Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво вчера се исклучив скроз.
    Тахикардијата ми е од стрес исто и притисокот ми е 160/90 пулсот ми оди до 100.
    Имав една неубава случка во 2016 од тогаш започна се.

На malerozna, Rebecca_R, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.805
    :hug: :hug: :hug:

Добро утро.
    Некој да стави кафе зошто мене не ми се мрда. :D

На green.eyes, bittersweet, malerozna и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Ајде...

group-with-coffee.jpg

На malerozna, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ajde kafica beogradjani :rofl:
    IMG_1472.JPG

D.utro i od nas :)
    100godini nemam pojaduvano vaka rano.Ovie kolektivni pojadoci se zivi cirkuZi ...i se ke si bese kako sekoj vtornik ,da ne se nastrviv pa jadev kako smak sveta da ke bide.:tmi:

A i ova da pisam...im se zaljubil nekoj na brisacite od kolata pa si gi zemal...sto ke pravi so niv ne mi e jasno ,i onaka bea za ziv grev(facepalm)

Ajde:hug: i ubav den

На green.eyes, M&M, malerozna и 24 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро. Ми се јадат некои чајни колачи, од 6 ги мислам, да тркнам да си земам. Колку сум изморена, ни ашваганда не ме крева. Ќе менувам професија, ќе одам овчар да бидам. Дополнително со пмс се дружиме на трпеза.

Ова детенцево од авионот ме потсети пред некоја година кога летав за Германија, тие се кратки летови, имаше едно бебе се одра од плачење. Како се качи во авион, додека се симнавме, детево се изналипта. Не знам што проблем беше, ама ем беше мачно, ем беше тажно. Племињана во Африка што не виделе цивилизација, мислам дека повеќе се во ред, него патнициве во Виз Ер. Имаше некој пишано баш, она кога мислиш дека си ја нашол вистинската особа и дознаваш дека прв станува во авион уште пред да слета :)

Денес сакам да чујам добри вести, очекувам да бидат добри и не прифаќам поинаку.
    Среќни да сте сите, со родендени, веридби, куќи што ги градите, годишнини што си дочекувате и сите убави работи што ви се редат. За ако некој сум пропуштила да честитам :wasntme:

На green.eyes, bittersweet, malerozna и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.920
    Јас испив едно кафе ама ќе го дополнам со уште едно. Многу ми се прави мерак за филтер кафе не ми е јасно зошто не си купам бокал.
    Кон колективната честитка на Кравче се придружувам. Ич не ме бива за честитање :|

На green.eyes, malerozna, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    За @vitamina, пошто, од тмурен Лондон, дојде у тмурна Македонија:D
    Среќен.

Уморно, тмурно и мамурно утрово.|-)

На green.eyes, M&M, malerozna и 19 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро
    Вчера ги предадов децата на татко им, и спремна за долга ноќ пред тв со филмчиња, сум заспала уште во 20:30 :tmi:
    12 саати сон и еве ме со чај и овошје.
    Кога постам ми фали кафе, а кафе без млеко не пијам.
    Во кризи варам турско и со сила го пијам.
    За муабетите во однос на старите и постењето, баш вчера со баба ми бев во црква и со нејзините пријателки дискутираа како во нивно време религијата била недостапна и забранета за нив, а како што некоја феминка спомна погоре - не се ни имале видено голи а правеле деца - многу југословенски филмови ми отвараат 'сомнеж' дека и така деца се правеле :wasntme: - темница и само поткрени и ја сукњата...
    :devil:
    Месар не сум а во последно време психолошките книги кои ги читам пробав да ги изедначам со религиозните ставови и потполно се пронаоѓам во погоре напишаното на @Lilit :nod: и ни постењето ми е тешко, ни апстиненцијата ме прави нервозна, а особено согласна сум и со мислењето на сите - дека најважна е душата и она што излегува од уста.

