Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Кога човек најмалку се надева и мисли дека се е во ред тогаш животот му удира најголема шлаканица ...на некој белег за цел живот..
    Женчиња секогаш велам дека тука на некои од вас неможам ни на врвот од ноктот да му се фатам ...едноставно ви се восхитувам :bow:
    @stetoskop :hug:...@sanjaeva :hug:....@Lejla8:hug:

На green.eyes, bittersweet, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ве читам, не знам што да ви пишам... Си мислиш не би можел да издржиш многу работи, но откако ќе се случат сфаќаш дека едноставно не преостанува ништо друго освен секое утро да продолжиш да се будиш, да јадеш, да работиш, да спиеш, да се бориш со сам себеси... Се додека еден ден сфатиш дека е во ред да си среќен. Дека секогаш ќе боли, и секогаш ќе недостасува, но нема моќ што ќе го исправи тоа, па во ред е да најдеш некоја среќа во тоа што ти преостанува од животот.

Ми се измешаа деновите, мислев утре недела е. За момент се порадував што ќе се одморам. Кое разочарување. Сакав денес кадаиф да јадам, ама бев сегде освен дома. Се избањав и сега ги загледав пижамиве, на ракавот дупче. Поима немам од каде, како, што...

За простување, простете ми.

Чекам да ми се наполни една епизода со готвење, и се греам на лаптопов. Морам да земам неделава некој слободен ден пред да експлодирам.
    Ќе ставам чај, кој е за нека спрема чашата.

На green.eyes, bittersweet, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    (lalala)(lalala)(lalala)(lalala)
    Те сакам ма :f::sun:

На ♡BuBaLe♡ и Lejla8 им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.353
    Допаѓања:
    278.786
    По незнам кој пат деновиве ме расплакавте.
    Незнаеш животот што носи и иако мислиш дека не, ти тоа неможеш ,ама во несреќата човек се познава колку е силен...
    Сите ве :hug: и одам да се туширам и на раат да си ;(

На green.eyes, Skorpija25, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Само ќе кажам алал ви вера на силата ;( :hug::hug::hug: :l:
    По маж ми гледам колку е болна една таква загуба, на секој празник е нервозен, на таков начин ја искажува празнината, иако не признава ;( :u:

Простете ми ако со некој збор сум Ви згрешила нешто...

На green.eyes, bittersweet, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Helouuuu!!!!
    Nemam mk poddrska na tel.
    Fala mu na boga, zdravi, pravi, srekjni( so po nekoja nastinka na decava). Harame niz zivotov - rabota, doma, deca. Nisto posebno.
    Nemam vreme I posle dolgo vreme, ne ve citam.
    Premorena sum.
    Samo se molam da sme zdravi, zivi, srekjni. Se drugo pominuva.koga gi gledam decava dusata I srceto mi se polni. Nema pogolema srekja na svetov.
    Gooooolem poz do site.
    @mal.ecka :hug:.
    Uzivaj so beba. Ne si svesna kolku brzo minuva vremeto.

На green.eyes, Sesil, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.360
    Допаѓања:
    259.723
    Еднаш @sanjaeva пиша за мајка херој, тогаш рипнав и знаеш зошто Сања ?
    Заради ова, вие три, со @stetoskop и @Lejla8 сте хероите овде. Ние можеме да плачеме и за разводи, и за свекрви, и за свашта. Но најголемата болка и најголемиот товар кој не го бираме, за жал го носите вие. И храбри сте, мајке ми.
    Она што јас сакам да бидам за било што. Храбра.
    Не знам што да пишам, едноставно не знам.
    :hug::hug::hug:

На green.eyes, mal.ecka, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.050
    Здраво девојки :coffee:
    Деновиве не сум баш некое друштво, дури и за +/- 40 немав време :tmi:
    Прочитав само малку наназад...
    @stetoskop @sanjaeva @Lejla8 немам зборови, само силно Ве гушкам :hug: :hug: :hug:

Денес цел ден имав гости... Првото бебе на кое што му станав баба наполни 40 дена. Ручекот го спремив рано сабајле, па цело време си го гушкав малото срценце. Мајката и „баш“ бабата кажуваат дека е плачко, но денес, цел ден не заплака. Мм вика погодена му е климата и домашнава баба делувала смирувачки...
    И него брзо сум го успивала, смирувала... Мажите како стареат се повеќе на деца личат |( :hug:

@Marija) @malerozna среќен роденден девојки. Сите желби да Ви се исполнат :f:

(waiting) Уфф, викендот помина, а јас не се одморив (facepalm)

d77353ad40dacc290bfbb2c9f28790a5.jpg

Имајте убава нова седмица со повеќе насмевки на лицето :hug:

На green.eyes, bittersweet, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Помина 12 ама не е касно да кажам простете ми.
    Никогаш не сум сакала да пишувам за некои работи. Денес ете пишав доволно за да ги поврзете коцките и искрено се каам, затоа што и јас донесов темен облак над темава, т.е. над вас.
    Сега како речена не доречена сум, ама ми стојат зворовите во грло, не им се излага. Ќе оставам два реда празно место, доволно за да разберете се што пишува во нив.

