Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    137.254
    Jaс грлото го лечам со сладолед и прополис. Омалаксаноста со парацетамол и магнезиум директ (ова препорака од аптекарката). Вака ме освежува тоа магнезиумот коа ќе го земам, со Б и Ц витамини е.

На green.eyes, Annath, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @sanjaeva tylol hot пред спиење,и убаво покриена да се испоти,супи прави и со зеленчук,и плус појачај и ц витамин(киви,лимон+портокал,брокула)

На green.eyes, Skorpija25, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    И мене ме фаќа вирусов. Се ме боли...и како струја да ми поминува низ телово.
    Денес на работа бев како смачкана. Директорот ни викна масер (озбилно!). Дојде човекот, он масира, а јас од болка наместо да се опуштам, се згрчив.
    Не сакам да сум болна.
    Имам милион работи деновиве да завршам.

На green.eyes, mal.ecka, Lilit и 21 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добровечер феминки.
    Вчера славев дома роденден, сега во другата дома
    Колку е само убаво во прегратките на една е мајка, се расплача милата. И јас со неа. Си разменивме подароци, утре едвај чекам на ручек да си излеземе, да си каснам пастрамајлија ко човек.

20180220_210209.jpg

Еве ја втората роденденска торта
    Бујрум

На green.eyes, Val-Dim, lunicka и 28 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.631
    Допаѓања:
    152.665
    Ужaсен вирус или штo и дa е...мм 4 денa сo темперaтурa 39 сo 5 беше...oд кревет не мoжеше дa стaне oд измемoштенoст...a не е чoвек штo се жaли или бoледувa честo...
    Нa кoлешкaтa мм и синoт истo...целa неделa сo висoкa темперaтурa пoкриени сo терaпијa и aнтибиoтик...
    Течнoсти и oдмoр ..
    Знaете кaкo велaт без лекoви 7 денa a сo нив еднa неделa...
    Сaмo сo пoмин дa е!

На green.eyes, mal.ecka, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    И мајка изгледа ја фаќа вирусов, кај и да е и ја ке се виросам. Паднат ми е имунитетот, мислам дека нема да ме одмине. :doh:

На green.eyes, Annath, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    154.586
    Јас во рана фаза со Тајлолхот се оправам, ама пред спиење, ако се напијам преку ден не можам да функционирам. Мада што вика една колешка којзнае што бучкуруш има, може поарно чист парацетамол, аналгинче и ударна доза вит Ц. Сања не знам колкаво е девојчево за вакви комбинации, има тајлолхит и за деца, цедени лимони, чаеви супи и лежење. Зезнат некој вирус, само молам господ да не ги закачи децава пошто лош јануари имав.
    @Peco ми е најлик на темава, си чита чита и ќе каже нешто кратко и мудро ама ептен соодветно на муабетите :)
    @♡BuBaLe♡ другарка моја се разведе и во многу лоши односи беше и остана со бившиот, за жал ќе кажам поради штетата на детето, требаше да најдат начин да комуницараат ама ете. Тетка моја разведена малтене неколку мес после свадба на уште неродено дете, татко му му се убаци во животот после некои 14г, ужас. Со полубрат во кафич ќе се сретне малтене за врат се фаќаат. Ова вашево е нормално ама средината наша е очигледно ненормална. Гледајте си деца и ич не му ја мисли за другите

На green.eyes, Val-Dim, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    Гледам Беовизија на РТС.Избор за песна за Евровизија.
    Не гледам нешто асолно:hai:

На malerozna, kuc, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Јас веќе не знам кој не е болен.
    И сите што направија брисеви, сите стерилни.
    Ако нема бактерија антибиотикот само штети, не помага.

Мене ми беше страв пошто јас ептен температура качував и парацетамол не ми ја симнуваше, мене матичната за се' нешто сака Амоксиклав да ми бутне, па и сега. Не пијам антибиотик без откриена бактерија и антибиограм, мислам и @Annath како најстручна ќе се согласи, посебно па и на плуќа ако нема наод.