Може рано е за озбилни теми, но деновивд нешто многу ме чепка на нерв. Имено, со екс сопругот, во име на нашето долгогодишно заедничко минато и три премали деца, решивме да останеме родители со пријателски однос, контактираме секојдневно, доаѓа кај мене по децата, ги носиме децата на нишалки и сл.
    Искрено, насмевките на дечките кога сме сите на купче и комуницираме цивилизирано се највредното нешто за мене на овој земен живот.
    Но запрепастена сум од ставовите на околината, како не е логично да се контактира,а и воопшто да се има муабет со некој со кого си се развел, ова е балкан, менталитетот бил таков, чудно било и сл.

Среќен роденден @malerozna
    И среќен роденден @vitamina

На Val-Dim, green.eyes, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    4a2faa78cef60f852d82cbfb2304d9c9.jpg

@vitamina среќен роденден, се најдобро ти посакувам :hug:

Добро утро и од мене.
    Денес наспана, деца однесени во градинка, завршив нешто работа, ама имам и друг куп што кај и да е морам да го почнам.

За постов многу размислував, до сега сум постела само последните три дена и толку. Сега можеби последната недела ќе ја испостам, ама несакам да се зарекувам. Почитувам луѓе што постат, ама и духовно а не само со храна. Духовното е дефинитивно многу побитно. Татко ми ги тера сите пости, ама баш сите, со сите процедури, без ич храна, па само со вода, па без зејтин, па со зејтин, амаа е толку напнат и вика, и се кара и се со ред, што џабе му е секој пост што го поминува до крај кога ги тероризира луѓето околу него.
    Инаку, литургиите и причестувањето се прекрасна работа, и за празници и во обична недела.

@CameliaMiller ти пред мене ќе брчкаш нозе во морето, само времето да ни се погоди :) И ти и @Lilit ме насмеавте за мачките :D

Ајде, убав ден да имате :hai:

На Val-Dim, green.eyes, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.920
    ^ич да не ти е гајле за другите. Деца имате нормално е муабет да правите. Тоа не значи дека пак ќе сте партнери.
    Еден куп примери како после развод па и премажени/женети бившите партнери се баш пријатели.

На green.eyes, bittersweet, malerozna и 17 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Синока си легнавме. Се завртев и под јатстукот шушкаше нешто. Маж ставил поклон и се потрудил од срце да ме изненади и ме изненеди стварно пријатно.
    Денес ќе ми е убав денот иако врне :sun:
    Фала ви на сите :f::^::d:
    Ајде на торта имам две од некна (poolparty)

На Val-Dim, green.eyes, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    85.250
    Добро утро !!!
    Кафе се пие и се мислам незнам што :?: ...фали сонце фали енергија незнам што фали одмор негде на море и тишина...
    Стариов го запалил парново и го напукал дрва мислиш надвор е -20 (facepalm) ама оди разбери се ...да не ни студело ...можеби и ние ќе бидеме исти или бетар..
    Бубале што ти е гајле што зборуваат гледај тебе да ти чури оџакот ...не живееш за нив..
    @vitamina Најсреќен да биде покрај твоите сакани
    image.jpeg
    @ivi1987 јас убаво реков дека не е само храната туку и она што излегува од нашите усти ..
    На времето било многу поразлично каде имало симни си апликација и така пости ...никаде ...на што да симнат на бојлерче.. или карај се,навредувај ,тепај и после пости ...секс немале ..да секако мало сутра ...
    Од она како треба нештото да биде правилно факт е дека не можеме ова е 21век и секој жив човек греши...

Последна измена: 20 февруари 2018
    На green.eyes, bittersweet, malerozna и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.805
    Во случајов децата се тие кои ве поврзуваат, оние поради кои морате да останете во контакт. Бидејќи и двајцата сте родители на тие деца. Остај луѓето што зборуваат, нека ти биде битно колку децата се исполнети и среќни кога сте сите заедно. Не е лесно. Не можам ни да претпоставам како е, ама кога имаш нешто заедничко со тој човек, во случајов децата, не можеш да се однесуваш како странец. Мора да се држите заради нив, барем тие нека бидат среќни.

