џабе кога паѓаше косата.
    @Lilit те чекаме со убави вести, најсреќна да си :)

Јас како што гледам, ќе бидам строга мајка како и до сега што сум. Дали дека времињава се страшни, дали дека гледам деца какви глупости прават, ама премногу сум и ќе останам претпазлива. Не дека ако не го пуштам детето нема да има можност да направи глупост, ама сепак подобро на време да спречам тоа што е во мои раце. Еве @Lejla8 како што ја читам, да е собиранка со деца што и самата ги знае, ок, нека оди нека се дружи, тие му се годините, ама во непознато друштво, во куќа оддалечена и изолирана јас не би го пуштила. Ама, ова е сепак само мое гледиште на нештата и мои правила, секако дека секој родител различно постапува за исти ситуации, и секој е во право за своето дете, нормално.

Инаку вчера пак урнебес попладне, во градинка го фалат, најмирно дете им бил, дома кога ќе дојдеме луѓе не престанува да плаче, да се лигави и да се треска. Испушта некој иритирачки звук, неможам да ви го опишам. Ова се случува секогаш кога подолго време ќе направи пауза од градинката ама сеедно, не се трпи. Башка пмс ме дрма се појако, башка маж ми вчера имаше дури 37,2 температура и го тресеше грозница и можете да замислите веќе (facepalm)
    И така, имајте убав ден, за викендов конечно сонце најавуваат :)

На bittersweet, kravce, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    D.utro i od nas
    Utrovo so glavobolka se razbudiv
    Rabotniot den zapocnat so sostanok koj ne dolikuva na nisto.Nervoza i prepukuvanja .Cela nok lobiranje za menuvanje na veke donesena odluka so 25 glasa za i 5 vozdrzani...se po zakon ...ama nase ,,dete"bilo -cudo golemo |(,ne pomina :shake: ...

Se fativ samata sebe deka dodeka zboruvam na mob.si crtam zatvoreni cadori...znam i sto znaci...ama ,,dozdot"nisto ne mi moze :muscle:

Ajde :hug: ,ubav den na site.

На Skorpija25, Peco, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.