Со огромни температуришта, страшни мускулни болки, срчи во грло и кашлање... поминува за 10тина дена.
    Барем сите што бевме болни истовремено имавме исти симптоми, ист тек, во исто време оздравевме.

Парацетамол, вит. Ц, многу течности и многу лежење :)

Ако почне да ја боли грло направете брис, да не е стрептокока некоја, иако не би требало.
    @WORRIED.BT многу убаво е :)

Едит: и мене смајлињата ме зезаат, од телефон.
    Едит2: како ве читам болниве, ИСТО значи.
    Температура во плафон, чувство како згазната бубашваба да си... проклетија вирусиште.

На green.eyes, Annath, kravce и 12 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.642
    Во утринска на Телма беше, нема видео сеуште мислам.

На Annath, Lejla8, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Татко ми е на своевидно хроно. Јаде леб што сам си го прави, компир, грав, ориз и сл. Не јаде, многу салата, ич шеќер.

Јаде и оцет со салата, и месо какво му дојде си прави итн. Ослабе 15 кг за 2 месеци - инаку е многу дебел.
    Мене ми е .. не знам, нездраво да имаш 80кг и 15 да намалиш за месец дена. Постепено...

На green.eyes, mal.ecka, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Пазиме што збориме пред децава, повеќе во шифри комуницираме ама ете, ќе дојде некој од страна и ќе ја оплеска работата. Се надевам со тек на време како ќе расте, ќе се смени во тој поглед.
    Инаку, денес после толку време дојде мајка ми, да не видела и да се извини. Незнам дали се менува поради годините или поради животот и работите што се имаат случено. Како и да е, една е мајка, неможам да држам лутина ама отворен муабет направив и реков дека повеќе драми и сцени несакам.

Инаку, најлошо нешто е кога разведени си копаат очи и не мислат на децата. Моја другарка е со разведени родители, очи несакаат да си видат, си водат инает преку децата, немаат никаква комуникација. Таткото не присуствуваше на свадбата на ќерка му затоа што сакаше втората жена да биде поканета а нормално не беше, внучето кое има две години го нема видено и не ни изразил желба, а внуците на втората жена ги шета и ги гледа постојано. Децата му искинаа нерви ама он не се замара. И,најстрашно е што он се фали дека живот живее а децата ни под точка разно не ги става, жалосно.
    Затоа, и да дојде до развод, за доброто на децата треба нормална комуникација и средби, за да немаат трауми во животот и да имаат здраво и среќно детство.

На green.eyes, Lilit, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.349
    Допаѓања:
    278.759
    @ivi1987 во тој период повеќето од дрвата себтакби ,сакаат ае да кажат и тоа што некој ги слуша има за нив големо значење,многу сакаат да се слушнати.Внимавај што кажувате пред неа а понатака сама Ќе свати што треба а што не да кажат.А толку се интересуни ,можат се и сешто да кажат навистина..

Читајќи ве за грипот сватив дека треба можеби навистина и лежење а јас не можам ич да лежам,а и да сакаш нема од обврски.
    Денес нешто што така..некој начин ме разнежи е средбата со неколку особи низ ходниците на болницата кои толку беа позитивно,насмеани,расположени за муабет.Една жена за три минути цела историја ми ја раскажа...За чудо денес и докторката и сите шалтерски работници беа многу смирено и љубезни.Можеби зашто немаше гужва.Години талкајќи секој шалтер секое одделение го научив само не научив како после да не.ме.владеат емоциите со денови.Јас им се восхитувам на вработените таму како емоционално издржуваат.Лани после еден цел ден поминат таму на спрат по собите мислам сека со денови имав кошмари.Забегав,се извинувам...

На green.eyes, Peco, lunicka и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.456
    Допаѓања:
    90.925
    Не асално туку страшно е ова,квалитетов на забавнава музика е 0

На Lejla8 и malerozna им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    А зошто да не биде поканета маќеата?
    Од инает, секако.

