Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Колку убаво кажано! И сосем точно!

Espadrila, stetoskop, Lejla8 and 3 others like this.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Ширдени Рефке на здравје ручек ;)

simonka93, Dadusicka, zhap4e and 10 others like this.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Држ'те среќа, втора тура миење коса со лукоини.
    Ама си купив едно ептен миризливо за расчешлување, надежта последна умира :D

Како би си заспала сега, ама после ноќеска...
    А утре на работа :(
    Сакам да работам, не сакам во 7 сабајле да станувам.

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се фaрбaв....САМА...кoјзнaе штo шaренилo ќе излезе...белким белите ќе се пoкријaт другoтo кaкo и дa е...

green.eyes, mal.ecka, Annath and 17 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^јас последниве години ако не одам на фризер се фарбам сама. Не сум приметила разлика :)
    На ручек кај моите, гледам веќе 6дошло мина викендот. Утре некој подарок да купам некое кафе да пијам да тргне неделата. Ќе пегламе денес на ефтина?

Простете што сум згрешила :)

green.eyes, bittersweet, M&M and 21 others like this.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

@stetoskop прости што се мешам...
    Бурмата како парче злато не треба да има некое значение освем симболично.Не знам колку време е поминато ама не брзај,тој златен круг нема да ти смета воопшто...ако дојде момент да посакаш да го извадиш ќе го направиш тоа без да чувствуваш колебање...

Оваа Прочка ,впрочем како и многу други празници ми помина во немир и негативно расположение.А не сакам така и не треба така,ама...се случуваат глупости..и сега ме боли главава и желудников ме стега...
    :devil::punch::@

@Marija) [​IMG]

7. CameliaMiller

Кај мене во фарбањето дома vs. На фризер има разлика, за што сведочат и темине за коса :)

Нијансата која ја ставам на корените просто не постои да се купи, а и да постои не ми фаќа така.

Фризерката ми меша бои, башка и едно графит плус става за таква боја да добие.

За долниот дел, кој е сега син и не правам ништо освен што чекам да падне преливот, сама го "фарбам"
    Бидејќи сакам да е бело-сива, изигравам друид и мешам ехотон со маска за коса, со тоа се "фарбам" па после секое миење покрај со нормален шампон ми е и со лиљаков.

Кога се фарбав црвена, секогаш сама се фарбав, но сега нема шанси корените да си ги направам какви што сакам.

И втора работа - фенирање.

Знам да си ја средам косата, испеглам или извиткам, ама како што ќе ме исфенира фризеркава, не можам да успеам. Други луѓе можам да фенирам, сама себе не.

Да напоменам дека за работи кои бараат бар малку "фат" да имаш - јас немам.
    Шминка ли е, коса ли е.

Има жени кои буквално за 30 минути фантастично се шминкаат, мене за "фул" шминка минимум саат време ми треба. И тоа ми е малку. И пак не личи моето на "професионално".

Затоа за свадби и др. Свечености преферирам да ме упристои друг, зошто јас 6 саати ќе средувам шминка/коса, ќе се уморам, ќе ми се смачи, и пак нема да ми испадне замислата.
    Вака, за вкупно 2 саати, ме шминкаат и фризираат, тука вклучувам и возење до Центар кај што се шминкам и назад до кај фризерката, па дома.

Тоа ми е рецепт за бидување точна и ненервозна :D

Едит: околу "фатот" - правам феноменални кифлички, ама една со една не ми личи :)

Едит2: од истава причина ставам гел на нокти, зошто не научив и не научив асално да се излакирам. А од прва средно до ден денес не сум била без лакирани нокти. Што сака нека биде, нокти мора упристоени.

green.eyes, bittersweet, M&M and 17 others like this.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Go napraviv cekorot...ne bese dramaticno kako u filmovite,so solzi,pa usporen snimak kade pred da padne burmata u zdela vrti 3 kruga...so zvuk na kambana u pozadina.
    Toa e toa...burmata e simbol na bracna zaednica ...Spomenite se tuka,pokraj mene i so mene...ne cuvstvuvam griza na sovest,nitu pak nesto porasteretena se pocuvstvuvav.
    Bubale ,blagodaram...dodeka smrtta ne ne razdeli...presudno bese toa.

green.eyes, bittersweet, M&M and 33 others like this.
  9. CameliaMiller

:hug: :hug: :hug:

Annath, kuc, dunika and 11 others like this.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Стетоскоп :hug::hug::hug:

Annath, mareane, kuc and 3 others like this.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Удирање на шамарот е кога на изводот на венчани го допишуваат оноа "бракот престанува...", а ни си го сакал тоа, ни си бирал да е така.
    Бурмата од убав спомен станува терет кој ти ја сопира крвта. Не дека смета, не дека не ја сакаш, туку едноставно ти ги боде и очите и душата, секој ден пак и пак.
    Мене лично и презимето ми е тешко. Дали сум? Која сум? Што имам јас со таа фамилија кога него го нема?
    Луѓето во европските земји не менуваат презиме. Се раѓаш и добиваш име и презиме. И, си го носиш до крајот на животот.

И, за болдираното. Никогаш не вели никогаш.