На Val-Dim, green.eyes, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    259.654
    @♡BuBaLe♡ истите коментари и муабети ги слушам и јас. Одат дотаму што им звонат на моите, кои не се во Мк, за да им кажат дека не гледаат заедно.
    Ич да не ти е гајле, штом сте успеале вака да функционирате во име на децата, да продолжете. Нека зборуваат. Каков менталитет, каков прост народ не опкружува значи.
    Таткото треба да биде првиот човек на кого ќе се јавите ако треба нешто.
    Сум кажала дека со ех маж функционираме подобро сега отколку во брак?

На mira.mira, Val-Dim, green.eyes и 24 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Секогаш гледај да ти е добро на тебе и на твоите деца, вие да сте среќни, а луѓето збореле и ќе зборат. И, нема ништо погрешно во тоа што го правите, иако ти е поранешен сопруг, сепак со него имаш многу заедничко и скапоцено, а и се што правите е за доброто на вашите деца.

На green.eyes, malerozna, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Bubale,na narod usta nemozes da zatvoris,ako ne zboruvaat za ex mt,ke se najde nekoj drug so koj ke te zborat.
    Gledaj si gi decata i nivniot pravilen rast i razvoj,emocionalen pred se.:hug:

@vitamina sister :hug:,sreken neka e ,site zelbi realnost neka stanam :* :hug:

На green.eyes, M&M, malerozna и 19 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Тоа кој што ќе рече ни е стега што влече корени од давнина...

Понекогаш се покоруваме на нормите кои други ни ги поставуваат.
    Менталитет..

Бубале...јас имам пријателски однос и тоа доста коректен.
    Не дека еден за друг немаме што да мрчиме, ама рековме дека не е фер према децата и до тоа се држиме.
    Дури можам да речам дека повеќе роднините зборат отколку ние двајца кои најубаво си знаеме што е и како е ситуацијата.
    Одамна не обрнувам внимание на околината.
    Со тек на време ќе осетиш дека луѓето се сеирџиски настроени, а на сите да им објаснуваш-не вреди.

Одржи си убав однос, со тој човек ќе правите родендени, матури, свадби....

На Val-Dim, green.eyes, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Toa e toa....so edna recenica se e kazano.
    od vakvoto mene strav me faka,a onie sekojdnevnite gluposti na dusebriznicite na opaska ne gi stavam ne pak da se nerviram.

На malerozna, Peco, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Morning :yawn: :coffee:

Кафето веќе ајс ми стана, ама што има везе :)
    Само вторник е.

Многу некултурни луѓе има.
    Да не речам, ама ќе речам идиоти.

Еден пола саат се расправа зошто не го викал докторот, одам да видам што е работата, кога тој уште саат време до термин. А битно вика, лупа по врати. А релативно млад човек, 40тина години. И не можеш да му докажеш дека не му е редот дојден, кој му е крив што се доклацкал во 8, а во 9 ипол закажан. Аман. Со обезбедувањето се разбра. Јас пробувам како со човек да се разберам, ако не бива, немам намера да се надвикувам и како на ѕид да зборам. И тоа испадна дека проблемот настанал зошто едно девојче го донеле од УЦ со количка, со болки, па го примиле пред него. Прво воопшто не му касни докторот, а второ и да му касни аман, девојчево 14 години, па биди човек мајка му стара.
    Толкави мажишта за дете се силат (facepalm)

@vitamina среќен, најсреќен :l:

Од мене денес ајс кафе имате, да не бидам сама :)

27c7137e8c2fee723bbd5721943a951f.jpg

На green.eyes, bittersweet, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Буби.... да им кажеш да се пикнат во пештера и да не искачаат.
    Ние нормалните ќе се снајдеме и без нив. :fubar:

На green.eyes, M&M, malerozna и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.