А и Сања што ја знаете е ветер и ќе ги дувне облаците. И моите и оние на Стетоскоп и на сите други. Јас сонце гледам.
    А богами се гледам и јас под него :sun:

На Val-Dim, green.eyes, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  10. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Не треба да се каеш @sanjaeva темата за тоа и е.
    Да си дадеме поддршка кога ни треба,заедно да плачеме и да се радуваме.
    Никој нема совршен живот,само не сме сите исти.
    Некој тоа полесно го искажува тука,некој потешко.Некој го крие во себе.
    Искрено се надевам дека конечно ќе дојде сонцето кое толку го посакуваме и дека ќе не огрее сите :hug::hug:

На green.eyes, bittersweet, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  11. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    7.453
    Ubavo e chovek da spodeli I taga I sreka so nekogo, pa I virtuelno da e , nekako polesno e. Tugjata taga , potsetuva deka ne si edinstven so problemite sto GI nosis Na GRB, tugjata nesreka te osvestuva deka IMA I poteshko. Srekata doagja poleka no sekogas. Sekoja planina svoja tezina. No srekna sum sto virtuelno stanav chlen Na edno golemo semejstvo Na prekrasni zeni I po nekoj maz. Kolku ponekogas se smeam Na nekoi postovi koi Ke mi ja trgnat grizata za mig. No iskreno sochuvstvuvam so site.
    Chovechkiot zivot IMA razni fazi, ko trkalo e. Kolku sakas trudi se Od pishanoto ne se bega. Samo chovek dobrini da pravi I ubavini da gleda.
    Denes za prv pat si pomisliv koga bi mozelo da mu dadam Na eden mil chovek 5 godini Od svojot zivot da si GI prkne malite DECA, no ete nemoze.

Последна измена: 19 февруари 2018
    На green.eyes, bittersweet, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Каде да почнам, а да не погрешам?
    Пишаното може да се протолкува на 1000 начини, посебно од луѓе кои во реалниот живот и не се познаваат.

Знаете, јас не толку одамна ве дружам. Скоро година, а вие доста подолго се дружите. Некогаш ете зборувате за работи кои претходно сте ги зборувале, сте ги знаеле една за друга. Кога покасно се придружуваш не ти е јасно баш се'. А за некои работи не ни сакаш да прашаш, затоа што не сакаш некого да повредиш, иако не е тоа намерата.
    Мене ми требаше време да научам кој е кој и да запамтам на кој што му се случило - што вика @Lilit читам мислења, не членови - се согласувам, но ова не е таков тип на тема, тука си оставаме дел од секојдневието, и иако тоа не може да се види баш напишано, еве пред некој ден кога Лилит кажа дека се верила (а јас касно сфатив) се израдував највистински, како за некој кој го познавам, како за другарка. Не ми беше како во темата со каков прстен ве побараа, или какви младоженци бевте. Таму се убави и помалку убави. Тука е друго, тука вистински чувства на радост, мерак се јавуваат.
    Исто и @vitamina, иако и надвор од форум се познаваме, на форум дознав за венчавката, душата ми ја стопли.

А тешко е по дома да раскажеш за што си така окезена, како да објасниш дека душата ти е полна за некој кој не го познаваш.

Исто е и обратно.
    Низ раскажување на секојдневни настани, радости, нервози... ќе ја прочитам @Lejla8 дека оди на нечиј гроб. Не знам чиј е, можеби порано сте зборувале, ама знам дека кога ќе пише, душава ми тагува со неа.
    За @sanjaeva не знаев, и премногу, премногу ми е жал Сања. Не знам ни како да објаснам тука колку вистински ми е жал.
    За бабата на @mal.ecka ми капнаа солзи, јас не ја познавам Малечка, ама чувството го познавам. Делам исти проблеми како неа, сочувствувам.