@stetoskop :hug:

13. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Вчера си поплакав без причина ,а денес земав да ве исчитам и еве очиве пак ми се полни со солзи
    Најпаметно ќе ми биде да си легнам да спијам :(
    Простете ми и простено нека ви биде најпрво од Бога,а потоа и од мене.
    И како што рече некој погоре,најпрво простете си сами на себе,да ви биде мирна душата
    @Marija) среќен роденден,само убавини да те пратат :f:
    @stetoskop :hug::hug::hug:

14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Bas taka Sanja...koga go vidov imkv i zabeleskata dole-brakot prestana da vazi na den toj i toj poradi.... prvo sto si pomisliv-Abe vdovica sum sega ,pa udriv edno placenje...pa histericno smeenje...ne mi bese verno se dodeka ne go zedov izvodot vo race... crno na belo...so potpis i pecat .

15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Баш тоа со изводот беше најтешкото и кај мајка ми,како дури тогаш да свати што се случи,тогаш се скрши жената,а не дека не идеше со мене на гроб,секој ден,но тој извод беше нешто што баш преставуваше дека е вдовица,ах бре живот,истите прашања си ги поставуваше за кои веќе напиша Сања.

green.eyes, M&M, Skorpija25 and 17 others like this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се наежив...му читам на дм...подголтна...
    Ве гушкам девојки, силно...

17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, ручек, пак кафе и така. :coffee:

Ме фати некоја мрза, а во план ми е комплетно средување. Со пилинг и маска за лице, маска за коса, лакирање и се со ред. :wasntme:

@Marija) најсреќен нека ти е! :^: :d: :party:

@stetoskop :hug: тоа е што е, џабе се муабети. Како ти вели умот и срцето - така.
    Голем дел од луѓето околу мене не придаваат значење на бурмите. Пример, мајка и татко никогаш и не носеле бурма, барем не од кога паметам јас, мали им се. Една од тетките носи, другата не. Бабите носат, двете се вдовици.
    Малку специфична тема, ама имам впечаток дека во последно време бурмите станаа помодарство, бело злато со дезени, со гравирани букви и бројки, со циркони, сум видела бурми кои личат на прстен, а не на бурма. Ми изгледа дека со сила го нагласуваат брачниот статус.
    Во ова време каде што вистинските вредности се изопачени, бурмата нема никакво значење, баш како Бубале што пишала. Еве, јас сум во долга врска, со планови за иднина, а немам ниту веренички прстен, ниту бурма. Дали откако ке имам прстен на рака, тогаш ке добијам официјален статус од кој нема назад? Дали бурмата по автоматизам ке ги одвраќа оние кои решиле да ми пуштат пијачка кога сум излезена со другарка? Дали мене бурмата ке ме врати во реалноста, доколку јас помислам на неверство? Не, не ми треба предмет да ме потсети која сум.
    Мене тоа парче злато нема да ми смени ама баш ништо. Дури мислам дека нема да ја носам. Не носам ништо од накит, ниту обетки, ниту ланче, нараквица или прстен, само часовник ама кога ке излезам од дома.

green.eyes, M&M, Sesil and 18 others like this.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Pretazno, pretazno.
    Nikogas vo zivotot nemav pomisleno na ova. Baba mi, kolku sto dolgo ziveese so dedo mi, tolku dolgo ziveese bez nego. Sekoj den go zborese, i zborese na slikata koga se zbiravme. A, tamu nekoj,si po brza postapka i go prekinal brakot koj za nea si prodolzi i bez dedo mi.
    Pretazno, stetoskop. Nejkam da sum ti vo kozata.

green.eyes, bittersweet, M&M and 23 others like this.
  19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Majka mi posle godinata ja izvadi I mi ja dade da I ja chuvam da ne ja zaturi. Posle 10 god mi ja pobara no ne ja stavi povtorno.
    Mm ja nosi.Jas 5-6 god ne ja nosam. Ja izvadiv po edna kavga no posle ne pocuvstvuvav da ja stavam. Mi smeta vo sekojdnevnata rabota, mi zakachuva. Ne nosam nakit Na prstite voopsto.

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Тешки муабети...за тешки работи.
    Се можам да изжвакам освен тоа на @sanjaeva и на @stetoskop ;(
    Можам само да Ви речам-Да сте здрави и живи и децата да Ви се исто...
    . Ете..кога ќе дојде нештото не прашува дали си спремен и дали можеш да го преживееш.
    Не се преживува тоа,бар така мислам:(.Вечен печат остава.
    Животот ќе продолжи,ќе има убави моменти,ама мирисот,песната,случката,движењето кои потсетуваат,неможеш да ги сопреш:(.Посебно ако бракот бил убав.

Туку..да измрчам..затоа дојдов:^)
    ..поканиле 12 луѓе а има место за 6:worried:..и сеа-оние први што дошле (т.е. ние)со залакот во уста станавме да си одиме.
    Седете,седете...|(
    Е како да седам,кога ете новите гости стојат над мене(facepalm)
    Или можеби треба да си идиот па да се правиш мутав и да седиш,па нека си ги сместуваат гостите на паркет:|
    Ајт:doh:..се изнервирав

green.eyes, bittersweet, M&M and 25 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.