Искрено, навреда е што бил поканет без сопругата. Ако зборуваме дека треба здрав однос, треба да сме свесни дека нели, после разводот бившите сопружници веројатно ќе најдат друг партнер, ќе стапат пак во брак, ќе имаат и други деца итн.

Ова важи и за родителите и за детето.
    Ако се родителите позитивни и прифатат, децата ќе може да изградат културен однос со маќеата/очувот.

Јас од вакви "нејќам да знам" ситуации, имам прва братучетка стара 14 години, која не ја познавам. Братучедите мои имаат сестра која не ја познаваат. Сестра ми има братучетка едвај неколку месеци помала, а расте како единствено "дете" зошто е многу помала од сите нас. Зошто тие две да не се познаваат? Зошто јас да не ја познавам?

Во иднина се надевам ќе сакаат братучедиве да ја побараме. Знае таа дека постоиме. Знае дека има брат и сестра таму некаде. И две први братучетки.
    Ама "возрасните" и "нејќам очи да ти видам" направија да не се познаваме.

На green.eyes, lunicka, ane.bella и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Затоа што татко им изневеруваше долго време дур беа во брак, на крај им кажа дека има друга и ги избрка од дома, се разведоа и си најде трета личност која ја ожени и ја донесе дома без никој да знае, не се замараше децата дали се сити или гладни и дали имаат кров над глава. Пред свадбата бараше триста глупости, ја малтретираше другарка ми, ја тормозеше на телефон дека мора да му ја запознае новата жена и да ја покани на свадба инаку нема да го види ни него присутен. Дур беа во брак, лажеше дека оди по риба, а он си имал друга жена. Без срам се шетал со неа секаде, другарки го гледале. После бркањето он несакаше ништо да има со нив, и како после се да очекува покана за двајцата. Па и за внуче му беше соопштено и пред да се роди и после тоа.Еднаш не изрази желба да ги види. Другарка ми има трауми од него, а него мува не го лази, како да немал претходно живот и деца, така се однесува. И, затоа не беше поканета втората, зошто реално не заслужил.

На green.eyes, Ane-Goki1, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    137.254
    Легнав и станав. Се гушам, не можам воздух да си земам. Нит исправена веќе не можам да спијам. За шлајм веќе и не зборувам...

@ivi1987 објасни и дека не е добро да се кажува, наведи и ситуација за пример, како би и било ако таа несакајќи се помочка во гаќи а ти кажеш на сите роднини и пријатели.
    Сите деца го прават истото во глобала. Внук ми дури си ги меша и преувеличува работите.Дедо му ковел нешто со чекан, тој му го побарал. Нормално не му го дал пошто не знае кај ќе удри со него. Овој на сите разгласи дека дедо му со чекан го удрил. :tmi:

На green.eyes, mira.mira, ane.bella и 15 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Види, тој не го бива за родител. Другарка ти со него прво нема нормален однос, а не пак со маќеата.
    А сегашнава жена како што сфатив е дојдена после сите циркузи.

На m.i.g, kuc, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.456
    Допаѓања:
    90.925
    Морам да ви покажам сликче од типот за кој работам сега,ми ја прати оваа слика да му направам илустрација,па го манијачам иначе дизајнер на кондури за Gucci, Burberry, Versace,срека мм го сфака моето манијачење како дел од работа,мора добро да го измерам од секој агол.:D за да излезе добра илустрацијата.

Прикачени фајлови:

• Steven Dann2.png
      Steven Dann2.png
      Големина на фајлот:
      624,2 KB
      Прегледи:
      105
    На mira.mira, mareane, simonka93 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    137.254
    Панталоните не ме бендисуваат, многу драч ми се. Општо црвена боја кај маШ не сакам.
    божем некој ме праша па :tmi: Убава фаца има, ама според позата како е застанат кој знае колку феминизирани потези прави

На Peco, ane.bella, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.