За @stetoskop знаев, но е тешка тема, не дека не е тема за дискусија, ама тие чевли се такви, од оние кои само ако си ги носел можеш да знаеш.

Можеби знаете, имам споделено, дека таткото на дм почина пред 1 ипол година. Млад човек... знам мајка му низ што помина, низ што поминува се' уште. Можеби е чудно вака кажано, но јас со неа се познавам подолго од што се познавам со дм, 15 години веќе... многу ми е блиска, лесно пред мене зборува за чувствата, за болката, за дилемите, за околината... и на неа, што ми е толку блиска и стварно немам проблем да зборувам отворено, некогаш едноставно не знам што да и' кажам.

Зар што и да кажам може нешто да поправи?
    Смртта е конечна, утеха нема. Освен рамо немам што друго да понудам. Тој товар на сечии плеќи е претежок.

Но, само можам да ви честитам, на храброста, на силата, на вас кои тој товар го носите толку млади. Се' останато е веќе кажано.

Извинете на огромниов пост.
    Само сакам да знаете дека не е оти не приметувам. Само не сакам никого ненамерно да повредам.

:hug:

Последна измена: 19 февруари 2018
    На green.eyes, bittersweet, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И што да кажам после се ова што сте го муабетеле денес,вчера...
    Зборови нема,утеха па ич.
    Затоа велам,една е мајка.
    Мојата го изоде патот сама од 38ма нејзина година,со двајца пилиштарци.
    И газеше,мораше,заради нас...
    Само глава горе и стискање заби,мора,иако некогаш никој не прашува дали и како...:hug::hug::hug:

На green.eyes, bittersweet, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Денот катастрофа, се покајав зошто појдов (facepalm)
    Остарев и јас, не можав веќе да трпам. Денес сите ми одеа на нерви.
    Денес уште една лазарица на стеблото :D
    Повелете од скромната трпеза, ме мрзеше повеќе да готвам
    cocktails.jpg
    солено.jpg soleno2.jpg
    Dessert-Canapes.jpg

Стигла и торта
    torta.jpg

Не знам дали повеќе ми се јаде благо или ми се плаче.
    Иначе благо нема ни за лек. Буричкав да барам залихи ама нема, све сам појела. Се осеќам како сите бродови да ми потонале. Да не ме болеа толку нозете сега ќе одев до маркет :bug:

За темата, само ова :bow: за феминките.
    Ме порасна таква жена, се знам.
    Некогаш сме силни затоа што тоа е нашиот единствен избор.

На Val-Dim, green.eyes, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @malerozna најсреќен нека ти е! Секогаш да си весела и насмеана. :party: :^: :d:

Дали само мене ми изгледа како да спамирам? :lol: Немам работа па ги окупирав темиве. Другите спијат или само читаат, па Ребека е најчестиот ник. ^_^

На green.eyes, Ane-Goki1, zhap4e и 10 други им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    @malerozna среќен роденден, да бидеш здрава, среќна и исполнета многу години :^: :hug:

Јас не спијам ама немам што да кажам

На mal.ecka, zhap4e, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    @malerozna среќен роденден :l: не знам дали ни припаѓаш во друштво водолии, или рипче си? :)

Едит: @Rebecca_R мене ми касни 6 дена според апликацијава. Ако не се лажам месецов ти беше со каснење.
    Кај и да е, ќе почнам и јас да мислам дека сум уствари ти :D

На green.eyes, Ane-Goki1, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ке не убедат дека сме иста особа. :rofl: :rofl: :rofl: Можеби сме некако поврзани? Телепатија, виша сила, вонземјани можеби?

Мене исто така ми доцнеше 6 дена, нареден ден добив. :D Има шанси кај тебе? Кај мене минимални, ама секогаш ги има. :wasntme:

На green.eyes, Sesil, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Има, пазиме 100%, ама...
    Боли, пецка... ја чекам :D
    Обично ми е точна до ден, се надевам дека со болештииве што ме испофатија ми се пореметила малку.

Има нека тајна веза, ептен ова :D

На green.eyes, mareane, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Комплицирано е кај мене, ама рипче сум, испомешано со некои други знаци 8-|

И мене ми касни кога сум болна, на антибиотици... Последниот пат наместо да касни, имав алергиска реалкција на нешто. Подобро да ми каснеше :D

Најдов пола чоколадо во ранецот, којзнае колку време сум го носела таму.
    Одма се чувствувам подобро :rofl:

Се загледав на јутјуб 8)
    Да ми погледне некој хистори, за глава ќе се фати

На green.eyes, Skorpija25, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.