Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    6.626
    Fala mnogu stetoskop.pozdrav

На Lejla8 и stetoskop им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Баш... затоа сакам да живеам покрај море. Добро, не мора море, може и океан :wasntme:

На stetoskop, Ariel, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, вода со лимон, банана и сега кафе пијам. :coffee:

Да мрчам за времето или знаете дека не чини? |(

@CameliaMiller не се сТрамотни, чуднички се. Опција инкогнито за ептен страмотните, вака не, сама го користам лап топот. Амаа, ипак одам инкогнито, онака, за секој случај. :D

@Bozica1980 по бранење букет, во кафана главниот подарок. Ти предложиле веќе, пенкало е идеален подарок. Докторат не е мала работа. Ама, и добар часовник ми е океј или нараквица, зависи од вкусот.

@ivi1987 :hug: веројатно не поминало доволно време...

@referentka и мене ме нервираат вакви работи. Кога веќе си го викнал човекот, удостои го до крај. Никогаш нема да замерам на луѓе кои не ме поканиле, од икс причини, дали е немање пари, време, место, не е битно. Секогаш поаѓам од себе, кога викам некого, сакам се да е под конец. Кога се во прашање прослави, сакам гостите да се чувствуваат пријатно. Со доволно јадење, Чинии, пијалоци, чаши, место за седење итн. Друго е кога правиме муабет за опуштена седенка со мезе или кафе, тоа веќе се блиски луѓе и нема простор за срамување.
    Во ситуација кога нешто фали, не знам кој треба повеќе да се срами. Дали ти како гостин треба да имаш осет или домаќинот кој без осет те викнал и те става во небрано?
    Сум била на прослави каде што има јадење за 10 луѓе а поканети се 20...

На green.eyes, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.917
    Допаѓања:
    163.847
    http://www.thisisinsider.com/video-...ource=facebook.com&utm_campaign=buffer-travel

Ако мислите дека имате лош понеделник, замислете дека сте на ваков 8часовен лет...и одма се е подруго.

Имав ваква ситуација скоро како Рефка.
    Ич неубаво. Се осетивме како предолго да седиме и станавме си отидовме. Работава ете ве викнавме, изедовте ваш дел ај сега фајронт.
    И истата помисла ја имав - како не сте се пребројале побогу...
    Не знам само дали се свесни домаќините.
    Или веќе гости седат и им викаат ај преместете се вие тука, на помала маса, новиве да седнат...втф?!

Јас пак настинав ко лани од истите што настинати одат по гости... хехе ние дојдовме. Скиснавме дома настинати, ни досади, па дојдовме да се подружиме.
    Во среда требаше да ме спремаат за зафат...одложивме. 39 температура и палпитации, амоксиклав на мени... ваква треска не сум имала. Ќе спушти на 37, 5 и почнуваш да се тресеш, пониско не оди. Ќе рипне на 38 39 престанува тресењето, а се те боли ко жив да скапуваш. Желудник боли успат и цревата играат ламбада.
    Сега сериозно ми е скиснато од нив и јако ќе си го кажам мислењето особено зошто ситуацијата ми е апла специфична и ПЛУС знаеа... Не можам да не помислам дека не е намерно.

Последна измена: 19 февруари 2018
    На green.eyes, kravce, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    http://radar.mk/?p=11663
    Ете така да знаете домаќинки
    Ништо паметно неам за кажување. Сега ќе читам наназад што сте изнапишале .
    Убав ден.

На green.eyes, Lejla8, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Поздрав и од мене.
    Од синоќа сум така нервозна,читајќи ве барем си поплакав и си олеснив.
    А тоа што ме прави нервозна не можам да го сменам.Обично се трудам да игнорирам,ама понекогаш навистина не можам.
    @malerozna среќен роденден!

На green.eyes, mal.ecka, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Го гледав вчера :x
    Ај еден саат, максимум 2, да речеш ок е, мада што не е пак... Ама 8 часа, а мајка си кулира :shake:
    Некој во коментар на фб за истово имаше пишано: Да беа во автобус, досега ќе го имаа слезено :rofl:

А за гостите, јас на твое место ќе им се извинев и ќе ги замолев да си одат

За други гости, и јас би била навредена, лани така не' поканија на роденден, ве чекаме во 7 часот, ни порано ни покасно, пошо други ни се планирани во тоа време... :x

Разочарана сум од докториве кај нас, со малиот на ортопед, демек задолжителен преглед откако ќе прооди, докторот ми вели нема потреба, џабе сте иделе, ниту го прегледа, ниту совет даде :x

Ептен мрчаторски пост :|

На green.eyes, ♡BuBaLe♡, WORRIED.BT и 14 други им се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Овој што ти го кажав Данаилов Бојан е доктор за се и за Тироидна и ехо, екг се јас сум со верапамил за тахикардијата и енап од 5 мг.

На riba79 и Lejla8 им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ја носев малата да се слика за пасош, се враќам на работа и дур ме прашува раководителката каква е процедура за дете сега зошто не била неколку години, почнувам да и кажувам и доаѓа колешка, ме прекинува на сред муабет и почнува она да си раскажува искуство (кое било одамна и се е сменето сега, ама она си кажа дека горе се сликало а доле се поднесувало барање) а уствари кабините горе во МВР не работат долго време туку само една единствена доле до шалтерот и се е во таа кабина, поднесуваш и барање и документи и можеш да си платиш на лице место. Ама не бе, мора да се истрчаат пред тебе и да се истакнат, култура на ниво.
    И после зошто сум си молчела цело време. Па, нема потреба да зборам, ете место мене другите може да си кажат се :@

На green.eyes, kravce, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.374
    Допаѓања:
    261.936
    Фала ви девојки за предлозите само за убаво да се враќа. Да ја прочитав порано Лилит ќе купев алкохол па ќе го испиевме после виното со славеничката ама не ми текна. Пенкало и паричник мислам ќе и се допаднат. За утре цвеќе како што кажавте. Многу сум умна се ве послушав :)
    За болни по гости освен дека се тотално без осет и крајно безобразни друго не знам што да кажам.
    Кафе па роденден во 5 ]:)

На green.eyes, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Ние како и секое традиционално семејство, денес сме на Прочка кај мајка на дм, и секако, ручекот е се' освен посен.
    Само на вас ви кажувам, срамота по луѓе е да зборам, ама стварно животецов циркуз ни е :D

На green.eyes, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    137.255
    И јас, и јас...

