Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

WORRIED.BT баш ми е мило што тргнала работата за напред,секој еден напредок значи многу,посебно за чупето:*:hug:.Слушнав од сограѓанкиве наши дека и во Прилеп имало некој очен лекат за кој чекале со месеци да одат на преглед,колку е точно не можам да тврдам,нека кажат членкиве од таму што се.Иначе не да сме катастрофа како град,над така дури,жално ама вистинито.Си свиткав некое цигарче,сега рает ќе сум(facepalm),стапалата уште ме болат,секој чекор пекол.

Annath, Rebecca_R, Ane-Goki1 and 11 others like this.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Навратив само да честитам, да сте вечни, среќни, весели :)
    Ве видов и на слика мн убави :)

3. kuc

kuc Форумски идол

Лејла ако е во болницата тогаш е Др.Дејан колку човекот е добар можат да кажат оние кои виделе некој себап.На времето имаше и други очни лекари кои вредеа но пензионирани се .

Annath, Rebecca_R and mal.ecka like this.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Не би знаела да кажам име на докторот,само добив инфо дека закажувале за кај него месеци унапред.од селово наше таму иделе за прегледи.Има една др во наша болница Перез се презива,нејзе доста ја бараат.Големиот син кај неа го носев,диоптерот за време на пубертет нагло му скокаше,а е кратковид,и можам да кажам дека бев презадоволна од неа.Како што рече и навистина така бидна,но се трудеше жената,редовно на секој месец два кај неа бевме,успеа да му го стабилизира диоптерот,веќе неколку години нема мрднато.

5. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

А бе брат кај си бе,се изгуби :)
    Еве сум,малце си играме со животот горе доле па едвај да се вратам на позитивно место да пишам нешто на местото каде што се абсорбира сета позитивна вибрација и енергија.
    Феминки хелоу :f:

♡BuBaLe♡ likes this.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Значи само тој е очен доктор и да се чека месеци за преглед.Можеби човекот е добар но тоа се случува и ради немање соодветен кадар кој би ја вршел работата без притоа да се чека месеци .
    И некои работи не се за чекање но на се што е навреме реагирано понатаму има ефект.

7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Јас со години одам Охрид на очно, на државно ама... Презадоволна сум, докторката е битолчанка

Немам ништо посебно да кажам, затоа само ќе си ве :hug::hug::hug::hug:

8. mareane

mareane Форумски идол

Јас сум.била кај др Дејан одамна приватно во една ординација во куќа.Навистина диоптерот и очилата кои тогаш од таму ги зедов ми беа најпогодени.Многу е битен и оптичарот кој ги прави дури мислам побитен.Со истата дијагноза.,го чував ливчето од кај него зедов лани други ,ама не се исти.
    Инаку кај кратковидоста диоптерот расте најмногу во пубертет и се додека телото расте а потоа престанува.

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@Lejla8 кaј др.Перез вo Бт јa нoсaм и јaс 5-6 гoд.веќе...немa диoптријa aмa рaди кoнтрoли зa бенкaтa...зaдoвoлнa сум...стручнa е женaтa...

Вo Oхрид бевме кaј др.Виoлетa...привaтнa oфтaлмoлoшкa клиникa или сл.се викaше...чистo зa втoрo мислење јa oднесoв....
    Се изненaдив oд oпременoстa и приемoт...пoзитивнo...
    Вo јaвнoтo здрaвствo се знaaт кaпaцитетите...

10. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Џабе им збориш на таквите. Не можеш да ги убедиш да почнат да прават нешто кое со години не го правеле. Немаат таква навика едноставно.
    Имавме пред извесно време таков пациент. Пломбираше заби, значи секој ден доаѓаше, си ги среди сите, ама џабе кога не ги мие и си кажуваше на секое доаѓање дека не ги мие и не планира да почне.
    Си викам како не му е мерак барем сега кога му се сите средени да си ги одржува, ама што ќе се убедуваш кога пак по свое си тераат.

Има и такви кои си водат грижа, како кравче, ама се многу ретки. Еден пациент во две години.

ivi1987, Annath, Ane-Goki1 and 10 others like this.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Симонче др Лидија да не е-битолчанката?

Annath and Rebecca_R like this.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Да, др Лидија Карапец
    Ем стручна, ем многу мила жена

Annath, Rebecca_R and Lejla8 like this.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Прекрасна е,др на место,има знаење,не дека роднина ама вистина е.Кога ми требаше за детето не бев во можност да одам Охрид редовно,иначе не би ја менувала за ништо:)

14. mareane

mareane Форумски идол

Не ми се спие ,глава ме боли,не ми се овците на број, а и вас ве нема...[​IMG]

green.eyes, ivi1987, Lejla8 and 9 others like this.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

@mareane јас кога ќе ме здоболат нозе доаѓам.

Убаво ми е. Низ секакви глупости и тешки и грди моменти како колектив поминуваме, ама убаво ми е кога се сите весели. Докторов ќе си го памети пензионирањето, многу убави говори имаше и општо, многу убава атмосфера. :)

16. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ми остана како навика коа некој ќе се насмее да обратам пажња на забите. Постарите генерации, посебно мажите, ама мува не ги лази за забите, па тоа наслаги, одвратно.

Пмс ме одмина ама постмс не. Сите ми се криви и должни. Се ми е повод за кавга. Мм ми збори јас урлам ко ненормална, исправам криви дрини. Се најавија гости, блиски, мили, ја заникаде, урлам по маж да спрема се и да не ме замара. Сеа се подуправив ама вчера :tmi: Па и на 2-3 пати се исклучив од се, слушам ама не разбирам, гледам ама не видувам ништо, теле бре. Рецепт за готвење пред мене јас читам после секоја состојка ја заборавам претходната. Концентрација нула. Ако знаете лек да кажите. Ашванганда, мака и спирулина да не е :D

17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Jas sum tuka lulam bebe mm hrci najlosa kombinacija:devil:ke puknam od nerva.
    Ne me nervira bebevo sto ne spie nego toj kolku slatko spie a mene oci mi pagaat:@

18. eli25

eli25 Форумски идол

:rofl:
    и после викаат сакам да спијам како бебе.... не туку како маж ми е работава:D
    и јас сум тука :hai:

19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Јас и маж ми сме рамноправни во родителството
    Јас го дојам бебето, бидејќи тој не може, а тој спие бидејќи јас не можам :D

20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

bas taka Eli...mu zaviduvam.A ova bebe moe resilo zivci da mi kini,pojma nema za spienje.
    Ete sme isti i nie toj spie i za mene i za beba. @simonka93

Last edited: Feb 17, 2018
Thread Status:
Not open for further replies.