зар ќе дозволиме да ни паднат маснотиите?

Еднаш еднА ме уби со мубает за постење. Па зошто не постиме, па убаво е да се испости човек, па таа ова јадела, ма свашта. И морав да и плеснам дека побитно е да не грешиш него после да постиш со намера да се искупиш.
    Не разлагам више со рандом луѓе околу постови. Ако ми се обесат околу врат викам дека морам да земам млеко ради здравствен проблем ... ;) :tmi:

Okолу (не)гостопримство.. Кај мене коа идат луѓе сакам максимално да им угодам да се осеќаат како дома и во ни еден момент да не помислат дека се вишок или дека ми се терет. Можда и јас сум преосетлива, можда затоа што го очекувам истиот третман од сите, кај некои луѓе после Х ситуации више не сум стапнала.

На green.eyes, bittersweet, stetoskop и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден на сите,додуша уште малку добра вечер ќе бидне.Имавме и ние едни такви пријатели,штом им беа болни децата тие на гости ни идеа,со се деца разбирасе,така побрзо им оздравувале.Арно ама после ние маки тргавме,пошто нашите префаќаа,па и ние со нив,џабе ѓи имав опоменато,до следен вирус или сл,ете ѓи пак:tmi:.Гости кога треба да имам,за слави и сл. си канам онолку колку што ми збира дома,значи колку столици толку луѓе,не сакам да мора некој да станува за друѓите да седнат.Ако се случи некој ненајавен да дојди се става плус столици и пајнци,ми се случило и тоа,но сум се снашла,столици неколку за резерва да има.Изгледа на секој од нас ни се случило да треба да станеме од некаде,тоа кој е поосетлив,кој не не,ќе си седи и не мрда.Нема да постам,постев порано додека ми беа малецки децата и на причесна ѓи носев,сега ќе згрешам готвејќи за нив,ќе се зборавам ке пробам,така да поарно да не се зарекувам.

На green.eyes, kravce, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  14. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    6.626
    kolku ti e tebe pritisokot?od sto ti se tahikardiite?
    Fala ti mnogu na info.pozz

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Се сложувам, џабе постиш т.е џабе пазиш на она што влегува низ уста, ако лоши работи излегуваат од неа. Ако ти се лоши мислите и душата, џабе постење, гревот така не се оправа. Ама очигледно луѓето поинаку мислат.

Јас не постам, можам да пробам ама не сакам да се зарекувам, без месо не можам. Си признавам. Може не го јадам често, ама и без тоа малку не можам. Башка што секогаш кога сум постела, на крајот имав вишок кг :wasntme:

На green.eyes, kravce, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Кај мене моите.
    А јас и се јавувам на другарката као демек ми пишала да појдам.
    И еве по пат ви пишувам.
    Ех,секој со својата тежина.
    Нека ми прости тој што фали од нив ама знае тој сигурно ми простува.

На green.eyes, mal.ecka, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Здраво жени и Пецо!

Кога постам, ми фалат само млеко и млечни производи.

За докторат, зависи од човекот. Најчесто виски и стетоскоп, или некоја книга како 500 дестинации што мора да се посетат, компилација на пирели календари и слично.
    Што убаво, докторат. Нешто мерак ме фаќа.

На green.eyes, Annath, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Само јас ли постам во темава :^):D
    Месо речиси и да не јадам,ама млечно ке ми фали признавам.
    Не постам правилно,на масло ке сум нон-стоп место само сабота и недела,и нема ни да се причестам.

Многу сум падната карактерно,ама постот ете ме држи дисциплинирана,чудна работа.Не знам колку бебешки каши направив денес,гриз варев со млеко и урми ама ете не пробав:muscle:.

Се разлигавив сега и тоа во автобус,слики ми пратија од дома собрани сите доле кај баба ми и дедо ми,кога ги видов уште поостарени ама гордо седнати еден до друг со по едно правнуче во скут:l:

На green.eyes, bittersweet, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Кај нас е смешки што само јас и дм отворено си кажуваме за нашиот религиозен статус, другите се нели православни. Свекрвава вчера во шетња беше затоа денес имавме празник, си прилагодуваме се' на наши потреби :D Ова е еден пример, нон - стоп вакви некои моменти ни се случуваат, како за Бадник што секој си добива лепче па и плишковци, нас ни е смешно ама па на некој да кажеш, одма попуваат - ама како?
    Мислам реално, ако Господ на крај испадне дека постои, се надевам ќе земе во предвид дека општо сме фини луѓе и нема кусур да ни фаќа за вакви работи :)

На green.eyes, Annath, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    85.258
    Е,не си де сама и јас ќе постам кажав утрово ,не е битно што влегува битно е што излегува од устата ...
    Здравје,само секако не сме ни приближно до тоа како треба вистински да постиме но барем ќе се потрудиме ;)

На green.eyes, Annath, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.